Nedělejte to blbě!

Autor

Víte, co bylo nejhorší politické spojení dvou stran v našich moderních dějinách? Opoziční smlouva. Vznikla z toho vláda, která vyvedla zemi z bankovní krize (za strašnou cenu), zvládla dostavět Temelín (Rakušani přestali protestovat a házet tomu klacky pod nohy), poradila si z povodněmi (ještě jsme měli ženisty) a oba předsedové stran se stali prezidenty. Byla to jedna z mála vlád, která u nás dokončila celé funkční období.

Ovšem ve smýšlení lidí to zanechalo šílenou hlubokou brázdu. Stejně zničující vliv to mělo i na politickou kulturu v zemi. Můj blogerský guru – Vlk, od té doby prostě neměl rád ani Klause ani Zemana. Proč? Protože Zeman mluvil v kampani o spálené zemi a Klaus zase v kampani mobilizoval proti levičákům. Oba svým voličům vysvětlovali, že ten druhý je naprostý arcilotr, kterého je třeba zadupat do země, protože pokud nebude zničen, on zničí naši zemi.

Naštěstí tehdy ještě nehrál roli internet, lidi nežili v uzavřených sociálních bublinách a celá ta předvolební bitva se táhla relativně krátkou dobu. Ale přesto ovlivňovala politické smýšlení lidí ještě minimálně dalších deset let, možná i déle. Klausův a Zemanův přímočarý pragmatismus byl tak brutální, že ho po dalších volbách už ČSSD se Špidlou nezopakovala a raději udělala blbou vládu s Lidovci, která vyprodukovala Grosse, pak Paroubka a nakonec zařídila, že se Sociální demokraté oteplili, ozelenili a vykastrovali. Já vím, byl to dlouhý proces, ale na jeho začátku byla oposmlouva.

ODS nedopadla o nic lépe. Dala si dvě debilní vlády, z nichž ani jedna nedokončila mandát, chlap s gulama skončil se ztopořeným pérem, Nečas lízal boty svojí domině a díky tomu vznikl Babiš, který si nakonec všechny namazal na chleba, i když to není právě prototyp charismatického řečníka a lamače dívčích srdcí.

Z hlediska České republiky to tenkrát nebylo špatné spojení, ale z hlediska politického to byla katastrofa, která se už nenapravila a nijak to nezachránil ani ten fíkový list, že nešlo o koalici. Ona to koalice byla, jen to tak nepojmenovali.

Proč to celé píšu…

V uplynulých dvou letech jsme často mluvili o spojování. Že je nutné, aby se pronárodní strany spojily do široké koalice, aby znovu nepropadl milion hlasů. Sám jsem se v tom hodně angažoval. První demonstrace byla nadějným příslibem. Na stejném pódiu stálo několik stran z různých částí politického spektra i politicky neangažované osobnosti. Pak se to rozhádalo a velká koalice byla stále nereálnější. Tož dobře, lidský život je nedokonalý, co naděláme. Viděl jsem tedy nadějialespoň v tom, že by si z toho milionu hlasů velkou část vezme Jindra Rajchl a strana PRO a viděl jsem tu naději přesně do chvíle, než angažovali Haška, Drbohlava, Růžičku a další dinosaury.

Pak už byly volby a všichni se začali předvolebně vymezovat proti ostatním, protože tak se to v kampani dělá.

Každá opoziční strana sice bojuje proti Pětikolce, ale ve skutečnosti od ní přeběhne je velmi málo voličů. Když je někdo přesvědčený liberál, tak se ani kvůli tragickému Fialovi nestane voličem SPD. Fakt ne. Aby místo ODS lidé volili vás, musíte se stát alespoň trochu takovou ODS. Pokud nechcete naopak přijít o svoje voliče, musíte to rozkročení dělat opatrně a jde to jen do nějaké míry. V praxi je to tak, že od ODS někdo odejde k Babišovi, který se zaklíná tím, jak je proukrajinský a protiruský, i když je za mír. A od Babiše někdo zase odejde ke STAČILO! protože Babišovi jeho řeči o míru nevěří. Ve volební kampani se bojuje o hlasy s těmi stranami, které mají podobný volební program, tedy, se kterými máte průnik voličů!

Funkční koaliční spojení je možné jen mezi stranami, které si ještě navzájem nic neudělaly. Jako třeba Přísaha s Motoristy. Ti na sebe v žádné kampani nenarazili, neurazilli se, nepohádali se a nemobilizovali svoje voliče proti sobě. Jejich šéfové nemají důvod se nenávidět. Proto to zafungovalo, i když spojení policajta a řidiče není logické. Nebo jako ve STAČILO! Ti si navzájem v předešlých letech nijak neuškodili, nemobilizovali proti sobě, nenadávali si, neobviňovali se za luxování voličů a nevyhazovali se navzájem z pozic.

Funkční spojení stran mohlo být před dvěma roky. Když vedle sebe na demonstračním pódiu stáli Svobodní, PRO, KSČM a Trikolora. SPD se už tehdy vymezovala… brali to, jako útok na svoje voliče. A měli vlastně pravdu. Ale tehdy bylo možné udělat funkční koalici, kterou by voliči ocenili. Kdy toto okno skončilo? V den zahájení předvolební kampaně. Od toho dne se všichni lídři museli začít vymezovat proti své konkurenci a vysvětlovat voličům, že my jsme ti dobří a oni jsou ti špatní a jen naprostý idiot by je volil.

Proto nefungovala koalice SPD, Trikolory a Macha… Oni si totiž už v přechozích volbách navzájem hodně uškodili, vymezili se proti sobě a vysvětlili svým voličům, že ten druhý je gauner, podnikatelský projekt, zrádce… internet si kurňa pamatuje a voliči také. Pak se pragmaticky sešli, podali si ruce a mysleli si, že to voliči hladce vezmou. Nevezmou, protože ještě nedávno jim jejich místní politruci vysvětlovali, že Okamurovi jde jen o koryto nebo že Majerová je na peníze.

Generálové nahoře se dohodli a ti dole čumí jako vrány, že včerejší nepřítel je vlastně přítel. Včera jsme říkali: „bijte je!“ Dneska říkáme, že jsme překonali všechny rozpory a vy byste teda jako měli také. Sice jste ještě včera psali odvážné statusy na fejsbůku, jaký je Okamura debil nebo jaký je Rajchl zmetek, ale od zítřka budete psát, že jsou nadějí vlastnecké scény…

Prostě považujete voliče za idioty.

Teď si k tomu vezměte mobilizační potenciál sociálních sítí. Před dvaceti lety voliči žili politikou měsíc před volbami. Dneska žijí politikou tak nějak průběžně pořád. Kdysi to byli „jen“ voliči, dneska jsou fanklub. A najednou, z ničeho nic se po voličích chce, aby přepnuli myšlení, zapomněli na to, že včera byl Rajchl polofašounek (řekl o něm Hašek) a začali ho volit. Včera byl Okamura fašista (řekl o něm Mach), sice jsme vás, voliče, tři roky masírovali, že to tak je, ale pak jsme si to pragmaticky rozmysleli, takže si všichni udělejte lobotomii, zapomeňte, co jsme vám o Machovi říkali a pěkně ho volte.

Kurňa tak dlouho jsou v politice a myslí si, že to zafunguje.

Internet je plný invektiv Okamury proti Majerové, Majerové proti Rajchlovi, Rajchla proti Majerové, apod, apod. Hezkým dokladem je Tereza Hyťhová. Ta odešla od SPD, protože podle ní to byl Okamurův podnikatelský projekt a vstoupila do Trikolory. Pak se Trikolora spojila s SPD a Hyťhová šla k PRO. Teď se PRO spojilo s SPD… Ty invektivy jsou víceméně normální, protože když se nebudete vymezovat, tak voliče neseženete, ale když to před volbami uděláte, tak se nemůžete mýrnyx týrnyx vzápětí po volbách spojit. To je brutální ukázka papalášké arogance a naprosté ignorace voličů. To můžete udělat, když skládáte vládu a máte čtyři roky na to, ukázat voličům, že to byl dobrý nápad. A nemusí to vyjít… ODS teď má ze své SPOLUkoalice těžký bolehlav a to proti sobě nijak dramaticky nevystupovali a všichni bok po boku deset let bojovali proti Babišovi. Ale když jste proti sobě včera před jedněmi volbami bojovali a dneska se do dalších voleb, které budou za dva měsíce, spojujete, tak jste naprostí blázni, kteří na to mohou jedině doplatit.

Spojit se všichni mohli, když tenkrát stáli na Václaváku spolu. Do voleb bylo daleko, bylo možné dva roky voliče přesvědčovat, že tato koalice má naději na úspěch. Když to nevyšlo, bylo možné udělat novou stranu a přesvědčovat dva roky voliče, ať se k ní přidají, protože to bude lepší než ostatní strany. Ale v den, kdy začala předvolební kampaň, možnost koalic skončila. Psal jsem to tu v zimě několikrát, že kdo se mohl spojit, ten se spojil a kdo nemohl, ten se nespojil a k dalšímu spojení už nedojde (Nikdy by mě nenapadlo, že to udělají teď po volbách, kdy je zároveň před volbami).

Pak se proti sobě všichni v kampani vymezili (Ti napravo víc a drsněji, protože jich tam bylo hodně a bylo jasné, že na všechny mandát nezbude), vysvětlili svým voličům, proč jsou všichni ostatní nevolitelní, pak voliči došli do volebních místností, odvolili…. a co bylo první vysílání Jindry Rajchla po volbách? „Co jsme si, to jsme si, v kampani musíme všichni snést nějaký ten bodyček a teď, po volbách se budeme spojovat.“

A to byla taková pěkná tečka za existencí strany PRO. Hovadina na entou. Včera jsme voličům říkali, že PRO je jediná záchrana, hlavně nevolte Okamuru a dneska si s ním podáme ruku na tiskovce, protože jsme překonali rozpory. A vy, kteří jste na sociálních sítích na toho druhého podle našeho přání nadávali, vy to nějak smažte, nebo se s tím smiřte, nějak si to vykomunikujte s okolím, že jste včera kamarádům v hospodě tvrdili, že Okamuru neee a Rajchla ano a jen PRO je jediná záchrana… a dneska už je jediná záchrana Okamura s Rajchlem dohromady.

Totéž u SPD. Včera bylo PRO jen řízená opozice, kterou založila BISka, aby odebrala SPD hlasy a dneska s nimi děláme kamarádšoft. Jen tak, lusknutím prstů. Ale ne, naši voliči fakt nejsou ovce… Jen tak nějak čekáme, že budou tleskat všemu, že? Včera tomu, že je Rajchl hajzl, dneska tomu, že spolu uděláme krajské kandidátky.

Tohle nepochopení voličů je katastrofální průser, který se projeví. Já chápu, že je nutné se někdy spojit. Ale to je dlouhý komplikovaný proces, při kterém je třeba voličům trpělivě vysvětlovat, co se změnilo, je třeba jim ukázat, proč už ten zlý konkurent není zlý a proč patříme k sobě. Nota bene, když se nemůžeme ani ohánět tím, že jsme spolu měli úspěšnou vládu, díky které se voliči mají lépe. Časový faktor se v tomto případě nedá nijak zkrátit.

Když chcete dostat holku do postele, tak to trvá, než se k tomu prolichotíte. Trvá, než jí vysvětlíte, jaký jste geroj. Můžete to samozřejmě zkrátit, ale pak se to jmenuje znásilnění a jsou za to dost tvrdé tresty.

Výsledek v tomto případě bude naprosto předvídatelný. Kvůli znásilnění voličského myšlení měla desetiprocentní SPD a tříprocentní Trikolora dohromady šestiprocentní výsledek. Co myslíte, že se stane teď? Šestiprocentní SPD a Triko + dvouprocentní PRO budou mít spolu tři procenta. Proč? Protože ještě před měsícem své voliče varovali, ať si dají na toho druhého pozor a dneska si padají kolem krku aniž by z toho voliči něco měli. Jediné, co dostanou, je pocit, že s nimi papaláši jako obvykle vyjebali. Jediným výsledkem bude voličské přesvědčení, že jde jen o koryta. Haj hou!

Takže ještě jednou na závěr… Spojit se mohou ti, kteří se proti sobě nestavěli, kteří si navzájem nenadávali a kteří nemobilizovali svoje voliče proti sobě, nemají plný fejsbůk vzájemných urážek a nemají stranické sjezdy, na kterých ty druhé odsuzovali. Pokud se doteď hádali a chtějí se přesto spojit, musí tomu předcházet proces jak z mezinárodní diplomacie s postupným budováním důvěry, vysvětlováním voličům a postupným sbližováním. Pokud to udělají takhle naráz, je to znásilnění voliče a volič jim to do nejdelší smrti nezapomene. Nic na tom nezmění, že se na fejsbůku vždycky najde pár tisíc lidí, kteří tomu zatleskají. Těchto pár tisíc volby nevyhraje.

Vsadím se, že v PRO tohle Jindrovi poradil Viktorín… A Okamurovi to nejspíš nakukal sám liberální satan, aby SPD zničil.

Musela by začít ta třetí světová, aby včerejší volební animozity překryla o milion procent důležitějšími věcmi. To jediné by mohlo takovému spojení pomoci. Pokud bude pokračovat upocená vláda Petra Fialy s postupným zhoršováním situace, dopadne to s SPD, Trikolorou a PRO tragicky. Je mi to líto, ale je to tak.

Přátelé, pokud mě chcete podpořit v mém Vidláckém úsilí, prosím pošlete dar Institutu českého venkova. Každý, kdo pošle alespoň 350,- Kč, může si na oplátku vyžádat knihy, trička, samolepky a odznaky z nabídky. Číslo účtu: 1769955003/5500 IBAN: CZ8355000000001769955003. Kdo chce, může přímo na stránkách Institutu pro platbu použít QR kód. Doporučuji poslat platbu a druhý den si zadat adresu pro zaslání. Stačí přímo na Vidlákových kydech kliknout v záhlaví na „objednat knihu.“

Hodnocení
Průměrný počet slepic: 4.4 (282 hlasů)

Komentáře

Trvalý odkaz

"...chlap s gulama skončil se ztopořeným pérem, Nečas lízal boty svojí domině a díky tomu vznikl Babiš..."

Běda mužům, kterým žena vládne.

Průměrný počet slepic: 4.4 (90 hlasů)
Trvalý odkaz

❗️ 🇺🇸  Jim Himes, hlavní demokrat ve sněmovním výboru pro zpravodajské služby: "Jsme na cestě k prohře, uvolněte místo mladšímu nástupci." Další Bidenovy trapasy na summitu NATO zvýšily obavy demokratických kongresmanů.

🇺🇸Joe Biden během svého projevu na summitu nazval Kamalu Harrisovou „viceprezidentem Trumpem“ a Zelenského „prezidentem Putinem“.  

BIDEN: „A nyní chci předat slovo prezidentovi Ukrajiny, který má stejně odvahy jako odhodlanosti. Dámy a pánové, prezident Putin,“ řekl Biden a odcházel od řečnického pultíku. (Vzápětí se vrátil a korigoval svůj omyl.)

 

Průměrný počet slepic: 4.3 (79 hlasů)

Ale proč. Vždyť on od začátku dělá pořád to samé a pořád to dělá stejně. A jestli řekne, že je to tak, nebo tak. jestli poplete, že je černý nebo bílý, muž nebo žena. Co na tom záleží. Vždyť je to jedno. Ti co ho milují to rádi přehlédnou. A ti co ho nemilují mají aspoň možnost zdůvodnit si proč. Nepamatuji se, že on by byl někdy lepší. Byl stejný, jaký je i teď a proto mu to těch 82 miliónů voličů hodilo. Tak teď mají co si přáli. Může se klidně stát, že si ho ponechají i na příště. A to budou teprve všichni posměváčci čučet.

Průměrný počet slepic: 4.6 (90 hlasů)

In reply to by včelka Mája

Trvalý odkaz

„Jaké to je být v Bílém domě v krizové chvíli. Vy to znáte. Často musíte dělat těžká rozhodnutí. Ale je třeba je učinit. Teď je takový okamžik. Musíte se vzdát funkce prezidenta...“
Po internetu se šíří video, na němž Barack Obama hovoří s Joem Bidenem o jeho blížící se rezignaci na funkci prezidenta Spojených států.
43 vteřinové video viz zde: https://t.me/neCT24/58972

ps. Mimo téma
Děkuji paní Alice za její viz níže příspěvek a pokračuji dále ve snaze přispět i já ze svou maličkostí aby byli přitažlivé V.Kydy pro čtenáře kteří nás čtou. 

https://www.vidlakovykydy.cz/comment/2158438#comment-2158438
 

 


 

Průměrný počet slepic: 3.5 (41 hlas)

Soud v Plzni odsoudil devatenáctiletého Ukrajince na 19 let za znásilnění a pokus vraždy na patnáctileté školačce. Potud v pořádku. Ale zároveň také odsoudil několik lidí napříč republikou za to, že přáli grázlovi smrt a za urážky Ukrajinců k podmíněným trestům a desetitisícovým pokutám. Prý za šíření nenávisti. Nad tím už zůstává rozum stát. Tzv. justice tu bude perzekuovat slušné lidi za to, že přejí smrt vrahům a násilníkům, ale že si nějaký padělek ministra pověsí na ministerstvo cizího státního představitele v pytli na mrtvoly, že čeští politikáři a jim podobná lůza schvaluje atentát na premiéra sousední země, že nějaké primitivní řeporyjské prase vyzývá k zapálení domů Čechů a podřezání jejich dětí a uráží, napadá a vyhrožuje kdekomu, že všelijací kreténi na sociálních sítích vyzývají k násilí na “dezolátech” a schvalují trestné činy, to podle této rádoby justice není šíření nenávisti, ale svobodné vyjádření názoru.
Tato společnost je velmi, velmi nemocná. Ale ovcím je to jedno. Hlavně, že ještě mají co do huby a v létě mohou vyrazit na dovolenou do Chorvatska. Ovšem jen do té doby, než se to začne týkat jich osobně. Pak začnou bečet nad tou strašnou nespravedlností, ale nepřipustí si, že svou ignorací na tom mají svůj podíl viny.

autor Henry
zdroj: AENews
 

Průměrný počet slepic: 4.7 (146 hlasů)

Já bych mu dala doživotí. Za brutalitu, úmysl ji nenechat žít a naplánování činu. 

Průměrný počet slepic: 4.5 (84 hlasů)

In reply to by včelka Mája

Trvalý odkaz

nač živit takovou zrůdu ?

Průměrný počet slepic: 4.7 (19 hlasů)

In reply to by Bob

Trvalý odkaz

Tak v tom případě si na živobytí vydělat - poslat na Ukrajinu do války. Lepší..?

Průměrný počet slepic: 4.6 (15 hlasů)

In reply to by včelka Mája

Trvalý odkaz

za jiné úchyly ?

Průměrný počet slepic: 3.8 (8 hlasů)

No za Zeldu, samozřejmě, ten shání kde může..., do první linie (na pár hodin).

Průměrný počet slepic: 5 (11 hlasů)

In reply to by včelka Mája

Trvalý odkaz

.

Zatím bez slepic

In reply to by včelka Mája

Trvalý odkaz

Protože to přestalo být nebezpečné. Už hodně lidi vidí, jak Joe rychle stárne. Jenže Doník na tom s věkem není o mnoho lépe. A možná se bude na špagátkách "Deep state" víc cukat.

Průměrný počet slepic: 4.6 (46 hlasů)

Zděšené a zachmuřené pohledy viz níže představitelů zemí NATO sledují  dementní výrok Bidena který nazval Putina prezidentem Ukrajiny! Nechybí ani náš rozvědčík PePa v zadní části vpravo.

Biden -Putin je prezident UA

Průměrný počet slepic: 4.5 (49 hlasů)

pozór, vlevo hleď.

Průměrný počet slepic: 4.5 (22 hlasů)

Eman je zděšen, ten za šikmookým vzadu má až pobavený výraz... a jinak - společnost důležitě se tvářících loutek.

Průměrný počet slepic: 4.9 (17 hlasů)

In reply to by včelka Mája

Trvalý odkaz

😂🫠Nevím, jestli to víte, ale manžel Baracka Obamy Michael je milý chlapík.

Joe Biden opět nazval Putina prezidentem Ukrajiny, ale tentokrát to schytal i bývalý americký prezident Barack Obama.

Od Bidena to opět schytali všichni.

@neCT24

Průměrný počet slepic: 5 (7 hlasů)
Trvalý odkaz

Dnešní článek začíná podobně, jako začínají pohádky. Bylo, nebylo…

A trochu tak i pokračuje. Něco z té doby si pamatuji, ale pamatuji si to dost odlišně, než napsal Vidlák. Na něco jiného si vzpomínám podobně, tak jak to zde čtu. Úspěch vlády se dostavil pouze tehdy, když v ní seděli lidé, kteří věděli co dělat, jak a proč. Ve všech ostatních případech to dopadlo vždy blbě. Také jak jinak.

Zajímavé je, že když se někdo chce v soukromé sféře ucházet na nějakou pozici, musí předem prokázat, že svojí práci zvládne. Když se ve státní sféře, chce někdo dostat na nějakou pozici, nemusí mít pro tu funkci ani nejmenší předpoklady. Důležitá je legitimace a … Raději nebudu pokračovat.

Průměrný počet slepic: 4.8 (88 hlasů)
Trvalý odkaz

na další Vidlákovo a vlastně i vaše zamyšlení.

Hodně textu vynecháno.

Vycházím z praxe, že KoZa včetně našich a Aspeňáků a lidí tahajících v pozadí za provázky u nás i ve světě jsou připraveni na několik tahů i dekád vývoje dopředu, a nic nenechají náhodě. To že lid – dělnická třída – nebo normální rozumní lidé jakýmkoli způsobem, nedej bože volbami převezmou moc nepadá v úvahu. Ze všech pohledů to takhle vypadá. Proč měla Přísaha do půlky hlasování ve volbách do Parlamentu stoupající tendenci a od půlky už trvale jen 4.8% ? Proč se poslední hlasování o důvěře vládě sčítalo ručně a na papír a hlasovací zařízení a tabule byly vypnuté? Podobné byly i volby prezidentů a hlasování o církevních restitucích (tři odpadlíci), vždy o jeden hlas (ten rozhodující) Sládek a Rath podobně.

Závěr článku:

Uvědomme si že jsme na pokraji válečného stavu a jde do tuhého, nejen JIM ale i nám, tak že už bez rukaviček. Dostáváme se do situace stanného práva, nebo puče po roce 1948 nebo měny 1953. Nebo, jak se získávali spolupracovníci STB?

Celý článek zde.

Průměrný počet slepic: 4.7 (50 hlasů)
Trvalý odkaz

Jenže byla rudá.

Průměrný počet slepic: 4.4 (35 hlasů)
Trvalý odkaz

znamená konec všech tří. A myslím, že to žádná škoda nebude.

Průměrný počet slepic: 3.7 (33 hlasů)
Trvalý odkaz

...Generálové nahoře se dohodli a ti dole čumí jako vrány, že včerejší nepřítel je vlastně přítel. Včera jsme říkali: „bijte je!“ Dneska říkáme, že jsme překonali všechny rozpory a vy byste teda jako měli také. Sice jste ještě včera psali odvážné statusy na fejsbůku, jaký je Okamura debil nebo jaký je Rajchl zmetek, ale od zítřka budete psát, že jsou nadějí vlastnecké scény…Prostě považujete voliče za idioty...

Ano je to tak, nynější vlastenecká scéna považuje voliče za idioty a proto nejsou nečekané ty tragické výsledky v nedávných volbách v EU. Bohužel vlastenecká scéna zase potvrdila a bude nadále potvrzovat  jak je  nepoučitelná.

Průměrný počet slepic: 3.5 (44 hlasů)

je polovina obyvatel podprůměrně inteligentní. A za tento správný výrok kdysi hloupí, matematikou nepolíbení presstituti, napadali Zemana.

Průměrný počet slepic: 4.7 (24 hlasů)

průměr a medián.

Průměrný počet slepic: 2 (2 hlasů)
Trvalý odkaz

Nová česká olympijská kolekce Jana Černého se stala terčem posměchu
Foto+video zde: https://t.me/neCT24/59000
 

Průměrný počet slepic: 3.9 (47 hlasů)
Trvalý odkaz

do kotle přilož!  Beznaděj rozfoukej!

Průměrný počet slepic: 4.6 (51 hlas)
Trvalý odkaz

Nechci si fandit, ale dnešní Vidlákův článek je reakcí na můj včerejší příspěvek " Ohníček se začíná rozhořívat". Hele, Vidláku, asi tak. Napsal jsi to perfektně, nelze tomu nic vytknout. Jsi mistr pera a myšlenky. Ale... Vždy je nějaké ALE. Ce se jako červená niť táhne celým článkem (přečetl jsem si ho dvakrát) vystihuje situaci boje lidí o místo na slunci a o koryta. Ta naše lidská touha po těchto věcech je zatím moc silná. Silnější, nežli rozumné myšlení a uvažování. Tedy zatím. Politická situace je totálně zabetonovaná. Do této chvíle se asi v názorech nebudeme rozcházet. Dostat dnes 5% podporu voličů pro boj o koryta a moc není jednoduché, lépe napsat nemožné. Viz Přísaha. A to magnát Soukup umožnil Robertovi několik výstupů v TV a tedy vysokou míru reklamy. Také jsem zde někde napsal, že hledám našeho Gándhího. Nás dezošů je v republice asi tak 15-20%.  Fór je v tom, že ještě není tak špatně, aby se lid něčeho bál, tedy o rodinu, její budoucnost  a lid byl schopen začít myslet a někomu naslouchat. To, co v nedávných eurovolbách strany předváděly v boji o koryta jsi velice dobře,Vidláku, popsal. Ono to, co zde píšu, vypadá jako hesla v druhořadém tisku. Cesta je jen jedna. Český Gándhí, jeho nepsaná vedoucí pozice v našich řadách, spousty, spousty a zase spousty práce a odříkání. Věřím, že to půjde a snad není pozdě. Já svůj boj nikdy nevzdám. Po tom, co tě zde sleduji jsem 100% přesvědčen, že ty také ne. Je to v člověku, s tím nic nenaděláš, je to náš úděl

P.S. - Já tě, Vidláku, vedu jako jednoho z možných kadetů na toho našeho člověka. Píšu to zde veřejně a vystupuji zde pod pravým jménem, nemám co tajit a čeho se bát.

Průměrný počet slepic: 4.7 (87 hlasů)

dolů 👍

Průměrný počet slepic: 4.2 (13 hlasů)

tvoji kadeti ??

Průměrný počet slepic: 4.4 (13 hlasů)

Dobrá otázka. Jakkoli se zda jednoduchá, je složitá. Hele, Bobe, asi se mi budete smát. Já mám svoje kandidáty rozdělený na tři kategorie.

a) Ti, kteří  jsou již na pravdě boží - ale jejich život byl obrovskou inspirací a přínosem pro celou společnost. Je jedno, v jakém oboru. Uvedu zde třeba Karla Gotta.

b) Postavy vymyšlené - Např. detektivky Kriminálka Miami a hlavní postava David Caruso. Hraje zde postavu spravedlivou, neúplatnou, myslící nejen mozkem, ale i srdcem. Manželka mi říká, co na té kravině mám. Já jí říkám, že mi nejde o tu kravinu, ale jednání hlavního hrdiny a přístupu k životu. Ale třeba i Vinnetů, jak je to avypadá legrační.

c) A poslední kategorie jsou ti současní, žijící. Kde máme jejich práci a život tak nějak pod kontrolou.

Já se smažím vlastně o nemožné - najít jakýsi průsečík výše uvedených skupin. Výsledek bude vždy nejistý. ( Viz Venca flaška, jaká se z něho časem stala svině)

Jen jedno vím jistě. Tuto klíčovou osobnost musíme společně najít a začít s ní pracovat Není jiné cesty.

Průměrný počet slepic: 5 (1 hlas)

Článek je výstižný a podobenství s Gándhím  v komentáři Auřednika hezké. 

Jen přidám poznámku, že oba  vůdci, jak Klaus za ODS a tak i Zeman za ČSSD , zřejmě nemysleli na budoucnost  a své nástupce ve svých stranách nepřipravili. Náhradní projekty pak  moc nedopadly. Správně  Vidlák upozorňuje, všechno chce svůj čas.

Pokud  i velmi inteligentní člověk přestane být konzistentní, ztratí  důvěru .   Může pragmaticky získávat v konkrétních vystoupeních  sympatie, ale dlouhodobý výsledek není moc přínosný.  Srovnání v článku jsou ukázkovým příkladem 

Průměrný počet slepic: 4.7 (38 hlasů)
Trvalý odkaz

která bude mít rovněž parlamentní strukturu. Zdůraznil důležitost spolupráce a koherentního jednání zemí BRICS

Ruský prezident Vladimir Putin zmínil možnost vzniku v budoucnu statutárního parlamentního orgánu pro země BRICS ve významném prohlášení, že se orgán rozvine v protějšek podobnému jako EU nebo lépe jako starší EHS, protože neexistuje žádné zdůvodnění kontroly sociálních aspektů občanů.

Putin ve svém projevu na parlamentním fóru BRICS v Petrohradě zdůraznil význam spolupráce a koherentního jednání zemí BRICS k posílení jejich ekonomického, investičního, technologického a lidského potenciálu. Putin poukázal na to, že ačkoliv země BRICS zatím nemají vlastní parlamentní strukturu, věří, že tato myšlenka bude v budoucnu realizována. "Jsem přesvědčen, že vaše fórum tento proces usnadní ," dodal.

Ruský prezident také řekl, že BRICS odrážejí zájmy států globálního Jihu i globálního východu a počet jejich příznivců neustále roste. Sdružení BRICS si klade za cíl vytvořit multipolární svět, kde bude vliv rozvíjejících se ekonomik více patrný v globálních procesech.

pronews.gr
 

Průměrný počet slepic: 3.4 (40 hlasů)
Trvalý odkaz

Období elektřiny změnilo lidské životy k nepoznání. Přiznejme si, že v místech, kde ji nemáme, se často dostáváme do situací, ve kterých si uvědomujeme, nakolik jsme na ni závislí. I u nás stále existují místa, kam není zavedena, například šumavská vesnička Humpolec. Ovšem to neznamená, že tam neuslyšíte bručet elektrocentrály. Elektřina je prostě věc užitečná a zpříjemňuje život. Její využití je skutečně univerzální, navíc jde o strategickou komoditu. Výroba je různě náročná a způsobů produkce je skutečně více. Cena je stále vyšší a díky idiotismu našich politiků jí sice hodně vyrábíme a vcelku levně, ovšem do domácností a firem se dostává mnohem dražší, a to především o zisky zahraničních obchodníků. Podobně jsme se zbavili možnosti mít cenově lépe dostupnou vodu, opět díky hlouposti a korupci státních úředníků. Je neuvěřitelné, jak dobře v tomto směru pro národ fungovali komunisté a kam to dopracovali po roku 1989 liberálové. Ne, nejsme nostalgičtí pamětníci zlatých dob socialismu, nicméně je třeba konstatovat, že liberální kapitalismus je snad v mnoha ohledech ještě zrůdnější.

více zde:
https://www.inadhled.live/auto-moto/trochu-k-elektromobilite/
 

Průměrný počet slepic: 3.6 (43 hlasů)
Trvalý odkaz

stejně jako to již dělá i značná část běžného obyvatelstva.

Ale raději sundat, jelikož vládní koordinátor pro strategickou komunikaci a boj s tzv. dezinformacemi Otakar Foltýn velice dbá na to, aby žádní tzv. proruští kolaboranti nešířili protivládní narativy.

32 vteřinové video zde:  https://t.me/neCT24/58996

Průměrný počet slepic: 3.7 (44 hlasů)
Trvalý odkaz

Nemyslím si že je spojení SPD a PRO jenom nějaký svévolný tah papalášů, protože vím, že voliči alternativy dlouhou dobu volali po spojení národoveckých stran. A teď tedy byli konečně vyslyšeni i od SPD a PRO. Nebral bych to tedy jakože papaláši dělají něco sami za sebe (i když Okamura musí nějak zastavit svůj pád), ale hlavně že my jsme na toto spojení vytvořili politickou objednávku. Zdálo se nám totiž nelogické, když strany se stejným programem kandidují každý zvlášť, a riskují tak propadnutí hlasů a svůj vlastní neúspěch (což PRO i SPD opravdu riskují). A stejně jako zklamaní voliči SPOLU nebudou nikdy volit SPD, tak předpokládám, že ani zklamaní voliči PRO a SPD nebudou nikdy volit SPOLU i kdyby se jim spojení Rajchla s Okamurou zdálo sebevíc falešné. Jediný důvod proč by PRO a SPD mohli neuspět je, že by jejich voliči usoudili, že stejný program bude lépe prosazovat Přísaha nebo Stačilo! A s tím já se rozhodně dokážu vyrovnat......Howgh

Průměrný počet slepic: 4.8 (43 hlasů)

Sázet na několik koní (v koalici) je pro nás všechny lepší než sázet jen na jednoho, na kterém se neshodneme. Je tak větší šance odstavit pětihnus.

Průměrný počet slepic: 4.9 (19 hlasů)
Trvalý odkaz

Vážení,

včerejší „Nekrm hydru“ je téma, které mne zaujalo. Možná by stálo za to také nekrmit „Čerpačky“ a nekrmit „Vyžírky“.

Můj příspěvek by se asi hodil spíše ke včerejšímu tématu. Mám dlouhé vedení, tak píši se zpožděním. Snad vám to dnes nebude vadit. Oba články, včerejší i dnešní, vlastně mají společného jmenovatele.

Jsem doma po delší době. Jsem v Praze tři měsíce. Pozoruji změnu, která jak se ukazuje zdomácněla. Lidem zevšedněla, málokdo se nad ní pozastaví. Týká televizního vysílání obecně i nápadu na vyhladovění České televize, která jediná si velkopansky nechává za svou tvorbu platit, formou televizní daně. Zde mnoho z nás píše, že na televizi nekouká, nebo že jí doma nemáme. Ujišťuji vás, že kromě těch několika z nás televizi sledují ostatní skoro všichni a pořád, kdykoliv když mají chvilku volna. Když nejsou u zrovna televvize, tak mají telefon.

Moje manželka ležela několik dlouhých týdnů v nemocnici. Pokoje jsou pro dva nebo čtyři pacienty. Nevím, zda je to je obvyklé. Na všech pokojích je k dispozici a pořád běží televize. Z domova na televizi zvyklí nejsme. Manželka byla proto překvapená, co televizní stanice vysílají a hlavně jak moc byla televize pro divačky-pacientky přitažlivá a neodolatelná bedýnka. Čučely na ní od rána do noci. Čučely na všechno, čučely pořád, handrkovaly se na co dříve, ale vítězily seriály. Manželka musela celé dny poslouchat krávoviny, které  její sousedky se zájmem prožívaly. Ležíte, nemůžete vstát, máte to pověšené před očima a nemůžete utéct. Nezbývá než vydržet. Vévodila prý Nova, potom Prima a nechyběla ani Česká televize. Ostatní stanice nic moc. Politika prý pacientky nezajímala, ani jiné události, pokud nejde o srážku vlaků. Úspěch mají drby a fešák prezident, seriály jsou náboženstvím, herci jsou Bozi. Nejsledovanější programy byly podle manželčiných slov šílené voloviny,  jedna větší než druhá. A taková je teď naše kultura.

Při pobytu v nemocnici a později v rehabilitačním zařízení, rychle poznáte velkou skupinu lidí, které nazývám „Vyžírkové“. O tuto skupinu mně teď jde. Jsou to lidé, kteří přesně vědí, kde a jak pro sebe mohou čerpat nějakou výhodu. Výhody znají do podrobna a dělají si na vše co je jen trochu možné nárok. Vědí co a jak využít ve svůj prospěch a dovedou si vzájemně „poradit“ jak na to. Milují dotace, milují podpory, milují úlevy, milují přídavky a milují invalidní průkazky kvůli výhodám pro auto i jnak. Využívají vše co jde na plné pecky. K ostatním dovedou být bezohlední. Vědí, že nikdo je nemůže mít rád více, než oni sami sebe.

Naše vláda pro lidi tohoto typu velmi snaživě pracuje. Politici vědí, že jde o skupinu, která je velká. Všichni Fialové, Rakušanové, Bartošové, Vyskočilové, Markéty Pekarové, Danuše Nerudové, Kolářové, Niedermayerové a další a další, jsou pro naše vyžírky požehnáním. Politici vyžírkům vytvářejí podmínky, které vyžírkové vítají. Za to a kvůli tomu je na oplátku volí. Volí své koně. A všichni jsou spokojení. Ale platíme na to i za to my, úplně všichni.

Teď se konečně dostávám k České televizi. Ta je, jak se mi zdá, vyžírků plná. Když jsou i jinde, tak proč ne právě tam. Podívejme se na čísla. Například, při volbě prezidenta přišli voliči, kteří pro něho hlasovali v počtu 3 359 151 lidí. Přišli proto, že těm všem se systém o kterém píši vlastně líbí. Řekli tomuto systému své Ano. Z televize se dozvídají vše co k tomu potřebují vědět.

Na největší protivládní demonstraci přišlo asi 100 000 lidí. Přišli proto, že těm všem se systém o kterém píši vlastně nelíbí. Řekli tomuto systému své Ne. Z televize se nedozvědí nic. Z žádné televize, vysílající celoplošně, se včas nedozvědí nic. Demonstrace - zvané setkání, nebyly  k ničemu, lidé se nezajímali, na obzoru pro vyžírky nekoukala žádná výhoda, nefungovalo to. Kromě pár průšvihů byl výsledek nula.

I kdyby těch nespokojených přišlo 10x více, pořád je to proti spokojeným vyžírkům strašně málo.

Z toho je patrné, že jediným schůdným řešením je zbavit vyžírky jejich výhod. Nepodstrkovat jim je. I kdyby Česká televize neexistovala, ale výhody pro vyžírky zůstaly, nestane se nic. Žádnou změnu nečekejme a už vůbec ne žádnou změnu k lepšímu. Za chvíli budou další volby. Vsadím se, že vyžírkové se budou snažit jako nikdy před tím.

S neplacením televizních poplatků - televizní daně, je to zajímavý i odvážný nápad, ale pravděpodobně řešení přijde až při volbách. Důležité také je přesvědčit pro změnu nás pražáky. Je nás hodně a ostatní ve volbách převálcujeme. Pokud přestanou fungovat výjimky a nepotřené úřady, co budou moci noví mladí pražáci dělat? Jak se zachovají? Normálně pracovat asi budou chtít jen stěží. A Praha je veliká a je vyžírků plná. Přišli z celé republiky, přišli ze zahraničí. Přišli a nemají nač si stěžovat. Vydrží to ještě?

Až příští volby proběhnou, bude záležet na tom, jací budou noví veslaři a kam pojedeme. Vlevo, rovně, nebo vpravo? Dopředu, nebo dozadu?

Průměrný počet slepic: 4.7 (50 hlasů)

Vlevo, rovně, nebo vpravo?

Já bych to řekl jinak, lidově a plně bych to vystihl.

Host ale zmínil jen domácí a lidové vlastnosti. Pokud zahrnu ekonomiku, průmysl, životní útoveň, snahu o mírové řešení, bohatnutí a chudnutí skupin lidí a to samé ve světě tak mne napadá rčení:

i to světýlko na konci tunelu už zhaslo.

Nemocnici jsem si také užil. Televizi jsme ve shodě se spoluležícím vypli, ale co mne zarazilo, byl absolutní nezájem personálu o pacienta, jeho neinformovanost a vše podle hesla

Lež a neotravuj. My víme co s tebou a tobě do toho nic není.

Nemoc mi rozehnali, ale i tak jsem se po pobytu dával měsíc dohromady.

Průměrný počet slepic: 4.7 (30 hlasů)

Kdysi mi tu někdo vysvětloval, že můj pohled - levice = co nejvíc přerozdělování, dotace, vyžírky, tedy vše špatné a demotivační; pravice = co nejméně přerozdělování, charita jen dobrovolná, tedy když něco vytvořím, tak o tom rozhoduji což je v pořádku - je mylný. Zde se totiž většina hlásí k levici. Pořád ale na té levici nevidím nic dobrého, co na tom kdo proboha vidí?

Průměrný počet slepic: 4 (25 hlasů)

věří v komunismus, socialista v socialismus a pravičák sám v sebe.

Javier Milei: „Neudělám pro vás nic, kromě toho, že vás nechám žít a zbavím vás parazitů.

Průměrný počet slepic: 4.2 (30 hlasů)

a proto pravičák nejraději uvažuje jak co získat z práce jiných?

Průměrný počet slepic: 3.9 (32 hlasů)

In reply to by Bubkabelzebubka

Trvalý odkaz

jste přišla jak?

Práce roste na stromě, že si jí jako utrhnete? Ve firmě, která není napojená na dotační penězovody, jí musí někdo vymyslet, vy máte možnost jí udělat, za to dostanete odměnu a firma nějaký zisk. Ale koukám, klasické uvažování socialistky. Jo a taky jsem zaměstnával lidi. Svojí práci a mzdu měli proto, že jsem jí zařídil, šel do rizika úvěrů a pak lítal jak vocas od rána do večera.

Průměrný počet slepic: 3.5 (21 hlas)

Pokud vám vadí, že někdo bude mít z vaší práce prospěch, máte možnost dělat sama na sebe, tu vám nikdo neupírá. Já to dělám už od roku 92. Ale ono je to pak trošku složitější, než si odpíchnout, udělat to, co je po vás žádáno, mít měsíc placené dovolené, nějaké ty benefity a pocit, že máte nárok na 13. plat.

Průměrný počet slepic: 3.4 (21 hlas)

In reply to by Bubkabelzebubka

Trvalý odkaz

špatné ?

Průměrný počet slepic: 3.3 (16 hlasů)

Si děláte srandu?

Zatím bez slepic

In reply to by Bubkabelzebubka

Trvalý odkaz

Levičák chce přerozdělovat a co se přerozděluje? No výsledky práce jiných.

Průměrný počet slepic: 4 (1 hlas)
Trvalý odkaz

A českému ČT...

To, o čem píšete, mě přimělo zacálovat pokoj pro jednoho -to, co jsem musel snášet do půlnoci, otrávilo můj žaludek více, než nemocniční strava. 

Průměrný počet slepic: 4.1 (14 hlasů)
Trvalý odkaz

To jsme to dopracovali: Musk je poslední obranou před totalitou!

Zadejte do vyhledávače "Elon Musk Is All That Stands In The Way Of Totalitarianism" a objeví se vám článek na X. Odkaz na link je hrozně dlouhý...I český překlad je srozumitelný.

Průměrný počet slepic: 4.1 (25 hlasů)