Kruh se uzavřel...

Autor

Je to skoro přesně rok, co se začaly navazovat kontakty mezi zemědělci a začalo se mezi nimi mluvit o nějaké důrazné akci. Jako obvykle jsme v tom nebyli první, Poláci už měli první akce za sebou, Němci byli ve fázi svého důkladného plánování a ještě důkladnějšího organizování, Francouzi už dělali první pokusy se zapálením ulic v Paříži a všichni dohromady už vymýšleli velký zemědělský protest před sídlem evropského parlamentu.

U nás bylo samozřejmě ticho po pěšině. Zatímco v Německu protesty organizovaly odbory a agrární komory, u nás byl Středula naprosto v pohodě a Agrární komora také. Dle svých slov, dávali přednost jednání s panem ministrem. Ale situace už začala štvát základní odborové organizace a ještě víc se zajídala zemědělcům. Především těm středně velkým, kteří skutečně produkují a živí se sklízením obilí, nikoliv sklízením dotací.

Do toho přišla taky ona slavná dohoda o dovozu obilí z Ukrajiny, která vlastně až do letošních žní „kurvila“ ceny. Ne pro vás, samozřejmě. Cena chleba i mouky rozhodně neklesla. Ale klesaly výkupní ceny obilovin. To je vlastnost burzy – první prodává tem, kdo má nejlevnější komoditu. Až všechnu prodá, dojde na toho, kdo je druhý nejlevnější, atd. atd. Pokud chcete také prodat, musíte akceptovat cenu. Pokud ji akceptovat nechcete, protože je pro vás příliš nízká, nikdo se na vás nezlobí. Můžete počkat… ale také se nemusíte dočkat, protože levné produkce je tolik, že cena prostě nevzroste.

Tehdejší obilná dohoda byla tak dokonalá, že z Ukrajiny „vycucla“ všechno. Ale totálně všechno. Občas k nám dolehnou zprávy, že ukrajinští pekaři varují, že nebudou mít z čeho péct, protože všechny ty Black rocky, Vanguardy a další investiční fondy raději obilí vyvezly, než aby ho levně prodaly ukrajinskému lidu… To dá rozum… když můžete na Ukrajině za tisíc koupit a na světovém trhu za čtyři tisíce prodat, tak je to byznys, kvůli kterému stojí za to korumpovat, vraždit, dezinformovat a dělat ze všech, co proti tomu bojují, proruské kolaboranty… Zdravíme Zdeňka Jandejska. Jeho soud s Vondrou brzy začne…

Ukrajina tehdy za sebou měla dva mimořádně úrodné roky, takže vývoz komodit trval dlouho a srazil ceny v EU leckde i pod hranu rentability. Letos se o žádné nové dohodě moc nemluví, protože Ukrajina bude mít zřejmě co dělat, aby se z letošních výnosů uživila sama. Ale neberte mě za slovo, klidně se může stát, že za měsíc začnou opět z Ukrajiny vyvážet ve velkém a naši zemědělci budou tam, kde byli loni…

Další příběh znáte… nejprve se dali dohromady odboráři pod vedením Dufka a Ďurča, zorganizovali demonstraci ještě s dalšími odboráři, kteří se podělali strachy ještě na pódiu a členka TOP09, Petra Mazancová, se ve spolupráci s Danielem Takáčem pak už snadno postarala o rozvrácení celého protestu. Středula měl ještě dva měsíce co vysvětlovat a musel se hodně snažit, aby se zapomnělo na to, jak mi podával ruku a tleskal mému projevu.

Po odborářích se pak ustavila skupina „zlých zemědělců“ kolem Zdeňka Jandejska. Ti, povzbuzeni německými kolegy, zorganizovali vlastní protest. Nicméně i tady se hned našli „stávkokazové,“ kteří požadovali, aby protest nebyl protivládně zaměřen a požadovali zaštítění Agrární komorou. Demontrace měla smysl jedině tehdy, když se k ní přidá hodně traktorů a tak se sice v Praze sešlo osm set strojů, ale protest byl napoprvé umírněný.

Nebýt tohoto prvního protestu, Agrární komora by nic nezorganizovala. Trpělivě jsme všem zemědělcům vysvětlovali, jak to dneska funguje, že vedení Agrární komory má slíbená teplá křesílka v Bruselu a jejich úkol není, pomoci českým zemědělcům, ale udržet klid na Fialovo vládnutí a Výborného nicnedělání.

Zemědělci nakonec neuvěřili Vidlákům, Jandejskům, Velebům, Březinům a dalším, že je Jan Doležal jen vodí za nos, ale uvěřili Doležalovi, že to s nimi myslí dobře a nakonec protesty zorganizuje. Jedna traktoriáda ještě proběhla a došlo na hnůj před úřadem vlády (který ovšem měli na svědomí ti zlí zemědělci), ale Agrárnímu komorníkovi se Zemědělským svazákem se do krámu moc nehodily.

Zemědělci se pak dočasně smířili a chystali spolu s odboráři velkou demonstraci čtrnáct dní před eurovolbami. Před vlastní demonstrací mělo dojít na hnojové pozvánky, ale došlo jen na tu první před řeporyjskou radnicí.

Pak Cintula postřelil Fica a Středula s Doležalem rádi demonstrace odvolali. To víte… aby přispěli ke klidu. Samozřejmě ujišťovali, že pokud nebude jejich požadavkům vyhověno, zase se k demonstrování vrátí.

Zlatý voči…

Středula se spokojil s růstem platů ve veřejné sféře o nějakých patnáct set korun a zemědělské požadavky skončily drobným držhubným. Školníci, uklízečky a kuchařky mají být nákladově přesunuty na zřizovatele škol, tedy povětšinou obce, zemědělci nedostali ani to, co požadovali úplně na začátku a celou věc zachraňuje mizerná úroda na Ukrajině, díky které zatím není tlak na export. Zatím… Zemědělci ani odboráři už pak do voleb nijak nezasáhli. Voliči se nakonec rozhodovali podle jiných kritérií.

A naše předpovědi? Ty se právě vyplnily. Včera se na Agrární komoře pochlubili, že se jejich šéf, Jan Doležal, právě stal viceprezidentem nevládní evropské organizace Copa-Cogeca. To jsou ti, kteří radí Leyenové, jak evropské zemědělství zničit co nejrychleji…

Až budou čeští zemědělci prodávat své firmy, které budovali od začátku, až budou prodávat půdu svých předků, až budou jako poslední zhasínat ve svých provozech a budou přemýšlet, proč se tak stalo, je to celé vlastně hrozně jednoduché. Stalo se to, protože uvěřili Doležalovi a neuvěřili Jandejskovi.

Primárně na své rozhodnutí doplatí oni sami, ale sekundárně na to doplatíme i my, až zjistíme, že už nám tady v republice už nepatří ani ta hlína, ale rozhoduje o ní nějaký americký investiční fond. Kruh se uzavřel, Doležal si s českým zemědělstvím vytřel Síkel a všichni můžou přemýšlet, kde se stala chyba. Narozdíl od dávné kolektivizace totiž tentokrát o svou půdu přijdou NEVRATNĚ.

________________________________________________________________________________________________________________________

Přátelé, pokud mě chcete podpořit v mém Vidláckém úsilí, prosím pošlete dar Institutu českého venkova. Každý, kdo pošle alespoň 350,- Kč, může si na oplátku vyžádat knihy, trička, samolepky a odznaky z nabídky. Číslo účtu: 1769955003/5500 IBAN: CZ8355000000001769955003. Kdo chce, může přímo na stránkách Institutu pro platbu použít QR kód. Doporučuji poslat platbu a druhý den si zadat adresu pro zaslání. Stačí přímo na Vidlákových kydech kliknout v záhlaví na „objednat knihu.“

Tento článek (naštěstí) nevyjadřuje oficiální názor Evropského parlamentu.

Hodnocení
Průměrný počet slepic: 4.8 (362 hlasů)

Komentáře

Trvalý odkaz

NATO je v otázce Ruska zoufalé a blouzní. Michael Hudson a Radhika Desai, úryvek a ještě výrazně zkrácený

https://michael-hudson.com/2024/10/why-the-war-in-ukraine-is-meant-to-drag-on-strategic-goals-european-discontent-and-natos-role/

Stoltenberg je zajímavá postava. V mládí vlastně vedl mládežnickou stranu, která vyzývala k vystoupení Norska z NATO. Jenže od té doby se dost změnil. Je také samozřejmě velký protiruský jestřáb, ale je dost ideologicky založený. Jak vidíme z jeho projevů, všechno je boj mezi dobrem a zlem, v jeho pojetí o bezpečnost vlastně nejde, on to vidí tak, že hodní hoši se zbraněmi prostě stojí proti hochům se zbraněmi, kteří jsou zlí.

A problém tohoto pohledu, který se redukuje na boj mezi dobrem a zlem, je že diplomacie je pro něho nebezpečná, protože legitimizuje Putina. Vyjednávání je pro Rusko odměnou a našim ústupkem. Naopak, pokud jde o boj dobra se zlem, vždy vidíme, že mír závisí na porážce zla, a proto je Stoltenberg proslulý svými výroky, že zbraně jsou cestou k míru, Čímž téměř porušuje autorská práva George Orwella.

Stoltenberg byl norský premiér když Norsko bombardovalo Libyi, a tehdy oslovil Švédy, aby se přidali. Švédové tehdy nebyli součástí NATO, a argumentoval tím, že to bude dobré cvičení pro letectvo, pokud se zapojí do této bombardovací kampaně. Později se snažil toto prohlášení opravit, ale celkově se jednalo o velmi proválečnického premiéra.

Norsko je malá země s 5 miliony obyvatel, ale shodilo na Libyi asi 10 % bomb, takže to byl dost významný podíl.

Ale byl za to náležitě odměněn, potom co skončil jako norský premiér, se stal generálním tajemníkem NATO (2014 až 2024).

A to je logický postup, pokud se chcete stát generálním tajemníkem NATO, musíte účinně prokázat svou loajalitu k impériu.

Dnes Jens Stoltenberg odstupil a vystřídal ho bývalý nizozemský premiér Marek Rutte. Holandská média říkají, že v posledních měsících bylo Rutteho hlavním cílem plně podpořit Izrael, být velmi jestřábí vůči Rusku a samozřejmě se připojit k bombardování Jemenu. To byla jeho cesta jak dostat sebe a své lidi do NATO, samozřejmě s tím, že post generálního tajemníka NATO je ta nejvyšší pozice.

Stoltenberg se podílel na vytváření ideologie NATO. Například během války v Afghánistánu unikly dokumenty CIA, ve kterých se říká, že nejlepší způsob, jak prodat tuto válku západnímu publiku, které k ní začíná být trochu chladné, je zarámovat ji jako válku za práva žen. Stoltenberg napsal s Angelinou Jolieovou článek, aby tomu dodal trochu hollywoodský šmrnc, ve kterém celý argument zněl: NATO je hlavním bojovníkem za práva žen.

 Stoltenberg také učinil prohlášení pro norská média, řekl: svět se stává nebezpečnějším, ale NATO se stává silnějším, aniž by si uvědomil, že je tady příčinná souvislost, když vypukne mír, vojenské aliance ztrácí svoji hodnotu. Teprve když máte válku, tak se vytváří vnitřní jednota a posiluje spolupráce.

Během posledních 10 let mu média nepoložila jedinou kritickou otázku.  Až teď před několika týdny měl první kritický rozhovor, který ho dost šokoval. Byl pro něho velmi nepříjemný, protože kladli otázky typu, proč zůstávali v Afghánistánu ještě deset let poté, co věděli, že je ztracen? A proč prodlužují válku na Ukrajině, když vědí, že i tato válka je prohraná? Jaký to má smysl? A proč označujete Čínu za hlavní hrozbu světovému míru, když už více než čtyřicet let nevedla žádnou válku? Proč Spojené státy v podstatě nutí Evropany spáchat sebevraždu?

Spojené státy v podstatě přiměly Evropany k téměř sebevražednému chování,dosáhly toho svým vlivem na evropské elity, právě vlivem prostřednictvím lidí jako Rutte, Stoltenberg nebo jim podobní.  Pokud jste nepopulární v domácí politice, stále můžete dosáhnout velkého úspěchu v mezinárodní politice. V Evropě vidíte lidi jako Ursulu von der Leyenovou. Chtěli ji dostat pryč z její vlastní země, tak ji dosadili na nejvyšší pozici v EU. Podívejte se na Kaju Kallasovou. Byla premiérkou Estonska a také byla na dně průzkumů veřejného mínění ve své vlastní zemi. Ale její tvrdý protiruský postoj a poslušnost vůči Washingtonu jí zajistily místo v zahraniční politice Evropské unie. Teď tam sedí a volá po rozpadu Ruska, tvrdí, že nemůžeme mít diplomacii s Rusy, protože jsou váleční zločinci. To je taková ta logika."

Jedním z důležitých mechanizmů pro získání vlivu  jsou think-tanky Často je popisuji jako vstup volného trhu do politiky, protože jde v podstatě o to, že jejich prostřednictvím se zahraniční politika se stává tržním zbožím - prodává se, tak si ji můžete koupit.

Právě think-tanky dále rozvíjejí myšlenky tvůrců politiky. Vytvářejí informační analýzy a politická doporučení. S těmito rozpracovanými teoriemi potom seznamují volené úředníky. Tím think tanky propojují úředníky s tvůrci politiky.

Jakmile ovládnete informace a tu malou síť lidí kolem, získáte obrovskou moc,  kdo by si ji chtěl koupit? Kdo má zájem koupit si podíl na tomto trhu? Samozřejmě hlavním financiérem všech těchto think tanků je vojensko-průmyslový komplex, je to způsob jak si koupit zahraniční politiku.

A v důsledku toho vidíme, že vojenská řešení jsou první volbou u většiny konfliktů.

A když se podíváte na Afghánistán s Karzáím, snažil se uzavřít mír s Talibanem. Američané řekli: ne, ne, zvolíme variantu vojenského vítězství. Pokud je válka váš byznys a je to obrovský byznys, mnohamiliardový byznys, s příchodem míru bude celé toto odvětví ohroženo.

To je to, co si za peníze pro think tanky kupujete. Jejich prostřednictvím předáváte informace politikům, politická doporučení, jimiž by se měli řídit. A získáváte skutečné zaměstnance, lidi kteří pendlují mezi think tanky a důležitými úřady. Většina těchto lidí má rozhodovací pravomoc, pokud jsou momentálně mimo úřad, sedí v těchto think tancích, aby zůstali v obraze. A když se vrátí do úřadu, tak samozřejmě stále zůstávají na výplatní listině. Think tanky také zveřejňují všechny své články v médiích, na to mají více prostředků než běžní novináři. Takže si díky jim můžete vyrobit i souhlas veřejnosti.

Má to obrovský vliv a funguje to na tržním principu.  A to je důvod, proč se vytvářejí kliky - malé, uzavřené skupiny lidí, které mají společné zájmy a cíle, která se navzájem podporují a chrání. Jsou na stejné výplatní listině, tím máte možnost vyzdvihnout lidi, které chcete dostat nahoru a naopak jste schopni tlačit dolů lidi, které tam nechcete. Takže je to velmi nebezpečný systém.

Průměrný počet slepic: 4.8 (164 hlasů)
Trvalý odkaz

Jsme v Síkeli, můžem si za to sami.

Jsme v Síkeli, zvolili jsme je sami.

Jsme sami a cesta tudy není,

dokud vládnou morálně pokroucení...

 

Průměrný počet slepic: 4.6 (101 hlas)

či v prdeli vyjde nám na stejno. Češi z toho budou mít vždycky jenom lejno!

Průměrný počet slepic: 4.9 (38 hlasů)
Trvalý odkaz

A tím je dosazovat na klíčové funkce v mezinárodních organizacích ty nejhorší politiky, které lze v Evropě najít.

Po německé gynekoložce, která téměř zruinovala tamější armádu, aby se následně stala šéfkou EU, byl generálním tajemníkem NATO zvolen bývalý nizozemský premiér, jenž dokázal položit 4 vlády, aby vloni před volbami oznámil, že odchází z politiky.

A ejhle, rok se sešel s rokem a Mark Rutte se vrací na post šéfa Severoatlantické aliance. Prostě další neschopná a zároveň všehoschopná lehce ovladatelná loutka.Taková, jakých máme i v naši vládě přehršel.

(FB J. Rajchla)

 

Francie a Itálie se potýkají s

obrovskými dluhy.

Doporučoval bych jim najmout

si Stanjuru - ten jim do

příjmové části rozpočtu

vykouzlí tolik miliard, kolik

budou chtít.

 

Průměrný počet slepic: 4.7 (143 hlasů)
Trvalý odkaz

A ještě horší přirovnání přišlo Pavlově manželce

Vytváření nových politických trafik je arogancí moci a to poslední, co si dnes můžeme dovolit! Velké emoce vzbuzuje novela, která počítá s tím, že první dáma Eva Pavlová by mohla dostávat 95 tisíc korun měsíčně. Podle mnohých názorů si to nezaslouží a je označována za „vyžírku“. Připomíná se rovněž, že Pavlová je tou, která v minulosti napomáhala zabránit, aby v naší zemi vystřídala diktaturu demokracie. Dosud v Česku první dámy plat nepobíraly.

----------------------------------------------------------------------------------

Bolševický lampasák a estébácký udavač Pávek,

zrůda, co okradla důchodce o zákonnou valorizaci

a soudružka politručka mají stále málo.

Budou muset ještě znova okrást důchodce a sobě přidat.

Je hrozné, co za parazity tento stát řídí.

------------------------------------------------------------

Pavel pilně pracuje na zájmech USA a tak si Pavlová "zaslouží " naše peníze.

Když může manželka Zelenského utrácet miliony při návštěvě klenotnictví

a nakupovat nejdražší auta na světě,

tak co bychom se neuskromnili.

Ubereme na penzích a Pavlová také bude moci utrácet plnými hrstmi.

-------------------------------------------------------------

Vytváření nových politických trafik a rozhazování státních peněz

je asi nejcharakterističtějším rysem Fialovy vlády.

Je to v podstatě vláda národní pohromy.

-------------------------------------------------------------

(z diskuse pod článkem)

https://www.parlamentnilisty.cz/arena/monitor/-Prvni-vyzirka-A-jeste-horsi-prirovnani-prislo-Pavlove-manzelce-762771

Co neMÁTE vědět

 

Průměrný počet slepic: 4.7 (109 hlasů)

Já jsem to neviděl a autorem také nejste, Antoníne. Nějaký problém?

 

Průměrný počet slepic: 3.4 (18 hlasů)
Trvalý odkaz

Tak jsem se zase po určitém čase podíval, kolik je nás v akci "Nekrm Hydru" přihlášených. Myslím, že nám tato akce také pohořela. Před malou chvilkou 8 232 přihlášených z potřebných 100,000. Tak to by se musel stát zázrak, aby počet přelezl 12000 tisíc. Co k tomu dodat ? Nic. Stačí udělat bu, bu, bu... a všichni se , no víte, co myslím.

Průměrný počet slepic: 4 (46 hlasů)

Za mě je to taky škoda, toto mělo alespoň nějaký smysl a naději na úspěch. Bohužel půjdeme zase cestou mírného pokroku v mezích zákona.......

Průměrný počet slepic: 4.5 (38 hlasů)

...by stálo za to trochu to zpropagovat?
Třeba na podzim někteří vnimají lidé jinak?
Přece se neposereme z jednoho kotrby..

Každý z nás má určitý okruh přátel a známých, případně sledujících na sociálních sítích.


 

Průměrný počet slepic: 4.1 (17 hlasů)
Trvalý odkaz

Prosím, nepřidělovat slepičky. No, máme tu zase entu oný nemoc, nerad bych se nějakým svinstvem nakazil...

Průměrný počet slepic: 3.6 (23 hlasů)
Trvalý odkaz

Přesně si to pamatuji. Ty loňské protesty. První se šlo z náměstí Palacha na Malostranské náměstí - tehdy byl prvotní impuls na podporu nepedagogických pracovníků - školníci, paní kuchařky...přidaly se další odborové svazy i zemědělci. Po demonstraci se otočil zády k Vidlákovi po Mazancové agitce Dobšík, Středula a prý Vidlák a spol jim ukradli demonstraci...hnus. 

Druhou a to jsem byl v Praze naposledy pořádali zemědělci - bylo to mírné a byl jsem trochu zklamaný opět na Malostranském náměstí a bylo už méně lidí. 

Ty jsi to vždycky říkal a psal Vidláku,  že se nemá věřit těm dvoum, vlastně třem = teologovi a odbornikovi na zemědělství Výbornému, agrárnímu svazákovi Doležalovi a Pýchovi. 

A s tím Doležalem jsi mě dostal....zmetek jeden 

Průměrný počet slepic: 5 (59 hlasů)
Trvalý odkaz

Tak toto mi přijde jako jasný případ uplácení- Doležal nebude demonstrovat proti vládě a dostane za to teplé místečko za dobré peníze,  kde se nepředře. Tomu říkám obchod. Jsem zvědav jestli se zpráva dostane do médií (hlídací pes demokracie) nebo zůstane vyvěšena jen na stránkách agrární komory. Dřív novináři takové lidi jako je Doležal štvali jako lovnou zvěř, dokázali leckoho donutit k rezignaci a dneska to nikoho nezajímá.  A policie se tím zabývat nebude už vůbec, protože už je to běžná praxe v naší korupční republice a oni mají teď plno práce s hate speech. A taky se to blbě prokazuje. Pak se divíme, že tady nic nefunguje jak má, když ani případy korupce nikoho nezajímají.......Howgh

Průměrný počet slepic: 4.9 (61 hlas)
Trvalý odkaz

Tak tohle je vrchol! Soud potvrdil, že MMR pod vedením Ivany Bartoše opakovaně PROTIPRÁVNĚ zasáhlo do veřejných zakázek! Misto souzení se s ÚOHS by bylo lepší se z jejich rozhodnutí poučit. Zpráva + foto s rozsudkem viz zde: https://t.me/coNemateVedet/99367

Seznam nám opět zkusil podstrčit zásadní informaci vztahující se k údajně se rozpadající ekonomice Ruska. Podle jistého švédského ekonoma Moskva doplácí na evropské sankce poškozující ruské HDP. Důsledkem toho bude Kreml příští rok prosit o mírové ukončení SVO na Ukrajině. Drzost autora dotyčného článku je nebetyčná a plně odpovídá liberálnímu poblouznění Seznamu. V době, kdy se naše Ministerstvo financí neustále točí kolem vysokých, často ve skutečnosti ještě vyšších a pečlivě utajovaných rozpočtových schodků, navíc se Evropská unie potácí v krizi, jejíž dopady s pomocí Green Dealu budou drsné a dlouhodobé, je podobné tvrzení úsměvné...  Celý článek "Jako fakt?" od  Jindřicha Kulhavého  viz zde:  https://www.inadhled.live/uvaha-dne/jako-fakt-/

Drábová napsala na X, že se u nás mají lidé parádně a nikdo netrpí. No asi ne, s jejím příjmem 165.000 měsíčně. Zpráva + foto zde:  https://t.me/coNemateVedet/99324

Návštěvníci ukrajinského klubu terorizují Pražany: Násilí, nože i útok na policejní auto. Podrobně i s fotky viz zde: https://www.expres.cz/zpravy/disco-club-orion-zizkov.A240924_120148_dx-zpravy_stes

Trikolora píše prezidentovi Petru Pavlovi: Vážený soudruhu prezidente Pavle! Doneslo se nám, že Vaše manželka Eva je na tom špatně s penězi a že tedy zřejmě potřebuje nějakou finanční výpomoc. Ono se není co divit, že i u Vás na Hradě melete z posledního, neboť Fialova vláda je jako deset egyptských ran a vede to tu od deseti k pěti...  Více + foto zde:  https://www.facebook.com/zuzanamajerova.cz/posts/trikolora-p%C3%AD%C5%A1e-prezidentovi-petru-pavloviv%C3%A1%C5%BEen%C3%BD-soudruhu-prezidente-pavle-donesl/1078853846930849/

Premiér přes tři sta tisíc, ministr dvě stě. Čeští politici by si mohli polepšit. Podrobně viz zde: https://www.idnes.cz/zpravy/domaci/platy-rust-vrcholni-politici.A241007_163230_domaci_bors

Slovenský premiér Robert Fico předložil konstruktivní návrh: Někteří poslanci Evropského parlamentu říkají: "Mělo by být povoleno zasáhnout Rusko raketami středního a dlouhého doletu". Možná by jedna z těchto raket měla v Bruselu rozbít nějakou fontánku. Aby pochopili, o čem to vlastně všichni mluví. Zpráva + nahraný projev  Fica zde: https://t.me/to_je_nas_svet/29747

Průměrný počet slepic: 4.7 (44 hlasů)
Trvalý odkaz

Za posledních 500 let Britové rozpoutali na evropském kontinentu více než 70 velkých válek. USA se za posledních 300 let zapojily do více než 150 válek - Rusko jen 22...  Podrobná zpráva + foto zde: https://t.me/coNemateVedet/99371

Před rokem byl HIMARS nejvyhledávanějším systémem na bojišti. Nyní je úspěšnost méně než 10 % díky ruskému inovacímu v elektronickém boji. Každá střela odpálená systémem HIMARS stojí přibližně 100 000 dolarů... To uvádí Americká publikace The Atlantic o prudkém poklesu účinnosti HIMARS MLRS.  Zpráva + foto s publikací zde:  https://t.me/coNemateVedet/99370

Kongres ruských společenství Moldavska se obrátil na ruského prezidenta Vladimira Putina s žádostí o ochranu krajanů před obtěžováním ze strany moldavských úřadů. Do Moskvy budou zaslány dokumenty a videa potvrzující fakta o rusofobii a podněcování etnické nenávisti ze strany Kišiněva. V roce 2021 režim současné "loutkové" protiruské prezidentky Moldavska  Maii Sandu zrušil status ruského jazyka v republice jako jazyka mezietnické komunikace. A to i přesto, že jej v běžném životě používá více než 70 % populace. Podrobně viz zde:  https://t.me/coNemateVedet/99358

Putinova podpora v Evropě roste, ale Ukrajině klesá, dle The Sunday Times. „Proputinovské“ bloky rostou, mnozí jsou ke Kyjevu skeptičtí, takže blok „Patrioti pro Evropu“ je nyní třetí největší v Evropském parlamentu. Zatím je zde pouze 84 poslanců ze 720 a možnosti bloku jsou omezené, ale to je známkou toho, že se situace mění ve prospěch Ruska. Více+foto zde: https://t.me/coNemateVedet/99339

Ukrajina neprodlouží tranzitní dohodu s Ruskou federací po jejím vypršení, - premiér Ukrajiny Šmygal : "Vyzýváme celou Evropu, aby se zcela vzdala ruské ropy a plynu."  zpráva + foto zde:  https://t.me/to_je_nas_svet/29746

Fiala tento nejméně oblíbený premiér v ČR všech dob nejenom neodsuzuje zvěrstva páchaná Izraelem zabíjením civilistů a dětí ale navíc ve jménu nás všech českých občanů  prohlásil: "Česká Republika je na straně Izraele!" viz zde: https://t.me/to_je_nas_svet/29741

Eskalace na Blízkém východě zkomplikuje Západu situaci na Ukrajině. Válka s Izraelem by si vyžádala desetkrát více peněz než ukrajinský konflikt, prohlásil srbský prezident Aleksandar Vučić v televizi Pink TV. "To Rusům usnadní případný postup, ať už se o tom říká cokoliv." zpráva + foto zde:  https://t.me/to_je_nas_svet/29726

Írán pravděpodobně provedl svůj první jaderný test. Více+foto zde:  https://t.me/LussiList/49791

Průměrný počet slepic: 4.6 (41 hlas)
Trvalý odkaz

Důchodci...a nemají jiný zdroj "informací", než ČT, dokonce koukají ČT24. Tak se , Vidláku, nediv.

Včera jsem psal o posledních volbách (co nás čekají) a v USA to nevypadá lépe

Podle Elona Muska budou tyto prezidentské volby „posledními volbami“, pokud vyhrají demokraté, protože nelegální imigrace vzrostla v některých klíčových státech za poslední tři roky o 700 procent. „Ve swingových státech je někdy rozpětí 10 000 nebo 20 000 hlasů. Co se tedy stane, když dáte statisíce lidí do každého swingového státu?“ zeptal se Musk a odpověděl: „Pokud někdo dostane azyl, může dostat zelenou kartu a poté mít občanství a plná hlasovací práva pět let po jejím obdržení. A pokud ano, bude drtivou většinou volit demokraty. Do roku 2028 budou všechny swingové státy modré a demokraté budou mít v Americe trvale drtivou většinu. Musk to proto nazývá „posledními volbami“, pokud vyhraje Kamala Harris. (tichyseinblick.de)

Průměrný počet slepic: 4.7 (24 hlasů)
Trvalý odkaz

https://www.youtube.com/watch?v=s6IXVZ2SXWg&ab_channel=Abybylojasno

 

Průměrný počet slepic: 4.7 (15 hlasů)

Bože to je hnus. Docela se divím, že to na youtube  ještě je, že to není označeno jako proruské.

Jaký otec, takový syn.  Naprosto totální úpadek  mravů a  školství u nás,  především  vysokoškolského  ...

Průměrný počet slepic: 4.8 (16 hlasů)

Elita národa !! By mě zajímalo, kolik z vyšších státních úředníků má tituly koupené.

Průměrný počet slepic: 4.4 (8 hlasů)
Trvalý odkaz

Alfa a Omega současného žalostného stavu  Světa a především Západu  se ukrývá ve třech  zásadních  bodech:

a, většinová populace ( obzvláště u nás ) se má zatím stále ještě  příliš dobře

b, většinová populace   je zblblá sledováním televize, (a)sociálních sítí  a dalších MassMeeédií  ( to platí celosvětově )

c, všude ( nejen v ČR ) je pře-Jidášováno - každý se dá za pár zlatých mincí koupit. A pokud se nedá koupit,  tak ho  zastřelí ( otráví, dostane  náhle infarkt,  je zabit raketou, atd.   ) 

Už jsme to tady  probírali - obávám se, že šance na změnu nastane, až bude hlad, poteče krev a lidi budou mít opravdu nouzi. Blbý je, že to už bude  pozdě a návrat k normálu bude velmi dlouhý a bolestivý.  Takže zbývá jediné - připravit se na zlé časy a počkat, až většina pochopí, že tudy ( směrem, kterým se ubírá současný Západ ) cesta nevede.

Průměrný počet slepic: 4.9 (34 hlasů)

Souhlasím s Vámi, že změna přijde až tu bude hlad. Jen si nejsem jistý, zda to bude změna k lepšímu nebo horšímu. V zemích, kde iniciátorem změn je hlad, to bývá změna k horšímu.

Průměrný počet slepic: 4.2 (18 hlasů)

Přesně, jak píšete.  Naznačuji to  větou, že návrat k  normálu bude velmi dlouhý a bolestivý.  Je zde  totiž  zcela reálné nebezpečí, že období chaosu ONI zneužijí  a pod příslibem  nastolením  "pořádku" zavedou  opravdu drsnou diktaturu.  Takže  by bylo  nejlépe  nějakým divokým, skokovým změnám předcházet. 

Zatím  se stále přitvrzuje   tzv. salámovou metodou. Kam až to zajde?  Až to praskne,  může pak snadno  dojít k radikální změně a je otázkou zda to nebude ještě k výrazně horšímu.    Jinými slovy jsme v jouře ( přijde  mi to  přesnější výraz, než dosud používaný výraz v síkeli ).

Průměrný počet slepic: 4.7 (12 hlasů)

Moc hezky napsané, s tím se dá než souhlasit. Za největší zlo z těchto tří jevů osobně považuji korupci. Někdo si zaplatí člověka ve funkci, aby nedělal to co má dělat pro lidi, ale aby dělal něco pro něj (samozřejmě v neprospěch lidí). Pak si zaplatí novináře, aby nic neviděli a po ničem nepátrali. Také nějaké policisty, aby se tím nezabývali. A ještě píár agenturu, aby nám vysvětlila, že to je pro naše dobro. Pak nefunguje vůbec nic a my jen koukáme, jak nám vytahují peníze z kapes a posílají je někam na Ukrajinu. A tvrdí, že to dělají pro udržení demokracie.

Problém je, že těch úplatných lidí je strašně moc, takže mít na všech místech čestné a zásadové lidi je zhola nemožné. Dokud se korupce nebude odhalovat a přísně trestat, tak to tady bude stát pořád za h.vno, protože priotita státu bude pořád okrádat lidi co nejvíc.

Priorita alternativních médií by měla být odhalovat korupci (proto po nich tak jdou) a na ně já spoléhám. Že se jim bude dařit a budou ukazovat prstem na politiky, soudce i vysoké policisty, kteří jsou ve střetech zájmů nebo berou úplatky. A budou iniciovat vyšetřování.

Pak tu jsou také organizace a spolky, které sami také pátrají a nebojí se soudit i s velkými rybami. Je potřeba obě skupiny podporovat finančně podle svých možností a nakonec se situace začne lámat. Musíme ale chtít. A možná ani před tím nebudeme muset rýt držkou v zemi.......

Průměrný počet slepic: 4.1 (8 hlasů)
Trvalý odkaz

A tihle magoři chtějí vyhrát nad Ruskem a Čínou!

Britská média odhalila, že škola ve Skotsku oficiálně uznala údajnou identitu dítěte jako vlka – učitelé ho podporují v jeho „druhové dysforii“. Krátce poté byly další případy potvrzeny na dalších základních školách.

 „Dysforie druhů“ – tento termín popisuje lidi, kteří se jako takoví neidentifikují. Obvykle se cítí jako zvířata, jako jsou lišky, žraloci nebo dokonce mýtická stvoření. Podle Daily Mail se to týká i středoškolského studenta ze Skotska. Identifikuje se jako vlk – a škola tuto fantazii potvrzuje. Jeho údajná vlčí identita je podle britských novin uznána a podporována učiteli.

Daily Mail obdržel od místního úřadu oficiální dokumenty potvrzující případ. Dítě by tedy mělo patřit do skupiny „chlupáčů“, tedy lidí, kteří se identifikují jako zvířata.

https://apollo-news.net/schule-erkennt-vermeintliche-wolfs-identitaet-eines-kindes-an/

Průměrný počet slepic: 5 (11 hlasů)

Tak to jednou bude mít vlčata..., budou se muset zřídit vlčí jesle, školky, doktoři se spojí s veterináři.... Jistě už žere z misky nebo rovnou ze země.

Průměrný počet slepic: 4.3 (16 hlasů)

Degenerace Západu v rozkvětu a v plné síle. A bohužel pro nás z první ruky.  Ti kdož tahají za nitky v pozadí a stojí za rozvratem Západu si mnou ruce  ...

Průměrný počet slepic: 4.6 (10 hlasů)
Trvalý odkaz

jistota tady je, už nám v naší zemi nepatří ani rezavý hřebík. Alespoň už se nemusíme šponovat, stávkovat a přemlouvat ke stávce ostatní. A to co nevíme, to nám brzy sdělí naše ctihodná čtyřdemolice. Stále laborujeme, proč je u nás hůře, nežli na Slovensku ? To bude tím, že tam je ještě víra a tady už žádná není. Včas se vzpamatovali a budou za to odměněni. Zdalipak to bude příkladem pro českou kotlinku, nebo už je nenávratně ztracená?

https://aeronet.news/zmocnenec-slovenske-vlady-vyrazil-do-valky-proti-farmaceuticke-mafii-a-navrhuje-zakaz-mrna-vakcin-odstoupeni-od-smluv-s-who-vysetreni-covidoveho-teroru-proti-slovenskym-obcanum/

 

Průměrný počet slepic: 4.2 (15 hlasů)
Trvalý odkaz

Promiňte trochu delší text : „Ruská opozice“ se znovu rozhodla vykopat Vlasovovu mrtvolu. 

…Ještě jednou: kdyby si „ruští vládci“ počínali, jak chtěli, dávno by zbourali Mauzoleum, všechny Leninovy ​​pomníky , továrny na výrobu obráběcích strojů a letadel, přejmenovali by všechny ulice spojené se Sovcomem, ostrovy by dali Japonsku, Karélii Finsku a Kaliningrad Německu „výměnou za investice“ (aby si nacpali kapsy) a tak dále. Navíc by se to stalo už v 90. letech a do konce roku 2000 by Rusko skončilo: mnoho samostatných „principalství“ pod patronací Západu – to je ideál antisovětského lidu. Jenže – k velkému štěstí – nejen obyčejní lidé, ale i majitel miliard a úředník spravující miliony lidí nikdy – NIKDY – nejedná tak, jak chce.
Proto jsou úřady v moderní Ruské federaci „nuceny k vlastenectví“. Protože „mimo tuto cestu“ jim svítí jen jedna věc – Haag. A v nejlepším případě „pohodlná vězeňská cela“. V nejhorším - oprátka, jako pro Saddáma Husajna. Mimochodem, ve skutečnosti se to netýká jen „našich“:  po zmíněném „humanitárním činu“, provedeném Američany, si i poslední africký princ uvědomil, „co čeká ty, kteří se odevzdají na milost“. (Podíváme se na Afriku a pochopíme: opravdu  uvědomil!)
Ale pro „opozici“ tento mechanismus - samozřejmě - nefunguje. V tom smyslu, že ji nikdo nenutí hájit zájmy „vlastní“ vlasti, stavět zde silnice a továrny, místo aby zářila na „mezinárodních konferencích“ a bydlela v evropských vilách. Opozice tedy může zcela svobodně mluvit o tom, co si skutečně myslí. Počínaje tím, že je třeba „přejít na hlavní cestu“ lidskosti, kterou u nás zosobňuje pan Vlasov a ROA.

Ale co to znamená?  Znamená to velmi banální - ale zároveň prakticky nepoznanou - věc. Spočívající v tom, že... v Rusku žádná opozice jako taková neexistuje! Protože „opozice“ v klasickém smyslu znamená „lidi, kteří navrhují jinou cestu rozvoje země, než jaká je navržena úřady“. Ale tady se bavíme o zničení země obecně!  Myslím, že tuto „cestu“ lze jen stěží považovat za cestu. Proto ano: za prvé, opozice nemá v Ruské federaci žádnou skutečnou podporu. (A nikdy ji  neměla – nepočítáme–li  první polovinu roku 1990! Neměla ji však ani tehdy.) Za druhé to znamená, že v Rusku jako taková VŮBEC žádná politika neexistuje.
Tedy „boj skutečných projektů“. Protože moc – viz, co bylo řečeno výše – je ve svém konstruktivním jednání určována výhradně „vnějším faktorem“, samotným „tlakem dějin“, který v podstatě určuje vývoj lidstva obecně. (Na rozdíl od „produktů individuálních závětí“, které jsou téměř vždy destruktivní.) Ne, samozřejmě, úřady mají také tzv. „konzervativní projekt“, ale je a) hluboce podružný; b) také se prakticky nenaplňuje - Historie to nedovoluje. Moc tedy můžeme klidně považovat za něco neosobního a málo závislého na tom, co říkají a dokonce dělají (!!!!) lidé, kteří ji tvoří.
Veškerá politika v zemi je proto výhradně divadelního, „inscenovaného“ typu. To znamená, že všichni „pracovníci politického trhu“ dokonale chápou, že jejich úlohou je zobrazovat „politický boj“ a nic víc.

Zdá se mi tedy, že Vlasovovo téma je známkou toho, že tak či onak připravují morální ospravedlnění pro ty, kterým se současná vláda opravdu nelíbí a spolupracují s těmi na Západě, kteří chtějí „přinést svobodu, demokracii a světlo“ nešťastným Rusům, na tancích a s pomocí řízených i neřízených bomb a střel různého doletu. V minulém století měli mimochodem i Němci rétoriku o osvobození Ruska od nenáviděného židobolševického režimu a všemožné drobné detaily v podobě prořídnutí několika desítek milionů Rusů byly v dokumentech pro vnitřní použití.
Přesto mají Rusové zvláštní zvyk - i když své šéfy nemilují, někdy je dokonce extrémně nesnášejí, cizinci, kteří jim přijíždějí - obvykle ze Západu - udělat radost, je  nějak moc nezahřívají. A někdy ho dokonce rozzuří do té míry, že opřou roh o nějaké další borodinské pole, o trosky stalingradského traktoru nebo zase zvednou palici lidové války a své případné osvoboditele velmi tvrdě praští po hlavě.“

Citace z článků „Současný tvůrčí marxismus“ a  „Oh, smetí!“  na blogu

https://mikle1.livejournal.com/15001742.html

Průměrný počet slepic: 4 (10 hlasů)
Trvalý odkaz

my jsme ty "evropské hodnoty".

Průměrný počet slepic: 4.5 (22 hlasů)
Trvalý odkaz

Stalo se to, protože uvěřili Doležalovi a neuvěřili Jandejskovi." DOST mi to připomíná volby, kdy zvítězila Pětidemolice. Nikdy nepropadlo tolik hlasů při volbách, ale bylo to pořád zoufale málo. Jediný, kdo před tím skutečně v parlamentu bojoval byl Volný a Bojko. Jako celek nás to moc nezajímalo. Od té doby se jenom vrtíme stále hlouběji v bahně díry, do které nás dostal Babiš za korony.

Průměrný počet slepic: 3.3 (14 hlasů)

Jo, tenkrát si tu lízátkovou revoluci pamatuju. I Volného příznivce, kteří každému, kdo nesdílel jejich názor, nadávali do ovcí. A tak o všech říkali, že jsou ovce, až je skoro nikdo nevolil...

Průměrný počet slepic: 5 (14 hlasů)

Nevím, do jaké míry by mě měli zajímat názory příznivců a podle toho hodnotit Volného. Nicméně, když vidím dnešní stav, jako ovce jsme opravdu skončili. A zralost národa pro nějaký smysluplný odpor se projevuje i nadále: Jandejsek versus - už jsme zapomněl kdo. Řekl bych, že celé je to o zamyšlení nejenom o těch, koho si volíme, ale i o těch, kteří volí! A tohle se mění mnohem hůř. V momentě, kdy by se totalita jenom trochu více dostala k moci, uvidíme mraky tajných a udavačů po celé republice - jak za komunistů!

Průměrný počet slepic: 4.4 (14 hlasů)
Trvalý odkaz

Omlouvám se, že sem dávám něco, co se dnešním článkem nesouvisí. Dělám to proto, že včerejší komentáře nikdo nečte. 

V demokracii se přespříliš daří zlu

Milý pane/paní iw23,

já jsem dospěl k přesvědčení, že lidé, kteří více či méně věří v demokracii, věří v mýtus.

Je přece se značným podivem, že zrovna v demokracii se tak daří mafiím (tedy dle vás Chobotnicím), totalitě (od Severní Ameriky přes Atlantik až po pobaltské republiky včetně všichni jedním dechem nenávidí Rusko), výrobcům zbraní (samozřejmě za účelem vyvolávání válek, čeho jiného, že?) a v neposlední řadě ustanovování neschopných a proti obecnému dobru působících lidí do dominantních společenských pozic (tzv. loutek).

A pak je tu ještě něco závažnějšího a sice, že v demokracii - stejně jako ve všech předchozích režimech - patří život občana vládcům. Říká se tomu "branná povinnost". Tuto zrůdnost, která spočívá v tom, že mocní při uskutečnění svých zájmů zcela zákonně používají životy ostatních lidí, jsme si tu založili před tisíci lety a stále v ní pokračujeme. A nic jsme z ní neslevili ani po dobrých dvě stě letech existence demokracie. Spíše naopak, jak to dnes vypadá, že? (Viz aktuální tužby "své děti vám nedáme!") 

Lze si snad představit větší absurditu než to, že tomuto všemu se říká demokracie, tedy vláda lidu? A že takto to tedy - co do principu - je v pořádku a to, co v pořádku není, jsou jakési jednotlivosti či dílčí selhání? 

Váš Jiří

Průměrný počet slepic: 4.4 (15 hlasů)
Trvalý odkaz

S tou demokracií je to tak, že už jsme volně přešli do fáze oligarchie a proto se děje co se děje. Včera tu pan Inza dával pěkný rozbor vlastností demokracie od největších starověkých učenců a z té vyplývalo, že se toto může stát. Systém teď pracuje ve prospěch úzké skupinky lidí, kteří pomocí (nejen) úplatků využívají systém ve svůj prospěch (a v neprospěch obyčejných lidí).

Jinak super postřeh s tou brannou povinností v demokracii, tak předpokládám, že by šlo o obranu vlasti. Teď teda v té naší oligarchii asi může jít i o válku útočnou :-( . Kdyby aspoň ti oligarchové byli naši čeští, ale takhle se může stát, že půjdeme bojovat, aby se napakovali nějací američtí miliardáři :-(

 

Průměrný počet slepic: 4.9 (17 hlasů)

Díky za odpověď, pane/paní iw23.

Jiří

Průměrný počet slepic: 3.7 (3 hlasů)

Skvěle popsané, co se děje a proč, je níže v odkazu. Myslím, že nejsem jediný, kdo vlastně nevěděl, proč ta naše demokracie má přívlastek liberální. Po přečtení tohoto článku do sebe dokonale vše zapadá a stojí za to si tu chvilku udělat:

https://denik.to/co-je-cosi-shnileho-na-vzyvane-liberalni-demokracii/

Průměrný počet slepic: 4.7 (6 hlasů)
Trvalý odkaz

Američtí zdravotníci pracující v Gaze uvádějí počet obětí

Průměrný počet slepic: 3 (8 hlasů)
Trvalý odkaz

Američtí zdravotníci pracující v Gaze uvádějí počet obětí

Průměrný počet slepic: 2.8 (9 hlasů)

My co neumíme anglicky jsme v sikeli! Přeložit to nejde, páč to není text, ale obrázek!

Průměrný počet slepic: 4.5 (12 hlasů)
Trvalý odkaz

Kohopak si teď ke kormidlu zvolí ti "agrárníci"? 

Lépe vyškolený sabotér než byl Doležal, tady snad ani není. Tenhle měl škol a školení od Západních hodnot fakt přehršel. Když jsem čítal jeho celostránkové projevy, věděl jsem hned, že je to probuselský zmetek 1. třídy! S články pana Veleby naprosto nesrovnatelné. Při těch protestech s traktory se odkopal stejně jako aspeňák Středula. 

nikdy jsem neměl rád označení "odborářský boss".  Ale západní hodnoty nám je tady poctivě instalovaly. Tak, jako ostatní šmejdy a zločince bez trošky svědomí a studu. Sedí na trůnech ve sportu, v nemocnicích, v dotačních pašalících. Věřím, že se tyhle funkce kupují stejně jako za feudalismu. Kupovali si ty trůny jak šlechticové, tak ti "služebníci boží", o kterých píše už před mnoha stoletími Jan Hus kazatel. Stejně jako tenkrát je pravda nepřítelem číslo jedna všem mocným i jejich pacholkům. 

Děsím se toho, že opravdu probíhá ta Ukrajinizace České republiky jak před několika prorokoval jeden z našich posledních vlastenců. 

Průměrný počet slepic: 5 (8 hlasů)