Než se sečtou hlasy

Autor
Štítky

Přátelé, dnes od 14.00 pouštím tento text, čistě pro diskusi o volbách. Výsledky budou jasné kolem 19.00. V deset večer vyjde článek s prvním hodnocením.

V této chvíli se zdá, že jsem se v tom málu, co jsem byl schopen predikovat, nespletl. Volební účast bude zřejmě rekordně nízká. V roce 2020 byla volební účast bezmála 38%, v roce 2016 byla volební účast 34,5%, v roce 2012 byla 40%.

Během odpoledne můžeme diskutovat, jestli jsem správně odhadl pokračování trendů z eurovoleb a jestli Pětikolka ukáže, že má ještě nějakou sílu. Případně, jestli ta nízká volební účast udělá ze všech predikcí naprostou bramboračku.

Prosím všechny diskutéry, aby se tentokrát striktně drželi tématu a tím jsou krajské a senátní volby. Jakýkoliv jiný příspěvek budu bez milosti mazat. 

Článek bude postupně doplňován.

Hodnocení
Průměrný počet slepic: 4.7 (80 hlasů)

Komentáře

všude Stačilo postup

Průměrný počet slepic: 4.8 (24 hlasů)

No Bobe, to jste se "vycajchnovali", když Jihomoravský kraj dal rekordně nejvyšší počet hlasů koalici SPOLU. Tož, Brňáci, co to tam máte za svoloč - to jste tomu dali taky na p*del..., nejenom v tom kritizovaném Práglu jsou magoři.  

Průměrný počet slepic: 4.6 (37 hlasů)

In reply to by včelka Mája

Trvalý odkaz

vybít města ? 

Průměrný počet slepic: 3.3 (11 hlasů)

Nezapomenout na Brno, když se mluví o blbých voličích v Práglu...

😁

Průměrný počet slepic: 4.7 (29 hlasů)

In reply to by včelka Mája

Trvalý odkaz

Já (sám jihomoravák) se domnívám, že v případě jižní Moravy jde hlavně o to, že tady tradičně/historicky mají lidovci nejen obrovskou základnu, ale zřejmě i jistou disciplinovanost (co se týče účasti při volbách). A proto šli hodit hlas "jejich" Grolichovi, který byl na prvním místě kandidátky. Když se podíváte na výsledky krajských voleb zpětně až do roku 2000 (dál už to na volby.cz není), tak zjistíte, že lidovci byli nejhůř(!) na 3. místě a to ještě jenom jednou (v roce 2012). Jinak druzí nebo první. Tož asi tak.

Průměrný počet slepic: 4.2 (18 hlasů)

Kromě disciplinovanosti by voliči lidovců tedy měli umět rozlišit své tradiční hodnoty od toho, co předvádí spolek SPOLU, protože tyto jejich hodnoty se s ním historicky neslučují. Všichni víme, o čem je řeč, o jakou propagaci jde, čeho se týká. 

Průměrný počet slepic: 4.7 (20 hlasů)

In reply to by včelka Mája

Trvalý odkaz

a udělat osvětu

Zatím bez slepic

Čunek prohlásil, že: „je to vláda národní blbosti“. Mohli by mu tedy coby věřící věřícímu věřit… Já jsem ateista a kromě toho nerada kamkoliv jezdím. 

😎

 

Průměrný počet slepic: 5 (2 hlasů)
Trvalý odkaz

Ve Varech Stačilo! asi ani nevolili- je tam jen KSČM samotné. Zase tam ale SPD s Trikolorou skončili třetí. A zbavili se tam Pirátů. Jinak ale celorepublikově fenomenální úspěch ANO, škoda že to neni žádná skutečná opozice. Teď jsem hledal kdo za nás podepsal v New Yorku závazek, že zavedeme v ČR Agendu 2030 (to je to co se tady právě děje) a ona ministryně za ANO Karla Šlechtová (v Sobotkově vládě). Takže asi tak. Docela mě ale děsí, že  SPD i Stačilo! lavírují těsně nad 5% hranicí. Měli by se spojit, jinak to nedopadne dobře :-( .

Průměrný počet slepic: 4.5 (32 hlasů)
Trvalý odkaz

je nižší, než v předchozích volebních obdobích krajských voleb. Celé odpoledne poslouchám CNN Prima. Jedním z výstupů STEMu je zjištění, že z bašt stran (volebních okrsků) současné pětikoalice byla účast mnohem nižší než je celkový průměr. Za mě dobrá zpráva, i s výhledem k parlamentním volbám v příštím roce.

Průměrný počet slepic: 5 (17 hlasů)
Trvalý odkaz

STAČILO ve varech není. Ale KSČM tady je s tradičními vůdci, kteří za svou kariéru v parlamentu pro obyvatele byli neviditelní. Za to si však pro své zájmy docela poslaneckého mandátu užívali. Před volbami pustili pás článků s kritikou režimu a sliby, co všechno zařídí. Vím, že pro svůj prospěch zařídili. Dokonce i akci ROP Severozápad, který dosud není dosouzen. 

Zvláštní je, že opět kandidují, kam se jen dá. Ale na rozdíl od Babišovo Čapáku je žádné médium netahá za huňku a nezpovídá ze spolupráce s ostatními obviněnými i odsouzenými. Těchto dinosaurů se mladí sekáči nebojí. Tak je proč rozmazávat v médiích jako tu Vildumetzovou, která tady za svého hejtmanování utáhla hodně kmotrům kohoutky. Ale to oni už dohnali, když ANO odstrčili na střídačku do konce rabování.

ANO nevolím, ale nejsem slepý, co kraj pro obyvatelé dělá - nedělá.

Průměrný počet slepic: 3.3 (15 hlasů)

Spolu 47 tisíc hlasů

ANO 22 tis. hlasů 

…..

Stačilo  4,7 tis hlasů a chybělo jim as 500 hlasů nad 5 %.

Stačilo a Prisaha - propadlo přes  8 tis. hlasů. 

Ovšem ta impozantní převaha Spolu . Uspěli i Piráti. 

Průměrný počet slepic: 4.8 (6 hlasů)

.. Bylo to očekáváno, stejně tak jako Praha. Já sice bydlím v Praze, ale volím ve Středočeském kraji. To je skoro stejná bída s nouzí, svrab a neštovice jako Praha.. Rakušan je Kolína..

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

a teď si jen počkáme, kdo s kým se spojí, aby si zajistil korýtko na další 4 roky. Je to hnus velebnosti.  Pětikola a opozice=dvě strany jedné mince.

Průměrný počet slepic: 4.4 (20 hlasů)

Takto hodnotí volby lidé, kteří nenávidí demokracii. Chtěli by osvíceného diktátora. I osvícení diktátoři jsou, ale bohužel většina diktátorů taková není. To jim nějak nedochází.

Průměrný počet slepic: 4.3 (6 hlasů)

Je to stejné jako když se demokraticky spolčí čert s knězem s doktorem s učitelem s úředníkem s továrníkem proti vítězům voleb. Naprosto běžná praxe kdekoliv v republice. Voliči se pak jenom diví, co jejich volení zástupci budují za jejich daně a co jejich volení zástupci boří, protože oni ví nejlépe, co lidu prospěje. 

Pražáci dostanou tramvaje na václavské náměstí. Kolik těch pražáků po tom touží a budou se tam vozit nahoru a dolů? 

Za miliardy postaví lidu nový stadion a za desítky milionů v něm udržují hokejový klub a za tisíce v něm chovají nové skvělé hokejisty. Když se neví jak utratit zase peníze, postaví i bazén 25 metrů. A tak jsme "národ hokejistů", ale 20% obyvatel neumí plavat. Plavání je součástí školní výuky. Kolik měst má koupaliště postavené v posledních 30 letech? 

Průměrný počet slepic: 4.9 (8 hlasů)

.. Diktátor byl ve starém Římě ctihodný občan, kterému Senát ve zlé době udělil pravomoci a konkrétně vymezenou dobu, po kterou svůj úřad vykonával, a to proto, aby se předešlo planému žvanění, když nepřítel stál před branami.

To, co je dnes nazýváno Diktaturou je ve skutečnosti Tyranií. Kdysi, před lety jsem obsah těchto dvou slov vysvětloval jednomu redaktorovi Radia Liberty, pracujícímu ve vysílání pro jednu z bývalých středoasijsjkých republik bývalého Sovětského svazu. Koukal na mne zprvu jako puk, ale nakonec i on pochopil, že Diktátor a Tyran nejsou synonyma.

Průměrný počet slepic: 5 (3 hlasů)