Je radost mít takového spojence...

Autor
Štítky

Tak nám prý unikly tajné plány izraelské odvety vůči Íránu. Tedy… ne nám, ale Pentagonu. A byl to velice šikovný únik. Íránci se dozvěděli všechny podrobnosti a veřejnost se nedozvěděla nic. Prosím, povšimněte si, že o tom referovala všechna média jako o úniku a vůbec nikdo nepřemýšlel o tom, že by se toho zmocnily nějaké tajné služby, které to íráncům předaly. Nebo, nedej Bože, že by to získaly přímo íránské tajné služby.

Říká se tomu únik informací, ale správnější označení by bylo, že to Američani Íráncům prostě nabonzovali.

Proč? Já vlastně nevím a je mi to celkem jedno… asi proto, že Kamala nechce přijít o muslimské voliče v USA. Nebo o studenty z Harwardu, kteří jsou fanatičtější a propalestinštější než sám Hamás. Nebo možná proto, že Írán fakt udělal potichu jaderný test a modří už vědí, že se změnila všechna pravidla hry. Na zničení Íránu je zapotřebí celá řada atomovek. Na zničení Izraele v podstatě postačí jedna. Nebo možná proto, že na větší válku na blízkém východě čeká Číňan, aby zahájil válku na dálném východě o Taiwan. A nebo možná proto, že se tam ve Washigtonu už všichni hádají o moc a je jim jedno, co se děje pod jejich věžemi ze slonoviny.

Podobně to vypadalo před rokem na Ukrajině, pamatujete? Teď právě končila ta slavná ofenzíva, která měla rozdělit bojiště, Ukrajinci měli stanout na břehu Azovského moře, Putina měli podříznout siloviki a válka měla skončit slavným ukrajinským vítězstvím. Nebo tak nějak to tehdy předpovídalo kazašské stepní orákulum, Džamila Stehlíková. Místo toho Ukrajina postoupila asi o deset kilometrů ve stepích, předvedla, že západní tanky hoří stejně dobře jako ty ruské, jen je neunesou místní mosty a špatně se tahají z bláta, ztratila sto tisíc mužů a také reputaci. V této době už věřil v úspěch jen maršál Petrla… a dodnes ho to nepřešlo.

Američané už ale Ukrajincům moc nevěřili a začali se handrkovat, jestli těch šedesát miliard dolarů pomoci ještě vůbec stojí za to. Jestli to už nejsou vyhozené peníze, protože prachy jsou vždycky až na prvním místě. A handrkovali se dlouho, kluci jedni… Celé měsíce seděli v teple kongresových budov, kde fungovalo topení, klimatizace, kantýna i kokain na záchodcích a s plnými břichy řešili, jestli nechají Ukrajinu padnout hned a nebo za ty prachy ještě Rusům trochu zasolí. Ukrajinci zatím umírali v blátě a začali přemýšlet, kde se stala chyba.

Když loni zaútočil Hamás na Izrael, napsal jsem, že Izrael je pro kredibilitu USA stokrát důležitější než Ukrajina. Je dokonce důležitější než celá Evropa. Americký prezident může klidně poslat Ukrajinu k šípku. Může klidně poslat k šípku celou Evropu. Může prohrát v Irákau i Afghanistánu a v Pentagonu se nepohne ani myš. Žádný generál nebude vyhozen z funkce, nikdo nebude vyšetřovat, kdo za tu blamáž může. Ale nemůže si dovolit nechat padnout Izrael. To se politicky nedá přežít.

Jenže… jak vidíte, ono už je to vlastně skoro jedno. Ani takový přítel Ameriky jako Izrael, už nemá jistotu. Netanjahu je vůči Bidenovi v mnohem lepším postavení než Zelenský, Izraelci v tomto ohledu vrtí psem a nikdy se jim nedostane ponižujícího zacházení a jsem si jistý, že proběhlo opravdu hodně jednání s americkou administrativou, než se Bibi pustil do své války proti Palestincům a začal provokovat Írán různými atentátíčky na íránské kamarády.

Když se na to podíváte, tak Izraelci dělají přesně to samé, co dělali Ukrajinci před začátkem války. Provokují většího nepřítele. Záměrně neříkám silnějšího, protože válka zase jednou zcela změnila svou tvář, ale rozhodně ani Američanům ani Ukrajincům ani Izraelcům nevyšla jejich sázka na sofistikované a drahé vojenské hračky.

Zelenský věřil, že ty ovace v americkém senátu jsou upřímné a uvěřil Borisi Johnsonovi, že to Západ s tím přátelstvím myslí vážně. Netanjahu nejspíš uvěřil tomu, že prostě může. Že má na Američany dost velké páky, aby dostal, co pro válku potřebuje.

Jenže už to není pravda ani v případě Izraele. A je vlastně úplně jedno, jestli je to proto, že impérium upadá a nebo proto, že impérium nechce. Je úplně jedno, jestli se změnila povaha války, nebo na to už Američané prostě nemají prostředky, protože jejich průmysl je v Číně a jejich dluhopisy v Saúdské Arábii. Je úplně jedno, jestli je to hloupými politiky, senilním prezidentem, či intrikami teplých a zelených liberálů. Prostě to přestalo fungovat. Je úplně jedno, že v USA mají Elona Muska, protože jeden geniální podnikatel prostě nepřetlačí desítky milionů migrantů z latinské Ameriky. A zdá se, že už je úplně jedno, že Američané mají dvanáct letadlových lodí. Jestliže bylo možné pomocí laciných raket a dronů potopit raketový křižník Moskva, je možné potopit úplně stejným způsobem cokoliv.

Je fakt radost, mít takového spojence. V rozhodující chvíli se začnou dohadovat o penězích a nebo vaše plány nabonzují nepříteli. Když si představíte, že ve stejné chvíli Putin, Chameneí nebo Sitting Ping prostě podepíší dekret a všechno běží jak na drátkách, zatímco na Ukrajině verbíři nahánějí lidi na ulici jako dávní otrokáři, v Izraeli jsou obrovské demonstrace proti vlastnímu premiérovi a v USA vládne stařec nad hrobem, který už si ani nepamatuje, jak se jmenuje… jak to všechno asi může dopadnout?

Žádný stát světa nemá v USA tak exkluzívní postavení jako Izrael. Žádný. Přesto Američané jeho plány naprášili Íráncům a ještě to drze přiznali. Pískejte konec, tohle se prostě nedá vyhrát. Starý svět se rozpadá v prach. Ve Washingtonu to začalo a tam to také skončí.

Možná už za tři týdny…

A jestli si někdo myslí, že Trump ukončí válku na Ukrajině jedním telefonátem, tak neukončí. Neukončí ji vůbec.

________________________________________________________________________________________________________________________

Přátelé, pokud mě chcete podpořit v mém Vidláckém úsilí, prosím pošlete dar Institutu českého venkova. Každý, kdo pošle příslušnou částku, může si na oplátku vyžádat knihy, trička, samolepky a odznaky z nabídky. Číslo účtu: 1769955003/5500 IBAN: CZ8355000000001769955003. Kdo chce, může přímo na stránkách Institutu pro platbu použít QR kód. Doporučuji poslat platbu a druhý den si zadat adresu pro zaslání. Stačí přímo na Vidlákových kydech kliknout v záhlaví na „objednat knihu.“

Hodnocení
Průměrný počet slepic: 4.7 (320 hlasů)

Komentáře

Trvalý odkaz

-------------------------------------------------------

Petr Fiala řekl na sněmu KDU-ČSL, že

Marián Jurečka je jedním z nejlepších

ministrů, které kdy tato země měla.

Asi pošlu na protidrogovou centrálu

podnět, aby udělali ve Strakovce šťáru.

Vypadá to, že Piráti tam při svém

bleskovém vyhazovu nějaký ten

materiál zapomněli.

(FB J. Rajchla)

 

Průměrný počet slepic: 4.8 (131 hlas)

Kde jsou ty časy, kdy Češi měli za blbce Josefa Švejka, který kšeftoval s čokly. Dnes mají blbce Petra Fialu za premiéra, který si kšeftuje z okradeným, ukradeným a snad už i dementním národem.

Průměrný počet slepic: 4.8 (86 hlasů)

Bohužel velmi výstižné. 

Průměrný počet slepic: 4.7 (3 hlasů)
Trvalý odkaz

Co je moc, je moc...

Co je moc, je moc. Dneska jsem čuměl na TV. Byl tam Babiš. Musím tedy poctivě říci, že byl dobrý. Dnes tedy sbíral body. Paní redaktorka na něj neměla.

Ale co jsem tak nějak na půl ucha zaznamenal, to mi teda vytočilo. Že prý EU tlačí jednotlivé státy tohoto divného uskupení, aby se zavázaly na finanční pomoc pro Ukrajinu. A to dle svého HDP. Takže, vážení, pro Českou republiku by to znamenalo cca 30 miliard každý rok hodit do řitě. To si fakt dělají z nás lidí srandičky ? Co srandičky, blázny ?

Pokud máte přesnější info, klidně ho sem dejte. Já jsem nasířený odešel lovit na zahradu KOI kapry. Pryč z této organizace, dokud je čas. Tedy čas nemáme, je za minutu dvanáct.

www.hnutivize.cz

Milan Auředník

 

Průměrný počet slepic: 4.6 (123 hlasů)

mezi Koi kapříkem a třeboňským ?

Průměrný počet slepic: 3.4 (7 hlasů)

Na slušný dotaz rád odpovím. V chuti masa není žádný. Neslyšel jsem o nikom, kdo by to poznal. Cena, to je jiná disciplína . V Japonsku je chov KOI kaprů něco jako u nás třeba hokej. Konají se soutěže začínaje okresem a konče mistrovstvím světa. Člověk si může třeba za 100 Eček koupit rybu jako investici, která má potencionál stát se šampionem. Pokud se tato ryba probojuje svojí krásou na mistrák, (hodnotí to návštěvníci)  jeho cena může stoupnout třeba na milion dolarů. Kapříka nelze zaměnit, každý má svoje po třetím roce života nezaměnitelné zbarvení.

Zajímavost : A aby tu byla také v tomto psaní nějaká politika. Soudruh Dr. Husák dostal od japonského velvyslance dva vzácné KOI kapry v barvách japonské vlajky. V Lánech se jim asi moc nelíbilo. Oba kapříci zanedlouho " padli " 

Takže odpověď na otázku jaká by byla cena takové porce kapra, by zněla O - nekonečno. Královna popu Madonna byla jejich obrovskou obdivovatelkou. Pracoval pro ní člověk, který jezdil po různých výstavách po celém světě a kupoval pro ní ty nejkrásnější ryby. Ta si to mohla dovolit, že ano. Já jsem  KOI kapry choval cca 30 let a pomalu s tím končím. Je to hodně náročné, drahé a pracné. Prostě již nestíhám. 

Milan Auředník 

Průměrný počet slepic: 3.9 (8 hlasů)

In reply to by Milan Auředník

Trvalý odkaz

ale na chuť.

Průměrný počet slepic: 2.4 (5 hlasů)

Tak sorry. Moje druhá věta - a stop.

Průměrný počet slepic: 3 (3 hlasů)

In reply to by Milan Auředník

Trvalý odkaz

jestli není v chuti masa žádný rozdíl tak není třeba chovat ani kupovat, spokojím se s naším kaprem jistebnickým...

Průměrný počet slepic: 3.7 (6 hlasů)

Vypečená vláda to může dělat jako naši milí přátelé a spojenci v USA. 

Spočítá se a zaokrouhlí, kolik se nacpe peněz do našich milých spolubydlících z ukraruska tady v ČR na rekreaci. Od sociálních podpor, přes zdravotní pojištění, inkluzivní výuku češtiny, právní pomoc, desítky parazitujících spolků, které se o naše hosty "starají". Přidat k tomu půjčky zaslané do Kyjeva a zbraně a munici AČR. 

Možná bude přes těch 30 miliard i přebývat. 

Průměrný počet slepic: 5 (2 hlasů)
Trvalý odkaz

Vypadá to, že USA už na to nestačí, jelikož je toho na ně trochu moc. Rozhoření konfliktu na Blízkém východě přišlo v tu pro ně nejnevhodnější chvíli a já si myslím, že to tak Palestinci podporovaní Íránem chtěli. Buď chtěli jen využít že se USA angažují na Ukrajině a mají tak sníženou kapacitu, nebo šlo o koordinovanou akci s Ruskem (něco jako otevření druhé fronty). V této situaci si Amerika musí ještě hlídat ostrov čipů Tchajwan aby si tam Čína náhodou nepřesunula nějaké vojáky, takže opravdu neví kam dřív skočit. V jejich situaci by bylo nejlepší oba konflikty ukončit a soustředit se  na tu Čínu. Nechci ale Joeovi radit, zvlášť když za to nejsem placený :-) ........Howgh

Průměrný počet slepic: 4.4 (46 hlasů)

Nedávno jsem četla, že tam Čína měla cvičení. (našla jsem to pod): 

Čína provedla vojenské manévry u Tchaj-wanu. Její ozbrojené síly se k ostrovu přiblížily ze všech stran. Na moři navíc Peking není jen čím dál aktivnější, ale i silnější. Disponuje už větším množstvím lodí než Američané.

14. 10. 2024 16:00/Seznam

 

Průměrný počet slepic: 4.3 (24 hlasů)

In reply to by včelka Mája

Trvalý odkaz

vždyť je to u čínského pobřeží

Průměrný počet slepic: 4.2 (13 hlasů)

vycvičil a financoval Izrael. Takže Irán bych do toho nemotal. Ten kámoší s Hizballáhem.

Průměrný počet slepic: 4.4 (13 hlasů)

 Sofistikovanost a rozsah současného úderu Hamásu proti Izraeli, a úroveň plánování nezbytná pro takový útok, vyvolal otázku, zda Hamás mohl něco takového dokázat sám – a pokud mu někdo pomáhal, zda to byl jeho dlouholetý největší podporovatel v regionu, tedy Írán. Íránská vláda svou účast na útoku popřela. Íránská mise při OSN vydala prohlášení, v němž označila útok za zcela autonomní s tím, že proběhl „plně v souladu s legitimními zájmy palestinského lidu“.  Podle zástupce poradce pro národní bezpečnost USA Jona Finera, citovaného CNN, se Spojené státy domnívají, že Írán je z velké části spolupachatelem současných útoků Hamásu v Izraeli, ale nemají v tuto chvíli přímé důkazy, které by je s Íránem spojovaly. Izrael tvrdí, že Írán podporuje Hamás asi 100 miliony dolarů ročně. Írán také dlouhodobě a otevřeně podporuje další palestinskou militantní organizaci, Palestinský islámský džihád 

 

https://www.denik.cz/ze_sveta/hamas-valka-izrael-palestina-pasmo-gazy.html

 

Průměrný počet slepic: 3.9 (7 hlasů)

že o té akci MUSEL Mossad vědět dopředu a s oběťmi počítal. Není to tak dlouho, co se židi holedbali, jak mají Hamás komplet infiltrovaný.

Průměrný počet slepic: 4.4 (11 hlasů)

Souhlas. Já osobně jsem přesvědčen (nikomu to nevnucuji), že ten útok Hamásu Izrael potřeboval jako záminku pro útok v Gaze. Jeno nečekali, že jim to bude trvat tak dlouho.

Průměrný počet slepic: 4 (11 hlasů)

In reply to by Jarda z Brna

Trvalý odkaz

myslím také, šlo o roznětku k dalšímu roztahování Izraele a okupaci dalšího území.

Průměrný počet slepic: 4.2 (14 hlasů)

Mossad mlčí. Žádný kobereček na vládě nebo v knessetu, co dělali jeho agenti pro to, aby se taková akce věděla.

Není divné, že ten festival byl takový ten duhový LGBT narušených?

Není divné, že zabití a unesení byli ze 23 zemí světa? Takže, kolik bylo unesených a zabitých  občanů Izraele ?

Na tohle se ti Davidové a Jakubové české bruselvize v každodenních relacích pro čecháčky ptát nebudou.

Průměrný počet slepic: 5 (1 hlas)

Víš čeho se bojím Vidláku? (Sám si i odpovím) ... Že časem nastane doba, kdy se Číně i Rusku společně vyplatí bojovat o Taiwan a Evropu. Teď to tak nevypadá, ale jestli to půjde ještě více do prdele, tak se bojím, aby ta doba nenastala ...

Průměrný počet slepic: 4.2 (48 hlasů)

In reply to by Blc

Trvalý odkaz

Jakou a kterou Evropu myslíš? Třeba nás? A co by z toho měl?!

Navíc Rus v Evropě je -pouze evropská část Ruska je větší, než celá EU...

Průměrný počet slepic: 4.7 (61 hlas)

Rozumím a souhlasím. Teď to ještě fakt nemá smysl. Nicméně Evropa jde "správným směrem" a časem se může stát, že nastane doba kdy bude výhodné Evropu převzít. Jestli totiž bude časem Evropa totálně ve sračkách, tak nevidím důvod, proč by Rusko nemělo zájem. Ani ne tak o suroviny, jako spíše o bezpečnostní nárazníkové pásmo (z dob rozdělení Berlína).

Průměrný počet slepic: 3.9 (43 hlasů)

In reply to by Blc

Trvalý odkaz

až "bude časem Evropa totálně ve sračkách" tak se EU rozpadne sama a nastane opět "převlékání kabátů" (to bude zase sranda) a část států se sama dobrovolně připojí k BRICS+ a tím sami vytvoří bezpečnostní pásmo pro Rusko a spol. Tak to vidím já.

Průměrný počet slepic: 4.2 (17 hlasů)

že si hlavně chránil vlastní krk. A nemohl jaksi ho vyprovodit pouze na své hranice, jelikož už v tom okamžiku měl v plánu půl Evropy schramstnout pro svou ideologii a bez něj by jí osvobodili spojenci.

Takže po osvobození vypukl v mnoha zemích socialismus, my vyrůstali mezi šedivými, otlučenými baráky, tady na severu se skoro díky exhalacím nedalo dýchat, koupit v krámu jsme si mohli to, co zrovna právě bylo, ne to co jsme chtěli, jinde to ale běžně měli, ale zato jsme měli všude transparenty typu "Se Sovětským svazem na věčné časy a nikdy jinak".

Takže až někdy uvidím rusa s puškou, jak mě jde osvobozovat, začnu po něm z té své střílet, abych mu to tím rozmluvil.

Průměrný počet slepic: 1.8 (57 hlasů)

myslím, že v Talmudu se praví „Kdo zachrání jednoho člověka, zachrání celý svět“, v té větě se nachází určitá moudrost, že když někdo zachrání jednoho člověka zachrání tím i všechny budoucí generace, které by z toho člověka běhen věků mohly vzejít. Zachránit člověka nebo lidi vyjde z hlediska kvality nastejno, kvantita v tomto případě nehraje roli.
Velkohubí Američané ve svých filmových pohádkách vypěstovali kult, že jeden člověk (většinou Američan) zachraňuje celý svět. Jenže oni to myslí doslova. To je rozdíl mezi moudrostí a nabubřelou pózou.
Berrnarde, jsi Žid, měl by ses spíš držet té moudrosti Talmudu a nesnažit se svými velkohubými výroky  trumfovat Američany. Ono to působí docela trapně.
Průměrný počet slepic: 4.6 (52 hlasů)

podle tvého textu.

Pokud bych uměl cestovat v čase, bez skrupulí bych zastřelil matky Hitlera a Goebelse, i když mi nic neudělaly, ale když bych to stihl před jejich slehnutím, kdy pak porodili své syny, zachránil bych mnoho životů. Pokud bych namátkou např. zachránil život před autonehodou Charlesi Mansonovi, nebo ať taky zabrousíme do ruských vod, Andreji Čikatilovi, patrně bych tím mnoho životů nezachránil. S touto větou nesouhlasím. To ale není chyba Talmudu, tam  jsi tuto větu ty spíš blbě pochopil.

Ohledně amerických filmových pohádek. Všimni si, že když v nich napadnou Zemi mimozemšťané, ve většině případů cílí na Ameriku a ta je pak porazí a zachrání celý svět. Správně jsi ale napsal, že jde o pohádky. V Mrazíkovi ke konci Ivánek přepral cca 30 loupežníků a ježibabu. Já se živím dost těžkou fyzickou prací a dost let jsem dělal karate, ale 30 loupežníků bych natuty nedal. O pohádkách se asi bavit nemusíme.

Že jsem někdy trapný? Jak zněl název toho zábavného pořadu, jak ho uváděl náš herec s nejbělejšími zuby na světě, že si kvůli nim z něj dělá prču i můj zubař? Nikdo není dokonalý.

 

Průměrný počet slepic: 1.9 (26 hlasů)

Ještě k té větě.

Všechny náboženské texty, včetně křesťanské bible, se dají ohýbat a překroutit. Akorát to chce dobrého rétora a člověka s charismem. Když toto má, tak je celkem jedno, co je psáno před 2000 lety od Matouše (namátkově jsem ho vybral), ale on to dokáže vysvětlit po svojom a najde blbce, kteří mu na to skočí.

Takže s citacemi z náboženských textů už na mě nechoď. Ne, že bych je nečetl, i v té bibli, či koránu občas zalistuji, ale rozhodně to nepovažuji za jedinou a správnou pravdu. A mezi námi, aby se narodil Ježíš, tak i ta jeho mamka si dle mého předtím musela vrznout, a ať si o tom v těch textech píšou, co chtěj.

Průměrný počet slepic: 2.6 (21 hlas)

In reply to by berrnard

Trvalý odkaz

Jo kamaráde, panna Maria je holka obdařená samou výjimkou. To se ti ani nezdá. Bůh měl s ní své záměry jako s bohorodičkou a tak se postaral o výjimku, že už ona sama byla počata neposkvrněným početím a tím se vyhnula, aby na ní padl dědičný hřích (prvotní hřích Adama a Evy). V době kdy byla zasnoubena s tesařem Josefem, byla ještě panna. Ježíšovo početí bylo nadpřirozené, protože Marie počala Ježíše bez účasti muže, prostřednictvím Ducha Svatého. To se nazývá "panenské početí" a je to dogmatem křesťanského učení o Ježíšově božském původu. Zda měla Marie ještě další děti o tom se křesťanské církve navzájem dohadují. Katolíci a pravoslavní tvrdí, že ne, kdežto protestanti považují Marii a Josefa za běžný manželský pár, který měl po narození Ježíše ještě další děti.

Průměrný počet slepic: 3.9 (14 hlasů)

Já teda nikdy zplodit Ježíše Krista nechtěl, ale tu činnost, která k tomu vede, provozuji už hafo let. Ale ono to taky mnohdy není žádná prča.

Mojí ženu občas bolí hlava, ale sem tam, to je celkem v pohodě. Je to v normálu. Dneska ráno jí nebolela.

Kdysi jsem měl jednu, kterou hlava nebolela nikdy. Ta by do toho bušila od rána do večera. Naštěstí jsem jezdil na lodi, takže po dvou týdnech, když jsem byl vymáčklej jak citrón jsem si šel zase odfrknout do práce. S ní, pokud bych si nedával majzla, tak jsme těch Kristů mohli mít fakt dost. Zhruba 5 denně. Ale já už pak fakt nemoh, tak jsem vztah ukončil a nabalil si jinou. Tam se ale ukázalo, že místo předchozí nymfomanky jsem začal vztah s frigitkou. Za tři měsíce, pokud bychom dokázali vyprodukovat dva Kristíčky, tak možná se vytahuju. Tak to jsem taky ukončil.

Nemáme to my muži mnohdy jednoduché...

Průměrný počet slepic: 2.5 (14 hlasů)

A strážní u brány nebeské nevěděli, co s ním. I napadlo je zeptat se Panenky Marie. Ta kouká na jelito, obrací ho v rukou, a praví: "Ty špejle, ty špejle! Jinak bych řekla, že je to Duch svatý."

Průměrný počet slepic: 4 (9 hlasů)

to jsou pěkné kraviny, že ?

Průměrný počet slepic: 3 (4 hlasů)

Nejsem Žid, ale něco málo jsem si o židovství přečet:
Podle židovského myšlení má Bůh plán pro celý svět, a i když se lidé dopouštějí zla, zásah do minulosti nebo změna událostí by tento plán narušila. Kromě toho Judaismus taky věří ve svobodnou vůli jednotlivce, odpovědnost za činy leží na jenom na něm, ale v žádném případě ne na jeho rodičích.
Hitler se rozhodl spáchat své zločiny na základě svojí svobodné vůle, a myslím, že podle židovské víry je nepřípustné trestat člověka za činy, které ještě nebyly spáchány. Takže ani by ti neprošlo odstranit Hitlera před tím, než své zločiny spáchal.
Průměrný počet slepic: 3.9 (15 hlasů)

Rouhání je vynález věřících, ale jelikož jsem Žid atheista, tak tohle rouhání jde mimo mě.

Dává mi to víc svobody. Nemusím se striktně držet výkladu nějaké knížky jako křesťané, nemusím tlouci hlavou o nějakou zeď a nosit pejzy jako ortodoxní Židé a nemusím ve správný čas klečet na kolenou s kompasem, abych se mohl klanět tím správným směrem jako muslimové.

Na svůj národ jsem hrdý, akorát tu víru nemám. Ale jestli jim pomohla přežít všechna zvěrstva, kterých se na něm v minulosti dopouštěli, tak je to dobře. A v těch textech jsem našel fůru nenáboženské moudrosti. Náboženskou zaslepenost rád nemám, chytré myšlenky, které mi něco dají, ty rád mám.

Průměrný počet slepic: 2.9 (17 hlasů)

Píšeš:

Rus Evropu osvobodil od Hitlera proto,……………………………………..atd

Klidně bys taky mohl napsat:

Američan Evropu osvobodil od Hitlera proto,……………………………………..atd

Angličan Evropu osvobodil od Hitlera proto,……………………………………..atd

Ten text by mohl být úplně stejný, jen stát jiný.

 

Také píšeš:

Takže po osvobození vypukl v mnoha zemích socialismus, my vyrůstali mezi šedivými, otlučenými baráky, tady na severu se skoro díky exhalacím nedalo dýchat

Ono se nedalo dýchat i jinde než u nás, a mnoho západních měst co do čistoty řek a ovzduší nám i tehdy nemohlo konkurovat, a mnohdy nám nejsou v této oblasti vzorem ani teď, například v době olympijských her, kdy se do čistoty vody v Sieně investovaly miliardy, je v ní voda víc znečistěná než ve Vltavě.

A to už vůbec nemluvím o tom, jak vypadají světové metropole po tom co do nich vpustili migranty. Já vím to začalo až mnohem později ale bohužel vývoj v západních zemích jde poněkud pochybným směrem a my je stále máme za vzor.

Průměrný počet slepic: 4.7 (30 hlasů)

Já jsem zde na tomto webu nikdy nenapsal, že bych byl spokojený s tím, kam směřuje současná západní společnost. Ona totiž směřuje právě tím socialistickým směrem a ještě ho vytunila o politickou korektnost a další kraviny.

Mě pouze fascinuje, že toto nevidíte. Že chcete problémy, které páchá levicový socialista vyléčit ještě větším socialismem. Že pro vás je třídní nepřítel kapitalista, kterého by ale podobné blbiny nikdy nenapadly, protože mu jde o prachy a nikdy by neživil ze svých zdrojů nějaké neziskovky. Nebo, jak zde nedávno napsala Menhira, za to mohou nosáči z wošingtonu.

Já bych vás chtěl pouze upozornit, že někteří dokázali přežít v jakémkoli režimu. Pokud ale budete očekávat spasitele, budete dost zklamaní, páč spasitelé většinou ne a ne přijít.

Pravicoví politici vám nic zadáčo neslíbí. I když vlastně kecám. Jeden kdysi sliboval zadáčo krev, pot a slzy. Dneska to další zkouší v Argentině. Všimni si, že ale tito mohou přijít až když národ, jak zpíval Karel Kryl, ryje držkou v zemi.

U nás toto ještě zatím nenastalo, tak si holt sněte o těch levicových řešeních a připravte si držky na to rytí.

Průměrný počet slepic: 2.2 (17 hlasů)

Já na žádného spasitele nečekám. Na spasitele čekají tví soukmenovci. Jednoho jim už Bůh poslal a toho ukřižovali, a tak je teď zřejmě opatrnější. Pokud by nečekali spasitele, tak by jen těžko dostali ten nápad stěhovat se po válce do země zaslíbené mezi ty kteří je chtějí zamordovat. Bez pomoci spasitele je určitě zamordují. 😊

Nechci Ti brát iluze, ale o levicových řešeních sní současný výkvět kapitalizmu. EU a USA. 😊

Průměrný počet slepic: 4.6 (19 hlasů)

realita života je taková, že ani levice ani pravice nám nedala dokonalý recept jak správně řídit společnost a proto tvrdím stále dokola jednu věc: 

1. v naší malé společnosti je nesmysl mít víc stran jak dvě (když to funguje desítky let v USA, která má  cca 337 mil.obyvatel, proč ne u nás ??)

2. ať vládne pravice i levice společně. Proč? Protože ani jedna není dokonalá a tudíž společně (při vládnutí) by se pravice i levice mohla dohodnout na nějakém solidním oboustranně výhodném modelu pro všechny (a navíc by vládly oba modely současně a byli by spokojení

Průměrný počet slepic: 3.4 (9 hlasů)

Opoziční smlouva byla takovým pokusem.

Nevím, co všechno si kmotři a kmotříci tenkrát rozdělili a odklonili z republiky.

Ale lidi měli vlastně klid. Výše DPH byla stabilní. Neměnili lidem daně, ani čas odchodu do důchodu. 

Mně připadalo, že se ty jejich "reformy" prakticky zastavily. Nebyla inkluze, nekupovaly se zázračný letadla a zázračný obrňáky. neposílaly se miliardy cizákům do Brusele. Neokrádali se důchodci nevalorizací penzí. 

Průměrný počet slepic: 4.7 (3 hlasů)

víte berrnarde, Ti Vaši skvělí židé nechali ukřižovat Ježíše, toho nejlepšího z Vás, tak jsou skvělí...a to Vám nevadí ?? Nebyl to Pilát Pontský, ale židovští kněží ! Tak si zameťte nejdřív před vlastním prahem ! 

Průměrný počet slepic: 3.9 (10 hlasů)

jako velmi často: palec hore pro Vás. berrnarde, Vy nejste hloupý, jen docela naivní (a to není totéž, co hloupý) a hodně jednostranný, černá, bílá, černá, bílá, černá bílá....  

Průměrný počet slepic: 2.8 (8 hlasů)

že vzduch, třeba v Essenu v Reichu, byl lepší než u Ostravy ?

Průměrný počet slepic: 4.4 (20 hlasů)

Možná kvůli avizované těžké práci nemáte čas zjistit si, jak to všechno bylo. Proč spojenci tak dlouho otáleli s otevřením druhé fronty a jak to bylo s tím schramstnutím půlky Evropy. Jestli u toho co kdo schlamstne byl Rus sám a vzal si co chtěl? Druhý odstavec souhlas - také jsem v té době na severu vyrůstal. Třetí odstavec v podstatě také souhlas. Takže zásadní rozpor jen s prvním, který je přesně v souladu s těmi báchorkami, kterými nás aktuálně krmí. 

Průměrný počet slepic: 3 (1 hlas)
Trvalý odkaz

co na mě hledí z patra. Řídí prý i BIS, já jsem pro něj jenom hmyz.

Průměrný počet slepic: 4.8 (48 hlasů)
Trvalý odkaz

https://www.businessinfo.cz/navody/tchaj-wan-souhrnna-teritorialni-informace/2/

Z odkazu:

Klíčovými partnery zůstává v roce 2023 na 1. místě ČLR (165,97 mld. USD), 2. USA (116,85 mld. USD), a 3. Japonsko (75,76 mld. USD). Tchajwanská hospodářská závislost na čínské ekonomice je jedna z největších v Asii. Tchaj-wan má však kladnou obchodní bilancí s ČLR.

 

 

Čína válečný konflikt s Tchaj-wanem nevyvolá, není to v jejím hospodářském zájmu. Možný je ale scénář podobný Ukrajině, kdy USA pomocí svých politických spojenců na Tchaj-wanu vyvolají konflikt tím že Tchaj-wan vyhlásí nezávislost, což přinutí Čínu, aby jednala, stejně jako ke stejnému kroku bylo přinuceno Rusko na Ukrajině. Pokud USA usoudí že by to pro ně bylo výhodné, udělají to. Tchaj-wan dopadne stejně jako Ukrajina, obrovské materiální i lidské ztráty ale na tom USA nezáleží.

Průměrný počet slepic: 4.6 (48 hlasů)

neboť si je plně vědomá, že by vstoupila do vojenského konfliktu s všeobecně vyspělou zemí jako je Česko. Česko, jak známo bude mít jednou americké stíhačky a na Tchaj-wan si sáhnou nenechá! Jaká by to hanba byla nemít machra Vystrčila!

Průměrný počet slepic: 4.8 (50 hlasů)

Kdo to plánoval, že nejdřív porazíme Rusko a pak potáhneme na Čínu..., nebyl to Tchajwanec? Z toho musí mít přece všichni hrůzu.

Průměrný počet slepic: 4.4 (29 hlasů)

In reply to by včelka Mája

Trvalý odkaz

❗️ 🇲🇩Dramatické sčítání hlasů v Moldavsku: Referendum o ústavním zakotvení vstupu země do Evropské unie ukázalo rozkol v zemi.

🗳Po sečtení 98,69 % hlasů těsný návrh mají zastánci cesty do Evropské unie (50,21 %) oproti odpůrcům (49,79 %). Přičemž celou dobu sčítání hlasů vedli právě odpůrci evropského směřování země. Rozhodující vliv totiž měli moldavští občané žijící v zahraničí a ve hlavním městě.

📌Je třeba zdůraznit, že předběžné výsledky referenda se v různých regionech země výrazně liší. V autonomní oblasti Gagauzsko proti cestě do EU hlasovalo přes 90 % voličů, zatímco v Podněstří přes 60 % hlasujících.

@neCT24  

Průměrný počet slepic: 4.5 (23 hlasů)
Trvalý odkaz

Pozdě, ale přece! Mládí se jí sice nevrátí, ale i tak třeba nějakou mladici ještě oklátí.

Průměrný počet slepic: 4.7 (23 hlasů)