Nikdo na něj nemá...

Autor

Zajisté vám neuniklo, že Orbán hovořil na plenárním zasedání EP ve Štrasburku. Jeho projev byl skvělý. Rozcupoval evropskou migrační politiku, zkritizoval evropský azylový systém, zepsul evropský hospodářský model, řekl, že ohledně Ukrajiny musí Evropa změnit strategii a označil sám sebe jako záchrance Evropy. Dostalo se mu mnohonásobného potlesku, na závěr dokonce i vestoje. Zprávu o jeho projevu přinesla všechna majnstrýmová mééédia, je zbytečné abych to opakoval.

Orbán je skutečným vůdcem opozice v Evropském parlamentu, ať si kdo chce říká co chce. Není to Le Penová, není to Salvini, není to Kickl ani Babiš. Je to prostě Orbán, protože nikdo nemá takovou voličskou podporu ve své zemi jako on a nikdo nemá takovou autoritu, jako on. Orbána znají i protestující zemědělci před europarlamentem a on jediný mohl úplně v klidu projít jejich středem a oni mu nenadávali do svinského eurobyrokrata, ale zdravili ho a projevovali mu úctu.

Všechna média také přinesla velmi obšírné zprávy o odporu, který jeho projev vyvolal. V podstatě jsem u nás nenašel článek, který by osmdesát procent obsahu nevěnoval žvástům našich liberálních ojroposlanců, kteří Orbána kritizovali, případně by se páni novináři nevěnovali hnidopišství a pitvali každičkou zkratku Orbánova projevu, aby se mu dostali na kobylku. A tak víme, že se někteří europoslanci pokoušeli zpívat, jistý asistent se pokusil Orbána inzultovat (ten to bral s humorem a řekl, že už se cítí jako doma), další se pak vyvraceli z toho, co Orbán řekl a horečnatě ujišťovali režimní intervjuky, že oni jsou na té správné straně, Ukrajina už brzy zvítězí, Rusko je teroristický stát a Orbán je jeho pátá kolona.

Ale… tam na plénu, tam se nenašel nikdo, kdo by se dokázal postavit a říct podobně brilantní projev. Kdo by dokázal rozcupovat Orbánovy argumenty, kdo by ho dokázal zesměšnit, rozebrat jeho slova, najít v nich logické chyby a udělat z maďarského premiéra blbečka. V porovnání s Orbánem, vše ostatní bylo prázdné žvanění a zaujímání postojů. Nikde nebyl žádný Farage nebo Ferhofštat, který by se mefistofelovsky dokázal postavit a být Orbánovi alespoň trochu důstojným soupeřem.

Když o tom přemýšlím… jakého znáte europolitika, který umí mluvit alespoň jako Kalousek? Který nepůsobí jako po totální lobotomii?

Kurňa, Maďarsko je menší než my. Má menší HDP než my, má méně průmyslu než my… a přesto, když Orbán Unii předsedá, tak je to celé o něm. Buď pro Orbána nebo proti němu, ale nikoho to nenechá v klidu. Jedni vymýšlejí, jak mu házet klacky pod nohy, jak svolávat vzdoroakce, nebo alespoň jak ho u řečnického pultíku přerušit, druzí se staví na jeho stranu a ujišťují ho o své podpoře.

ALE NIKDO NENÍ LHOSTEJNÝ!

Když to porovnáte s Fialou, kterého nejprve Ferhofštat školil jak malého kluka a on si to ještě zapisoval a když pak Unii předsedal, tak to bylo všem úplně totálně jedno. Leyenová si v klidu jela svojí agendu, nikoho to nezvedalo ze židle.. prostě Fiala jen udělal, co se mu řeklo a pak nám doma oznámil, jakou skvělou příležitost vyjednal… Přitom jen kýval a usmíval se jako měsíček na hnoji. Všichni věděli, jaký je. Všichni věděli, že si ho utáhnou na vařené nudli a dá za pravdu tomu, koho uslyší jako posledního.

Kurňa, jsme větší a pořád ještě bohatší země než Maďarsko, ale ten malý kulaťoučký chlapík hýbe Evropou tak, že Leyenová sotva popadá dech. Jeho europoslanci jsou jeden jako druhý mladí, hezcí, šikovní, proškolení, mají za sebou kvalitní asistenty… Ten chlap se postaví k pultíku a lidi to nutí k činům, ať tak nebo tak, ale každopádně má vždycky plno a v současném europarlamentu se mu nikdo nedokáže postavit. Ani Francie ani Německo nemají mezi svými lidmi někoho, kdo by toho „Maďara z východu“ prostě setřel.

Až když jsou pak sami, až když hezky v klidu mluví se svými kamarády novináři, pak teprve se osmělí a začnou vykládat, jaký je Orbán hajzl a nebezpečí pro Evropu. Ale jen sami. A vlastně se ještě pro jistotu dívají přes rameno, jestli náhodou nejde kolem, aby jim to nevytmavil přímo před kamerou.

Orbán všude říká, že je pravičák a všechno zlé spojuje s levicí. Ale jeho hospodářskou a sociální politiku byste u nás v Kotlince označili za jasně levicovou. Tak moc, že si na to tady ani Zeman ani Paroubek ani Sobotka, ani Hamáček nikdy netroufli. Podpora rodiny, podpora seniorů, rozvoj sociálních služeb, zlepšující se zdravotnictví. Orbánův pravicový stát je silný stát, nikoliv slabý, podřízený zájmům mezinárodního kapitálu. Tak silný, jak po něm u nás volá Kateřina Konečná. Schopný hospodářských intervencí, schopný velmi silného sociálního zajištění či pečovatelských služeb, disponující dostatečným klackem na banky i oligarchy. Orbánův stát neznárodňuje, není proti majetku. Ale byznys pěkně postavil do latě. Asi tak, jak by to u nás udělala Ilona Švihlíková.

Jen ta jejich řeč je děs běs… Podle mě je to vlastně už jediná překážka, kvůli které se lidé bojí podnikat v Maďarsku.

Zkrátka a dobře, když v Evropě mluví Orbán, tak všichni europoslanci poslouchají. Buď zatínají pěsti a nebo tleskají.

Když v Evropě mluví Fiala, jdou všichni na oběd…

________________________________________________________________________________________________________________________

Přátelé, pokud mě chcete podpořit v mém Vidláckém úsilí, prosím pošlete dar Institutu českého venkova. Každý, kdo pošle alespoň 350,- Kč, může si na oplátku vyžádat knihy, trička, samolepky a odznaky z nabídky. Číslo účtu: 1769955003/5500 IBAN: CZ8355000000001769955003. Kdo chce, může přímo na stránkách Institutu pro platbu použít QR kód. Doporučuji poslat platbu a druhý den si zadat adresu pro zaslání. Stačí přímo na Vidlákových kydech kliknout v záhlaví na „objednat knihu.“

Tento článek (naštěstí) nevyjadřuje oficiální názor Evropského parlamentu.

Hodnocení
Průměrný počet slepic: 4.8 (427 hlasů)

Komentáře

jste fakt velmi naivní (jako velmi často), ale nic si z toho nedělejte, to je bohužel většina našeho národa... 

Průměrný počet slepic: 4 (6 hlasů)

můžete mi říct, v čem kontrétně je NATO pro nás přínosem ?? Západní mocnosti (Francie, Anglie, Německo) nás vždy hodí přes palubu (stejně jako v minulosti), protože pro ně nic neznamenáme (a proč taky, že?), říkám si: proč je čím dál víc Čechů důvěřivých a hloupých, ach jo, už mě to nebaví. Proč máme potřebu pořád někam patřit? Patříme jen sami sobě, nikomu jinému, ani západu ani východu, proč nejsme sví ???  Já, nevím jak Vy, jsem se narodil jako svobodný a jako svobodný umřu (mám na mysli jenom jednu svobodu a tou je ta vnitřní, žádná jiná není)...

Průměrný počet slepic: 4.3 (12 hlasů)

rozhodně si nenalhávejte, že jste byl svobodný. Pokud by se o vás nepostarala vaše maminka, nepřežil byste při té vaší svobodě ani jediný den. Tak kdo z nás je tady naivní?

Průměrný počet slepic: 1.8 (8 hlasů)

a já o koze, vůbec jste nepochopil o čem mluvím....

Průměrný počet slepic: 4.3 (9 hlasů)
Trvalý odkaz

Takže jsem vlastně takový malý Orbán. Ne činy, ale tím, že mě buďto lidi mají dost rádi, nebo je neskutečně seru.

Zde, na tomto webu bychom patrně mohli být spřízněné duše co se týče směřování Evropy. Jasně, byly by tam rozdílné detaily, např. bych po svých minulých zkušenostech nikdy nemohl dát svůj hlas komančům i když Konečné to sluší víc než Gottwaldovi.

Na druhou stranu je fakt, že vedení EU se povedlo na ploše, kde žije skoro půl miliardy lidí, založit dokonalý socík. Naplánovat ekonomiku i když na to ještě nebyly vynalezeny technologie, zdanit a podle potřeb přerozdělit, umlčet ty nesprávné názory. V takto velkém rozsahu se to ještě nikdy žádnému komančovi nepovedlo. Ale soudružku Konečnou tam prostě hodit nemohu, protože by mi to přišlo jako vytloukání klínu klínem. Takže mnohým z vás závidím váš entusiasmus, vaši víru, že až tam pak hodíte toho správného, bude to skvělé. Já v současné době nemám, komu bych svůj hlas s čistým svědomím hodil a kompromisy dělat neumím.

p.s. termín vytloukání klínu klínem jsem použil proto, že se to tak mezi lidmi traduje, že to je blbost. Ve skutečnosti to v práci běžně používám. Klíny mám zásadně od jedné německé firmy, jsou z umělé hmoty a prakticky jsou nezlomitelné. Potíž je, když kácíte zlobivý strom a chcete ho na opačnou stranu, než je nakloněný, tak ho naříznete, posichrujete si ho klíny, ale někdy se mu stejně nechce. Až si vám prostě na ty klíny sedne. A když si na ně sednou zarputilé dvě tuny, fláknete do toho kalačem, ale on se vám od nich odrazí jak od trampolíny. Takže musíte do auta, kde máte od kováře vykované dva železné klíny.Kovaný klín se nezakecá, vždy po úderu kousek zajede do stromu. Jasně, trochu se boří do toho dřeva, ale jak o kousíček popojede, tak ten řez rozšíří o třeba 2 milimetry, což ale znamená, že 30 metrů výš se vám koruna posune vaším chtěným směrem o 20 cenťáků. Tím ale už není takový tlak na ty dva umělohmotné, tudíž potom bušíte i do nich, takže společnými silami ten strom přeperou. Můj osobní rekord je 7 klínů v jednom stromě. Proč 7? Standartně se dělají 3 základní rozměry klínů. Já jsem si nechal u sedláře zhotovit pouzdro na opasek na dva, protože to většinou stačí. Třetí, největší rozměr mám v batohu. Pak tam mám ještě nadstandartní umělohmotný xxl. Když ani to nepomáhá, pak mám v autě ještě další umělohmotný xxxxxl. No a pak jde to železo. Takže rčení vytloukat klín klínem, že je blbost, není pravdivé, protože to funguje. To já jenom kvůli osvětě pro ty, co běžně klíny nepoužívají.

Průměrný počet slepic: 2.7 (41 hlas)

Rčení „vytloukat klín klínem“ jste nepochopil správně. Nikdy jsem se dřevorubectvím neživil ale měl jsem 2 ha lesa, než mi to brouk sežral a nějaký ten strom jsem také poslal k zemi. Vy při kácení stromu dáváte klíny vedle sebe a bušíte do nich jedním směrem. Ty klíny si tak vlastně vzájemně pomáhají.
Tím rčením je ale myšleno, nebo alespoň to tak já chápu, dát klíny proti sobě, třeba při zpevnění vzpěr. Takto ale klín klínem opravdu nevyrazíte, to jistě víte :-)

pěkný den všem přeje Jirka Vlach

Průměrný počet slepic: 4.2 (26 hlasů)

Jak to píši já, má to logiku, jak to píšete vy, to taky. Ale napadají mě i jiné příklady.

Např. mužský penis je do špičky, někam vniká. V podstatě funguje jako klín. To, co mají ženy mezi nohama, tomu se běžně říká klín. Tudíž pak dochází k vytloukání klínu klínem. Já toto provozuji od puberty a furt mě to baví.

Průměrný počet slepic: 3.5 (39 hlasů)

právě jste zařídil úsměv na mé tváři a asi nejenom na té mé :-) Díky

Průměrný počet slepic: 3.5 (31 hlas)

milování jsem ještě neslyšel 😁😁😁

Průměrný počet slepic: 2.9 (10 hlasů)

Otázka: Je možné chujem přerazit dub? Odpověď: Ano, ovšem za předpokladu, že chuj je dubový a dub je chujový!

Průměrný počet slepic: 3.8 (16 hlasů)

Mne napadla jiná implementace onoho vytloukání. Vaším cílem je strom pokácet, ale co když máte klín v nějaké konstrukci, která něco nese, a potřebujete tuto část rozebrat. A klín je příliš měkký, dřevěný, zaseklý. Tak tam natlučete jiný klín, abyste tento uvolnili. Dosáhnete však jen toho, že starý klín uvolníte a místo něj zaseknete nový.

Anebo případ, kdy tento nový klín tlučete z druhé strany proti tomu stávajícímu. Ony na sebe špičkama pěkně najedou a zaseknou se oba dva. To se mnohdy velmi hodí, ale v případě demontáže jste z jednoho zaseklého klínu udělal rovnou dva zaseklé, což situaci rozhodně nevyřešilo.

Průměrný počet slepic: 3.7 (15 hlasů)

Když se mu nechce, máte na druhé straně proti náseku to už zaklínované, tak další tam tlučete poblíž nedořezu. Teoreticky by se mohlo stát, že tam dva, každý z protilehlé strany ,se navzájem dotýkaly a vlastně by si vadily, jedním byste vytloukal druhý, ale v přetlačení byste ničemu nepomohl.

V tomto případě by ale byla chyba ve vás. Vy vidíte průměr stromu, víte délku klínů už tam natlučených a víte délku těch, které tam proti sobě hodláte prdnout. Takže musíte vzít kratší, ale širší. Když tam dáte dlouhej, začne se vám logicky hádat s jiným, který tam už je vražený.

Umístění klínu je důležitá věc. Přijdete ke 120 letému smrku, vypadá v pohodě, uděláte násek a pak začnete hlavní řez, který vedete až k nedořezu, který tam musíte nechat. Potíž je, že mnoho smrků bývá vyhnilých a vy dovnitř sice nevidíte, ale jednak koukáte na hoblinky, které vám z toho chlejstaj, ale hlavně máte s tím stromem kontakt krz lištu vaší motorové pily a okamžitě podle odporu dřeva poznáte, jak on vypadá uvnitř. Podle toho uděláte širší nedořez na jedné straně a podle toho umísťujete klíny.

Abyste se správné klínování naučil, musíte to předtím mnohokrát dokurvit a pak se dřete s věšákem. Ale tak je to asi s každou prací. Žádný učený z nebe nespadl.

Ale co se týče používání klínů, jsem ochoten si kdykoli s kýmkoli z tohoto webu dát soutěž.

Průměrný počet slepic: 3.3 (21 hlas)

Pro hexvonkei.

První odstavec je správně. Toto rčení vzniklo z toho, že někdy uděláte kus práce a v podstatě jste ničeho nedosáhli. Uvolnili jste první zaseklý klín, ale druhý je zaseklý místo něj. Takže jste se nadřeli, ale pořád máte jeden klín zaseklý a druhý volný atd. Takže jste pořád tam kde jste byl na začátku. Ale jinak pánové -  vaše starosti bych chtěl mít...Hezký večer.  :-)

Průměrný počet slepic: 4.9 (9 hlasů)

Je to sprostý fašismus tak nějak Havlovsky humanizovaný. 

V to našem socíku zůstávala většina nadhodnoty z práce tady. Jo, lidi si ukrádali, ale materiál zůstával v republice. Elity si ukrádaly, ale odkláněly už tenkrát do ciziny, do banky v Německu nebo ve Švýcarsku. Stát nesypal cizákům miliardy do ciziny jako to umožňuje dnes.

Ta UEchunie nám sice sype tzv. dotace, ale jenom hrstce vyvolených, zatímco se skládají na tribut všichni poddaní. Přerozdělováním dotací se v ČR živí 30 tisíc parazitů!

Za německého fašistického protektorátu i fašisti cpali svým pacholkům a snaživý pracantům prebendy, které jiní neměli. Zaměstnanci zbrojovek a důležitých profesí si nestěžovali. Ti, kterým patřily fabriky a doprava si také mastili huby, dokud jim Říše měla čím platit. 

Průměrný počet slepic: 4.8 (4 hlasů)
Trvalý odkaz

Pan RichardCZ tady včera postoval, že se máme připravit ještě na jedno Fialovo vládnutí. Podle mě může být. Plán je zřejmě takový: nejprve se distancovat od Pirátů (hotovo), zdiskreditovat KDU-ČSL (kauza 95000 běží), zdiskreditovat TOP09 (to nebude těžké) a jejich zklamané voliče tímto způsobem přesměrovat k ODS nebo Starostům. Popřípadě ke Kalouskovo straně KASTRÁT (dočasný pracovní název).  

Fáze číslo 2 bude obsahovat utvoření koalice ODS+Starostové+KASTRÁT nebo možná   ODS+Starostové+Motoristé (když KASTRÁT nebude mít dostatečné preference nebo zájem).  A máme je tam zase, protože 15% (ODS)+ 12%(Starostové)+ 10%(Motoristé)= 37% a to je víc než bude mít Babiš.  V odhadu uvádím,  že všechny voliče Spolu přebere ODS pro snažší počítání, přestože to tak úplně nebude. A ten zbytek hlasů, které zabloudí jinam, a ještě více může klidně doputovat ze zahraničí. Takže takovým jednoduchým trikem se dají vyhrát volby a my budeme zase nevěřícně koukat jak je toto možné :-( ..........Howgh    

Průměrný počet slepic: 3.6 (39 hlasů)

jako vždy dobrý koment. Jinými slovy: vždy půjde jen o koryta o nic víc, o nic míň, cokoliv jiného očekávat je naivní. Pokud totálně nepřekopeme systém, NIC se nezmění, už jsem to tu psal mnohokrát. Parl.demokracie nefunguje-nikde...

Průměrný počet slepic: 4.1 (30 hlasů)

In reply to by Chuck

Trvalý odkaz

Děkuji za zpětnou vazbu, akorát jednoslepičáci si myslí, že se to stát nemůže :-) . Doufám, že budou mít pravdu i když ANO se může jestě pěkně vybarvit. Sice se Babiš teď lísá k Orbánovi, ale až na něj Layenová bafne, tak zase bude držet lajnu.

Ještě jsem konzultoval téma předvolebních koalic s ChatemGPT a tady je výsledek:

Řekl/a jsi:  A jakou bys tedy navrhoval koalici do voleb, aby byla ODS nejpravděpodobněji ve vládě, pokud preference stran zůstanou stejné 

ChatGPT řekl:  ChatGPT  Pokud by preference stran zůstaly podobné těm současným, bylo by klíčové vytvořit širokou středopravicovou koalici, která by mohla překonat dominantní pozici ANO a současně přilákat voliče z jiných segmentů politického spektra. Zde je několik návrhů, jak takovou koalici postavit: 

1. Pokračování koalice SPOLU (ODS, KDU-ČSL, TOP 09)  • Stabilní základ: Tato osvědčená koalice má pevný základ a v minulosti fungovala, což by voličům signalizovalo kontinuitu. Aby byla úspěšnější, je třeba lepší koordinace a jednotné vystupování.  • Vylepšení: Vtažení regionálních lídrů: Koalice musí těžit z úspěchů v krajích, kde jsou silní kandidáti, a prezentovat je jako tváře kampaně. 

2. Rozšíření o STAN (Starostové a nezávislí)  • Pragmatické spojení: STAN se již osvědčili jako koaliční partner, ačkoliv po volbách 2021 přišli o část podpory kvůli aférám. ODS by měla zvážit, zda je pro tuto spolupráci vhodná doba, protože STAN mají silnou pozici zejména v regionech, kde ODS potřebuje růst.  • Regionální podpora: STAN přitahují voliče, kteří oceňují silné lokální vedení a nezávislé osobnosti. Tato kombinace by mohla oslovit voliče ANO, kteří mají regionální preference, ale jsou nespokojeni s Babišovou centrální politikou. 

3. Možné vtažení Pirátů  • Strategické riziko, ale potenciál růstu: Piráti představují liberální voliče, kteří jsou nespokojeni s ANO, ale mají problém s klasickou pravicí. Spolupráce s Piráty by byla riziková z hlediska hodnotových rozdílů, ale mohla by přinést nové voliče, zejména ve městech a mezi mladšími lidmi. Bylo by však nutné vyjednat jasné programové kompromisy.  • Spojení liberálního a konzervativního křídla: Pokud by se našla programová shoda v oblastech jako digitalizace, transparentnost a modernizace státní správy, mohlo by toto spojení přinést zajímavý mix voličů. 

4. Vyhýbání se SPD a extrémním subjektům  • Odmítnutí spolupráce s SPD: Zásadní pro budování dlouhodobé důvěry mezi pravicovými voliči je udržení distance od extremistických a populistických subjektů, jako je SPD. Voličům by měla ODS nabídnout jasnou a důvěryhodnou alternativu k populismu. 

5. Spojenectví s dalšími menšími stranami  • Zvážit spojení s regionálními uskupeními: V některých krajích existují silné regionální strany (např. Starostové pro Liberecký kraj nebo jiné lokální koalice), které by mohly přinést dodatečnou podporu. Tyto menší strany mohou pomoci v regionech, kde ODS tradičně nemá silné zastoupení. 

Doporučená koalice pro volby 2025:  • SPOLU + STAN: Toto spojení by mělo největší potenciál oslovit jak středopravicové voliče, tak ty, kteří hledají stabilní, zkušené lídry na lokální úrovni. Kombinace zkušeností ODS s regionálním vlivem STAN by mohla oslabit ANO a zároveň zabránit úniku voličů k Pirátům nebo k menším stranám.  • Možné oslovení Pirátů po volbách: Pokud by se preference před volbami příliš neměnily, bylo by rozumné ponechat otevřenou možnost povolební spolupráce s Piráty, pokud by volby přinesly patovou situaci. Piráti by mohli být klíčoví pro vytvoření většinové koalice, která by zamezila vlivu ANO a SPD. 

Tato koalice by měla realistickou šanci na získání nadpoloviční většiny a na vytvoření stabilní vlády, pokud by preference zůstaly podobné současným.

 

Průměrný počet slepic: 2.3 (13 hlasů)

In reply to by iw23

Trvalý odkaz

To iw23,

Vážený pane iw23. Rád si přečtu Vaše příspěvky. V podstatě jsme plně názorově na stejném stupni. Někdy mám dojem, že opisujeme svoje myšlenky jeden od druhého.

Jste první člověk, kterého takto veřejně oslovuji. Bylo by nám ctí nabídnout Vám členství v našem hnutí VIZE. Koukněte se, prosím, na náš web a promyslete mojí nabídku. Jsme v začátku, moje nabídka je práce a zase práce.

S úctou

www.hnutivize.cz

Milan Auředník

Průměrný počet slepic: 1.3 (3 hlasů)

Děkuji pane Milane za nabídku, ale musím bohužel odmítnout. Časově moc nestíhám, protože stále chodím do práce a do toho teď máme ještě nový přírustek do rodiny, takže k tomu dělám na další úvazek dědečka :-). Už teď píšu dost příspěvků v noci, takže prostě nemám kapacitu. Jinak  Vaše stránky jsem už viděl a působí velice profesionálně. Přeji Vám hodně úspěchů ve Vaší další činnosti - iw

Průměrný počet slepic: 4 (1 hlas)

z toho mi jasně vyplývá, že ChatGPT je totální sračka !!! A prý umělá inteligence! No proto je umělá, protože je úplně blbá !!!

Ach jo, kam to lidstvo dospělo, když se potřebuje spoléhat nikoliv na vlastní, ale umělou inteligenci, nikoliv PánBůh s námi (ani nevím, kdo to je ten Pán Bůh), ale zdravý lidský rozum s námi... 

Průměrný počet slepic: 4.9 (7 hlasů)

In reply to by Chuck

Trvalý odkaz

- se učí z internetu. Pokud většinově nalézá tyto názory, předkládá je jako fakta. Pokud se odchýlí, patrně se existují mechanismy, jak ho korigovat ve smyslu víry pravé.

 

Průměrný počet slepic: 4.8 (4 hlasů)
Trvalý odkaz

Asi jste si mnozí všimli, jak se nám po světě zase začíná rozvíjet antisemitismus. Ono to ale není kvůli odvetným akcím Izraele, to se začalo dít po útoku Hamásu, ještě předtím, než Izrael vyrazil. Levicová mládež a arabové vyrazili do ulic, s tím, že si za to ti židáci mohou sami. Antonín zde mě nazývá Židem. Mě to nevadí, ale cítím, že on to myslí pejorativně. A i z některých příspěvků cítim negativní energii v tomto.

Proč toto píši? Když jedu z práce, tak se občas stavím v takovém tom malém Tesku na okraji města. A už několikrát se mi stalo, že na kase seděla mladá dívčina, cca 20 let. Dělat na kase v márketu asi není zrovna prestižní povolání, musíte obsloužit hafo různorodých lidí, kteří mají různé názory, ale ona hrdě nosí na krku řetízek a na něm přívěšek s Davidovou hvězdou. A já starej kokot, rebel, při pohledu na tuto slečnu, jsem se hluboce zastyděl. Já ho mám taky, ale asi před dvěma lety se mi řetízek přetrhl, tak že si koupím jiný, ale nějak jsem se k tomu nedostal.

Ale ten její přívěšek a její hrdý výraz nad ním mě nakop, takže dnes dopoledne vyrazím do zlatnictví, koupím nový a v pondělí si k ní s ním zajedu pro sváču, aby viděla, že v tom není sama.

Průměrný počet slepic: 3 (38 hlasů)

Nechci Tě rozesmutnit, ale není jisté, že ta slečna ví symbol čeho nosí na krku. Mnoho lidí nosí na krku křížek ale jen proto že se jim líbí. O tom co to vlastně znamená má jen mlhavý pojem.

Průměrný počet slepic: 4.4 (32 hlasů)

A mám nachystánu zkoušku. Až zaplatím, tak jí na odchodu řeknu Šalom.

Budu sledovat její oči. Pokud to bude považovat za jiný výraz pro nashledanou, je to pozérka. Šalom totiž rozhodně pouze nashledanou není. Pokud na toto mírně skloní hlavu a popřeje mi to samé, ví co jsem jí právě přál a je naše.

Průměrný počet slepic: 2.7 (27 hlasů)

.. s postarší dámou, co měla v uších náušnice s Davidovou hvězdou..

Ta paní byla zaměstnankyní rakouského konzulátu v Praze. Psal se rok 1996, měl jsem za manželku hodně namíchanou Ukrajinku, co vlastně vůbec Ukrajinka nebyla. Táta etnický Němec, máma 1/2 na 1/2 Ruska / Běloruska, jen žili v Berďjansku, což je přístav u Azovského moře. 

Moje paní pracovala jako krejčová ve firmě, co šila divadelní kostýmy, v té době "oblékali" letní inscenaci Verdiho Aidy v rakouském Garsu. Samozřejmě děvčata dostala lupeny na premiéru, rakušáci byli unešení z jejich práce, a protože jsem v té době byl hlavní účetní pobočky rakouské cestovky v Praze, tak jsme jim zajistili v Garsu ubytování a doprovodný program, malý autobus z Prahy a zpět, řídil ho osobně pan Macek, majitel naší dvorní přepravní služby Macek Coach.. 
Má paní ale, jako občanka Ukrajiny, potřebovala vízum. Tak jsme vše podali, včas, a vízum se vleklo a vleklo, až nakonec byl čtvrtek, všechny holky byly v autobusu, zajeli jsme k rakouskému konzulátu a čekalo se jen na mou paní, až přijde s konečně vydaným vízem. Z ambasády vylezla ubrečená, že jí vízum nedali..

Tak jsem vlezl do první telefonní budky (dřevní doby, mobil měl jen ředitel pobočky) a zavolal svému šéfovi. Říďa zavolal do Vídně paní majitelce, a ta zavolala na Östereich werbung, což je agentura propagující turismus v Rakousku, ti zavolali na rakouské ministerstvo zahraničních věcí, aby se zeptali, proč manželka hlavního účetního rakouské cestovky nedostala vízum na zájezd který tato cestovka zajišťuje.. Než jsem došel zpátky na konzulát, tak ta arogantní dáma s náušnicemi s Davidovou hvězdou stála vyděšená takřka v pozoru, vedle ní byl pan konzul, už byla připravená a s nálepkou víza v ruce. Lípnula ho mé paní do pasu a mohlo se jet.. 

Řekl jsem jí, že má špatné náušnice, aby si pořídila náušnice se svastikou. Zůstala stát zkoprnělá a neřekla ani slovo..

Osobně soudím, že se jednalo o obyčejnou babskou zlomyslnost, paní z konzulátu byla odkvétající dáma okolo padesátky, moje manželka mladá 27-letá holčina.. 

Průměrný počet slepic: 3.9 (28 hlasů)

kundy se nacházejí v každém národě, ten náš nevyjímaje.

Taky jsem si židovku nevzal, moje žena vypadala, jako by právě přišla z irských lesů, s těmi zrzavými vlnitými vlasy do pasu, akorát si zapomněla toho vlkodava. (Ale občas vrčí stejně).

Debilita jednotlivce se vyskytuje ve všech rasách a národnostech.

Průměrný počet slepic: 3.6 (21 hlas)

.. svého národa, tvé děti už nejsou Židé.. Není to škoda? Inu, feromonům neporučíš..

S tím, že blbost je internacionální, s tebou mohu jen souhlasit. Když Alexandr III-Alexandrovič, otec posledního ruského cara Nikolaje II-Alexandroviče vypověděl po vraždě svého otce Alexandra II Nikolajeviče Židy z Ruska, tak ti nejschopnější odešli do Ameriky a Anglie, a na kontinentě zbyli ti ostatní, v Německu a v Halyči, tedy, zastavili se tam, kde už je nikdo nevyháněl. O tom je i slavný muzikál "Šumař na střeše".

Takže ti nejúspěšnější obchodníci, bankéři  a burzovní spekulanti jsou v Anglii a Americe, a nám tu holt zůstali převážně revolucionáři a lichváři, říznutí lékaři, advokáty, učiteli, muzikanty, herci, obchodníky, sem-tam nějaký ten zlatník, či brusič diamantů v Antverpách.. Vzhledem k tomu, že se už několik tisíc let šlechtíte na inteligenci a flexibilitu, tak v sekulárních státech děláte i kariéru jako politici, vojáci a státní úředníci.

Proto také Theodor Herzl po Dreyfusově aféře, Hilsneriádě, pogromech v Halyči a Novorossii založil sionistické hnutí, protože pochopil, že Židé nemohou být jen vládnoucí elitou v nežidovských státech, ale že musí mít svůj vlastní stát, ve kterém budou schopni všechno zajišťovat sami, od pěstování obilí a chovu zvířat až po řemesla.

Proto také státu Izrael fandím, i když si myslím, že to v Gaze hodně přepískli, a že si jen "vychovávají" další generaci Arabů, kteří je budou k smrti nenávidět, což je škoda. Ale na druhou stranu, Arabové sami bojují často nečestně, schovávají se za civilisty, starce, ženy a děti, nemocnice a školy. 

Průměrný počet slepic: 3.6 (16 hlasů)

Genofond tohoto národa byl v minulosti ochuzen o mnoho daleko lepších sokolíků, než jsem já. A je zde furt.

Já se vždy snažil vychovat své nežidovské potomstvo, aby žili sebevědomý život, chovali se ke svému okolí čestně a rovně. Ale pokud se někdo bude blbě chovat k nim, tak jsem jim radil, že nejlepší je pak je nakopat do koulí.

Průměrný počet slepic: 3.4 (8 hlasů)

Jako Arabové? Co je vlastně semitismus? Musí být, když je antisemitismus.

P.s.: možná se mýlím, ale mám podezření, že ta dívčina nemá áhnung, co má vlastně na krku. Co bych měl nosit já, co by ateista? Myslím, že o tom to není.

Průser a jeho počátek je jinde.

Oranžová jsou Semité. (podle Wiki)

Rozšíření Semitů (oranžově)

Průměrný počet slepic: 4.2 (21 hlas)

co bys ty měl nosit na krku a i kdybych měl nějaký návrh, neodvažoval bych se ti ho sdělit, protože toto je tvoje osobní věc.

Třeba je to jen rebelka. O tom něco vím. Za komančů jsem měl vlasy 8 cenťáků nad prsními bradavkami a v levém uchu náušnici. Ne proto, že by se mi to nějak líbilo, ale rád jsem nasíral většinovou společnost.

Ale zase tu dívku nepodceňuj. Třeba vnímá svoje kořeny a sere jí, že její národ už několik tisíc let pronásledují a vyvražďují a mnozí ho považují za původce všeho zla, co je na této planetě, tak prostě svou mladickou rebélií si to prdla na krk a vyližte mi prdel.

A mimochodem, sice už netrpím mladickou nerozvážností, ale jak jsem výše psal, už jsem byl v krámu a mám tu hvězdu na krku taky.

A rozhodně se nikdy nehodlám stydět za svůj původ. Naopak, jsem na něj hrdý.

Průměrný počet slepic: 3.4 (22 hlasů)

.. turkický, nebo také turko-tatarský. 

Semitští Židé, nebo také Sefardi, jsou bratranci arabských národů, Starý zákon je o nich.

Pak tu jsou ještě potomci Chazarů, Aškenázští Židé, kteří mají turkický původ. Chazarský kaganát se nacházel mezi muslimy na jihu a křesťany na severu, z nějakého důvodu přijali jako národní náboženství Judaismus. 

Většina Židů, žijících na světě, jsou právě Aškenázové, právě oni obnovili židovskou státnost.. Sefardští židé to nemají ani v Izraeli jednoduché, například ortodoxní Sefardi, kterým se říká Charedim, dodnes nesouhlasí se vznikem státu Izrael, odmítají platit Šekelem (národní měna státu Izrael) mnozí mají i elektrocentrály, aby ani elektřinu nebrali od státu, platí většinou dolary a kreditkami..

Průměrný počet slepic: 3.9 (13 hlasů)

Pane berrnarde, zajisté víte, že nejen Palestinci, ale i Arabové jsou Semité. Píše se to už ve Starém zákoně bible. Zkuste si to najít. Stačí zadat třeba 12 kmenů Izraele. 

Průměrný počet slepic: 4.3 (3 hlasů)
Trvalý odkaz

Eric Zuesse, Americký spisovatel a investigativní historik o trajektorii NATO a jaké by to mohlo mít důsledky. Realita, nebo spíš zbožné přání...?

https://zvedavec.news/komentare/2024/10/10248-nato-ve-smrtici-spirale.htm

Průměrný počet slepic: 4.5 (19 hlasů)
Trvalý odkaz

Po převratu mnoho lidí nechtělo věřit, že jsem nebyl v KSČ, takové byly (a více-méně jsou) mé názory. Ale dnes být pravičákem nedá moc práci, vlastně vůbec žádnou! Jak se ptala jedna německá novinářka: "Čím to je, že ačkoli jsem se nehnula z místa, stojím najednou na druhém břehu?!"

Dokonce jsem dnes musel dát za pravdu Mašínovi!

A k Orbánovi: mají to v genech, ti Maďaři, až se to Slovákům zajídalo. Hájí své zájmy -tak či tak. Teď takto. Když máme zájmy stejné, je to O.K. Ale přes všechno: jsou většími realisty, než fangličkáři Poláci, kteří se vždy měli za něco víc a než na co měli. A Češi, co vzývají uplakaného sv. Václava?! Škoda mluvit, těch pár výronů skutečného vlastenectví nestačilo, aby se zapsalo v genové výbavě. 

Průměrný počet slepic: 4.2 (21 hlas)
Trvalý odkaz

Kurňa, Maďarsko je menší než my. Má menší HDP než my, má méně průmyslu než my… a přesto, když Orbán Unii předsedá, tak je to celé o něm. Buď pro Orbána nebo proti němu, ale nikoho to nenechá v klidu. Je to proto, že jediné Maďarsko a ještě Rakousko jsou historické státy Evropy, ne konstrukty včetně nás.  Mají svou dlouhou historii, jazyk, kulturu a za celou dobu jejich existence je nikdo neporazil, nezačlenil, nespojil a následně nerozdělil tak jako nás. A Maďaři se cítí být Maďary a ne Evropany, jako spousta Čechů.  Navíc se chystá opět vytvoření společenství, jen tentokrát to bude Maďarsko-Rakousko a my zase budeme jako Čechy-nikdo. No pořád lepší, nežli Trojmoří, to bychom jako národ zanikli úplně a trvale. Takže se modleme, abychom se do té plánované grupy Maďarsko-Rakousko vůbec dostali. Slováci, ti už pochopili a na cestu do společenství se už vydali.

Průměrný počet slepic: 4.3 (24 hlasů)

.. připomenulo mi to jednu příhodu z Europarlamentu..

Europoslanec Otto Habsbursko-Lotrinský byl osloven: "Víte, že Rakušané a Maďaři dnes hrají fotbal?" Arcivévoda se pousmál a odpověděl: ".. a proti komu?"

Průměrný počet slepic: 4.7 (11 hlasů)

stále (až na nějaké výjimky, jak už to tak bývá) u mě stoupáte v ceně 

Průměrný počet slepic: 3 (3 hlasů)
Trvalý odkaz

Podívejte se na video v odkazu: zmrzačil a ujel. A dostal hrozný trest: rok bez řidičáku a 100 hodin prospěšných prací. Protože je ČERNEJ?!

https://www.danisch.de/blog/2024/10/11/fuehrerschein-oder-freifahrtschein/#more-66030

Průměrný počet slepic: 4 (10 hlasů)
Trvalý odkaz

V posledím roce jsem v práci zažil 5 maďarských kolegů. Čtyři z nich mi byli ochotni sdělit své postoje k Orbánovi. Jeden si ho váží, zejména z důvodu protiválečného postoje. Ale tři ho považují za mafiána, který zneužívá svého postavení ve smyslu " každé hrábě hrabou k sobě"...

Kdyby bylo v Maďarsku vše pozitivní a Orbán strůjcem veřejného blaha, pak nepotkáte ve švýcarské vesnici s 1200 obyvateli během jednoho roku 5 zde pracujících maďarů.

Dle úspěchů zdejších Suverénů lze usoudit, že nejlepším systémem je ten, kde všichni mají možnost podílet se přímo na správě věcí veřejných.
A o tom - nejen Vidlák, ale i Orbán - mlčí :-)

Průměrný počet slepic: 1.5 (6 hlasů)

Padesát let poslouchám, jak je to prima vzít ruksak a hurá do ciziny rejžovat zlato, protože na MĚ tam všichni čekají.

Pět Maďarů ve Švýcarsku je váš vzorek? Co si asi myslí naši němečtí přátelé o čezku, když mají montovny plné Čechů, kteří dělají za peníze, za něž se Noví němci válejí v ubytovnách na dávkách? Ti Češi, šmejdi, se tam cpali načerno makat hned v 90, roce po převratu mladobolševiků proti starobolševikům. Bylo za vlád Havla, Klause, Zemana i Pavla, premiéry už si ani nepamatuju. Ty pracující Čechy tam milí němečtí přátelé naháněli jako dobytek, zavírali je do kriminálů, zakazovali pobyt až na 10 let, filcovali jim auta na hranicích.... A dneska loví v českém pohraničí práceochotné lidi! Proč tam nakoupili milí němečtí přátelé miliony otroků, které jenom živí? 

A teď mi řekněte, Miloši z Bernu, co si ti Němci myslí o českých premiérech? Kolik Čechů ví, jak se jmenuje německý prezident a premiér? Merkelová? Kolik Němců ví, jak se jmenuje český PEPA a Fijalka? Já taky nevím, jak se jmenuje švýcarská hlava soustátí a její choť.

Průměrný počet slepic: 4 (2 hlasů)