Mnichov 1972

Autor

… aneb, jak vyprovokovat ruského medvěda

Co se stalo na olympiádě v Mnichově roku 1972 asi nemusím dlouze rozvádět. Palestinská teroristická organizace Černé září tam zajala výpravu izraelských sportovců, což nakonec vyvrcholilo zpackanou záchrannou operací na letišti, při které všichni rukojmí zemřeli. Izraelský stát následně spustil tajnou operaci, při které byli postupně vyhledáváni a likvidováni všichni, kdo měli na této teroristické akci podíl, což nakonec skončilo dalším skandálem, protože izraelské komando se při identifikaci jednoho teroristy spletlo a zavraždilo místo něj nevinného člověka a ještě se u toho nechali chytit…

Ta izraelská operace se jmenovala Boží hněv. Útok na izraelské sportovce vedl v Izraeli k tak silným politickým tlakům, že nebylo možné nereagovat. Tehdejší premiérka, Golda Meirová, akci odsouhlasila i přes obrovská diplomatická a politická rizika, ale prostě nebylo možné ztratit tvář a nereagovat.

Víceméně to samé jsme viděli na podzim minulého roku, kdy na základě vpádu Hamásu na území Izraele spustil židovský stát odvetu, která dost pravděpodobně povede ke zničení Izraele, protože válka se zase jednou změnila a i izraelská armáda posledních třicet let zbrojila na minulou válku. Hamás je stále bojeschopný, civilní ztráty jsou ohromné a celý muslimský svět sleduje Al Jazeeru a nikoliv Českou televizi, takže neví, že Izraelci jsou ti jediní správní, hodní a skvělí a Palestinci (jak řekl Pavlík Novotný) jsou opice určené k vybombardování.

Proč to všechno píšu…

Já pořád přemýšlím o tom, co by se muselo stát, aby Ukrajina mohla vtáhnout státy NATO do války. Protože v poslední době se Zelenskému na poli diplomacie fakt moc nedaří. Sice podepsal bezpečnostní dohodu s Fialou, ale z ní vyplývá, že v případě nového útoku Ruska, vyšle Fiala do čtyřiadvaceti hodin jasný signál, což je poněkud málo, i když nikdo na světě nemá tak silný nosič toho signálu. Plukovník Foltýn je v tomto ohledu nepřekonatelný. Putin má jen nosiče jaderných náloží… žabař jeden.

Jens Stoltenberg sice na jedné straně mluví o zlém Rusku, ale na straně druhé říká stejně hlasitě, že NATO není účastníkem konfliktu. Trump měl včera Zelenskému telefonovat a zřejmě mu neřekl nic hezkého. Zelenský se sice v ojroparlamentu vymezil proti Orbánovi a frakce Patriotů je odstřižena od eurodění sanitárním kordonem, ale Orbán je už teď větší než všichni ojropapaláši dohromady. Navíc nám ojrolibtardi jasně ukázali, jak si představují demokracii. Je nejvyšší čas, odhodit rukavice.

Navíc, vypadá to, že Biden teď o víkendu skutečně odstoupí z prezidentského klání a to bude začátek konce Demokratické strany, protože tím jen potvrdí, že prezident je fakt senilní dědeček, že poslední roky lhali, až se jim od huby prášilo a tohle stigma se přenese i na každého dalšího kandidáta, ať vyberou kohokoliv. A pokud by jejich nový kandidát volby vyhrál, tak bude v USA občanská válka.

Do toho Orbán všude vykládá, že intenzita bojů v příštích měsících rapidně vzroste. Nějak nepředpokládám, že by si Ukrajinci někde nasyslili celou novou armádu, ale u Putina bych něco takového čekal. Jak se za První světové rozhýbala fronta? Útočilo se po celé délce fronty, jakmile se našlo slabé místo, tak tam vrhli co největší síly a jakmile nepřítel přisunul své zálohy, aby to místo stabilizoval, útok se zastavil a zaútočilo se někde jinde na jiné slabé místo.

Ukrajina nemá moc času a velkou válku potřebuje. Pokud do války nevtáhne celý Západ, tak si prostě nechá vyvraždit všechny bojeschopné muže a nakonec z letiště v Kyjevě uvidíme stejné záběry jako z letiště v Kábulu. V zimě nebude na Ukrajině čím topit a svítit, stíhačky F-16 poměr sil nezmění… takže jediné, co zbývá, je nějak vyprovokovat Západ, aby se do toho boje proti Rusku pustil naplno a nějak vyprovokovat Rusko, aby prostě nemohlo reagovat jen házením bomb na ukrajinské elektrárny.

Ta olympiáda v Paříži je vlastně až příliš lákavá možnost. Budou tam totiž i ruští sportovci. A jak jsme si řekli na začátku tohoto článku, útok proti sportovcům na olympiádě zpravidla spustí tak silné politické tlaky, že nelze nereagovat. Jestliže doteď, po všech útocích západními raketami na ruské vnitrozemí, byl Putin uměřený a nespustil žádnou odvetu proti zemím NATO, po útoku na ruské sportovce by už třeba neměl žádnou jinou možnost. I on má kolem sebe jestřáby, kteří sní o odvetě za všechna domnělá i skutečná příkoří. I když se ruský prezident ve svém národě těší vysoké podpoře, nemůže ignorovat rozhořčení veřejnosti.

Vlastně se to dá udělat poměrně jednoduše. Stačí, aby došlo k „zákeřnému teroristickému útoku s ruskou stopou“ který ale zasáhne i ruské sportovce. Libtardi uvěří čemukoliv, obzvlášť když se tam zase najde Čepigův pas… všichni Petrlové se budou pošklebovat, že to zasáhlo i Rusy, kteří si to samozřejmě zasloužili, protože mají na rukou ukrajinskou krev, Igor Mříž se bude dívat jinam, Dana Drábová a Džamila Stehlíková si zaexhibují, Dominik Hašek si zaonanuje a Fiala bude signalizovat jak skautík s praporky.

Macron si to nenechá líbit a ohlásí, že cizinecká legie už je na Ukrajině, Leyenová se bude bavit pouze s proukrajinskými silami v europarlamentu, které už vůbec nebudou muset dodržovat principy právního státu, Biden sice odstoupí z prezidentského klání, ale „s bolestí v srdci“ podepíše další válečné půjčky, dodávky zbraní a vojenské poradce.

Rusové si budou myslet svoje, vysvětlí si to celé jako další důsledek perfidnosti Západu, Putin nabyde dojmu, že střet je nevyhnutelný a v takovém případě on udeří první. Jak takový první úder asi bude vypadat, to jsme prokydávali už hodněkrát, ale Kotlinka takřka ve všech scénářích hrála podstatnou roli.

Zkrátka a dobře, doufejme, že to libtardi zase podělají, stejně jako s atentáty na Fica i Trumpa. Doufejme, že zase použijí nějakého frustrovaného blbečka a i když mu odstraní z cesty všechny překážky, on to stejně nezvládne. Doufejme, že jim selže pekelný stroj a nějaký obyčejný policajt bude mít svůj hvězdný den a výjimečně si teroristy všimne včas.

Doufejme, že než olympiáda začne, budou už libtardi natolik rozložení z toho, jak se jim to drolí, budou dostatečně vyděšení z Trumpova vítězství, že už se žádné takové věci neodváží. Doufejme, že na Ukrajinu také dojde závan zdravého rozumu a řeknou si, že je rozumné zachránit alespoň něco, než o všechno přijít. Doufejme, že všichni najdou nějaký pud sebezáchovy.

Mají na to týden…

Přátelé, pokud mě chcete podpořit v mém Vidláckém úsilí, prosím pošlete dar Institutu českého venkova. Každý, kdo pošle alespoň 350,- Kč, může si na oplátku vyžádat knihy, trička, samolepky a odznaky z nabídky. Číslo účtu: 1769955003/5500 IBAN: CZ8355000000001769955003. Kdo chce, může přímo na stránkách Institutu pro platbu použít QR kód. Doporučuji poslat platbu a druhý den si zadat adresu pro zaslání. Stačí přímo na Vidlákových kydech kliknout v záhlaví na „objednat knihu.“

Hodnocení
Průměrný počet slepic: 4.7 (328 hlasů)

Komentáře

Trvalý odkaz

....Ta olympiáda v Paříži je vlastně až příliš lákavá možnost...Stačí, aby došlo k „zákeřnému teroristickému útoku s ruskou stopou“ který ale zasáhne i ruské sportovce...
 

Kéž by se  nic  takového nestalo Danieli. Nebylo by to poprvé. Olympijské hry novověku již byli poznamenány  terorismem, bojkoty, dopingem a krizí .

olymp hry

Průměrný počet slepic: 2.4 (122 hlasů)
Trvalý odkaz

- zcela nekompetentní ochranka, jedna z žen ani neumí zasunout zbraň do pouzdra

USA: Stanovení tzv. „DEI kvót“ do prakticky všech oborů činnosti – a bez ohledu na dostatečnou kompetentnost – přináší své plody. Tato politika prosazuje na všech postech „rozmanitost“ – tedy všude musí být zastoupeni barevní, ženy a LGBTQ.

Tyto skupiny musí být upřednostňovány především před bílými heterosexuálními muži, kteří již nesmí v téměř žádné profesi dominovat. To se týká i tajných služeb, které aktuálně v USA vede žena, která se také rozhodla, že bude najímat mnohem více žen – a to očividně bez ohledu na jejich schopnosti…

https://cz24.news/zerohedge-trumpovi-byla-schvalne-poskytnuta-zcela-nekompetentni-ochranka-jedna-z-zen-ani-neumi-zasunout-zbran-do-pouzdra-videa/

 

Průměrný počet slepic: 2.8 (131 hlas)

I mě zaujaly  Amazonky s ohonem vlasů, které zuřivě otáčely hlavami a vlajícími ohony kolem pancéřáku s Trumpem. 

Úplně stejně, jako to dělají naše herečky v rolích šéfek police a kriminálky, když se děje akce v terénu podle českých kriminálních seriálů naší drahé osmimiliardové veřejnostátní televize. Proč ty agentky nekroutily hlavama, když si střelec na Trumpa nesl svoji zbraň, lezl na střechu a mířil na prezidenta? Patrně ze stejného důvodu jako čeští policajti pod nepochybným velením nejlepších velitelů.

Průměrný počet slepic: 4.7 (6 hlasů)
Trvalý odkaz

Snímek Iwo Jima je jedním z nejslavnějších a nejuznávanějších obrazů válečné historie, symbolizující nejen konkrétní moment v bitvě, ale i širší obětavost a hrdinství vojáků během druhé světové války. 

Můžeme tento snímek považovat za stejně důležitý symbol současnosti?

Iwo Jima 2.0: Jaký příběh vypráví tento snímek?

Pepe Escobar, 17. července 2024

Snímek Iwo Jima 2.0, zachycující Trumpovu pěst, která přežila pokus o atentát. Fotka vzala svět útokem - vyvolala vše, od zaplavení sociálních sítí na čínském Weibo až po čerstvé animace v Japonsku. Nemluvě o záplavě čepic a triček.

Tato pečlivě komponovaná fotka všechno mění - a to v mnoha ohledech. Pojďme se tedy pustit do prvního pokusu o její pochopení.

Začneme hlavními poraženými. Skupinku, která provozuje "figurínu" s teleprompterem a sluchátky, tvoří v podstatě Mike Donilon, Steve Richetti, Bruce Reed a Ted Kaufman. Vládní funkcionáři jako Jake Sullivan a tajemník Antony J. Blinken tvoří jádro čemu se ve Washingtonu říká "meziagenturní" aparát, přezdívaný  Blob.

Neocenitelný Alastair Crooke vysvětlil, jak se jednání Sullivana a Blinkena "šíří skrze systém vzájemně provázaných '"skupin", který zahrnuje vojensko-průmyslový komplex, vedoucí představitele Kongresu, velké dárce, Wall Street, ministerstvo financí, CIA, FBI, několik kosmopolitních oligarchů a knížata ze světa bezpečnostních a zpravodajských služeb".

Klíčovým - neviditelným - centrem je však ten, kdo Sullivanovi a Blinkenovi říká, co mají dělat. Jsou to lidé, kteří skutečně řídí show: Velké rodiny a Velcí dárci - staré peníze a zejména nové peníze (jako neviditelní akcionáři Vanguardu).

Celý článek:      https://www.vidlakovykydy.cz/clanky/kdo-seje-vitr?page=1#comment-2158942

Průměrný počet slepic: 3 (129 hlasů)

Escobar  👍 -  a jak říká, do listopadu je na některé věci ještě sakra dlouhá doba.

"Pokud Deep State nedokáže ovlivnit výsledek listopadových voleb, tak bude hledat všechny možné cesty jak je zrušit."

Průměrný počet slepic: 3 (142 hlasů)

In reply to by včelka Mája

Trvalý odkaz

Jinak zírám, jak se nám někdo mstí :-o

Průměrný počet slepic: 2.9 (104 hlasů)

Palec nahoru přátele.

Skvělou práci jsme zase provedli kamarádi.

Večer všichni tři jsme měli pětislepice a teď samé jednoslepice.

To znamená že jsme zase "nasrali" hodně libtardů.

Pokračujeme ještě silnější v boji proti libtardům než ten mor zcela vykořeníme jak zde na Kydech a hlavně v ČR

palec nahoru

Průměrný počet slepic: 3 (147 hlasů)

Mě jen vrtá hlavou kde se tu v diskusi ti libtardi berou, když každý kdo chce přispívat musí mít Vidlákem schválenou registraci. No asi Vidlák umožňuje registraci každému kdo si mu napíše aniž by si fyzicky ověřil kdo je kdo. A nebo to souvisí spíš s osobními morálními kvalitami každéhop přispívatele. Dotýká se toho i včerejší Vidlákův článek. Ale podle mě trochu jinak něž on uvádí (umetená cestička zpovykaným dětičkám) v rovině politické, ale je to spíš v rovině osobní a morální. I mezi lidmi na alternativě i mezi libtardy se u některých jedinců vyskytuje až militantní nevychovanost a drzost vůči ostatním lidem, nezávisle na politických preferencích. Dnes jsou to "hyperaktivní jedinci", za mého mládí to byly "nevycválaní drzí frackové" .... no ati nám nyní dospěli a jejich politické preference jsou rozloženy mezi libtardy i mezi alternativu. Tak si já vysvětluji výskyt tyěch několik kazišuků ve zdejší diskusi, útočících na v podstatě nejpilnější přispívatele, kteří dodávají (bez ohledu jestli vlastní, nebo převzaté), informačně hodnotné příspěvky. MMK

Průměrný počet slepic: 2.5 (59 hlasů)

Chachá. Za mého mládí se zase říkalo - aktivní blbec je horší, než třídní nepřítel!

Průměrný počet slepic: 4.2 (67 hlasů)

... to ano, za mého také, ale i za mého mládí se vyskytovali mistři světa (jako se projevují zde v diskusi), kteří se museli ke všemu vyjadřovat a do každého neustále rýpat, moje babička jim říkala poštěváčci :-) , no každý bystrý čtenář již jistě ví kdo je kdo. Jo a taky říkávala babička že potrefená husa nejvíc kejhá...

Průměrný počet slepic: 2.4 (57 hlasů)

On každý blbec je horší než třídní nepřítel, český obzvlášť...

Průměrný počet slepic: 2.7 (57 hlasů)

S tou potrefenou husou jste trefil přímo do černého pane Mimaka. Potvrzují to jednoslepice s kterými vás potrefená husa obdarovala. Ohledně těch poštěváčců kteří se musí ke všemu vyjadřovat a do každého neustále rýpat, jsou  zde takoví. Já je nazývám rozesírače  diskuzí. Souhlasím s vámi  každý bystrý čtenář již jistě ví kdo je kdo.

Průměrný počet slepic: 2.2 (41 hlas)

říkala poštěváci ??

Průměrný počet slepic: 4.4 (14 hlasů)

Zakejhala další potrefená husa která se ke všemu musí vyjadřovat a do každého neustále rýpat. Zajímavé je že tyto potrefené husy si přidávají sami sobě pěti slepice. Ale tak to jde, husy a slepice ty jdou spolu :-)

Průměrný počet slepic: 2.3 (12 hlasů)

jj poštěváčci, jako že poštívají neustále ostatní lidi, čeština je velice bohatý jazyk a protože babička se narodila ještě za císaře pána, zdá se, že se tito jedinci vyskytovali jistě už před 100 lety a jsou s námi stále :-)

Průměrný počet slepic: 4.5 (4 hlasů)

...čecháčkové...(možná je jen jeden)

Průměrný počet slepic: 2.3 (49 hlasů)

Jako věšení rudého praporu na Reichstag  -  na rozdíl od snímku s Trumpem, jejíž autentičnost mohou potvrdit tisíce přímých svědků a miliony přes TV a internet.

Průměrný počet slepic: 4.7 (46 hlasů)
Trvalý odkaz

- a jež blahosklonně toleruje korupci svých vrcholných představitelů, nezadržitelně spěje ke svému zániku.

Jen doufejme, že se k tomuto bodu dopracujeme dříve, než tito váleční štváči, zelení šílenci a sluhové Sorose zničí celou Evropu.

Pojďme začít s Orbánem, Ficem, Kicklem a Vučičem budovat novou střední Evropu - ekonomicky, kulturně i lidsky bohatý region, jenž bude spolupracovat jako rovnocenný partner s BRICS, západní Evropou i USA.

Bez zeleného náboženství, pomýleného multikulturalismu v podobě masové migrace, lží šířených politickými neziskovkami a především bez války, se nám bude dařit mnohem lépe než teď.

--------------

Microsoft (případně jejich subdodavatel CrowdStrike) zpackal jednu aktualizaci a nám dnes v lékárně řekli, že nám nemohou nic prodat, protože jim nefungují systémy.

Takže až nám progresivní liberálové vnutí digitální měnu CBDC a někdo udělá podobnou chybičku, tak si nekoupíte ani rohlík.

My jsme tudíž PRO zakotvení práva platit v hotovosti, a práva platit českou korunou, do naší Ústavy.

A co vy?

---------------

Jozef Síkela v srpnu 2022:

"Když nebudeme mít plyn, Německo zastaví část svého průmyslu a rozdělí se s námi."

Jozef Síkela v červenci 2024:

"Německo hromadí plyn určený pro Českou republiku a zadržuje jej na svém území."

Vypadá to, že Pepíka jeho kamarádi trochu vyšplouchli. 🙂

A co na to sami Němci? Ti přiznali, že po eliminaci plynu z Ruska má Německo celkově menší množství této suroviny, a proto si ji prostě nechají pro sebe.

Ještě si tady někdo myslí, že se s námi Němci při nedostatku jakékoliv komodity o něco rozdělí?…

(FB J. Rajchla)

Průměrný počet slepic: 3.3 (173 hlasů)
Trvalý odkaz

... přes munici z české iniciativy která likviduje Rusy!!!

fiala s ua hovori o miru

Průměrný počet slepic: 2.3 (114 hlasů)
Trvalý odkaz

na válku s Ruskem. BUDOU TAM I ZAJATECKÉ TÁBORY PRO PUTINOVA VOJSKA!

Média z celého Rýna odhalují realizaci rozsáhlých plánů, které mají zaručit „udržitelnou a bojeschopnou obrannou architekturu“. Německo je popisováno jako strategické centrum NATO v Evropě, které umožňuje vojenským konvojům rychlý přesun přes frontu směrem k Rusku. V těchto plánech je také zahrnut zajatecký tábor!

Jakou cestou se tanky vydají v případě války s Ruskem? Spolková vláda zkoumá tuto otázku v tajné zprávě studované v případě vojenského konfliktu ve východní Evropě s Ruskem, uvádí Spiegel . Pokud dojde k eskalaci na východním křídle NATO, bude potřeba rychle přesunout stovky tisíc vojáků. V tajné – de facto – zprávě vypracované pro Bundeswehr se v závislosti na vývoji událostí vypracovává akční plán. Spolková vláda, státy a Bundeswehr proto v tajném dokumentu prověřují nejvhodnější trasy, aby se tanky, vojáci a další vojenská vozidla dostala z bodu A do bodu B efektivně rychle a spolehlivě hlavně po dálnicích, ale i na jiných okruzích. „Vzhledem k hrozbě ruského útoku na NATO se odborníci domnívají, že by se to mohlo stát novou realitou již v roce 2029,“ uvedl časopis.

vice zde:
 https://cz24.news/budou-tam-i-zajatecke-tabory-pro-putinova-vojska-bundeswehr-pripravil-dokonaly-plan-barbarossa-2-0-na-valku-s-ruskem/

Průměrný počet slepic: 2.2 (105 hlasů)

Roman Pavlik- před 2 hodinami: No doufejme, že se tentokrát Rusové zastaví až v Portugalsku, aby už to ty evropské kurvy jednou pro vždy přešlo.

r0b1n- před 4 hodinami:  Myslim, ze tych nemcurov budu musiet rusi zase oslobodit, ale tentokarat od idiotov :-DDD

miro67  -před 3 hodinami : Obavam sa, ze Rusi uz nebudu mat chut niekoho oslobodzovat a plytvat svojimi zivotmi na zbytocnost. Tentokrat problem "Drang nach Osten" vyriesia definitivne, raz a navzdy, aby uz nikdy v buducnosti nebolo nikoho kto by mohol pochodovat na vychod.

hans christian -před 5 hodinami: do 2029 už NATO nebude. tak nech sa zase vojačkovia hrajú. debili.

Peter-Peter -před 3 hodinami: Chorá myseľ, choré plány...To skôr dôjde na "Nemecký moslimský kalifát"

Plebejec-před 4 hodinami: Jen ti Němci dvakrát vlezli do ruského prostoru a dvakrát je odtud vymetli. Jsou ti teutoni vůbec poučitelní? A s nimi i ti další západní anglosionističtí ýbrmenči?

kukuričnik -před 4 hodinami: to ubytovanie by ste mali zabezpečiť cez booking,množstevna zľava Vam tam už načisto yebe kvalitne,,,hele Nemecko,abys tomu rozumělo,, pár kinžalov a prejdú Vás také cocotiny

SOROSOVA ZUMPA -před 4 hodinami. To bude pisledna Barbarossa. Po nej ostane v zapadnej EU iba vwlky smradlavy radioaktivny krater

Jan Macku -před 5 hodinami : Bude to podle staré neosvědčené poučky, Němci nedělají malé chyby. Dopadne to jako obvykle, Němci budou zase poražený národ s miliony obětí. Jen nevím, jestli budou bojovat bílí Němci, nebo Turkoněmci s podporou nejrůznějších Arabíků.

Pistike -před 5 hodinami : Len sa pripravujte, kurvy. Dostanete tak na piču, že z Vás neostane nič! A budete uprataaní ako Boh prikázal! Koledujete si o to a to ešte ani neviete ako Vám skrížia plány prišelci a ich muslimské rodiny! Tí proti pravosláviu NIKDY nepôjdu.Tí Vám doma urobia zo života peklo! Už teraz sa na to teším! Rusko sa jednoducho poraziť nedá a teraz už vôbec nie, keď im došlo, ako ich nenávidíte a ako s nimi chete vyyebať. Spomeňte si len na Putinové slová: - Načo by existoval svet, keby v ňom nebolo Rusko!- Tým je povedané všetko a tie Vaše plány si môžte strčiť viete kam. Najlepšie Lejenovej do p.i.č.e!
 

Průměrný počet slepic: 2.5 (120 hlasů)
Trvalý odkaz

Generální tajemník NATO požádal o zrušení akce. Zda se nakonec uskuteční, zřejmě závisí na amerických volbách a prvenství Trumpa

Ruská vláda připravuje v Moskvě přehlídku 6-10 000 poražených Ukrajinců a žoldáků po vzoru té, která se konala v červenci 1944 s tisíci německých nacistů.     "Moskva chce opakování "přehlídky poražených", hlásí ruská média. Generální tajemník NATO Stoltenberg přitom dokonce požádal ruské úřady o jeho zrušení.  "Vy, Rusové, se chováte "necivilizovaně" ," řekl.

Co se stalo v červenci 1944 v Moskvě. Před 80 lety se v ruské metropoli uskutečnil pochod hanby za zajaté Němce, který se Západ bojí znovu spatřit, hlásí Ruska Světlana Gomžiková. Přesně před 80 lety – 17. července 1944 – se v Moskvě konala „přehlídka poražených“: desetitisíce (celkem asi 58 tisíc) zajatých vojáků Wehrmachtu pod doprovodem „pochodovaly“ hlavními ulicemi ruské metropole.  Je dobře známo, že v roce 1941 Hitler slíbil, že osobně uspořádá přehlídku německých vojsk na Rudém náměstí, jako to udělal v Paříži. Mělo k němu dojít po pádu Moskvy, které mělo být podle „plánu Barbarossa“ obsazeno do začátku podzimu.

V důsledku toho se průvod uskutečnil, i když ne v takové podobě, jakou si Hitler představoval. V létě 1944 obsadila Rudá armáda Bělorusko a porazila hlavní síly německé skupiny armád Střed. Ztráty nepřítele činily asi 400 tisíc vojáků a důstojníků, kteří byli zabiti, zraněni a zajati. Ruské politické vedení se rozhodlo využít této příležitosti nejen k inspiraci obyvatel SSSR, ale také k demonstraci svých vojenských úspěchů svým spojencům – USA a Británii, kteří se právě vylodili v Normandii a nakonec otevřeli 2. frontu odporu. K tomu bylo na příkaz Stalina rozhodnuto projít zajaté Němce ulicemi Moskvy.

více zde:

https://cz24.news/prehliadka-8000-porazenych-ukrajincov-a-zoldnierov-na-cervenom-namesti-v-moskve-tak-ako-v-roku-1944-generalny-tajomnik-nato-poziadal-o-zrusenie-podujatia/

Průměrný počet slepic: 2.6 (116 hlasů)

Jak si NATO může dovolit po tom všem ještě Rusko o něco žádat!? Že by třeba Rusko požádalo NATO, aby zrušilo základny kolem své země nebo sbalilo svoje saky-paky z Ukrajiny, aby bylo vůbec o čem se bavit... Si snad dělal prdel.

Průměrný počet slepic: 2.8 (131 hlas)
Trvalý odkaz

Josef Staněk -před 6 hodinami edited: Nejdřiv by neměli dle NATO ukazovat podbité Abramsy a jiné zahraniční křápy. A teď jim radí co se žoldáky? Jak už jsem vícekrát napsal. Žoldák je nájemný vrah. Zabíjí lidi ke kterým nemá osobní vztah a kteří mu nic neudělali. Kdyby bylo po mém? Okamžitě ke zdi. Ať ten zmetek opravoval zbraně, nebo s nimi zabíjel. Člověku občas něco "docvakne" později. Pro organizátory bych měl ještě jedno dopručení k pochodu. Pochodující zajatce a žoldáky rozdělit do oddílů dle národnosti. Nechat (přinutit) je pochodovat pod vlajkou státu odkuď pocházejí. Poláci pod polskou, Čechy českou, Američany USA atd.

MATRIX - před 6 hodinami: „Vy Rusi sa správate ‘necivilizovane." Tak s touto vetou ma ten NATO imbecil dobre nasral.A vy nacistické špiny sa správate civilizovane.Vaše zbrane zabíjajú kultivovane a vaši žoldáci podrezávajú Rusov bezbolestne.Bodaj si zhnil pokrytec.

Dušan P. -před hodinou: V článku je bohužel několik nepřesností, které jsou zároveň nejpikantnější a je škoda je vynechat: Zajatci měli tři dny před průvodem půst a krátce před ním dostali silně projímavou polévku z řepy. Během pochodu si tak doslova srali do gatí a pod nohy, na což se Moskvané dívali s opovržením a satisfakcí. Proto za průvodem jely kropící vozy, které tyto sračky smývaly z ulic. Rusové si na symboliku nepotrpí.

Soso -před 3 hodinami: Mne sa tí Rusi páčia čoraz viac! A to som ich za mladi nenávidel! Nevedel som totiž nič o Západe, Židoch a fašistoch.

Plebejec-před 3 hodinami: Ten Generální Stoltenberg má pravdu!, když pansky Rusům říká, že „Vy Rusi sa správate necivilizovane!“ Vytříbeně civilizované způsoby totiž už dávno předvedli Rusům samotným a i světu "civilizovaní" ukro-nacisti, kteří se vůbec se zajatci nepářou a bestiálně je před kamerou vraždí (aby to pak i vystavovali na soc.-sítích). Stoltenbergovi bych přál, aby také mohl pochodovat po Rudém náměstí. Mezi těmi zajatci. Pro tyto zajaté a pro tuto ceremonii totiž málokdo zatím stihl udělat tolik, co ten Generální.

Barzoj  -před 2 hodinami: Třešničkou budou generálové NATO, možná také z USA v čele průvodu!
 

Průměrný počet slepic: 2.5 (116 hlasů)
Trvalý odkaz

Na sociálních sítích se vtipkuje o tom, že Joe Biden si před několika dny prý spletl nějakou ženu se svou manželkou. Jill Bidenová si to nenechala líbit a hned zasáhla viz  5 vteřinové video zde: https://t.me/neCT24/59373

Průměrný počet slepic: 2.1 (97 hlasů)

No já bych si je tedy taky spletla.., ten závěr napovídá, že se chtěl raději vydat za tou nepravou...  😁

Průměrný počet slepic: 2.3 (42 hlasů)
Trvalý odkaz

IT - ZAPAD MA PROBLEMY, RUSKO NE

Průměrný počet slepic: 2.3 (107 hlasů)
Trvalý odkaz

Sebereflexe nula, typické elitářství, tu pozici si vyhandlovala. Karel Havlíček rýsuje neslibné vyhlídky pro Evropskou unii poté, co se Ursula von der Leyenová dokázala udržet ve svém křesle. Ti, kteří se domnívali, že dojde k nějakým změnám, tak nedojde, protože ona si vůbec nepřipouští ty chyby, že nějaké nastaly. Kdo si pozorně přečetl její projev nebo ho dokonce viděl, tak to je přes kopírák, když mluví naše vláda… Evropa v těch dalších několika letech neprojde žádnou kýženou změnou,” prohlásil místopředseda Sněmovny Karel Havlíček ve  44 vteřinovém videu zde:

https://t.me/neCT24/59353
 

Průměrný počet slepic: 2.4 (110 hlasů)
Trvalý odkaz

„Tolik a tak hloupých přednesů absentujících realistické vnímání světa a realistické pojetí mezinárodních vztahů, jako při projednávání této rezoluce, jsem nikdy v tak krátkém úseku neslyšel. Silně naivní projevy dávající pocit, že výsledek války bude rozhodnut hlasováním v evropském parlamentu, s neustálým odsuzováním jakéhokoli dialogu nebo kompromisu, jsou směšné. Bohužel toto primitivní pojetí politiky dostalo mezinárodní situaci tam, kde je,” konstatoval český opoziční politik.

vice zde: https://t.me/neCT24/59310

Průměrný počet slepic: 2.6 (121 hlas)
Trvalý odkaz

MOV v tom nevidí žádný problém.

Takže funkcionářům Mezinárodního olympijského výboru a západním politikům vadí ruští a běloruští sportovci, ale v případě násilníka a pedofila stačí mu jen poskytnout oddělené ubytování. Vždyť pochází z té politicky správné a důvěryhodné země.

podrobně zde  https://t.me/neCT24/58253 a zde https://t.me/neCT24/59296 

Průměrný počet slepic: 2.3 (107 hlasů)
Trvalý odkaz

s rakety  Storm-Shadows.    "Udeřte, ale s... humanitárními kritérii"!

Kdo čekal že s novou vládou v Británii přijde i mír na Ukrajině tak se šeredně zmýlil. Nová vláda je ještě horší než předešlá viz níže zpráva. 

Britská vláda prostřednictvím nového ministra obrany Johna Healeyho povolila Kyjevu a Zelenského armádě útočit na cíle v Rusku.

V rozhovoru pro BBC John Healey řekl, že dodávka raket nebrání Zelenskému v jejich použití k zasažení cílů v Rusku: „Poskytujeme zbraně k obraně suverénní země. A to jim nebrání v zasahování cílů v Rusku,“ řekl, než dodal toto úžasné a pokrytecké prohlášení: "To se ale musí dít v rámci mezinárodního humanitárního práva"!

To nám výrazně připomíná „humanitární bombardování Srbska“  podle našeho velikána Václava Havla !

Healey učinil tato prohlášení u příležitosti návštěvy ukrajinského prezidenta V. Zelenského v Londýně, prvního zahraničního vůdce, který se osobně zúčastnil zasedání britského kabinetu od bývalého prezidenta USA Billa Clintona v roce 1997, jako veřejný projev „silné podpory“ pro Británii. na Ukrajině, protože narůstají pochybnosti o budoucí americké vojenské pomoci, pokud Donald J. vyhraje druhé prezidentské období.

vice zde: 

https://www-pronews-gr.translate.goog/amyna-asfaleia/diethnis-asfaleia/i-vretania-edose-tin-adeia-stin-oukrania-na-ktypisei-stoxous-mesa-stin-rosia-me-tous-storm-shadow/?_x_tr_sl=el&_x_tr_tl=cs&_x_tr_hl=cs&_x_tr_pto=wapp

Průměrný počet slepic: 2.1 (101 hlas)
Trvalý odkaz

Válka na Ukrajině je válka opotřebovávací a je tedy výhodná hlavně pro zbrojaře obou stran konfliktu. KoZa i Rusko vyrábí zbraně, které posílají do cizí země ke zničení a tím plynule zajišťují zakázky pro své zbrojaře. V současné době je to tedy hlavně byznys. A teď úvaha: žádná země nemůže ničit víc vojenské techniky než je schopná vyrobit. Evropa naráží na dna svých skladů a válečnou výrobu v době drahých energií ani není schopna rozjet. USA vyrábí letadla, která nám dodá za 10 let, takže také budou zřejmě na hraně svých kapacit. Chci říct, že z naší strany (KoZa) už nelze konflikt více rozšířit a Zelenskij to musí dobře vědět. Proto myslím, že různé snahy o vyvolání totální války NATO - Rusko jsou jen na oko a že všem zůčastněným vyhovuje spíš toto pomalé postupné ničení techniky podle přísloví " nemusí pršet, jen když kape". Jediný důvod proč by muselo být NATO oficiálně zataženo do války, by byl případ, kdy by byli všichni ukrajinští vojáci vyřazeni z boje (padlí nebo zranění) a techniku ke zničení by neměl na frontu kdo vozit. To by je pak museli nahradit naši vojáci. Předpokládal bych ale, že i v takovém případě by se intenzita konfliktu moc nezměnila a že by se bojovalo hlavně na Ukrajině. A na závěr ještě myšlenka za hodně jednoslepičáků (pro svůj cynismus): vůbec bych se nedivil, kdyby se všichni aktéři konfliktu tajně domlouvali na jeho intenzitě a jiných parametrech aby dokázali válku udržet co nejdéle. Je to prostě oboustranně výhodný kšeft, tak by se dala určitá míra spolupráce předpokládat.....

Průměrný počet slepic: 4.6 (86 hlasů)

...Válka na Ukrajině je válka opotřebovávací a je tedy výhodná hlavně pro zbrojaře obou stran konfliktu. KoZa i Rusko vyrábí zbraně, které posílají do cizí země ke zničení a tím plynule zajišťují zakázky pro své zbrojaře...

Správná úvaha ale ... po americku ...

Američané potřebují živit svůj vojenský průmysl proto všechny války na světě rozdmýchávají USA a NATO.
Kdyby tak stejně uvažovali i Rusové, Čína a jiní kteří stojí proti Ko.Za a NATO tak už by jsme měli dávno války vyprovokované od nich což se nikdy nestalo.
Rusko, Čína a jiné státy které stojí proti Ko.Za. a NATO zbrojí jen ve snaze omezit stálé rozšiřování hranic základen USA a NATO.

Je snadné rozeznat kdo je agresor. Stačí se kouknout na obrázek kde jsou samé americké vlajky což jsou základny USA a NATO které obklopují jak Rusko tak i Čínu.

vojenske zakladny ve svete

Průměrný počet slepic: 2.7 (77 hlasů)
Trvalý odkaz

Teď jsem si odskočil do Pennáče, otevřená jediná kasa, fronta delší než 30 metrů a nikdo se neozve. Takovou pasivitu a odevzdanost osudu u lidí bych doopravdy nečekal.
Průměrný počet slepic: 4.9 (70 hlasů)

U nás v Albertu to samé. Vysvětluju si to, že chtějí lidi donutit k placení kartou. S tou pasivitou souhlas. Jednou jsem se ozvala, řekla, že "nejsou lidi". Zajímavé je, že třeba v pátek jsou.

Průměrný počet slepic: 2.5 (48 hlasů)

In reply to by včelka Mája

Trvalý odkaz

a fofrem vždycky někdo za kasu dojde

Průměrný počet slepic: 4.5 (8 hlasů)

Za zlatých časů socialismu stály lidé fronty před obchodem. Po vítězství pravdy, lásky, morálky a Chazarů čekají lidé ve frontě na zaplacení! 

Penále za předčasné splacení půjčky! Záporné úroky z uložených peněz! Platba za vedení účtu s penězi v bance! 

Pořadníky na byty. Pořadníky na místo ve školce. Pořadníky na místo ve škole v místě bydliště, na místo v domově pro seniory....

To není to "řízené hospodářství", to sprostá loupež a bordel zelinářů, vexláků, taxikářů, řezníků, jejich vysokoškolských potomků, bezcharakterních politiků....

Průměrný počet slepic: 5 (3 hlasů)
Trvalý odkaz

Policie zatkla mladého 21letého černocha s batohem včetně pistole AK-47, nabitého zásobníku pušky, baterky a černých rukavic který se snažil vstoupit do bezpečnostní zóny republikánského sjezdu na zvolení  Trumpa! Zbraň byla schovaná v batohu stejně jako měl  atentatnik Thomas Matthew Crooks. Podezřelý měl na hlavě lyžařskou masku!

Donnell Tinsley, 21, byl v pondělí spatřen zvláštním agentem pro vnitřní bezpečnost asi dva bloky od bezpečného vnějšího obvodu místa konání republikánského sjezdu, Fiserv Forum. Téhož dne Donald Trump poprvé veřejně vystoupil na sjezdu po neúspěšném atentátu od střelce v Pensylvánii.

Tinsley měl na sobě lyžařskou masku a černé rukavice a nesl velký batoh, který mu visel nízko u pasu, což strážcům zákona naznačovalo, že je těžký. Když ho policisté poprvé vyslýchali, popřel, že by držel střelné zbraně.

Když ale prohledali tašku, agenti okamžitě našli ukrytou zbraň. Tinsley neměl povolení nosit ukrytou zbraň a byl vzat do vazby.

https://www.theguardian.com/us-news/article/2024/jul/18/republican-convention-weapon-arrest

Průměrný počet slepic: 2.2 (46 hlasů)
Trvalý odkaz

 

To je český překlad nápisu na bilboardu na Ukrajinské silnici.

Je připomínkou 80. výročí bojů v oblasti Brody, kde na hitlerovské straně bojovala ukrajinská 14.SS divize Galicia (Halič). Ta bitva skončila pro Němce i Haličany katastrofálně –za týden bylo po boji…

Nápis je správný: jak skončili „ONI“, tak skončíš i TY …

Obraz na bilboardu zaznamenává vyznamenávání příslušníku 14. Panzerdivision SS "Galizia" jejich šéfem Himlerem. To si užívali slávy, zrovna tak, jako když je vyznamenával  slovenský president Tiso v Banské Bystrici, když Ukrajinci krvavě potlačili povstání na Slovensku. Jo, toho Tisa Slováci po válce pověsili. Žel, nepovedlo se to udělat s příslušníky SS Galicie, jejichž potomci dnes řádí na Ukrajině.

Nedaří se mi sem kopírovat obrázky, které jsou víc, než sto stran textu. Ví někdo, jak na to?

Povedlo se!

Nevím, co oslavují, zde pár suchých čísel

https://www.valka.cz/Bitva-o-Brody-1944-t233709

A tu máme oběšence, ještě živého

30. október 1944 na tom istom námestí.

 

Průměrný počet slepic: 4.9 (54 hlasů)

Napište které webové stránky to jsou. Stačí jen napsat web s těmito obrázky

Průměrný počet slepic: 2.1 (46 hlasů)

tentokrát se to povedlo.

Průměrný počet slepic: 4.8 (38 hlasů)
Trvalý odkaz

Náš velikán brejlatý profesůrek a válečný štváč Petr Fiala je uváděn v zahraničním tisku s výraznými  titulky.
Fiala ve své protiruské hysterii tentokrát udeřil na Orbána a ve svém projevu v "The Guardian" hanobí snahu maďarského premiéra o mírovém řešení konfliktu na Ukrajině.
Orbánova ‚mírová mise‘ pomáhá pouze Putinovi, tvrdí český premiér.
Tam kde "náš "protiruský maniak překračuje každou hranicí je Fialovo tvrzení že cesta maďarského premiéra do Moskvy připomíná uklidňování Hitlera a není v zájmu Evropy.
To nevymyslíš snadno, ten člověk ve své protiruské hysterii je fakt nemocný.

Průměrný počet slepic: 2.7 (62 hlasů)

když chceš někoho napadnout, že vypouští žvásty, musíš udat tvá fakta" Ale kde bys je vzal?!

Průměrný počet slepic: 4.8 (34 hlasů)

Ale váš příspěvek není o faktech ale o jejich emotivní interpretaci a domělé morální nadřazenosti. A to je přesně ten důvod, proč potom může každý magor říct že "vyjednávat s Putinem je jako uklidňování Hitlera".  Jinými slovy: vaše mentalita se nijak neliší od mentality lidí kteří vypouštějí takové nesmysly. Mentality lidí kteří vyvěšují vlajky s Putinem v pytli na mrtvoly.

Průměrný počet slepic: 2.3 (15 hlasů)

Napište, prosím, která část textu navozuje "morální nadřazenost". Emotivní interpretaci se nebráním, neb se mě věci, o kterých píšu nebo informuji, velmi týkají.

Průměrný počet slepic: 4.3 (15 hlasů)

Putin v Pytli

A tu máme toho Putina, žel zatím ještě živého. Člověk který nechal krvavě napadnout Ukrajnu. Snad už brzy skončí na šibenici!

...

Ten váš orginální text je ale ještě horší, vy totiž posíláte na šibenici ne jednoho člověka ale celou vojenskou divizi čítající zhruba 15,000 lidí. A ani vám nedojde že je na tom něco divného. Dehumanisace par excellence!

Průměrný počet slepic: 1.9 (14 hlasů)
Trvalý odkaz

Inzo dík  :-) MMK

Průměrný počet slepic: 2 (44 hlasů)