První krysy

Autor

Tak jsme se dozvěděli, že Facebook a Instagram zruší všechna omezení na Trumpův účet a náčelník Nastřelené Ucho si zase bude moci psát, co bude chtít. Stejně tak prý někteří donátoři Bidenovy kampaně prý pozastavili dary ve výši asi devadesáti milionů dolarů, dokud Biden neodstoupí. Petr Pavel zase prohlásil v jednom z rozhovorů, že Ukrajina bude ráda, když si udrží území na současné frontové linii. Ukrajinská fanatička, Mariana Bezuglá, obvinila generála Syrského nejen z toho, že žádá politiky o mírové rozhovory, ale že je ochoten i kapitulovat. Dánové prý předají Ukrajině veškeré dělostřelectvo. Saúdská Arábie pohrozila Evropě, že pokud sáhne na ruský majetek, odprodá Evropské dluhopisy (a nejspíš už si nekoupí žádné nové).

Indický premiér Módí se v Moskvě objímá s Putinem a Lipavskému to nestojí ani za tweet. Módí totiž za Putinem může, jen Orbán tam nesmí. Když tam jede Módí, je to diplomacie, když tam jede Orbán, tak je to zrada evropských hodnot. Fond BlackRock, který spravuje největší objem majetku na světě, sám od sebe uvedl ve svém prohlášení, že atentátník, co střílel na Trumpa se v roce 2022 objevil v jejich reklamě… Bloomberg tuto informaci dal na svou titulní stránku. Děkuji Pavlu Šikovi, že na to upozornil.

Do televize u nás v poslední době zvou čím dál větší politické blbečky. Proti Tomio Okamurovi usedl Jan Jakob z TOP09. Při poslechu jejich debaty jsem se nemohl ubránit dojmu, že to snad udělali Okamurovi jako dárek. Málokdy to měl Samuraj tak jednoduché.

Ne, neříkám, že to souvisí s nepovedeným atentátem na Trumpa, spíš jsem si díky tomu začal všímat jiných střípků, ale v posledních dnech mám pocit, že liberální odhodlání nějak odeznívá. Poddůstojníčci, jako třeba stepní orákulum, Džamila Stehlíková, nebo jako Petr Fiala, si ještě ničeho nevšimli a nadále dokazují svou věrnost pravdě a lásce, ale ve stratosféře se pomalu mění vítr. Ti hóóódně bohatí a hóóódně mocní začínají cukat.

Ne, neřekl bych, že mění svoje názory, spíš přestávají věřit ve vítězství. Přestávají věřit, že si Rusko rozparcelují, přestávají věřit, že jim to Ukrajina vybojuje, přestávají věřit, že to jejich podniky ustojí. Americká ministryně financí, Yelenová, před dvěma roky ujišťovala, že sankce na Rusko dominanci dolaru neohrozí a dneska říká, že sankcemi by se mělo šetřit, protože… malá chvilka napětí… ohrožují dominantní postavení dolaru. Bohužel, dolar už zdaleka není tak dominantní jako před dvěma roky a málokdo by tehdy hádal, že odchod od dolaru bude tak rychlý.

Zelenský prohlásil, že příštího mírového summitu by se měla zúčastnit i Moskva (samozřejmě, její požadavky jsou neakceptovatelné… zatím)

EU zavádí přísnější cla na čínská auta a evropské automobilky se děsí, že Číňané zavedou něco podobného na západní auta.

Niger, Mali a Burkina Faso si dohromady založily konfederaci. Koučovat jim to bude Putin, na Francii se bude ukazovat prostředníček. Prostředky k rozvoji by byly – uran, kobalt, lithium…

Izrael stále častěji mluví o příměří s Hamásem.

Novináři už musejí psát o rozžhavené jižní Evropě, i když je tam úplně normální letní počasí s teplotami kolem třicítky. Nějaký blbec vymyslel, že ideální teplota moře na koupání je 23°C. Prý expert. Zajímalo by mě, která univerzita ho platí… tuto vzdělávací instituci bude třeba zrušit jako první. Produkce podobných expertů je vysloveně protistání činnost.

Vláda zatím ještě zkusí prohlasovat českou verzi grýndýlu. Benzín se má díky tomu zdražit asi o deset korun a samozřejmě s ním se zdraží úplně všechno. I ta nejdražší elektřina v Evropě. Česká televize vám ve spolupráci s gumou Foltýnem vysvětlí, proč je to tak správně. Prý za všechno může Babiš… ten to tenkrát podepsal. Ale Fiala se nevzepře, to by nebylo dost servilní vůči Bruseli. Teda… jestli ani tohle nepohne českou náturou, tak už opravdu nic.

Ale takhle nějak to vypadá, když krysy začnou opouštět loď. Zatím se ten náš Titanic jen trochu naklonil a nějací dezoláti zdola volají, že se tam valí voda. Ale na jejich názor není třeba brát ohled. Je jich jen pár a živí se prací. Sice na lodi udržují světlo, teplo a služby, ale neumějí jíst stříbrným příborem a chovají se poněkud prostě. Nicméně občas už z podpalubí vyběhne nějaký důstojník a lomí rukama.

Takhle nějak se chovali dozorci v koncentrácích. Jak se přiblížila fronta, najednou se zvýšily příděly vězňům. Stráže přestaly do lidí kopat. Objevily se léky a zmizely hole. Najednou si každý gauner zajišťoval alibi, že on nic, že jen plnil rozkazy, ale snažil se je plnit se vší vlídností. V posledních dnech pak obcházel baráky a vysvětloval vězňům, že s jeho příchodem se jejich podmínky přece zlepšily.

Pokud vím, nikomu to nepomohlo.

Konec pak bývá rychlý. Strašně rychlý. Ostatně i v roce 89 to byl takový fofr, že někteří dějiny nepochopili a vstupovali do Strany ještě v prosinci. Velmi těžce pak nesli, že Strana jim nezajistila kariéru ve které by mohli beztrestně šikanovat lidi a stali se z nich největší komunistobijci. Ale až když už to bylo bezpečné. Až když se ujistili, že jim za jejich zpozdilou odvahu nic nehrozí. Viď, Tomanče!

Ještě pořád vidím tendence vedoucí k Třetí světové. Ještě pořád vidím liberální snahy se zachránit i za cenu jaderného konfliktu. Ale nemohu se ubránit dojmu, že vrchol jejich odvahy už překročili. V tom klíčovém okamžiku se jim nezadařilo. Nezbavili se ani Fica ani Trumpa. Teď už se začínají opravdu bát prohry. Možná ještě ne všichni, ale někteří právě přecházejí do módu „zachraň se, kdo můžeš a odteď každý sám za sebe.“

Běh dějin začíná nabírat na rychlosti.

Přátelé, pokud mě chcete podpořit v mém Vidláckém úsilí, prosím pošlete dar Institutu českého venkova. Každý, kdo pošle alespoň 350,- Kč, může si na oplátku vyžádat knihy, trička, samolepky a odznaky z nabídky. Číslo účtu: 1769955003/5500 IBAN: CZ8355000000001769955003. Kdo chce, může přímo na stránkách Institutu pro platbu použít QR kód. Doporučuji poslat platbu a druhý den si zadat adresu pro zaslání. Stačí přímo na Vidlákových kydech kliknout v záhlaví na „objednat knihu.“

Hodnocení
Průměrný počet slepic: 4.8 (385 hlasů)

Komentáře

Trvalý odkaz

Fakt nechápu, proč ten mladý kluk, s životem před sebou, se takovým fatálním způsobem zapletl do politiky...
Stálo mu to zato?
Průměrný počet slepic: 4.7 (108 hlasů)

- Budoucí náčelník USA "Nastřelené Ucho"..., Vidláku... 😁))) 

Průměrný počet slepic: 3.6 (111 hlasů)

In reply to by včelka Mája

Trvalý odkaz

"...ale v posledních dnech mám pocit, že liberální odhodlání nějak odeznívá..."

Jen naši "držáci" mají zítra česko-ukrajinské vládní jednání. Slovensko vyměnili za Ukrajinu. "Džob" století.

 

Průměrný počet slepic: 3.7 (116 hlasů)

In reply to by včelka Mája

Trvalý odkaz

doufejme, že brzy budou sedět!

Průměrný počet slepic: 4.8 (143 hlasů)

In reply to by včelka Mája

Trvalý odkaz

summit dvou lokaju

Průměrný počet slepic: 2.8 (75 hlasů)

Ta nejlepší, jediná a správná demokracie je zcela evidentně  jen a pouze na Ukrajině! Však má "naše" vláda k této demokracii dobře našlápnuto. Heslo: Zlomit český vzdor, Ukrajina je náš vzor!!

Průměrný počet slepic: 4.9 (72 hlasů)

a vlajkoslávu pro novou vládu ukraruské gubernie Ukračezka už mají vyvěšenou po celé Ukrapraze. 

Těším se na ty špalíry vděčných ukrapražaček lemujících cestu z vokzalu až do Strakovy kakdemie , jako kdysi vítali Pražané a Moravané ukravůdce Leonida Brežněva generálního tajemníka Ústředního výboru Komunistické strany Sovětského svazu. Ukrapražáci asi zalezou ještě hlouběji do ilegality a stavební dělníci napjatě očekávají rozhodnutí Fijalovic inkluzivního kabinetu, za kolik hřiven či euro$$ bude na východní vítězná bojiště lovit a posílat zdejší občany Ukraruska?

Průměrný počet slepic: 4.7 (27 hlasů)

In reply to by včelka Mája

Trvalý odkaz

Májo, Ukrajina nám přeci bude dodávat uhlí z Donbasu a sníží nám poplatky za transfer plynu :D :D :D :D :D 

Průměrný počet slepic: 4.8 (72 hlasů)

In reply to by Jawasaki

Trvalý odkaz

jakési migranty.

Průměrný počet slepic: 4.8 (46 hlasů)

In reply to by Jawasaki

Trvalý odkaz

Mě "omyli", když jsem včera ve zprávách četla, že v Praze bude jednání české vlády s ukrajinskou vládou. To je jediné, na co se Fialova sekta zmůže. Kolik nás to zase bude stát.

Průměrný počet slepic: 4.5 (25 hlasů)

In reply to by včelka Mája

Trvalý odkaz

Slyšel jsem při brouzdání v kanálech od ukračeského nadpremiéra slova o zásobování ukraruských lékáren a průmyslu farmakologistů. Asi jim nové laboratoře na zakázané pokusy a produkty postaví z českých půjček a daní. Prymulák bude mít plnou hubu práce pro blaho lidstva.

Průměrný počet slepic: 4.7 (12 hlasů)

zneužitej trouba

Průměrný počet slepic: 4.3 (66 hlasů)

Thomas Matthew Crooks byl hrdým členem ANTIFA.
Možná na vaši otázku Inzo odpoví sám atentátník Crooks v jeho deseti vteřinovém videu viz níže kde prohlašuje
„Nenávidím Trumpa“ „Nenávidím republikány“

video zde: https://x.com/epilekta/status/1812352677285700020

Průměrný počet slepic: 2.8 (65 hlasů)

zjevně sečtělý chlapec. Žádná škoda toho zmrda není, škoda je těch které zasáhl.

Průměrný počet slepic: 4.7 (45 hlasů)

Za pokusem o atentát opět stojí spiknutí! Svědek popsal nepochopitelnou nečinnost tajné služby a navíc se objevilo uniklé video z davu, které dokazuje, že policejní snipeři měli střelce na mušce celou dobu, ale čekali na to, až střelec Trumpa zastřelí!

Uběhly již dva dny od atentátu na Donalda Trumpa a nové informace, které se vynořují na povrch, jednoznačně vedou k přesvědčení, že za tímto atentátem stojí spiknutí zevnitř Deep State a bezpečnostních služeb. Důkazy jsou naprosto nezvratné a úplně nepředstavitelné. Donald Trump měl být již po smrti a neměl se v pondělí zúčastnit sjezdu Republikánské strany, která ho oficiálně nominovala jako svého kandidáta do voleb prezidenta v listopadu tohoto roku. Stejně jako v roce 1963 v Dallasu, tak úplně stejně v roce 2024 v Butleru v Pensylvánii mělo dojít k atentátu, který by skončil nekrologem a nekonečným vyšetřováním jako v případě vraždy prezidenta Johna Fitzgeralda Kennedyho. V obou případech stál za atentátem Deep State.

podrobná a zajímavá analýza ve článku na AENews viz zde:
https://aeronet.news/donald-trump-mel-skoncit-jako-jfk-za-pokusem-o-atentat-opet-stoji-spiknuti-svedek-popsal-nepochopitelnou-necinnost-tajne-sluzby-a-navic-se-objevilo-unikle-video-z-davu/

Průměrný počet slepic: 4.2 (17 hlasů)

Tak teď aby ještě toho svědka (případně svědky) taky nepostihla nějaká "nehoda". Je to jasný jak facka, snipeři natočení přímo proti střelci a čekali, břídilové, i stosedmičce a jemu podobným to musí být jasné. Byla to konspirace.

Průměrný počet slepic: 4.3 (12 hlasů)

jako členu Antify, určitě ano.  Kdo ví, jaký metál a oslavné zpěvy mu slíbili.

Průměrný počet slepic: 4.9 (7 hlasů)
Trvalý odkaz

- reaguje premiér Fico na atentát na Trumpa

Když progresivní a liberální média a jejich političtí sluhové, kteří nerespektují právo na jiný názor, tisíckrát denně politického oponenta bez důkazů a falešně označí za nebezpečného, ​​kterého je třeba zastavit, je jen otázkou času, kdy nějaký ubohý člověk vezme zbraň a politickou spravedlnost do vlastních rukou,“ napsal v úvodu svého příspěvku Robert Fico.

Na likvidaci politických oponentů už existuje osvědčený scénář. Nejprve se vás pokusí bezdůvodně zavřít do vězení a liberální a progresivní média a jejich političtí sluhové tleskají od nadšení, když vidí jak vybraní vyšetřovatelé a státní zástupci zneužívají trestního práva na likvidaci politického oponenta. Když to nefunguje, začnou štvát své podporovatele, aby učinili zoufalý čin. Prstem je třeba ukazovat na ty, kteří takovou atmosféru vytvářejí, ne na toho, kdo mačkal spoušť. Za těchto okolností nelze respektovat, že ti, co nesou odpovědnost, vždy po atentátu volají po smíření a uklidnění,“ konstatuje předseda vlády. „Nemám právo zasahovat do vnitřních záležitostí USA, ať je proto mé přání zdraví D. Trumpovi chápáno jen jako čistě osobní postoj člověka, který osvědčeným scénářem na Slovensku už prošel a možná ještě jednou bude muset projít. Stačí se podívat, jak se liberální a progresivní média chovají dál. Bez respektu a bez úcty,“ ukončil Robert Fico.

Facebook Robert Fico / Ereport / Deník VV / CZ24.news

https://cz24.news/scenar-ako-cez-kopirak-reaguje-premier-fico-na-atentat-na-trumpa/

 

Průměrný počet slepic: 3.8 (122 hlasů)

- přiznal SKUTEČNÉ MOTIVY USA VE SVÉ PROXY VÁLCE NA UKRAJINĚ

Mitch McConnell, 82letý senátor za Republikánskou stranu a vůdce menšin jako vůdce frakce Republikánské strany v Senátu USA od roku 2021, podal v rozhovoru překvapivě otevřené a přímočaré svědectví o skutečných cílech a pozadí americké podpory., píše se v článku na německém webu Jouwatch.

Ukrajina je v obranné válce proti Rusku. Když se podíváte, kam peníze z podpory pro Ukrajinu ve skutečnosti jdou, ukazuje to podle McConnella, že USA na tom ve skutečnosti vydělávají, aniž by musely nést jakékoli náklady...

...„Jednoduše nahrazujeme zbraně, které posíláme na Ukrajinu, modernějšími zbraňovými systémy,“ řekl senátor... Státy EU platí za staré zbraně nepřímo tím, že Ukrajině poskytují finanční pomoc na úhradu splátek za zbraně, které jsou většinou pouze pronajaty z USA…

... „Na Ukrajině neumírá žádný Američan!“ řekl McConnell. Pro USA to má jen výhody: „Ukrajina ničí armádu jednoho z našich největších rivalů. Těžko na tom hledám něco špatného.” Republikán doslova řekl s čirým cynismem: „Myslím, že je skvělé, že se brání.”...

...Jsou to opět Evropané a zejména Němci, kteří se jako užiteční idioti proměňují v poslušné nohsledy Washingtonu a účastní se této průhledné hry, aniž by prosazovali své vlastní zájmy. Opět se zde potvrzuje vhled: Státy nemají přátele, mají zájmy. A to, co se může zdát jako nedostatek solidarity nebo nespravedlivost vůči naivním, pseudomorálním Němcům v této zemi, není to, o čem politika vždy byla. Je to krutá realita: vlády vždy jednají především ve svém vlastním zájmu, v zájmu svých vlastních národů a svých vlastních lidí. Tak je to všude na světě. Je to pravda. Ale v Německu tomu lidé nechtějí rozumět. Proto jsme dnes tam, kde jsme.

Prvni Zpravy

https://cz24.news/americky-kongesman-mitch-mcconnell-priznal-skutecne-motivy-usa-ve-sve-proxy-valce-na-ukrajine/

 

Průměrný počet slepic: 3.1 (73 hlasů)
Trvalý odkaz

Po Tvém přání Vidláku zveřejňuji z Kulhavého vždy jen odstavec.
Z dnešního 15.7 článku Kulhavého zveřejňují odstavec kde Kulhavý dokonce hovoří přímo o Tobě viz zde:

...Sledujeme jak nepřítele, tak i ty, které považujeme za názorově spřátelené. Mezi ně patří bloger Vidlák. Většinou souhlasíme s jeho postřehy, nicméně se stává výrazným podporovatelem Kateřiny Konečné, a naopak se často pouští do Filipa Turka, kterého nazývá vcelku hanlivě Hranatý Dýzl. Chápeme, že Vidlák má dobrý vztah s Petrou Rédovou ze sdružení Stačilo, která nahrává jeho příspěvky, ale občas se zdá, že je tím trochu více pohlcen, než je zdrávo. A trápí ho, že Turek posunul Motoristy o kousek dále, než Konečná Rédovou. Přesto považujeme Vidláka za příjemné oživení blogerské scény a fandíme mu, jeho myšlenky mají hlavu i patu...

Celý článek zde: 

https://www.inadhled.live/zajimavosti/divoky-vikend/
 

Průměrný počet slepic: 3.3 (95 hlasů)

📣 ‼️Vidlák poukázal na nevyváženost zpravodajství ČT. Iniciativa Nekrm hydru uzdraví politické prostředí, tvrdí.

„Česká televize je ta, která hloubí příkopy ve společnosti, vytváří umělé kauzy, podstrkuje veřejnosti marginální témata a upozaďuje věci důležité. O Dozimetru nevíme skoro nic, o Pandora papers v souvislosti s Babišem se informovalo velmi vehementně.

Kdyby Česká televize nevysílala, politické prostředí by se hodně vyčistilo samo od sebe,”
 uvedl politický komentátor Daniel Sterzik v rozhovoru s neČT24.

🖥 Celý materiál si můžete přečíst na našem webu.

#vidlakuvdalekohled  @neCT24 

Průměrný počet slepic: 3 (72 hlasů)

Děkuji vám, Antoníne, za odkaz, který si rád přečtu stejně jako vaše příspěvky.

Mám však obavy, kam budou pokračovat kritici vašich příspěvků dále. Již vyštvali několik účastníků, jejich příspěvky jsem také rád četl. Ovšem nikdo už je nenahradil. 

Takové "rozesírače" jsem už zažil i jinde a proto to tam opustil. Nevím, zda s nimi vůbec bojovat diskusí nebo ignorací. 

Držím vám tedy palce. Vy, Antoníne, vytrvejte. Děkuji.

Průměrný počet slepic: 3 (74 hlasů)

Chvála Vám a jiným přátelům jsem stále zde na Kydech. Vy osobně pane Agarine jste mi pomohl v těžkých chvílích. A jestli se nemýlím podpořil jste téže i paní Včelku v těžké chvíli. Ano máte pravdu jsou zde někteří jak píšete "rozesírači" diskuzí. Někteří se již odmlčeli ale jsem jistý že stále číhají na příležitost kdy to zase zde "rozeštvou". Já osobně je ignoruji, nepouštím se do pitomých diskuzí  s nimi protože je to marné a nechci přitěžovat starosti Vidláku na jeho webu.

Málokdy se pouštím do  debat protože mnohé z nich jsou zbytečné kecy, více se soustředím v informacích které přináším a které přináší i jiní přátelé. To čeho se štítím je nezdvořilost, arogance a vulgarismy od některých osob . Takové sprosté příspěvky zakomplexovaných ubožáků na V.Kydech nemají co dělat a jen ničí ikonu V. Kydů. Jako například jeden hulvát který se opovážil použít V. Kydy pro nadávky a nazvat mně "šulinem" a "onucí" v jeho vulgárním příspěvku viz zde: https://www.vidlakovykydy.cz/comment/2158435#comment-2158435 . Zdvořilost ale někdo buď má anebo ne a tento arogantní hulvát jí samozřejmě nemá.

Jak výstižně to popsala paní Alice "Štvát proti jinému, je dnes taktika nasazených "lidí". Už umí psát i nevulgárně, už se umí i přizpůsobit tématu a obecné náladě, teď si vždycky někoho vyberou jako obětního beránka a útočí, dokud ho nevyštvou" viz její příspěvek zde: https://www.vidlakovykydy.cz/comment/2158438#comment-2158438

O tom zda moje příspěvky jsou kupy hnoje jak se vyjádřil jiný hulvát má právo rozhodnout jen majitel fóra Vidlák a nikdo jiný, ani tento hulvát viz zde  https://www.vidlakovykydy.cz/comment/2158398#comment-2158398 

Jestli zde zůstanu anebo odejdu to ukáže budoucnost.
Každopádně pane Agarine vám děkuji že mi držíte palce.

S pozdravem Antonín

Průměrný počet slepic: 2.9 (80 hlasů)

Je to stav charakteru, když někdo používá vulgární slova a vyjádření. Sranda je to u dětí, které sprostá slova kdesi posbírají a dospělí se snaží jim vysvětlit, že tohle se neříká. Sranda není, když vzdělaný manažer mluví sprostě jako ten školáček. Sranda není, když tak mluví až v opilosti. Jen se odhalí skrývaný stav charakteru. Sranda není, když vulgárně píší někteří, protože nemají argumenty a slova. A jenom někdy je sprosté slovo výstižnější než hromada vět. 

Viděl jsem Nejvyššího dozorce slov a komunikátora vlády ČR v nějakém veřejnoprávním médiu. Tolik sprostých slov na jednom smetišti se jen tak neslyší! A naprosto zbytečná! Myšlenkově nebo slovní zásobou prázdný plukovník, který má cenzurovat a komunikovat slova a věty?! Někdy mívám dojem, že tudy na Kydech bloudí i on nebo jeho spolukorytáři. 

Dovolím si, Antoníne, s pozdravem, Světu Mír!

Průměrný počet slepic: 3.1 (23 hlasů)

ale určitě odešlo víc lidí kvůli Tondovi, než kvůli někomu jinému. Mně nevadí, přeskakuji.

Průměrný počet slepic: 3.4 (24 hlasů)
Trvalý odkaz

....Vláda zatím ještě zkusí prohlasovat českou verzi grýndýlu. Benzín se má díky tomu zdražit asi o deset korun a samozřejmě s ním se zdraží úplně všechno.....

Ano je to tak. Související novinky  již byly zmíněny zde:
https://www.vidlakovykydy.cz/comment/2158590#comment-2158590

Průměrný počet slepic: 2.9 (63 hlasů)
Trvalý odkaz

Tak se nám ty pokusy o zavraždění vysoce postavených politiků posledně nějak hemží.
Zajímavé je že se jedná vždy o politiky kteří jsou nenávidění banderovskou Ukrajinou a liberály kolektivního západu kteří banderovce podporují.
Maďarský server Demokrata zveřejnil že Maďarské bezpečnostní služby zmařily pokus ukrajinské tajné služby o atentát na Viktora Orbána!
Podle agentury Demokrata měli maďarského premiéra vyhodit do povětří v jeho autě cestou na letiště před odletem do Moskvy. Speciální služby zachytily rozhovor mezi údajným pachatelem a ukrajinským agentem.
Jedním z pachatelů měl být uprchlík z Ternopolu, který poslední dva roky žil v Maďarsku.

zdroj: https://demokrata.net/magyarorszag/Az-Informacios-Hivatal-megakadalyozta-az-Orban-Viktor-elleni-merenyletet/
(je to v maďarštině, dejte to přes google translator)

Průměrný počet slepic: 3.1 (78 hlasů)

Ve 23.45 toto video je nedostupné, uživatel zrušil svůj účet.

Ono se to objeví i jinde, dejte nám vědět, díky.

Ty číčo, třicet minut a ......to je rychlost.

Průměrný počet slepic: 4.8 (56 hlasů)

K čemu je video bez evropských hodnot?

Průměrný počet slepic: 4.5 (29 hlasů)

Překlikl jste se. V posledním slovu má míso d být v.

Průměrný počet slepic: 4.3 (6 hlasů)
Trvalý odkaz

má prý IQ 107. Jo, leda tak s manželkou dohromady. Ale zaplať pánbůh, že umí číst, jinak bychom si mohli myslet, že je němý.

Průměrný počet slepic: 4.7 (38 hlasů)

In reply to by Zauber

Trvalý odkaz

.

Průměrný počet slepic: 3.2 (13 hlasů)
Trvalý odkaz

ale nikdy nepotřebuje mít inteligenci.

Průměrný počet slepic: 4.8 (40 hlasů)

🐣🐣🐣🐣🐣

Průměrný počet slepic: 3.2 (13 hlasů)
Trvalý odkaz

Trumpovo triumfální vystoupení na republikánském sjezdu s obvazem přes ucho a zdviženou pěstí (video, foto)

Účastníci konference propukli v jásot.

Republikánský prezidentský kandidát Donald Trump poprvé veřejně vystoupil po pokusu o atentát na něj v Pensylvánii,  krátce před koncem prvního dne republikánského sjezdu v Milwaukee s obvazem přes ucho a zdviženou pěstí.

video https://www.youtube.com/watch?v=hz63YthrLKg&t=267s

Hned jak se Trump objevil, přítomní na konferenci propukli v jásot, křičeli jméno bývalého prezidenta USA a „ USA, USA“ 

zpráva a v ní videa viz zde:

https://www-pronews-gr.translate.goog/kosmos/diethnis-politiki/i-proti-dimosia-emfanisi-tou-n-tramp-meta-tin-apopeira-dolofonias-tou-me-epidesmo-sto-ayti-kai-ypsomeni-grothia-foto/?_x_tr_sl=el&_x_tr_tl=cs&_x_tr_hl=cs&_x_tr_pto=wapp

Průměrný počet slepic: 3.5 (32 hlasů)

Je tam v té nastoupené řadě kolem Trumpa vidět na moment i Trucker Carlson. Ten ohlas je ovšem bomba! 

Průměrný počet slepic: 3.4 (21 hlas)
Trvalý odkaz

Střelba na Donalda Trumpa znamenala pro něho malé zranění, ale velkou šanci posunout se k vítězství. Jde o jistou parafrázi výroku o malém kroku pro amerického politika, ale velkém pro celé lidstvo...
 ... Zdá se, že se tak nějak bortí liberální svět, i když v EU se ještě nějakou dobu pojede na vlně Leyenová a spol. Evropa byla vždy za Amerikou o čtvrtstoletí zpět, tedy aspoň posledních 150 let tomu tak je. Takže i dojezd atentátu na Trumpa bude u nás trvat déle. Nicméně světlo na konci tunelu zablikalo a krvavé ucho Donalda Trumpa mu dává novou šťávu. Tak snad to k něčemu bude. Svět potřebuje jisté uklidnění. A také lidi, kteří jsou ochotní a schopní se domluvit. Jako třeba Orbán.

Celý dnešní 16.7 článek Kulhavého viz zde:
https://www.inadhled.live/uvaha-dne/dnes-kratce/

Průměrný počet slepic: 3.8 (34 hlasů)
Trvalý odkaz

mají se rády. Spolu jednají  a na rozdíl od svých občanů, dobře se mají.

Průměrný počet slepic: 4.9 (15 hlasů)
Trvalý odkaz

Ale budiž mi obranou, že stejnými slovy hodnotili Ukrajinu zápaďáci ještě v roce před válkou!

Rychlost, s jakou se Ukrajina stala vzorovým, demokratickým státem, je fascinující...

"Podle známého aforismu „Každý národ má vládu, jakou si zaslouží“. Podíváte-li se z tohoto pohledu na Ukrajinu, ukrajinskou společnost a vládnoucí elitu, pak nepochybně  vidíte naprostý soulad degradované ukrajinské společnosti s její vládnoucí mocí.
Společnost ztratila svůj účel a směr, kam se má snažit. Většinou akceptovaná integrace do cizího „západního ráje“ za podmínek bezmocných služebníků nemůže být pro normální společnost stimulem rozvoje. Právě pro takové „strategické“ úkoly vznikla moderní ukrajinská vláda zahrnující elitu doslova vybranou na ulici z absolutně bezcenných lidí.
Extrémní míra nekompetentnosti, nesamostatnosti, korupce a slušnosti vládnoucí elity pokrývá všechny úrovně vertikály řízení země. Ukrajinská politika je zapletená do podlosti, chamtivosti a hlouposti a společenským procesům dominuje vulgárnost a divoká politická a ekonomická negramotnost.

 

Pro pochopení probíhajících procesů stojí za to si připomenout, jak tato elita, vedená Zelenským, vznikla a proč vede zemi.
Před Zelenským měl moc na Ukrajině rusofobní klan Porošenka  po převratu a svržení „proruského“ klanu Janukovyče. Porošenko ale ne vždy naslouchal svému šéfovi a dovolil, aby politika probíhala v zájmu jeho vlastního a obohacení klanu. Američané se  rozhodli nahradit ho vstřícnějším prezidentem a rozhodli se  odebrat ho  arogantnímu a lehkomyslnému oligarchovi Kolomojskému, který prosazoval talentovaného a široce známého showmana Zelenského .  Prohnaný oligarcha  natočil velmi úspěšný vícedílný celovečerní film „Služebník lidu“, kde Bezborodko,  rodák z lidu (v podání Zelenského), úspěšně bojuje s oligarchy a zkorumpovanou vládou.
Američané vsadili na  Zelenského a několik měsíců před prezidentskými volbami vedli úspěšnou kampaň  . Sázka byla uzavřena na nedostatek jakéhokoli politického přesvědčení  nového vůdce, jeho relativní „chudobu“ a žízeň po penězích a co je nejdůležitější, na přemrštěné ambice  a připravenost věrně sloužit majiteli.
Výsledkem bylo, že zcela ohromená Selyukovská populace Ukrajiny pod falešnými hesly o nastolení míru na Donbasu nezvolila showmana Zelenského,  ale hrdinu filmu „Služebník lidu“. Takže vymyšlený hrdina  filmu, ale v životě showman, žíznící po penězích a slávě,  se nečekaně stal hlavou Ukrajiny a nyní s otevřenou pusou nehleděl na Kolomojského, ale na jeho dobrodince v zámoří.
Jako výsměch lidu strana uměle vytvořená za Zelenského dostala filmový název „Služebník lidu“, v parlamentních volbách za fanfár získala drtivou většinu a stala se vládnoucí stranou.“

A teď mají, co chtěli…Nebo ne?!

Průměrný počet slepic: 4.6 (15 hlasů)

To by museli pozavírat nás všechny tady... Měli to dobře vymyšlené i s těmi názvy stran. "Služebník lidu", "Bratři Itálie", nakonec i u nás to "SPOLU" (všichni spolu a bude nám fajn...) "Milion chvilek"  (jak romanticky to zní)..., to všechno je divadlo pro lidi, kteří se tím nechají zmást - však přece už jenom ten název napovídá, že to s námi myslí "dobře"... Jak laciné a tak účinné - celá Evropa se tím nechala oklamat.

Průměrný počet slepic: 4 (24 hlasů)
Trvalý odkaz

Atentát na republikánského kandidáta na prezidenta Donalda Trumpa v Pensylvánii šokoval svět. „Kdo zasévá vítr, sklízí bouří, to musíme mít na paměti všichni,“ komentovala pokus o vraždu Trumpa v pořadu Interview ČT24 šéfka Poslanecké sněmovny a předsedkyně TOP 09 Markéta Pekarová Adamová....

Pitomé, arogantní a hnusné výroky Pekarové jsou již známé, to co má význam ve článku v PL jsou reakce čtenářů, což je hlas lidu, viz některé komentáře zde:

Jája Koon , 16.07.2024 7:11:49, Ve starém Římě měli koně senátorem. My máme v parlamentě krávu!

Občan Brych , 16.07.2024 6:41:52, To se dalo čekat ! Pekarová Svetrová málem se slzami v očích lituje toho, že Trump atentát přežil, což se u této namyšlené čarodějnice dalo čekat !

hekate , 16.07.2024 10:48:48, Něco tak odporného, jako je tato kreatura se snad už nenajde 

novasova , 15.07.2024 23:09:10, Pekari, uvědom si, že jsi zažila zázrak, který se Ti už v životě nepodaří. A ten zázrak je, že nejhloupější, primitivní a jednoduchými frázemi žvanící figurka se došplhala do místa předsedkyně parlamentu. Znehodnotila tím úroveň parlamentu a ukázala lidem, že i hlupák v Česku může dělat ty nejvyšší státnické funkce, pokud budou lidé při dalších volbách tak neteční a pohodlní.

Životní zkouška , 16.07.2024 7:36:47, Černá mambo, máš kliku, že, vrchní prokurátor Igor Mříž proti tobě nezahájí trestní stíhání pro schvalování atentátu. Ale přes to, važ slova, mohou se rychle obrátit proti tobě. Lano nelze napínat do nekonečna, a stejně tak i trpělivost lidí.

xxx, Martin23 , 16.07.2024 11:40:58, Takto v podstatě schvaluje atentát někdo, kdo je součástí vlády s rekordní nedůvěrou. To myslím přesně potvrzuje disociální poruchu osobnosti, kterou tady předpokládám.

Banjo123 , 16.07.2024 11:36:23, Kdo seje vítr, sklízí bouři, to by si měla paní předsedkyně parlamentu dobře zapamatovat, aby se nedivila, až přijde řada na ni, aby skládala účty.

Královna Kleopatra , 16.07.2024 11:34:53, Dala bych nevím co za to, kdyby toto přísloví dopadlo jednou velmi tvrdě zejména na ni samotnou.

Karel Musil , 16.07.2024 11:08:22, Zajímají někoho názory této Nuly? Zapomněla na výroky Bidena že Trump je ohrožením demokracie a měl by být terčem. Tak kdo tedy zaséval vítr?

Kladeňačka1 , 16.07.2024 9:08:49, Je ubohá ta hra slepic na pávice . Pouze uboze skřehotají , vřeští . Z barbarských nenávisti plných militantních šovinistek nikdy nebudou političky světových státnických kvalit , jen ubohé služky cizích zájmů , škodících vlastnímu národu .

klika13 , 16.07.2024 8:53:36, Pozorná žákyně, Dobře jí to Pjotr Fialenko naučil. Z prohry udělat mistrně výhru. Když Vašaryová urazí půl Slovenska a dostane za uši tak je vinen ten kdo jí dal za uši, když Fico málem zemře tak je vinen on, když Trump málem zemře , tak je vinen on. Když Novotný chce vraždit děti a uráží všechny kolem , tak je třeba být tolerantní a odpouštět. Tahle vláda skončí v propadlišti dějin jako hnusný a odporný spolek sloužící jako odstrašující příklad jak se zpronevěřit původnímu poslání demokracie..

Neziskový živnostník , 16.07.2024 9:05:57, A je to právě Pekarová....... kdo zasévá takovou vichřici, že i když ji nemusím, předem ji lituju až přijde ta bouře kterou bude sklízet... :-((

Vierka , 16.07.2024 9:04:11, Že vůbec vylézá Sorosovna z TOP 09 ................., Stačí se podívat na historii jejích nenávistných výroků a žvástů.

Kladeňačka1 , 16.07.2024 8:45:29, Vy militantní pomatenci , tak kdo chce MÍR a PŘÁTELSTVÍ se všemi národy je u vás vítr který přináší bouři ??  Vaše fanatická nenávist k Rusku , invaze vojsk USA EU NATO paktu táhnoucí na Rusko , proti Rusku , je tím větrem , který nám přinese opět celosvětovou válečnou bouři , jestli nedáte už Rusku konečně pokoj .

Karle , 16.07.2024 8:42:24 Řekla to přesně, jen to myslela obráceně. Vítr zasévají neomarxisti a levicoví progresivisti. Během pár let je smete bouře po celém Západu, bohužel některé škody, které napáchali, nepůjde napravit vůbec a jiné jen za dlouhá léta.

rob33 , 16.07.2024 6:30:18, Včera večer jsem výjimečně sledoval ČT 24...., Vystál jsem P. Koláře a další komentátory. Když nastoupila MPA, tak jsem to nevydržel a televizi vypnul Stačil jsem se jenom dozvědět, že 5koalice na rozdíl od opozice mluví pravdu, že opozice je proruská a dál to nešlo. Ta ženská je fakt nebezpečná

rychlý CZEXIT , 15.07.2024 23:14:36, Poťouchlá Markéto, Donald Trump jen 100% věděl, že na něho byl spáchán největší volební podvod v historii USA a nechtěl to vzdát!

Nechtík , 15.07.2024 22:38:33, Pekarová, proč nemlčite? Položte si alespoň otázku co Vy a vas slepenec sklidíte za to co jste tu zaseli. Být Vámi očekával bych pořádné tornádo! Už se to blíží.

Vitek106 , 15.07.2024 22:24:16, Jsem přesvědčen, že s Pekari v čele, celý fialový pětihnus by skákal radostí až do stropu, kdyby se byl ten atentát povedl a Trump zemřel. To, že na oko všichni vládní politici atentát odsuzují je sprostá přetvářka a lež, protože fialový pětihnus všechny hodnotové pojmy jako je pravda a lež, obrátil naopak. Tomuto spolku lhářů, nevěřím ani pozdrav.!!!!!!!

mattonik , 15.07.2024 22:21:16, Ty milá "dámo". A kdo tady útočil nejvíc ? Demokraté na Trumpa. Kdo ho vláčel po soudech ? A kdo nálepkuje naši opozici ?! Vaše pětikoalice !

Kocum , 15.07.2024 22:10:10, Ona ten atentát schvaluje. To snad není možné. Morální bahno.

Etieno , 15.07.2024 22:05:47, A co zasévá Biden? Napřed chtějí Trumpa zavřít a když to nepomůže tak přitvrdíme...

charl , 15.07.2024 22:01:08, tahle nula je snad zhulená ? země se po jejich řádění bude vzpamatovávat roky

Průměrný počet slepic: 3.2 (28 hlasů)

Bazedovka Pekarová mluvila stejně i o Ficovi. Je to jen primitivní drzá osoba, vycvičená opička, libuje si u koryta plného prachů..., co jiného od ní očekávat. Možná ale sama jednou pozná, zač je toho loket. Zasloužila by si to, frajerka od mobilů.

Průměrný počet slepic: 3.3 (16 hlasů)
Trvalý odkaz

Hysterické Německo.

 Máme v současné době co do činění s hysterickou politikou, pokud jde o migrační politiku, energetickou transformaci a debatu o klimatu? Politika, která se neorientuje na skutečné problémy, ale spíše na reparace a fantazie o záchraně světa a která značně přeceňuje své síly a možnosti? Abychom na tyto otázky odpověděli, podívejme se nyní na dvě klíčové oblasti současné politiky: zaprvé na stále neomezenou masovou migraci a poté na energetickou a klimatickou politiku.

Události září 2015 a jejich důsledky, které jsou dnes jasně viditelné, lze interpretovat ve smyslu charakteristik kolektivní hysterie, kterou Bibó popisuje jako pokračování  „odtržení komunity od reality“,  jako  „nejisté a předimenzované sebevědomí“. Posouzení"  . I kdyby bývalá kancléřka Merkelová a až příliš poddajná média byly nejviditelnějšími aktéry již tak nezvratného vývoje, události podzimu 2015 lze ve své dynamice interpretovat jako masový psychologický fenomén a bez široké podpory velké části populace by nikdy nevznikly tyto sugestivní obrazy. Nikde jinde v Evropě nebyla kultura hysterického vítání v tak čisté a koncentrované podobě.

Poznámka: Někdy před čvrt stoletím jsem se zeptal svého (německého) zaměstnavatele, čím to je, že čím zvrhlejší ideologie, tím větší nadšení u Němců najde. Souhlasil se mnou, ale odpovědět nedokázal. Teď jsem odpověď dostal...

 

Celý článek v němčině (2. část), ale přeložitelný googlem, zde

https://www.achgut.com/artikel/deutschland_eine_hysterische_nation_2_

Průměrný počet slepic: 3.5 (6 hlasů)

To ví snad každy jen trochu racionálně uvažující člověk že současný hysterický stav Německa je výsledkem poválečné snahy zajistit aby se už nikdy neopakovalo to co se stalo ve třicátých letech. Ten systém se samozřejmě aplikuje všude (hlavně v Evropě a USA). V Německu to jde rychleji protože tam byly vytvořeny vhodné podmínky tzv. Pět D. Krom toho němci byli historicky naučeni věřit svým elitám. Nebylo zkrátka zvykem svým lidem v zásadních otázkách lhát. To přišlo až po Postupimské dohodě.

Průměrný počet slepic: 5 (6 hlasů)
Trvalý odkaz

https://www.parlamentnilisty.cz/arena/monitor/At-to-slysi-az-v-Kyjeve-u-Zelenskeho-Stiznost-z-fronty-na-veleni-758464

Připomíná mi to jak v době  Stalinských perzekucí, byli mnozí občané SSSR přesvědčeni že Stalin o perzekucích neví a že ty jsou dílem zrádců na nízkých postech.

Průměrný počet slepic: 3.7 (9 hlasů)