Blíž k občanské válce

Autor
Štítky

VUSA se rozjíždí nevídaná panika. Od té debaty, kdy se Biden osobně a dobrovolně ztrapnil před miliony Američanů (a také před ruským a čínským politbyrem) se utrhla lavina. Jak napsal Pavel Šik, Američani nejsou Češi. My jsme smějící se bestie, od každého čekáme to nejhorší, předpokládáme, že všichni lžou a jakmile dá na něco štempl Otík Foltýn, tak tomu nevěříme tuplem. Američané jsou ryzejší. Oni mají přece hentu svobodu a žijí ve svobodné zemi, takže jim přece každý říká pravdu, protože proč by jim měli jejich představitelé lhát, že?

No, a když se pak v přímém přenosu ukáže, že Biden zdravící jeřáb nebylo žádné dýpfejk video z dílny ruské propagandy, ale pravda, začínají všichni řešit průser a ptát se, kdo za to může. A tak se pozvolna utrhává lavina a přibývá liberálů, kteří Bidena vyzývají, aby odstoupil, pokud možno teď hned, okamžitě.

Ne, oni to neříkají proto, že by se z nich stali konzervativci. To ani náhodou. Oni jsou stále stejně teplí, zelení, proukrajinští a milují migranty z Mexika, oni jsou prostě jen přímočaří a udělalo se jim jasno, že Biden tohle prezidentské klání asi nevyhraje. A tak je zapotřebí rychle použít nějakou Kamalu, Michelle Obamovou, nebo jiného adepta, aby měl pár měsíců na kampaň. Pokud by se Biden příliš dlouho rozmýšlel a jeho rodina ho příliš podporovala v pokračování kampaně, tak bude další debata, kde Biden zase porazí Medicare, případně začne komunikovat se záhrobím…

Trump zatím zveřejňuje svoje plány. V Evropě nechá jen letecké základny, americké kluky stáhne domů a pokud Evropané budou chtít NATO, tak za svoje a ne za americké peníze. Rusku zaručí, že se NATO dál nebude rozšiřovat, takže v něm nebude ani Ukrajina ani Gruzie. (Chudáci Ukrajinci, milion jich slavně padlo, aby do toho NATO mohli vstoupit) A na závěr se s Rusy dohodne, kolik ukrajinského území si vezmou. Myslím, že Putin měl v posledních nocích velmi růžové sny.

Hele, když Demokraté dokázali už minimálně rok udržet iluzi, že jejich prezident je vlastně úplně v pořádku a kdo si to nemyslí, tak je ruský agent, dokázali ze senila udělat významného globálního lídra, skoro tak velkého jako je Petr Fiala, celkem úspěšně maskovali jeho odcházení od pultíků, mluvení z cesty i další kiksy, tak to není známka slabosti, ale známka síly. Je to podobné jako síla Putina, který dokázal za jediný den zpacifikovat povstání svého kondotiéra Prigožina.

Kdyby lidi kolem Bidena nebyli blbí, tak ho prostě do té debaty nepustili, vymysleli by si nějaké zdůvodnění a celá iluze mohla klidně pokračovat dál. Od desíti do čtyř je totiž Biden docela dobře použitelný. Stačí ho ráno exhumovat, nadopovat, nabrífovat, pustit kontrolovaně před spřátelené kamery, pak ho vykoupat v panenské krvi a uložit do krypty zase do příštího rána.

Pokud Demokraté měli dost moci, peněz a prostředků, aby i ve velkých Spojených státech, kde je všechno příšerně drahé, udrželi tuto iluzi, tak mají i dost peněz, moci, aby pokračovali v politice i nedemokratickými prostředky. Už minule uměli účinně zablokovat žaloby na volební podvody, uměli se postarat o Bidenovu křivku při sčítání hlasů, kdy strýček Joe zázračně předběhl Trumpa, protože se všude naráz dostaly ke slovu hlasy čistě pro Demokraty… zkrátka, když už před čtyřmi roky byli schopni tohoto, určitě nezaháleli a ještě to vylepšili.

Musí jim také být jasné, že pokud prezidentské volby prohrají, tak je konec. Nachystali si spoustu zákonů proti svým politickým soupeřům a pokud by vyhráli Republikáni, měli by je všechny k dispozici. Tentokrát je Trump nenechá velkoryse na pokoji a ruská karta je už poněkud vyčpělá. Notebook Huntera Bidena se vyšetřuje a soudí, zkrátka a dobře v sázce je příliš mnoho. Prostě mohou zastřelit Bidena, aby uvolnil místo někomu jinému a nebo mohou zastřelit Trumpa, aby nepřekážel. V principu je to úplně stejné riziko. Jde jen o to, na koho se bude líp mířit.

Není to tak dávno, co se konaly velkolepě pojaté konference o obnově Ukrajiny a rozparcelování Ruska, které proti tomu skvělému Západu, vedeném liberálními demokraty, nemá šanci obstát. A jen tak mimochodem si ještě střihneme ten grýndýl a zachráníme planetu. A ejhle, ono to najednou spíš vypadá na občanskou válku v USA. Takhle to přece vždycky začíná ne? Vaši vlastní kongresmani vás začnou vyzývat o odstoupení, jiní je označí za zrádce, protože v sázce je hrozně moc, další skupina začne plánovat trasu kolem texaského knižního velkoobchodu… Takhle nějak to začalo i za Lincolna. Příčiny byly trochu jiné, ale průběh je skoro stejný.

A my v Evropě se na to můžeme koukat jak vrány a vědět, že je to každopádně v háji. Žádnou vlastní politiku nemáme, Fiala vše vsadil na Bidena a vlastně se chová přesně stejně jako ti Demokraté. Už skoro tři roky se snaží maskovat pravý stav věcí. Prosím, všimněte si – v roce 2021 mu stačil jen pevný a rozvážný hlas, aby vyhrál volby. V roce 2022 už si musel pomáhat řečmi o ruských agentech, dezinformátorech a chcimírech. V roce 2023 už potřeboval Klímu a Pojara, protože vláda už sama na to udržování iluzí nestačila. Ani s Vítkem a jeho pytlem na mrtvoly ne. Teď už potřebuje gumu Foltýna, protože ani Klíma ani Pojar si s tím neporadili, i když liberálové obsadili i ústavní soud a nainstalovali na Hrad hezký prošedivělý automat na podpisy. Od ledna 2025 si ještě slibují změnu v zákoně o veřejnoprávních médiích, že se stanou hlavními baštami v boji proti dezinformacím. Ať dělají cokoliv, je to ale pořád horší a horší. Už to dopadá nejen na politické figurky, ale dokonce i na ta spřátelená mééédia. Seznam zprávy má stále propad čtenosti i přes proklamace o jiném obsahu.

Myslím, že rozuzlení přijde velmi brzy. Musí. Každý den, kdy Biden zůstane kandidátem, přibližuje Demokraty k porážce, nebo k cinknuté výhře, po které bude následovat něco mnohem horšího, než „útok na Kapitol.“ Každý den, kdy Trump bude na koni, ničí Demokratům stále teoretičtější šance na výhru. U nás by to skončilo blamáží klasickou blamáží, pár lidí by muselo chodit kanálama, vznikly by nějaké nové vtipy a za pá let by na to všichni zapomněli. V USA se v tomto případě aplikují přímočařejší metody jak od Ježova… jen to dělají tajněji.

Okurková sezóna letos nebude…

Přátelé, pokud mě chcete podpořit v mém Vidláckém úsilí, prosím pošlete dar Institutu českého venkova. Každý, kdo pošle alespoň 350,- Kč, může si na oplátku vyžádat knihy, trička, samolepky a odznaky z nabídky. Číslo účtu: 1769955003/5500 IBAN: CZ8355000000001769955003. Kdo chce, může přímo na stránkách Institutu pro platbu použít QR kód. Doporučuji poslat platbu a druhý den si zadat adresu pro zaslání. Stačí přímo na Vidlákových kydech kliknout v záhlaví na „objednat knihu.“

Hodnocení
Průměrný počet slepic: 4.8 (372 hlasů)

Komentáře

Trvalý odkaz

..."Prostě mohou zastřelit Bidena, aby uvolnil místo někomu jinému a nebo mohou zastřelit Trumpa, aby nepřekážel. V principu je to úplně stejné riziko. Jde jen o to, na koho se bude líp mířit."

Taková myšlenka mi proběhla hlavou, když skončil jejich duel. Tipla jsem si, že by to mohl být Biden, pokud by trval na kandidatuře. Ale Trump má taky na zádech terč.

Průměrný počet slepic: 3.8 (81 hlas)

když vezmeme do úvahy, že Trump nevystupuje sám, ale posílá dvojníky a Avatary, tak se nemusíme bát, že jej zlikvidují, stejně jako Fica. Kdo ví, coo je současný Fico zač. Ten podepsaný zákon na vyvlastňování soukromého majetku a odmítnutí, připojit se k Orbánově frakci mluví sám za sebe. Stačí si pustit nějaké starší video z doby před atentátem a současné a jeho rétorika je do očí bijící.

Průměrný počet slepic: 2.9 (26 hlasů)
Trvalý odkaz

Čemu čelí německý Bundeswehr, odhalil irský novinář

NĚMECKO: Novinář Bowes: Bundeswehr má asi 50-60 tisíc pušek pro 200 tisíc vojáků

Německé ozbrojené síly, jejichž počet se odhaduje na 200 tisíc vojáků, pociťují vážný nedostatek zbraní, jen na každého čtvrtého vojáka připadá puška, uvedl na sociální síti X irský novinář Chey Bowes.

"Podle dostupných údajů mají německé ozbrojené síly nyní k dispozici asi 50-60 tisíc pušek pro své 200 tisíc vojáků," řekl Bowes.

"Zavolejte Rusy," uzavřel novinář.

Dříve prezident Vladimir Putin v rozhovoru s americkým novinářem Tuckerem Carlsonem podrobně vysvětlil, že Moskva se nechystá zaútočit na země NATO, to nedává smysl.

Poznamenal, že západní politici pravidelně zastrašují své obyvatelstvo imaginární ruskou hrozbou, aby odvrátili pozornost od vnitřních problémů, ale „inteligentní lidé velmi dobře chápou, že jde o podvod“.

https://cz24.news/zavolajte-rusov-comu-celi-nemecky-bundeswehr-odhalil-irsky-novinar/

 

Průměrný počet slepic: 4.2 (114 hlasů)

..těch "inteligentních lidí co chápou, že jde o podvod" je pořád menšina, ale bude jich přibívat, páč obchod s Ruskem. Až to i berrnard pochopí, možná.

I takový Trump a Farage už to řekli na rovinu...


Donald Trump pro All In...
Prezident Biden vyprovokoval ruský útok na Ukrajinu tím, že navrhl, aby tato bývalá sovětská republika vstoupila do NATO, řekl bývalý prezident Donald Trump 21. června v populárním podcastu "All In".
"Rusko se nikdy nechystalo zaútočit na Ukrajinu.... A pak najednou zaútočí. Říkám si: 'Co se to tady děje? Ale když se podíváte na Bidenovu rétoriku pochopíte to,"
Americký establishment nyní trpí dvojím ponížením, že vyprovokoval válku s Ruskem a pak ji prohrál."

Nigel Farage pro BBC...
Stálé rozšiřování NATO a Evropské unie směrem na východ dálo Putinovi důvod, aby svému ruskému lidu řekl, že znovu po nás jdou, nastal čas jít do války. My jsme tuto válku vyprovokovali.

Průměrný počet slepic: 4.8 (59 hlasů)

ničí všechno i tu kdysi českou Prahu. A s kokoty našimi bude slavit Mašíny.

Průměrný počet slepic: 4.7 (38 hlasů)
Trvalý odkaz

...nainstalovali na Hrad hezký prošedivělý automat na podpisy.... 

Výstižný  popis. A taky si objednali  Korespondenční volby. Nic jim ale nepomůže. Biden padne, padnou i oni

Průměrný počet slepic: 4.1 (115 hlasů)

- jen bych to mírně poopravila na nehezký automat..., takový gumový. 🤮 👎

Průměrný počet slepic: 3.9 (93 hlasů)
Trvalý odkaz

byl na Slovensku překvalifikován, když na základě nově získaných důkazů bude nadále vyšetřován jako teroristický útok.

Tato skutečnost má zásadní implikaci i pro situaci u nás v České republice, neboť všechny písemné projevy na internetu schvalující tento akt by měly být od nynějška vyšetřovány jako zvlášť závažný zločin Schvalování terorismu dle ustanovení paragrafu 312e odst. 1, odst. 4 písm. a) tr. zákoníku se sazbou odnětí svobody v trvání 5-15 let.

Zjednodušeně řečeno jsme ve stejném paragrafu, za který dostal Tomáš Čermák 5,5 let ve vězení.

Pokud on dostal takto vysoký trest za to, že řekl, že bychom měli “naházet senátory do Vltavy”, pak jsem toho názoru, že ten, kdo napsal ve vztahu k Robert Fico “zastřelit takovou svini, to je na metál”, by měl být potrestán ještě mnohem přísněji.

Tak doufám, že policie přestane dělat mrtvého brouka a začne konečně tyto odporné projevy stíhat. Už je nejvyšší čas.

(FB J. Rajchla)

---------------------------------

z názorů:

S. K.   Za vše muže parchant Rychetský ten posvětil vznik těchto zaprodanych bolševických zm*du .

J. L.   Až bude pod drnem, věřme, že bude známo kde, abychom tam mohli chodit vykonávat denní potřebu.

Průměrný počet slepic: 4.1 (110 hlasů)

básník, anebo terorista?  Těžko říci, jen jeho idiocie je téměř jistá!

Průměrný počet slepic: 4.4 (27 hlasů)
Trvalý odkaz

Věděli jste že kromě piva Fialovej hnus se prodává i Fialovej hnus - pivo PREVÍT ? A taky na stejném webu se prodávají Samolepka Fialovej hnus, Placka Fialovej hnus, Dámská a pánská trika Fialovej hnus. Obchod zde:  https://eshop.babiccinaspiz.cz/products/fialovej-hnus-pivo-kazisvet-10-pasterizovane-500ml-reklamni-predmet

Stojí za to si je pořídit, potom už nebudou protože

po příštích volbách fialovej hnus se propadne do smetiště českých dějin NAVŽDY
 

pivo previt

Průměrný počet slepic: 3.7 (81 hlas)
Trvalý odkaz

Teď jsme byli v širší rodinné sestavě na chalupě v Krkonoších. Synovec, který to organizoval, si Krkonoše oblíbil, byli jsme tam už vloni na podzim, jenže ten náš pobyt skoro celý propršel.
Já byl v Krkonoších jen jako středoškolák a pak jsem je ignoroval jako profláklý a "propachtovaný Pražáky" a oblíbil jsem si Šumavu, Jeseníky nebo Jizerky. Ale musím uznat, že Krkonoše jsou parádní a včera jsem si to docela užíval. Udělali jsme si okruh ze Špindlu k prameni Labe a Labským dolem nazpátek. Škoda že bylo trochu zamženo, že ten výhled do centra Čech byl poměrně omezený. Ale i tak to byla příležitost zopakovat si český zeměpis od Jičínska přes Český ráj a Hruboskalsko až po v dálce vyčnívající špičaté kopce Českého středohoří a Ještěd se sluníčkem nasvícenou rozhlednou ten výhled uzavíral. Pramen Labe by vyschlý, ale zaujala mě stavba Labské boudy, když jsem tam byl kdysi, tak to byla klasická dřevěná bouda, jak jsem zjistil, tak potom vyhořela a v 1975 tam postavili velký objekt, prosklený betonový a mnoha poschoďový. A tam jsem po padesáti letech ocenil um našich architektů - posadit takový velký objekt do horské krajiny, aby nerušil. Má trojúhelníkový tvar s rovnou základnou nahoře a šikmé základy sledují svah Labského dolu směrem dolů. Fakt v těch 70.- 80. letech ti naši architekti uměli a měli cit pro sladění architektury s krajinou, třeba rozhledna na Ještědu je ze stejné doby a taky perfektně navazuje na špici Ještědu a tvoří krásnou geometrickou harmonii. Nebylo zapotřebí mezinárodních architektonických soutěží a pak sem násilně implantovat cizí vkus a nebo ten nějaký bezpohlavní globální.
Pak jsme se sestupovali Labským dolem, což byl sám o sobě zážitek, tam je ta "divokost", která našim jiným horám chybí. Bylo to náročné sestupovat 400m po kočičích hlavách a různých balvanech, ale asi nikdo nelitoval. Ale jo, změnil jsem názor na Krkonoše!
Jenom mě štve, že si tam různé firmy vytvořily monopol na různá zařízení, třeba parkování a pak to zneužívají, že si diktují monopolní ceny, mnohdy opravdu přehnané.
 
Průměrný počet slepic: 4.6 (106 hlasů)

Promiň, ale tohle téma sem neptří.

Jistě víš proč.

Tohle si piš pro sebe do deníčku nebo na web Výletník, tady je politika a obrana státu a lidských práv.

Je to osobní zážitek který nepředáš dál.

Příště třeba něco o vaření nebo sázení rajčat?

 

Vidlákova pravidla diskuse

1. V diskusi se vyjadřujte především k uvedenému článku.

https://www.vidlakovykydy.cz/node/551

Průměrný počet slepic: 3.7 (69 hlasů)

In reply to by Libor52

Trvalý odkaz

Byly tu časy, kdy i o vaření se mohlo psát (a nejenom o něm), a jako odlehčení od politického marasmu to zde nikomu nevadilo...

Průměrný počet slepic: 3.8 (75 hlasů)

In reply to by včelka Mája

Trvalý odkaz

Rozvracíte s pár spolubojovníky smysl webu a Vidlákova úmyslu.

Jste si toho vůbec vědomí???

Jinak beru okrajová případně navazující témata ale tohle je uplně mimo.

Kdyby na tom výletě třeba potlal nějakého politika nebo známou osobnost a dal s ním řeč, a trochu to tu rozvedl, tak třeba, ale tohle je uplně mimo.

Mějte trochu soucit s lidmi co sledují politické dění. Je toho tolik že nestíháme, a nějaké ujetí mimo téma mne jen ...........   Člověk čeká co z toho článku vyleze a ono NIC.

Tím končím, tvá Máňa.

Průměrný počet slepic: 3.1 (66 hlasů)

uklidni se.... Přerolujte, dýchejte si a napište něco politického, co nevíme..., díky.

Průměrný počet slepic: 3.7 (52 hlasů)

Ale koukám, že se tady objevil ideologický dozor, zatím toho moc nenapsal, ale o to více hlídá ideologickou čistotu na VK. Zřejmě bude kontrolovat zda jsou naše aktivity v souladu s pravidly. Možná mu to půjde lépe než psaní. Vidlák má v sobě zakořeněnou velkorysost a pravděpodobně mi můj vědomý poklesek promine. Možná mě napomene, to beru, na to má právo. Ale takové upjaté, malicherné, úzkoprsé, pedantické, formalistické, puritánské, skrupulózní, zkostnatělé, striktní, prudérní, detailistické, trivialistické a byrokratické typy jako se ukázal být Libor52, mám opravdu rád. To budeme asi velcí kamarádi.

Průměrný počet slepic: 3.8 (73 hlasů)

Dobře napsaný článek o čemkoli jiném než o politice, tuto diskuzi nerozvrátí ale oživí. Já bych spíš apeloval na ty, kteří sice píší o politice, ale jen dokola opakují něco, co už tu mnohokrát bylo, aby raději nepsali nic. Pokud jejich příspěvek neobsahuje nic nového, nebo nový jiný pohled na problém, je lepší jej sem nedávat. Méně příspěvků, které obsahují něco nového, je víc než moře sice těch pravdivých ale už mnohokrát omletých.

Je to můj názor, nikomu jej nevnucuji.

Mimochodem, jak vám letos rostou rajčata? 😊

Průměrný počet slepic: 4.7 (70 hlasů)

ale papriky a okurky, ty jsou letos nějak zpožděné. Tam to vidím na slabej rok. Ale zase slimáků se nám poslední dobou urodilo dost. Škoda, že nejsem francouz.

Průměrný počet slepic: 4.4 (45 hlasů)

👍

Průměrný počet slepic: 3.5 (22 hlasů)

Zdá se , že  vrchní  cenzor pracuje  naplno a již nasadil  všude  malé  foltýnky .......

Průměrný počet slepic: 4.3 (35 hlasů)

si rozhodně rozvracet nenecháme! Až překonám opici, pak sepíši petici.

Průměrný počet slepic: 4.1 (26 hlasů)

Inzo, děkuji Vám za Váš příspěvek. Vypovídá mnohé o současnosti. I o dnešním diletantském řízení nejen našeho státu, o dnešní vládnoucí proevropské partě, která  za prvé předala Krkonoše, jejich všechny výnosné a turisticky přitažlivé lokality a objekty, do správy svých oblíbených, zahraničních a nadnárodních firem. K tomu za druhé a další, přidala hromadu všudypřítomných zákazů, příkazů a nařízení, která komplikují a mnohdy znemožňují nejen místním lidem, hospodářům, znalým místních poměrů, majících osobní vztah a lásku k této krajině, jejich působení v místě, ale i návštěvníkům existenci ve vlastní zemi. Rozhodování přešlo na Kraje a výše a ještě výše, mnohdy se rozhoduje v Hradci Králové a výše, až třeba někde v Bruseli. A proto je to v Krkonoší, jako všude, v pr....

Nedávno jsem se také v Krkonoších pohyboval. Převážně v pohraniční části mezi Českem a Polskem. V Polsku trpí Krkonoše zmíněným nešvarem pdstatně méně než na naší straně. Zato dálnice, která má navázat spojení mezi oběma zeměmi vede v Polsku téměř až na státní hranici do blízkosti Trutnova, ale u nás končí nedodělaná dálnice v už v Jaroměři. Naší levicoví vládci se nedokáží pohnout se stavbou dál. Pouze stále dokolečka utrácejí značné částky za různé (zbytečné) posudky, ekoprojekty, za různé další administrativní náklady, ale ani korunu za něco, co by vedlo k výsledku, k dostavbě chybějícího úseku dálnice.

Tak vidíte, Váš postřeh z pobytu v Krkonoších ukazuje a v širší sovislosti popisuje situaci, kterou dnes najdeme, vidíme všude okolo nás, kvůli nevhodnému způsobu vládnutí a řízení států levicovými amatéry. Jsou dnes  i jinde, kolem dokola samí levičáci a mají všude i podobné uvažování, počínaje Bidenem za mořem, přes šéfy EU, až k těm co rozhodují o Kroknoších, které jste tak zajímavě popsal.

Všechno souvisí se vším!  

Zde se často hodnotí slepicemi. Zdá se, že i v politice mají hlavní slovo slepice. Jó, nebo né?

Průměrný počet slepic: 4.7 (90 hlasů)

Moc hezký Hoste :-) Kdysi jsem říkal "za 100 bodů" dnes často používám "za 5 slepic" Ti, co nečtou Vidláka samozřejmě kroutí nechápavě hlavami a já rád vysvětluji.

Pěkný sváteční den všem přeje Jirka Vlach

Průměrný počet slepic: 4.7 (34 hlasů)

Říkalo se to po slovensky 100 bodou :o)) a pro mě je klasika "získáváš zlatého bludišťáka"  :o) já jsem se ještě nenaučil hlášku "za 5 slepic", ale možná když se to začne říkat, tak bude ostatní zajímat...odkud to je?...a možná přibudou další čtenáři...

Průměrný počet slepic: 4.4 (27 hlasů)

Za 5 slepic 😉

Průměrný počet slepic: 4.4 (13 hlasů)
Trvalý odkaz

- hezký, aktuálně letní..., jako bych tam tudy šla taky.

---------------------------------------------------

PS. No tak dobře, jednoslepičáci, tak jako bych tam tudy nešla....😁 

Průměrný počet slepic: 3.7 (79 hlasů)

In reply to by včelka Mája

Trvalý odkaz

podporovat mě se nevyplácí, když jsem se sem před chvílí díval, měla jste 6 jednoslepic. Kdopak se vám to tady mstí? Tak vzácně vyrovnané hodnocení, jak kdyby to pocházelo od jednoho "příznivce". B-)

Průměrný počet slepic: 3.2 (56 hlasů)

Jednoslepice nepoužívám, když mě někdo nasere, tak ho rovnou pošlu do prdele. Ale schovávat se za slepice, to bych považoval za srabárnu.

Průměrný počet slepic: 4 (56 hlasů)

In reply to by Inza

Trvalý odkaz

Já vím, Inzo, to je místní kolorit...😁 (i bez vás) Je jedno takové moudro - že nevýrazných, ošklivých a nudných si nikdo nevšímá...(v kladném i záporném smyslu slova). Takže to je pochvala, a ta nevadí.

(A jinak - je to možný, i Ethanol psal, že může dát slepic opakovaně kolik a jaké bude chtít, a dokonce to rovnou předvedl) :-). 

Průměrný počet slepic: 3.4 (48 hlasů)

In reply to by včelka Mája

Trvalý odkaz

Nějaký místní  kolorit  Vás paní Včelko nenávidí  :-) Asi jste tomu ubožákovi moc ublížila a má Vás pořád na mušce :-) 

Průměrný počet slepic: 3.2 (46 hlasů)

In reply to by Antonín

Trvalý odkaz

Jasný, pár "koloritů" se vždycky najde, nikdy jsem nebyla lidem lhostejná (to není žádné "vytahování", nýbrž holý fakt). 

Průměrný počet slepic: 3.2 (42 hlasů)

In reply to by Antonín

Trvalý odkaz

Koukám, Antoníne, že vás taky (má na mušce). 

😁

Průměrný počet slepic: 3.5 (38 hlasů)

In reply to by včelka Mája

Trvalý odkaz

Máte pravdu paní Včelko. Necháme toho ubožáka ať si takto léčí své mindráky a pokračujeme přátelé v boji proti fialové totalitě.  

fialova totalita

Průměrný počet slepic: 3.5 (59 hlasů)

Co tím chtěl Fiala říct... Nejspíš že pro naše zemědělce udělal tááákovýhle hovno...

Průměrný počet slepic: 3.6 (26 hlasů)

In reply to by včelka Mája

Trvalý odkaz

fijalový h*vno

Průměrný počet slepic: 3.2 (19 hlasů)

In reply to by včelka Mája

Trvalý odkaz

Tady vůbec nejde o autora, jeho příznivce nebo hezkou krajinu,

ale o téma co sem vůbec, ale vůbec nepatří.

Šmytec.

Průměrný počet slepic: 3.5 (59 hlasů)

In reply to by Libor52

Trvalý odkaz

Šmytec má zde právo říct pouze Vidlák, nikdo jiný.

Průměrný počet slepic: 3.8 (48 hlasů)

osobně fandím pestrosti. Stereotyp je nudný  i když je prý dle stanovených pravidel.

Průměrný počet slepic: 4.5 (43 hlasů)

Když si znovu projedete celou diskusi uvidíte, kolik reakcí „mimo téma“ jste zařídil. Kromě toho, že Inzův příspěvek je spíš malým oživením diskuse, dá se na něj pohlížet i z širšího úhlu pohledu, jak krásně předvedl Host. Tak v pohodě a mějte pěkný den.

Jirka Vlach

Průměrný počet slepic: 4.1 (37 hlasů)

In reply to by Jirkafik

Trvalý odkaz

" Když si znovu projedete celou diskusi uvidíte, kolik reakcí „mimo téma“ jste zařídil."

A právě proto mám lidi jako Libor děsně rád. Sem nechodím zachránit planetu, já sem občas zaskočím, abych se pobavil. A lidi, jako Libor, mi to vždycky zaříděj.

Průměrný počet slepic: 3.5 (30 hlasů)

Vidláka sleduji od vzniku, ale jako autor jsem tu je pár dní a tak mohu konstatovat:

trefili jste problém této společnosti naprosto přesně, a to je názorové rozdělení, a to až do krajnosti.

Za mého mlada se respektovaly nejen zákony a nařízení (nebylo jich moc a měly většinou smysl) ale i nepsaná společenská a říkejme tomu třeba „rodová pravidla“, nebo jinak slušnost. To se nedělá, to není hezké, vhodné, to sem nepatří. Tady už ale nejde o článek, ale reakce na něj.

Když jsem se ozval že tento web není cestopis, zdvihla se vlna nevole, proč? Chci být za každou cenu odlišný, jiný, z principu proti, být vidět, jsem pro vše co narušuje zaběhnuté, nerespektuji pravidla daná „majitelem“ podle průpovídky: nudíš se? Pořiď si medvídka Mývala.....a já dodám nebo nepřítele s kterým budeš usínat i vstávat.

Tak ode dneška jej máte.

Píši jak mi huba narostla a co si myslím a životní zkušenost mi dala a budu i nadále pokračovat.

Tenhle problém ale zasahuje do celé společnosti a proto volby nic moc, vlastenecká uskupení takisto a tah na bránu skoro nulový a výsledky? Zatím nestojí za řeč. Je pár webů tvrdě, no říkejme tomu protistátních, ale ta diskuse je většinou stejná. Někdo souhlasí, a dost lidí, věřím že jen ve snaze se zviditelnit jsou proti. Při diskusi u kafe s argumenty z obou stran by jistě změnili názor.

O článcích a diskusi na provládních mediích škoda mluvit....ale to hlavně proto že jsou „moderovaná“.

Neprosím nikoho za moji kritiku o soustrast nebo pochopení, zkrátka tak to je. Když jdu na pivo, očekávám něco v půllitru. Když jdu do bazénu, čekám plnou nádrž vody a v obchodech také vím proč a pro co tam jdu. Když mi náhodou v obchoďáku pustí v rámci reklamy nějakou kovbojku považuji to za úlet a jdu dál. Taktéž tady předpokládám diskusi k tématu proč byl tento web zřízen, ale pochlubit se výletem sem nepatří. Příště k takovému článku prosím nadpis „mimo téma“ a rád jej přeskočím. Pořád jsem čekal důvod a nějakou pointu na závěr proč je tady a ono nic.

Mám zmapováno asi dvacet webů s podobným zaměřením a nikdo si nedovolí téma mimo diskusi a hlavně by byl brzo odstaven. Společností, ne cenzorem. Neberte to jako nesvobodu projevu, ale pes patří do boudy, koza do chlíva, krávy a volové do politiky a slepice pod článek nebo do kurníku. Tak byl do nedávna svět nastaven a já se s nelogickými změnami nerad smiřuji. Pokud mlčím tak vlastně souhlasím, ale to jen nerad a s věcmi s kterými nehnu.

Pac a pusu a hezké svátky.

Jan Hus 1371 - 1415

Jako se nám přikazuje, abychom poslouchali představené, ve věcech dovolených a čestných ..., tak se nám přikazuje, abychom se jim vzepřeli tváří v tvář, když žijí v rozporu s Bími přikázáními.

Průměrný počet slepic: 3.8 (25 hlasů)

Mnoho slov o ničem. Mnohem víc než v článku o Krkonoších, ale hen tento mě nenadchnul a nic nedal. Už se tu psalo o zmíněných rajčatech, pivu, ženských, fotbale..., ale nikdo kvůli tomu nezpůsobil takový rozruch. Všechno jsem nepřečetla, ale mám myš, a občas s ní bez problémů roluji...

Průměrný počet slepic: 3.2 (22 hlasů)

se zde dřív dost věnoval tématům zemědělství. Dokonce z nich pak sestrojil knihu. Řekl bych, že zemědělství má dost spojitost s Freudovými rajčaty.

Pokud vy budete denně 8 hodin spát a zbývajících 16 se týrat politikou, garantuji vám, že se z toho za chvíli zblázníte. Člověk by měl umět i vysadit. Mě zde vyšlo pár samostatných článků. Ani jeden nebyl o politice. Naposledy jsem zlobil na střední a před tím honil po lese jelena. Zdejší majitel mi to sám tady vydal, tudíž asi nemá tak striktní názory na to, jak moc bychom se zde měli držet politických témat. A že se vám to nelíbí? Jste vy na jeho pískovišti, nebo on na vašem?

Takže Inza má plné právo zde napsat post o Krkonoších a pokud se vám to nelíbí, tak jak kousek níž radila Mája, na myši máte takové kolečko.

A na závěr, perfektně to vystihl Jiří Vlach, jelikož po vaší kritice textu o Krkonoších jsem dostal děsnou chuť sesmolit něco o Českém Švýcarsku.

Průměrný počet slepic: 3.7 (19 hlasů)

Tak kamaráde, zapomeň na to, že ty tady budeš určovat pravidla, že se tady prohlásíš samozvaným regulátorem, který tady začne řídit provoz. To právo má pouze Vidlák, on určuje pravidla a na něm také záleží jak velké odchylky od pravidel bude tolerovat. Takže já být tebou se k provozu vůbec nebudu vyjadřovat, zkrátka takové právo ty doopravdy nemáš! A pokud tady chceš dělat rozbroje a jak jsem pochopil i vyhlašovat válku, můžeme na to přistoupit a můžeš ji mít! Zatím tady byl klid a na fanatické Robespierry tady doopravdy nejsme zvědaví.
 

Průměrný počet slepic: 3.3 (16 hlasů)

Francouzská revoluce a Robespierr - to je můj vzor. Měl by to být vzor pro všechny, co chtějí dělat revoluci. Revoluce nejde dělat bez obětí. ( Sametová revoluce - cha-cha-chááá) Co na tom jak to dopadne. Třeba i pod tou gilotinou.

Průměrný počet slepic: 5 (2 hlasů)

Kdo nejde s námi, jde pod gilotinu. A jeho rodina je nakažená špatnými názory, šup tam s nima taky. Sice ta malá, které je 6 měsíců se nám tam bude blbě štelovat, ale to by bylo, abychom kvůli lepším zítřkům jí tam taky nesetli.

Nebo ten revolucionář Guevara. Jak ho nosej mladí na tričkách. Po něm taky bylo dost mrtvejch.

A nebo kulturní revoluce v Čajně. Kolik je 4x4? Říkáš 16? Panáčku, ty budeš asi nějakej intelektuál. Tak s tebou taky ke zdi.

Jó, revoluce jsou bezva. Tam se blbec, kterej v životě předtím nic nedokázal, ale teď dostal zbraň a moc, náramně vyblbne.

Průměrný počet slepic: 1.7 (6 hlasů)

Na vás jsem zapomněl, i když vy máte v revolucích jasnou zlatou medaily. Nikomu jinému se ještě v rámci revoluce nepodařilo vyhladit 30 % vlastního národa.

Stříbrnou bych udělil Maovi.

U bronzové jsem na vážkách. Mám jí přidělit Leninovi, nebo frantíkům? Poradí někdo?

Průměrný počet slepic: 2 (4 hlasů)

Mohu poradit. Doporučuji přečíst knihu " Dějiny revolucí". Nikde neříkám, že každá revoluce vždy vedla k lepším zítřkům. Ale vždy to byl nějaký posun v myšlení národa a okolních zemí. Francouzská revoluce je zrovna tím případem. Francie se svojí šlechtou již nikdy nebyla taková, jako před revolucí.

Průměrný počet slepic: 3 (2 hlasů)