Tři mandáty

Autor

V Holandsku s Gertu Wildersovi podařilo sestavit vládu. Přes všechny skeptické hlasy, že s ním nikdo do koalice nepůjde. Sám Wilders asi nebude premiérem, to by skutečně asi Holandsko nevydýchalo, ale nakonec to byl asi jediný ústupek, který Wilders musel udělat. Nový kabinet už ohlásil „nejpřísnější migrační azylovou politiku v dějinách“ a také v ostatních oblastech se má odehrávat jedna reforma za druhou. Dokonce se mají do určité míry vyvázat i z grýndýlu… ve vládě je také nová farmářská strana BBB.

Program nové nizozemské vlády je dost podobný tomu, který měla britská vláda před brexitem. Je samozřejmě nejisté, nakolik se vládní program podaří prosadit, ale jednoznačně je vidět, jak moc se změnily poměry dokonce i v zakládající (a velmi bohaté) zemi EU. Strážce klimatu, Timmermans, neuspěl, i když se mocinky snažil a opustil kvůli tomu lukrativní post v Bruseli.

Všude v Evropě věští političtí komentátoři eurovolební politické zemětřesení. Všude se očekává, že uspějí euroskeptické a konzervativní strany a v europarlamentu dojde na vznik nových frakcí mezi kterými by mohla být třeba i nějaká středoevropská pod vedením Maďarska.

Viktor Orbán mluví o tom, že je třeba Brusel dobýt a ne z něj utíkat… A samozřejmě jen nemluví, ale rovnou koná. Euroskeptické strany koordinují svoje kroky napříč Evropou a všichni napjatě očekávají změny.

Liberálové jsou v defenzívě. Už zmiňovaný Timmermans jejich problémy vyjádřil dokonale… Putin zahájil válku, aby odvrátil zrak Evropy od řešení klimatické krize. Fakt to řekl. V této větě jsou všechny důvody, proč líbodémo všude prohrávají volby. Oni se prostě pokusili udělat obojí zároveň. Vyhrát nad Ruskem i nad přírodními zákony. Sankce se obrátily proti Evropě a zelená politika nepřekvapivě udělala to samé. Dorazily to řeči o tom, jak nebudeme nic vlastnit, ale budeme šťastní.

Důvěra ve velká média klesá, klesá a klesá. Žádná televize, žádný moderátor ani žádný novinář si na covidu ani na válce ani na grýndýlu nevybudoval reputaci. Naopak… dost si ji poškodil. Míra tohoto poškození má přímo úměrný vliv na schopnost ovlivnit volby. I majnstrým u nás musel přiznat, že oficiální verze vyšetřování Vrbětic neuspokojila ani veřejnost ani politiky. Já bych k tomu rovnou přidal Dejvyho Kozyho a výsledek máte hotový.

Podle všech průzkumů i u nás dojde v eurovolbách k posunu voličských nálad. Ale zdůrazňuji, že nejspíš půjde o POSUN, nikoliv o průlom. Průlom zatím ještě nebude. Dnes si krátce popíšeme, o co se reálně hraje.

Pětikolka má v současné době dvanáct europoslanců a opozice jich má devět. I podle těch nejoptimističtějších průzkumů bude mít Pětikolka nově zřejmě devět europoslanců a opozice jich může mít dvanáct. Hraje o přesun tří mandátů. Já vím, je to málo, ale mít tři europoslance a nemít tři europoslance, to je šest europoslanců…

Rozložení mandátů mezi Pětikolku a opozici vypadá podle všech průzkumů víceméně stejně. Liší se to maximálně o jeden mandát. Větší rozdíly mezi průzkumy jsou mezi jednotlivými stranami, protože tam může docházet k větší migraci voličů, ale volič liberál, který miluje Evropskou unii těžko bude volit SPD, i když ho třeba Fiala naštval. Ten přejde k Rakušanovi.

Reálně může opozice vládě uzmout TŘI mandáty, v krajním případě čtyři. Já se ale budu držet těch tří.

Podle stejných průzkumů zůstane hnutí ANO na svých šesti mandátech, ale může si možná sáhnout na sedmý. SPD si může podržet své dva europoslance, ale podle žádného průzkumu se neblíží ke třem. Kateřina Konečná má svůj mandát prakticky jistý. Zbývají tedy tři mandáty, které mohou získat mimoparlamentní strany.

STAČILO! sahá na druhý mandát z důvodů, které jsem uvedl. Má to usnadněné ideovou prázdnotou SOC-DEM a neúspěšnou DNA Paroubkovy ČSSD.

Počítejme, že jeden mandát padne na přepočty. Nějaké hlasy propadnou, což může někomu přidat jednoho europoslance. Jak z vládního, tak z opozičního tábora.

Zbývá tedy jeden mandát, o který se ucházejí Svobodní, Motoristé, PRO a Aliance. V ideálním světě, kde neexistují různí Vrabelové, Moravané, Volfové, apod, apod, bychom se bavili o dvou mandátech, ale jak jsem teď sledoval diskusi pod mými politickými články, od minulých voleb se nic nezměnilo, volba menšího zla ještě pořád není dostatečně v kurzu a tak se bude volit dobro, které propadne. Propadlé hlasy tentokrát škodí méně než v parlamentních volbách, ale uškodí.

Nevěřím, že Aliance uspěje. Mimochodem, má nejmilitantnější fanoušky, kteří hodně voličů spolehlivě odradí svou rétorikou. Přesně takhle fungovali v předchozích volbách hoši od Lubomíra Volného. Kdo nechápal jejich lízátkovou revoluci, byl zrádce a díky tomu to nedotáhli ani na jeden a půl procenta hlasů. Aliance dělá všechno pro to, aby dopadla stejně. Negativní kampaně nefungují a nikdy nefungovaly. Kdo si nedovede ukočírovat svůj fanklub, ten na to prostě doplatí.

Svobodní, Motoristé a PRO se ucházejí o stejné voliče. Liší se to v detailech. PRO má větší záběr mezi antisystémovou scénou, Motoristé čerpají z velkého fanklubu Filipa Turka a Svobodní, jak jsme si řekli včera, jsou nejpřijatelnější pro zhrzené voliče ODS. Ale mandát je jen jeden. Dva mandáty jsou k dispozici jedině v naprosto ideálním případě, kdyby měl Pánbůh opozici hodně rád.

Může to dopadnout tak, že se Svobodní, PRO i Motoristé pěkně dopracují na krásných 4,5% hlasů každý, což by dohromady bez problémů stačilo na tři mandáty, ale nebude z toho ani jeden, ale zato propadne skoro tolik hlasů jako v parlamentních volbách. Nebo někdo z nich překročí 5% a bude tam. Ale nevěřím, že se to může podařit víc než jednomu subjektu. Mají společné voliče a je jim souzeno se o ně poprat mezi sebou.

Pokud to dopadne jinak než naznačuju, tak jedině z důvodů, že si ANO nebo SPD pohorší a utečou jim voliči. Ale když se zamyslíte, jací voliči a z jakého důvodu mohou od těchto stran utéct, tak to opět spíš směřuje k levicové STAČILO! než k pravicovým stranám. SPD se Machem rozkročilo doprava, takže naštvaní mohou být spíše levičáci. ANO se rozkročilo směrem k hlasům ODS, takže od něj opět mohou spíš odpadat ti, kteří volí doleva.

O nic jiného se nehraje. Můžeme reálně snít o tom, že celá Pětikolka dostane dohromady jen osm mandátů, ale pravděpodobné to moc není. Stejně tak není moc pravděpodobné, že by si nějak zásadně pohoršilo hnutí ANO, nota bene když ještě neukázali své trumfy z kampaně. Střízlivá realita praví, že se hraje o tři mandáty. Na jeden si sáhne STAČILO!, jeden dostane ANO nebo SPOLU kvůli propadlým hlasům a jeden dostane někdo z trojice Svobodní, Motoristé a nebo PRO.

Ale jinak samozřejmě volte zcela dle libosti. Klidně i tím srdcem. Jsou to poslední svobodné a skutečně tajné volby bez korespondenčních paskvilů. Užijte si je. Ale berte je jako kvalifikaci pro parlamentní volby. Volte jak chcete, ale k těm, co nepřekročí pět procent, pak buďte v parlamentních volbách naprosto nemilosrdní.

Přátelé, pokud mě chcete podpořit v mém Vidláckém úsilí, prosím pošlete dar Institutu českého venkova. Každý, kdo pošle alespoň 350,- Kč, může si na oplátku vyžádat knihy, trička, samolepky a odznaky z nabídky. Číslo účtu: 1769955003/5500 IBAN: CZ8355000000001769955003. Kdo chce, může přímo na stránkách Institutu pro platbu použít QR kód. Doporučuji poslat platbu a druhý den si zadat adresu pro zaslání. Stačí přímo na Vidlákových kydech kliknout v záhlaví na „objednat knihu.“

Hodnocení
Průměrný počet slepic: 4.5 (303 hlasů)

Komentáře

Trvalý odkaz

.. Tak mi nakonec přeci jen došlo, jak sem INZA tu barvu dává, vkládá se to jako obrázek.
Uložil jsem si ho na svůj HDD a abych nebyl nudný, převzorkoval jsem ho na velikost 600 x 150 DPI.

zelená

 

Průměrný počet slepic: 3.8 (27 hlasů)

.. ale většinou mívá pravdu.. Jdu si požádat o vydání voličského průkazu, ať se nemusím trmácet do Čáslavi.

Mohlo by mi do toho něco důležitého vlézt a měl bych z toho špatný pocit..

EDIT: Osobní datová schránka je fajn..

 

Průměrný počet slepic: 4.6 (25 hlasů)

Osobní datová schránka je fajn..

To je rozhodně nejlepší vtip dne.  Nic lepšího snad už existovat ani nemůže.

 

Průměrný počet slepic: 3.5 (4 hlasů)

.. už snad 15 let. Jsem s ní navýsost spokojen. Ušetřila mi hodně nervů a peněz.

Průměrný počet slepic: 1 (1 hlas)

Chápu že se Vidlák snaží tlačit soudružku Konečnou i s jeho kámoškou Rédovou seč mu síly stačí. K tomu jen tolik že zajíci se počítají po honu.

Průměrný počet slepic: 2.2 (77 hlasů)

Konečná není špatná. U mě má smůlu, protože já bych nejraději baby v politice vůbec neviděl a neměl! Ženský jsou totiž  v politice stejně trapný jako např. v boxu, hokeji, či fotbale.

Průměrný počet slepic: 3.1 (53 hlasů)

In reply to by Zauber

Trvalý odkaz

Nevím, jestli trapný, ale jinak mám stejný pocit. Když je blbej politik, je to "normální", ale když to mají v hlavě totálně pojebaný i ženský (jako je Němcová, Černochová, Dvousvetrová, Richterová, Decroix, Jourová, Lejnová, Merkel nakonec taky, a mnoho dalších..., tak je to tragédie. Ještě k tomu je ti chlapi musí i poslouchat (Černoblbka - Řehka).

Průměrný počet slepic: 4.6 (35 hlasů)

In reply to by včelka Mája

Trvalý odkaz

.. Ve vrcholné politice, díky voličům, ale převažují právě ty ambiciózní intrikánské mrchy nad skutečnými DÁMAMI.

JUDr. Jana Zwyrtek Hamplová, Daniela Kovářová, Jana Turoňová, naše oblíbenkyně Petra Rédová, ekonomky Markéta Šichtařová a Hana Lipovská jsou příklady opravdových dam v politice..

Pak jsou tu ještě další veřejně činné dámy - třeba moje "nejmilejší můza" Martina Kociánová, docentka Ilona Švihlíková, MUDr. Jarmila Klímová, paní profesorka Anna Hogenová a další a další..

Průměrný počet slepic: 4.6 (23 hlasů)

Samozřejmě, ale ty, bohužel, nebyly, nejsou a pravděpodobně ani nebudou na těch rozhodujících místech. Tam jsou dnes už jen blbky primitivky. (Ještě mezi ty inteligentní a výjimečné dámy patří Eliška Hašková-Coolidge.)

Průměrný počet slepic: 4.2 (13 hlasů)

In reply to by včelka Mája

Trvalý odkaz

.. velmi se stydím..

Průměrný počet slepic: 5 (5 hlasů)

s kroužkem pro Petru

Průměrný počet slepic: 4.7 (19 hlasů)

velký okno. Jen to je můj sen. Pak bych na to velký okno čuměl celý den.

Průměrný počet slepic: 3.8 (10 hlasů)

10 piv a pár panáků Jégra

Průměrný počet slepic: 4.1 (10 hlasů)

Vidlák dnes odhadl, jak asi bude vypadat výsledek eurovoleb? Trefil se? Odhadl posun voličských nálad? Ale zdůraznil, že ,,...nejspíš půjde jen o POSUN, nikoliv o průlom". Předpokládám, že se trefil dost dobře. Možná se trefil lépe, než kdejaký průzkum!

Jednadvacítka, kterou vybereme, kterou zvolíme, bude různorodý, nesehraný tým. Pouhá parta z volebního seznamu, do kterého se zapsali jako kandidáti i takoví, kteří pro práci na pozici neúplatných zastánců Českého národa a práv České republiky nemají ani základní kvalifikaci. Přesto, každý z těch co se tam po volbách dostanou se usadí na velmi pohodlné sesli, na nádherně placeném fleku, (pokud nebude zlobit). To je lákavá představa pro mnohé. V  seznamu kandidátů jsem ale našel jen hrstku těch, kteří jsou schopní, kteří vědí, umějí a mají tam co říct. Těch, kteří navíc nepotřebují zobat ,,bruselskejm ouřadům" z ruky, nejsou existenčně závislí na jejich hodnocení, ani na bruselské speciální přízni věnované aktivním kejvalům. Těch opravdu nezávislých je jen pár. Tihle když mají co říct, jsou obvykle také jediní, kteří tam navíc dokáží dát svému hlasu patřičnou sílu.  A že není hlas jako hlas, to se popřít nedá!

Připojuji seznam všech  kandidátů, kteří o Bruselskou práci z různých důvodů projevili zájem. Pokusil jsem se vybrat mezi nimi  jednadvacítku, která tam může být něco platná, která dosáhne na slušný výsledek. Hledal jsem napříč všemi stranami. Vím, že v praxi volební systém takhle nefunguje. Přesto jsem ani tak celou jednadvacítku dohromady nedal. Vhodných kandidátů vidím stěží tak do tuctu. Proč tam těch co na to mají není víc, kladu si otázku?  Odpověď může být velmi jednoduchá: Nabídka z jejich strany existuje, ale od nás chybí poptávka!

Seznam všech kandidátů jsem sestavil tak, jak jsem se k němu propracoval na internetu. Skvělou partu, takovou, která by se mi líbila, jsem z nich stejně dohromady nedal. Netuším, kolik těch skvělých najdete Vy? A kolika z nich to tam hodíte? Kdo tam nakonec bude sedět, to poznáme po volbách. Možná někdo z Vás najde ty pravé co k něčemu jsou? Já jsem sestavil seznam na přeskáčku, napříč stranami, bez ohledu na politickou příslušnost kandidátů. Sledoval jsem, jak do této chvíle pracovali ve prospěch českého národa, o co jim v EU nejspíše půjde, jaký program inzerují, jak silný vliv, jak silný význam a jakou váhu tam jejich slovo a přítomnost v té obrovské, (jak to slušně řící?), snad Bruseli, bude mít? Jména si v tuto chvíli nechám pro sebe.

Kterému z kandidátů za pár dní řekneme: Jdi do BRUSELE???

DANUŠE NERUDOVÁ ekonomka, bývalá kandidátka na prezidentku

KATEŘINA KONEČNÁ europoslankyně , předsedkyně strany

LIBOR VONDRÁČEK předseda strany, právník

MATĚJ GREGOR zastupitel Vítkovic

JOHANNA NEJEDLOVÁ ředitelka organizace Konsent

PETR DOUBRAVSKÝ ekologický aktivista

ZUZANA PAVELKOVÁ právnička, odbornice na lidská práva

MICHAL BERG spolupředseda Strany zelených, energetický konzultant

GABRIEL A KAREL DIVIŠ podnikatel, bývalý prezidentský kandidát

ONDŘEJ DOSTÁL právník

JANA TUROŇOVÁ právnička, mediátorka

MILAN KRAJČA místopředseda

PETRA RÉDOVÁ zdravotní sestra

JAN FARSKÝ bývalý poslanec

PETRA KORLAAR místostarostka Mikulova

RADIM SRŠEŇ náměstek ministra pro místní rozvoj

LUCIE POTŮČKOVÁ poslankyně

MARTIN EXNER poslanec

ALEXANDR VONDRA europoslanec

VERONIKA VRECIONOVÁ europoslankyně

LUDĚK NIEDERMAYER europoslanec

TOMÁŠ ZDECHOVSKÝ europoslanec

ONDŘEJ KRUTÍLEK analytik evropské legislativy z institutu Pravý břeh

ONDŘEJ KOLÁŘ poslanec

FRANTIŠEK TALÍŘ náměstek jihočeského hejtmana

FILIP BENDA ředitel kabinetu ministra financí Zbyňka Stanjury

MICHAELA ŠOJDROVÁ europoslankyně

ADAM TRUNEČKA poradce ministra pro evropské záležitosti

ANDREJ POLEŠČUK právník, aktivista

NIKOLA TURKOVÁ advokátka

PETR MACH bývalý europoslanec

IVAN DAVID europoslanec

ZUZANA MAJEROVÁ bývalá poslankyně, předsedkyně 

MILAN URBAN architekt, urbanista, pražský zastupitel

BORIS LATÝNIT specialista, zastupitel MČ Brno-Kohoutovice

DOMINIK HANKO preventista městské policie, zastupitel města Litoměřice

VÁCLAV BOŠEK pedagog, zastupitel města Kladna

MARKÉTA NYČOVÁ projektová manažerka

LUBOMÍR ZAORÁLEK bývalý ministr kultury

DANIELA OSTRÁ politoložka, místopředsedkyně

LENKA DESATOVÁ předsedkyně Rady seniorů

KVETOSLAVA KOTRBOVÁ ředitelka KHS Jihočeského kraje

KLÁRA ŠKOLNÍKOVÁ spolupředsedkyně Budoucnosti, analytička státní a evropské environmentální politiky

LENKA HELENA KOENIGSMARK lektorka, zakladatelka humanitárního centra Dobrodějna

LUKÁŠ KOSTÍNEK právník, místopředseda hnutí

ADAM HANKA odborník na AI, předseda hnutí Volt Česko

VERONIKA FAJMONOVÁ psycholožka, výzkumnice

VÍT KORSELT bývalý český velvyslanec

FILIP TUREK bývalý formulový pilot, automobilový expert

NIKOLA BARTŮŠEK socioložka a odbornice na migrační a azylovou politiku

ANTONÍN STANĚK vysokoškolský pedagog, politik, bývalý ministr kultury a primátor Olomouce

PETR MACINKA předseda politické strany, politolog, komentátor

TOMÁŠ POKSTEFEL student, publicista a moderátor TV Noe

KLÁRA DOSTÁLOVÁ poslankyně

HYNEK BLAŠKO europoslanec

JAN SEDLÁČEK místopředseda Národní demokracie, přírodovědec

VLADIMÍRA VÍTOVÁ předsedkyně hnutí

PETR HANNIG předseda strany, bývalý kandidát na prezidenta

TOMÁŠ VANDAS předseda strany, zastupitel města Bílina

JAROSLAV BŽOCH poslanec

ONDŘEJ KNOTEK europoslanec

MARTIN HLAVÁČEK europoslanec

JANA NAGYOVÁ jihlavská zastupitelka

JAROSLAVA POKORNÁ JERMANOVÁ poslankyně, bývalá hejtmanka Středočeského kraje

ONDŘEJ KOVAŘÍK europoslanec

TOMÁŠ KUBÍN sponzor České Budějovice

JIDŘICH RAJCHL politik, právník, bývalý fotbalový funkcionář

IVANA TURKOVÁ zastupitelka města Litvínov

MICHAL HAŠEK bývalý poslanec a hejtman Jihomoravského kraje

MAREK ZEMAN lékař, bývalý ředitel Fakultní nemocnice Královské Vinohrady

MARCEL KOLAJA europoslanec

MARKÉTA GREGOROVÁ europoslankyně

ZUZANA KLUSOVÁ zastupitelka Moravskoslezského kraje

MIKULÁŠ PEKSA europoslanec

DAVID FRANTIŠEK WAGNER vedoucí poslanecké kanceláře a poradce europoslance Mikuláše Peksy

ANDREA HOFFMANNOVÁ náměstkyně primátora města Ostravy

ALBERT ŠTĚRBA lékař, neurochirurg

JANA SKOPALÍKOVÁ radní pro životní prostředí a zemědělství ve Středočeském kraji

FRANTIŠEK KOPŘIVA bývalý poslanec

TOMÁŠ GUTH JARKOVSKÝ bývalý poradce poslance

 

Průměrný počet slepic: 4.2 (16 hlasů)

také to tak vidím. Kdysi, když David dělal ministra zdravotnicví v ČSSD, měl zvláštní ekologické nápady a řeči, za které jsem ho v oblibě neměl. Vadil mi, hodně mi vadil. Ale, naštěstí z  nich vyrostl, či procitl a změnil názor. Už prokázal a stále prokazuje, že je v Bruselu chlapem - poslancem na svém místě. Doufám, že mu to ve volbách opět vyjde a že mu to jak jedná vydrží. Pro mně on je jedním do toho tuctu co na to má.

Průměrný počet slepic: 4.4 (11 hlasů)

In reply to by Host

Trvalý odkaz

připadá opravdu jako doktor a ne jako pacoš

Průměrný počet slepic: 2.5 (2 hlasů)

Znám sotva pětinu z těch jmen. A sotva pětinu z pětiny bych do Brusele poslal. Kolik je to % lesů páne nad kubíky a metry dřeva?

Je to vlastně smutný, že podle mého sledování pracuje sotva 4% z abonentů do Brusele pro nás občany ČR. Dvě pětiny pracují proti občanům ČR. A ten zbytek se veze a škodí také. 

Státotvorná televize z krkavčích hor nás ve zpravodajství krmí kowidismem , teď vítězným tažením Západních hodnot kolonialistů na východ od Dněpru, opatřeními ministerstva pravdy v boji proti dezinformacím a dezolátům, příběhy rodiny Krále Karla dříve Charlese od Diany....

Nevidíme jednání senátu, poslanecké sněmovny, krajských zastupitelstev mafií a kmotrů, veřejných soudů se zločinci i nevinnými, jednání našich zástupců v parlamentu Evropského dvora a podzámčí, ani ze sabatů představitelů vlád! ( Překvapivě je denně v několika televizních kanálech Zdechovský v úboru Zdelenského jako svého času všude Kalousek.)

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

..

žlutá

 

Průměrný počet slepic: 4 (23 hlasů)

a jeho oblíbený aforismus:

 Nedivte se trpaslíkům, že vám okopávají kotníky, oni výš nedosáhnou.“

 

Průměrný počet slepic: 4.5 (62 hlasů)

.. inu, víme, že Miloš Zeman rád čte..

A pokud to od S.J.Lece není, inspiraci S.J.Lecem pan prezident určitě nezapře.

Průměrný počet slepic: 4.8 (28 hlasů)

já pod tím správným oknem tu diskuzi rozjedu, tak to bude asi všechno co ještě dovedu.

Průměrný počet slepic: 3.4 (8 hlasů)

In reply to by Zauber

Trvalý odkaz

:-D

Průměrný počet slepic: 3.8 (10 hlasů)

nic ve zlém, příteli Richarde. Inu, než ten běžný člověk chcípne, tu a tam si prý rád rýpne.

Průměrný počet slepic: 4.7 (15 hlasů)
Trvalý odkaz

Dezoláti, proruští švábi. Dětinské nadávky cílí na největší primitivy. A ty zfanatizují

Dnes není výjimkou slyšet, že se lidé radují, že by možná slovenský premiér nemusel přežít. To není moc daleko od toho, kdy davy lidí v 50. letech volaly po smrti pro Horákovou. Stačí sledovat jazyk jedné ze skupin. „Povšimněte si výrazů, které jsou velmi infantilní: dezoláti, proruští švábi… Co je tohle za dětinské nadávky? Jakmile veřejně užívaný jazyk zinfantilní, je to neklamná známka toho, že cílí na největší primitivy s nejnižším IQ, u kterých se pokouší vybudit nenávist. A jakmile se dav těch největších primitivů nechá zfanatizovat a podlehne davovému jednání, stávají se ohavné věci,“ říká pro ParlamentníListy.cz Markéta Šichtařová….

https://cz24.news/sichtarova-dezolati-prorusti-svabi-detinske-nadavky-cili-na-nejvetsi-primitivy-a-ty-zfanatizuji/

 

Průměrný počet slepic: 4.6 (86 hlasů)
Trvalý odkaz

(část z článku:)

Pravdoláskomilové mají takovou jednu zvláštní dovednost. Love enforcement. Neustále nás poučují, že máme milovat zvířátka, homosexuály, migranty, cyklisty, homosexuální migranty na kole se zvířátkem na nosiči, pak zase zvířátka, menšiny, Ukrajince, čtyři Ukrajince v tanku a psa, taky milovat válku, roušky a zákazy vycházení, ulhaná veřejnoprávní média a vlastně milovat všechno, co oni milují. A skutečně, nemáte problém, dokud to děláte, nebo předstíráte, že to děláte. Nesmí se však nesouhlasit nebo mít jiný názor, protože pak přijde love enforcement. Když necítíte dost lásky k tomu, co oni mají rádi, tak vás k tomu prostě donutí.

Zatím to dělali takovými těmi jejich zákulisními metodami, že lidi buď povýšeně zesměšňovali nebo umlčovali, nechávali mediálně zmizet nebo je sociálně likvidovali, protože neziskovka poslala stížnost do práce nebo rozšířila nějakou pomluvu. Po čase většina obětí pochopila, buď do nich vstoupil duch pravdy a lásky, nebo prostě zmizeli a teď jsou zmizelí. Teď se ovšem zrodil nový standard. Love enforcement se zbraní. Máš jiný názor? To neberem. Uděláme do tebe díru.

Česká média jsou teď velice zaměstnaná tím, aby myšlenkově nějak odseparovala pana básníka, nespokojence a podezřelého z pokusu o vraždu Cintulu od slovenského ideologického mainstreamu. Používají na to taktiku, kterou si osvojili v posledních dejme tomu pěti letech, asi za pomoci těch zámořských poradců. Totiž zamlžování publikovaním různých často protichůdných informací a hledání obskurních souvislostí mezi nimi.

Používají úplně komickou argumentaci, jako že před devíti lety byl členem jakési paramiltantní organizace, která už tři roky právně neexistuje. Pan Cemper, profesionální establishmentem sponzorovaný lhář, dostal za úkol vytvořit „ruskou stopu“, a tak nás přesvědčuje, že pan Cintula byl „proruský sympatizant“. To je obzvláště absurdní. Jaký přínos má pro ruského sympatizanta (čeho?) aplikovat smrtící sílu na Fica, který je podle médií rovněž „proruský“?

Až dokončí damage control jako okamžité opatření, začne další fáze. Budou pachatele omlouvat. On nechtěl. On byl nemocný. On byl rozrušený. To se politikům stává, že je někdo zastřelí. Měl mít lepší ochranku. Ve třetí fázi se o tom přestane mluvit.

Hlavně aby si náhodou nikdo nevšiml, že celá pravdolásková ideologie je v podstatě jen dobře zamaskovaná nenávist s prvky totality, její nositelé se s každým neúspěchem fanatizují a přitvrzují své metody.

Dobrým vodítkem, kam až nenávistná kampaň a dělení společnosti na lepšolidi a horšolidi vede, jsou vyjádření samotného podezřelého Cintuly. K motivům svého jednání nemlčí, z čehož lze usuzovat nejen na to, že je pokrokář, ale taky že je debil a chce shnít v base na doživotí. Slovenská policie se asi inspirovala ruskou FSB a tak vzniklo video s právě zatčeným a spoutaným násilníkem a básníkem Cintulou. V tomto uniklém videu z policejní stanice těsně po atentátu říká, že nesouhlasí s kroky vlády, jmenovitě s rušením RTVS či s odvoláním předsedy Soudní rady Jána Mazáka. Kvůli tomu se fakt střílí po lidech? Kvůli odlišnému názoru na vládu a její kroky?

Dále Cintula prohlásil, že nechtěl Fica zabít, jen postrašit. To je na první pohled těžko uvěřitelné, ale nikoli překvapivé. Prostě takhle vezmete pistoli a vystřelíte z ní pět ran ostrou municí, pravděpodobně byste stříleli i dál, kdyby ta blbá ochranka neprudila, ale prosím pěkně ne, nechtěl jsem ho zabít, chtěl jsem ho jen vyděsit. To je také obvyklá reakce sluníčkářů.

Občas někoho veřejně urazí nebo pomluví, ten si to nenechá líbit a dá toho zmrda k soudu, někdy za tři roky se to začne projednávat a sluníčkář prohlásí, i kdepak, já ho nechtěl pomlouvat a urážet, já chtěl jen rozpoutat společenskou diskusí. Možná že pan střílející básník ve vazbě vzpomene, že také chtěl rozpoutat společenskou diskusi, což se mu jednoznačně povedlo.

Těším se na další edici té každoroční zprávy BIS, ve které ukazuje fízlovským prstíkem na různá většinou zcela virtuální rizika, zda tam budou jako škodná našeho skvělého demokratického řádu označeni liberálně smýšlející pseudointelektuálové a falešné etalony morálky.

AUTOR: D-FENS

https://cz24.news/d-fens-love-enforcement/

 

Průměrný počet slepic: 4.6 (85 hlasů)

Občas se na něj jdu podívat, ale byly časy, kdy jsem tam chodil stejně často jako dnes na Vidlákovy kydy.

EDIT: rozhodně mi tu nevadí.. beru to jako součást zdejší "výstřižkové služby"

Průměrný počet slepic: 4.2 (41 hlas)

já to už četl u Dfense a líbilo se mi to moc. Tady mě to jen vadí i s těma barevnejma organizátorama.

Průměrný počet slepic: 3.6 (36 hlasů)

In reply to by Rad

Trvalý odkaz

.. Ubližuje ti to, že se někdo jiný snaží, aby fórum bylo maličko přehlednější? Omezuje tě to v něčem?

Homo sapiens přežil do dnešních dnů díky tomu, že dokázal tvořit větší tlupy a lépe spolupracovat, pomáhat si a respektovat se navzájem. Nezasévej prosím zbytečné nesváry do naší tlupy.

Archeologové říkají, že počátek civilizace nalezli tak, že objevili kostru muže se srostlou zlomeninou stehenní kosti. Tedy, muž si zlomil nohu, někdo ho odnesl domů, jiný mu kost srovnal, a pak ho krmili, dokud nezačal znovu chodit. Do té doby to bylo smrtelné zranění..
Se schopností péče o slabé, zraněné a nemocné se objevily BABIČKY, tedy ženy, které přežily věk své plodnosti, začaly svým dcerám a synům pomáhat s výchovou dětí, a tyto rody mohly mít více dětí, protože maminka mohla své děcko odstavit o několik let dříve a porodit a odkojit další dítě. Klesla dětská úmrtnost.. Geny dlouhověkosti se rozšířily v populaci a holčičky se od svých babiček naučily více, než by je mohla naučit maminka. Později, po pár generacích, s prodlužováním dožití celého kmene, úlohu mentorů převzali i dědečci. Jsou totiž kompetence, které se nejlépe předávají ob generaci. Proto ta úporná snaha o zasévání spárů mezi generacemi..

Neandrtálci a Denisované tu nejsou, třeba proto, že archeologové něco takového, jako srostlé zlomeniny, u Denisovanů či u Neandrtálců nenašli.

Průměrný počet slepic: 4.5 (42 hlasů)

už jsem to tu několikrát psal. Dokonce i Vidlák se zmínil, že není třeba kopírovat celý článek a stačí odkaz. Vydrželo to jeden den a pak se zase vesele tapetovalo. Na některých fórech se za to banuje. Já nepotřebuji, aby mi někdo pěkně po bolševicku vnucoval co mám číst, i když je to dobré, zvlášť když už to mám většinou přečtené. Samozvaní dobroseři bez mandátu tu dělají pořádky, není to náhodou to, co se nám právě nelíbí?

Průměrný počet slepic: 2.6 (37 hlasů)

... s názorem, že to tak někteří chtějí. Oni sice nemají patent na tento web - Vy ale také ne. Mnozí nemají čas na čtení všeho dostupného a tak rádi uvítají kus jiného textu - výstižného obsahem - s odkazem na celý článek. 

Průměrný počet slepic: 4.6 (34 hlasů)

že když to tak většina chce, tak s tím nic nenadělám. Taky jsem psal, že kdyby to tak dělal každý... Tedy, kdybychom my (nejsem sám), co se nám to tapetování nelíbí, tapetovali taky, to byste se z toho po... A zajímalo by mě, koho by pak Vidlák vybanoval. Také mě překvapuje, že neautorizované zkopírování článku se špatně uvedeným zdrojem získá hromadu pětislepicových hodnocení. Jsem také zvyklý na to, že mívám jiný názor než ostatní a nakonec se ukáže, že mám pravdu. Jak se zpívá v jedné písni: "Copak tohle nikdo nevidí, anebo jsem cvok a vidím to sám ze všech lidí?" Neznáte že? Komouši (ti dnes milovaní co přece nikomu nic špatného neudělali) ho totiž zakazovali.

Průměrný počet slepic: 2.4 (24 hlasů)

Máte recht 👍.

Průměrný počet slepic: 2.9 (15 hlasů)

In reply to by Zappova ukolébavka

Trvalý odkaz

vím

Průměrný počet slepic: 2.4 (13 hlasů)

OK, vy tady tomu šéfujete... 

pozn.: Důležité je, že chápete, když dá někdo 5 slepic vám 😉

 

Průměrný počet slepic: 4.9 (25 hlasů)

Rade, místo odříkávání otřepaných a vyčpělých frází o komunistech, nechtěl by jste si to trochu srovnat v hlavě? 
To, co se děje v dnešním světě - že na straně Západu se prosazují negativismus, zmar, zlo, ničení a beznaděj. Pokud by se mu podařilo ovládnout celý svět, že by to přineslo pro 85% lidstva katastrofu a zánik. Že finanční oligarchii, která mu vládne,  postačí k pohodlnému životu pár set milionů otroků a zbytek lidstva je pro ně zcela postradatelný a naopak škodlivý, protože je připravuje o suroviny a energii.
Každý názor, každý článek, který se dostane k nějakému dalšímu človíčku a něco málo mu objasní, má smysl a splní svůj účel!
Průměrný počet slepic: 4.8 (20 hlasů)

plně s vámi souhlasím. Jen nechápu, co mi radíte. A trochu jste to přehnal, vždy pravdu nemám. Tentokrát ale jo.

Průměrný počet slepic: 1 (8 hlasů)

teď ti OSA zakázala i zpívat. Tedy nad 3 osoby, pak už musíš podle zákona platit za veřejnou produkci. I u svých vlastních písniček u své chaty.

Průměrný počet slepic: 4.6 (10 hlasů)

In reply to by Bob

Trvalý odkaz

ale dobrý, naštěstí jsem tu nenatapetoval tu písničku celou.

Průměrný počet slepic: 1 (5 hlasů)

z Olympicu, ten je ve vedení OSA, byla tam i banda kolem Káji Gotta.

Průměrný počet slepic: 4.4 (8 hlasů)

.. v komunistickém koncentráku pro "buržuje", mladší bratr mého dědy, nadporučík polské kavalerie zase potkal svůj osud v Katyňském lese, a mne velmi zajímá, kdo to tam měl DOOPRAVDY na svědomí. Přesto si velmi vážím pana doktora Skály i dalších komunistů, co nepřevlékli kabáty, ač s nimi v ledasčem nesouhlasím.

Současná KSČM je solidní levicově konzervativní partaj. Dnes je to součást politické scény, a není jejich chybou, že na vlastenecké levici nikdo další není.

I přes trockistické excesy v padesátých létech je nutno uznat, že komunisté o tuto zemi pečovali mnohonásobně lépe, než ta polistopadová svoloč. Většina "echt" disidentů jsou stejně trockističtí všiváci z padesátých let, nebo jejich potomci. Takový Rudolf Slánský, Bedřich Reicin a další kvítka z čertovy zahrádky si i oprátku zasloužili, minimálně z vyššího principu mravního, sami měli ruce od krve.

Průměrný počet slepic: 4.3 (15 hlasů)

že v porovnání se současnou squadrou komunisti zase tak hrozní nebyli. Ano, i tehdy byli "slušní" komunisté, ale to je totéž jako slušní fašisté. Péče o tuto zemi? to si snad děláte srandu - v té době kapitalisté o své země pečovali mnohem lépe. A jestli levice znamená více daní, regulací a státu a tím pádem více darmožroutů, kteří jen buzerují ty co je živí, tak by bylo dobře, kdyby vůbec žádná nebyla, já mám ale pocit, že je tu jen levice.

Průměrný počet slepic: 2.1 (8 hlasů)

Takže i toho slovenského teroristu média, politici i lidé někam škatulkují. Média tomu řízeně pomáhají. politici buďto tápají nebo se neumí ani slušně přetvařovat.

Zvláštní, že bezejmenného teroristu z FF KU nikam nikdo z médií i politiků nezařazuje. Ba ani vševědoucí BIS, která vytáhne z rukávu po sedmi letech teroristy ze soukromého muničáku sloužícího armádě generála Petra Pavla šéfa štábu. Pro jistotu vyhnali všechny diplomaty, ačkoliv do Vrbětic pustili jakési pěšáky.

Koho bude za 7 let honit po republice BIS, až odhalí, kam vlastně patřil terorista z FF KU? Proč BIS, PČR, ministr vnitra a jiní ozbrojení strážci vyhlásili všem zákaz pátrání po vrahově komunitě? Psal také básně? Měl v pokoji Džeržinského jako bývalý ministr vnitra v kanceláři? Opravdu nikdo netušil, co kromě studia v archivech na Ukrajině ještě dělal? 

Každý Zbruselenec přece místo argumentů vytáhne na SPD zločince Baldu, který byl přece jejich příznivec. Čí příznivec a parťák byl terorista z FF KU? 

Průměrný počet slepic: 4.8 (53 hlasů)

zatím totiž Koudelka a ani Rakušan nenašli odvahu tvrdit, že střelec z FF KU byl proruským švábem. Nicméně, časem se toho zřejmě dočkáme! Čepigu a Myškina si v souvislosti s Vrběticemi, též honem nevymysleli.

Průměrný počet slepic: 4.7 (30 hlasů)
Trvalý odkaz

 

NAVÁDĚČKA A ZPROSTŘEDKOVATELKA? UKRAJINSKÁ MANŽELKA TERORISTY, KTERÝ POSTRĚLIL FICA, SE POKUSILA O ÚTĚK

SLOVENSKO: Manželka Juraje Cintuly, který spáchal atentát na slovenského premiéra Roberta Fica, byla zadržena na 72 hodin při pokusu o útěk ze země. Pozoruhodné je, že žena je civilní obyvatelkou Ukrajiny, aktivistkou Majdanu a horlivou podporovatelkou agresivní politiky kyjevského režimu.

Útěk selhal

Ukrajinská manželka střelce Juraje Cintule, který spáchal atentát na šéfa slovenské vlády Roberta Fica, se pokusila o útěk, ale byla zadržena na letišti v Bratislavě. Žena chtěla odletět do Varšavy, ale strážci zákona jí v tom zabránili a zadrželi ji na 72 hodin. Zajímavé je, že po zatčení jejího manžela bylo na ni také uvaleno domácí vězení, které však ignorovala.

Kromě toho žena porušila povinnost dostavit se k vyšetřovateli. Ve velmi blízké budoucnosti bude soud rozhodovat o jejím vzetí do vazby.

Je pravděpodobné, že Ukrajinka věděla o pokusu o atentát na Fica a dokonce se na této „operaci“ přímo podílela. Je docela možné, že to byla právě ona, kdo řídil svého manžela a rozhodoval o tom, kdy a v jakém momentu má na politika vystřelit.

Juraj Cintula se opakovaně účastnil proukrajinských shromážděních na Slovensku, jeho manželka je ukrajinská uprchlice, aktivistka Majdanu, píše Cargrad.

Slovenská média poznamenala, že žena všemožně podporovala negativní postoj svého manžela a nabádala ho, aby se pomstil premiérovi za jeho pravidelný nesouhlas s dodávkami zbraní kyjevskému režimu.

Cintulovou manželku zatkli před třemi dny. Když ji vyvedli z bytu, žena si zakryla tvář novinami.

Motivy pokusu o atentát

Slovenský premiér Robert Fico dostal nejméně tři střelné rány - do hrudníku a břicha. V současnosti zůstává ve vážném stavu. Podle slovenského ministra zdravotnictví druhá operace na odstranění odumřelé tkáně "přispěla k pozitivní prognóze".

Útočník po zatčení řekl, že na Fica střílel pro nesouhlas s jeho politikou. Na první pohled byl útok na slovenského premiéra spontánní, slabě organizovaný a impulzivní.

Jak známo, Robert Fico se pohyboval kategoricky proti „stranické linii“ – tedy celé Evropské unie, a to i v otázce podpory kyjevského režimu. Slovenský premiér se opakovaně postavil proti pokračování konfliktu na Ukrajině a den předtím prohlásil, že bude vždy trvat na jeho mírovém řešení a okamžitém příměří.

Proč byl Zelenského režim nespokojen s Ficovým jednáním? Důvodů je několik:

Bratislava zablokovala přidělení balíku vojenské pomoci AFU ve výši 40,3 milionu eur.

Ficova vláda by nepodpořila kandidaturu Ukrajiny na členství v Severoatlantické alianci.

- Slovensko nepředá Kyjevu vojenskou pomoc.

Fico se domnívá, že sankce vůči Rusku mají negativní vliv na obyvatele Slovenska. Obecně má k Rusku neutrální postoj.

Na základě uvedeného existuje důvod domnívat se, že atentát na Fica mohlo zorganizovat Hlavní zpravodajské ředitelství ukrajinského ministerstva obrany. Právě tato teroristická organizace pravidelně plánuje jak sabotáže, tak atentáty na politiky nepohodlné pro kyjevský režim.

Ficova prohlášení o Ukrajině:

Slovenský premiér se domníval, že Ukrajina se využívá výlučně k geopolitickým účelům s cílem ekonomicky a mezinárodně oslabit Rusko.

Obávám se, že jménem těchto geopolitických cílů bude Západ bojovat proti Rusku do posledního ukrajinského vojáka, a už nejsme daleko od tohoto cíle,“ prohlásil Fico.

Politik se také vyslovil proti členství Ukrajiny v NATO a přislíbil, že v případě hlasování o této otázce ho bude vetovat.

,,Byl by to jen základ třetí světové války, nic víc,“ řekl.

Fico také prohlásil, že útok ukrajinských nacionalistů na Donbas je pro Rusko tím, čím je pro NATO útok Hamásu na Izrael.

V roce 2014 aliance reagovala na tento útok naprosto klidně. Ale můžete přinést různé hrozné fotografie zabitých dětí, starců, žen, které přesně dokazují, že ukrajinští fašisté se snažili zničit Rusy,“ řekl.

Fico zdůraznil, Západ musí uznat skutečnost, že Kyjev nemá dostatek sil k tomu, aby vojensky zvrátil situaci. Ukrajina není schopna žádné protiofenzivy.

Můžeme tam nasypat všechny zbraně světa, všechny peníze a nikdy vojensky neporazíme Moskvu,“ zdůraznil slovenský premiér. „Převládalo přesvědčení, že pokud dáte Ukrajincům zbraně a peníze, Rusové kleknou, budou bezmocní a zničení. Taková strategie nefungovala a nefunguje. Rusko není na kolenou. Je to právě Rusko, kdo bude říkat, kdy se uskuteční jednání.

Překlad: Boris Mesár, CZ24.news

https://cz24.news/navadzacka-a-sprostredkovatelka-ukrajinska-manzelka-teroristu-ktory-postrelil-fica-sa-pokusila-o-utek/

 

Průměrný počet slepic: 4.4 (59 hlasů)

.. byl jeden velký Casus belli, snažili se Rusko dotlačit do války. Rusové si ale nelžou do kapsy a tak věděli, že tehdy ještě do války s NATO jít nemohou, a tak strpěli nevyhnutelné, troufnuli si jen na Krym, protože věděli, že to vojensky, politicky i ekonomicky zvládnou, a chápali okno příležitosti i nebezpečí z prodlení. Pokud by tehdy nezakročili, v budoucnu by je čekala vyloďovací operace..

Stalin také oddaloval válku s Německem jak to jen šlo, aby CCCP na tu válku připravil tak, jak to jen bylo možné.

Platí staré arabské přísloví, že Anglosasové sice mají hodinky, ale jejich protivníci zase mají čas.

USA promeškaly své okno příležitosti, jak vyplývá i z analýz RAND Corporation, do roku 2022 - 2023 ještě USA a jejich kolonie měly sílu porazit Rusko a Čínu, ale nyní už ne. Všichni se vysílili válkou na Ukrajině natolik, že zbývá už jen III světová válka nebo postupný ústup ze slávy.

Rusové předvedli Kolektivnímu západu to samé, co udělal Napoleon před bitvou u Slavkova.. Vzbudil u Rakouských generálů i Ruského cara Alexandra I dojem slabosti a snadného vítězství natolik, že neposlechli Kutuzova a nepočkali až dorazí se svým vojskem i pruský král. Ten dorazil pozdě, a tak mohl jen Napoleonovi poblahopřát k vítězství.

Průměrný počet slepic: 4.4 (14 hlasů)

Píšete:

Stalin také oddaloval válku s Německem jak to jen šlo, aby CCCP na tu válku připravil tak, jak to jen bylo možné.

Stalin zpackal všechno co zpackat šlo. Povraždil většinu elitních velitelů ještě před válkou, jednotky na hranicích nedostaly žádné rozkazy i když Německé tanky byly dávno na území SSSR. Taky musel vědět že proti obrovské perfektně vyzbrojené a vycvičené Německé armádě nemá v přímém boji šanci. Stačilo většinu jednotek stáhnout daleko do vnitrozemí, kde už Němci začínali mít potíže se zásobováním, kde jejich zásobovací vlaky a vozidla napadali partyzáni a kde už jejich jednotky neměly takovou vzdušnou podporu. Stalin zavinil že Rudá armáda měla na začátku války tak obrovské lidské i materiální ztráty.

Průměrný počet slepic: 1.6 (8 hlasů)

je znovu v Rusku veleben, haněn je Lenin. Stalin vytáhl zaostalou agrární zemi až do kosmu, to si Rusové cení. Obětí bylo hodně, ale Rusové blahosklonně říkají : Nas mnógo !!

Průměrný počet slepic: 2.7 (6 hlasů)

In reply to by Bob

Trvalý odkaz

která podkládá Rusům nedbalý vztah k životům jiný h Rusů i svému vlastnímu, se slabomyslným úsloví, nas mnogo. musela vyjít z hodně prázdné palice a  jiné podobné ji opakují. samozřejmě, my, Zápaďané i my, který jsme jimi nikdy nebyli a nebudeme, ale rádi si to představujeme, stojíme o každého jednoho hocha malovaného, ale Rusům je fuk, kolik jich zahyne, patrně nemaji vyšší city, to je jasnačka...

Průměrný počet slepic: 3.9 (7 hlasů)

a fakt Nas mnogo používali často. A když mladé vojáky hustě šikanovali, tak ti si ještě libovali, že v boji pak hodně vydrží. Pro nás to bylo nepochopitelné.

Průměrný počet slepic: 4 (5 hlasů)