Great reset po zemědělsku

Autor

Ano, musíme co nejdříve prokydat aktuální světový vývoj. Například to, že Ukrajina nedodává Slovensku a Maďarsku ruskou ropu, Němci nám nedodávají nasmlouvaný plyn, protože „se na trhu změnily podmínky“ a podle amerického ministra zahraničí bude mít Írán už za dva týdny smontovanou atomovou bombu, protože Biden je senilní a nepodařilo se to zamaskovat ani atentátem na Trumpa ani globálním výpadkem počítačových systémů….

Ale to si dáme až zítra. Už týden odkládám zemědělský článek a protože žně už u nás na jižní Moravě pomalu končí, musím se tomu trochu pověnovat. Takže:

Výnosy nic moc… Na to, že letošní jaro bylo dostatečně deštivé, je to vysloveně bída. Ale loni na podzim byl suchý listopad, takže ozimy málo odnožily, pak tomu ještě daly zabrat jarní mrazy a i když se pak příroda umoudřila a dala dostatek sluníčka i vláhy, už to nezachránila. Na druhou stranu, vypadá to, že letos bude rekordní úroda kukuřice a slunečnice. Běžně vídám pole, kde má rostlina kukuřice nasazeny tři klasy.

Letošní úroda bude průměrná nejen výnosy, ale i kvalitou. Včera na obilné burze skočily ceny o dvě stovky nahoru, ale to bude zřejmě jen dočasný výkyv způsobený tím, že se ze stále více států přicházejí zprávy o tom, že výnosy dopadly špatně na celé severní polokouli. I Rusko letos bude mít méně, i když tam zase oseli o milion hektarů víc než loni.

Ale jinak ceny komodit neustále klesají po patnáct měsíců v řadě. Inu, na zemědělství dopadl great reset. Úplně jiný, než jaký očekával Klaus Šváb ve své knize. Ten si myslel, jak budeme stále nejlepší a nikdo se nám nevyrovná a vůbec ho nenapadlo, že za čtyři roky se Rusko stane tak velkým exportérem a Čína tak moc zemědělsky posílí, že ceny prostě půjdou pořád dolů i když se na Ukrajině střílí a její zemědělské produkty se strašně blbě exportují přes černomořské přístavy.

Ceny hnojiv samozřejmě dolů nejdou. Respektive, skáčou jako zajíc. Někdy se do Evropy nějaké ruské hnojivo dostane, někdy ne. Od té doby, kdy nebereme ten zlý ruský plyn (ze kterého jsme dělali hodná západní hnojiva) a musíme ho šetřit, abychom měli v zimě čím topit, tak musíme přímo z Ruska dovážet ta zlá hnojiva. Putin se samozřejmě nezlobí. Tohle vždycky chtěl, abychom si místo levného plynu kupovali drahá hnojiva, ale nevěděl, jak to má udělat. Nakonec stačilo (samozřejmě zcela nevyprovokovaně) zaútočit na Ukrajinu a Fiala to spolu s dalšími podobně tupými politiky zajistil sám.

Nikdo zatím neví, jestli letos zase budeme dávat přednost obilí z Ukrajiny. To se loni moc osvědčilo a Ukrajina prodala do Evropy tolik, že už tam měli lokální výpadky v zásobování moukou. Jestli sem letos zase přijde dalších dvacet milionů tun, tak budou ceny komodit klesat dál. Ale vydělají na tom jen Kauflandy a Tomáš Prouza, my, zákazníci, budeme mít všechno dražší, protože grýndýl, vole!

Bylo moc hezké teď koukat na tiskovku Agrární komory a Zemědělského svazu, jak se tam Doležal s Pýchou lámali v pase před vládou a poníženě děkovali Stanjurovi za drobty ze stolu ministerstva financí. Dostanou trochu kompenzací za mrazy a zničenou úrodu ovoce. Ale jen trochu. A pak dostanou nějaké výhodné státní půjčky, aby nemuseli hned prodávat svou úrodu, ale mohli si pár měsíců počkat na lepší cenu…

Jinými slovy, zemědělcům docházejí peníze. Pokud by teď prodali úrodu, tak nepokryjí náklady a tak jim stát na ty mzdy pro zaměstnance výhodně půjčí a mezitím se mohou modlit, aby ceny za půl roku vzrostly… Tak daleko jsme to dopracovali a ti dva šašci nám to teď prodávají jako skvělé vyjednávání. Teď, když máme, co jsme chtěli, do rachoty zvesela! Ještě že tu Agrární komoru máme. Daň z nemovitosti vzrostla dvoj až pětinásobně, ale nebojte se, teď to ještě problém nebude, protože Pýcha vyjednal protentokrát trochu peněz. Svatá prostato!

Nikdo samozřejmě netuší, jestli ceny komodit stoupnou, ale nikdo to moc nečeká. Obilí je prostě v Rusku tolik, že zbylo i pro Severní Koreu. Granáty za chleba… byznys jako sviňa pro obě strany. Kim rozšíří zbrojní výrobu a jeho národ se ještě dosyta nakrmí. Putin zase má čím střílet na Časiv Jar… Zemědělci tak nejspíš o vánocích zjistí, že kdyby prodali v létě, tak by vlastně ještě udělali dobře.

Jo, kde jsou ty časy, kdy o žních bylo nejlevněji, pak se ceny zvolna pomalu rostly do konce roku, pak se ukázalo, kolik Číně chybí pro vlastní potřebu a pak cena pěkně vyskočila až do dalších žní. Great reset… sice máme obilnou burzu a pšenice je globální komodita, ale v poslední době to vypadá, že Rusové a Číňané už fungují separátně. Great reset… sice se všechno zdražilo, ale cena pšenice klesá, protože Ukrajina nemůže prodávat jinam než do EU. Great reset… nějaké limity pesticidů už nikoho nezajímají. Už hraje roli jenom cena a za chvíli budeme rádi, že to tak je.

Ale Doležalovi s Pýchou to přeju. Tak dlouho jednali, až vyjednali. Jsou rádi za cokoliv, co spadne z panského stolu. Zemědělec se už svojí prací neuživí, ale když hezky poprosí, možná mu dáme nějakou kompenzaci a on bude poníženě líbat ruku, která ho bije, protože ho z druhé strany trochu krmí a oddálí o něco jeho konec. A jestli se to zemědělci nelíbí, žádný problém. Nedostane vůbec nic, ať si poradí sám. Nejlépe tak, že farmu prodá nadnárodní korporaci.

Přemýšlím, co by se muselo stát, aby se trend změnil. Asi jedině ta velká válka. Ve všech ostatních scénářích si Rusko a Čína vedou stále lépe, mají stále více obilí pro výživu obyvatelstva i pro krmení, ukrajinský export přes Černé moře zůstane omezený, díky ukrajinské produkci jsou evropští zemědělci zbyteční a pokud zkrachují, správného grýndýlistu to jedině potěší. Ani mír na tom vlastně nic nezmění…

Jestli letos zase přijde do EU dvacet milionů tun bezcelního ukrajinského obilí, tak příští jaro budou demonstrovat všichni zemědělci. A zaručeně bez Agrární komory. Zdeněk Jandejsek si už může chystat štáb.

Přátelé, pokud mě chcete podpořit v mém Vidláckém úsilí, prosím pošlete dar Institutu českého venkova. Každý, kdo pošle alespoň 350,- Kč, může si na oplátku vyžádat knihy, trička, samolepky a odznaky z nabídky. Číslo účtu: 1769955003/5500 IBAN: CZ8355000000001769955003. Kdo chce, může přímo na stránkách Institutu pro platbu použít QR kód. Doporučuji poslat platbu a druhý den si zadat adresu pro zaslání. Stačí přímo na Vidlákových kydech kliknout v záhlaví na „objednat knihu.“

Hodnocení
Průměrný počet slepic: 4.8 (297 hlasů)

Komentáře

Trvalý odkaz

...díky ukrajinské produkci jsou evropští zemědělci zbyteční a pokud zkrachují, správného grýndýlistu to jedině potěší.....

Bohužel s Green Dealem po znovuzvolení Uršuly to bude ještě horší Vidláku. Ve vašim boji zemědělců proti green Dealu jste úplně sami

green deal

Průměrný počet slepic: 3.1 (149 hlasů)

přilepil jsem dobrou zprávu k vašemu komentáři. Chtěl jsem, aby byla nahoře.

P R O T O Ž E

Červenec, to jsou ke čtení všude jen samé jobovky, jedna za druhou. A najednou, na závěr týdne, konečně jedna dobrá zpráva. A teď budu opisovat co si můžete přečíst i jinde.

Nová posila Motoristů. Za volant usedl Matěj Gregor!

Předsedou mládežnické organizace byl jmenován bývalý lídr strany Svobodných a zastupitel Ostravy-Vítkovic Matěj Gregor, který poté, co ukončil svoje působení ve Svobodných, byl rovněž jmenován předsedou nově zřízené moravskoslezské krajské organizace strany Motoristé sobě.

Matěji Gregorovi k jeho nové funkci blahopřeji. Změna kterou podnikl, je příslibem jeho budoucí politické kariéry a pro nás co jsem tady doma se blýskla jiskřička naděje na posun do lepší budoucnosti. Dobří politici jsou lidé, kteří mohou pro nás ostatní udělat moc.  Je skvělé, že k Motoristům přišel další mladej a chyrej!

https://www.prvnizpravy.cz/zpravy/politika/nova-posila-motoristu-za-volant-usedl-matej-gregor/

Průměrný počet slepic: 4.5 (10 hlasů)
Trvalý odkaz

- aby občané a firmy v EU

dobrovolně platili výpalné velkým investičním fondům

řídícím a uplácejícím byrokraty v Bruselu.

Tomuto výpalnému se honosně říká emisní povolenky.

A my chceme tento obří podvod ukončit.

-------------------

Ještě jednou k problematice omezení dodávek plynu z Německa.

To jednostranně a bez dohody s Českou republikou snižuje od 1. října výstupní kapacitu přípojného bodu na severozápadní hranici z 69 gigawatthodin na pouhých 14,5 gigawatthodin.

Laicky řečeno pustí nám sem jen čtvrtinu objemu plynu v porovnání s tím, kolik nám dodává dnes. A ministr Síkela už kvůli tomu píše zoufalý dopis komisařce Evropské komise pro energetiku Kadri Simsonové a německému ministrovi hospodářství Robertu Habeckovi a neví, co si počít. A odpověď německé strany by se dala shrnout do této věty - je nám líto, ale sami máme málo, takže vy máte smůlu.

Jen tak mimochodem - Maďarsko, které se dohodlo na dlouhodobém kontraktu na dodávku plynu s tím "zlým" a "vyděračským" Gazpromem, žádnému takovému problému nečelí. No, ještě že jsme se zbavili té závislosti na Rusku a plyn nám teď dodává náš spolehlivý partner z Německa. To je člověk hned klidnější...

(FB J. Rajchla)

--------------------

M. V. Zdravím, dotaz do diskuze:

1) Víte něco o připravovaných právních krocích proti Fialenkovi za to, co dělá s naší zemí?

2) Co říkáte na účast nacistů v Praze? Jsme ještě právním státem, kde je nacismus trestný?

3) Co říkáte na hlasování o UA v EP? Kde se opět alibisticky ANO zdrželo, a co mě zarazilo, že p. Turek proti, ale jeho spolukandidátka za Přísahu se také zdržela?

Dle mého lidé bez názoru tam nemají co dělat. Berou peníze za co, že tam dřepí?

Děkuji.

Průměrný počet slepic: 3.6 (192 hlasů)

☝️Ukrajina chce mobilizovat tisíce mužů, aby si Zelenskyj mohl koupit další nemovitost v Toskánsku a zůstat sám se svými miliardami, prohlásil Roger Waters, bývalý lídr britské rockové skupiny Pink Floyd.

@neCT24 

Průměrný počet slepic: 3.4 (173 hlasů)

JAKO PRVNÍ VYSTŘELIL NA TRUMPA PROFESIONÁLNÍ SNIPER Z VODÁRENSKÉ VĚŽE! Zde je autentické video a potvrdilo to už 10 svědků. Thomas Crooks měl sehrát jen roli volavky, na kterou bude atentát svalen! A venku je už i Trumpova lékařská zpráva!

USA: Autentické video zachytilo profesionálního snipera na vrcholu vodárenské věže, který jako první vystřelil na Trumpa! Celkem už 10 svědků potvrdilo, že střelci byli dva a Thomas Crooks měl podle všeho sehrát roli volavky, na kterou bude atentát svalen! Lidé v davu křičeli, že na vodárenské věži je sniper! Spiknutí nabírá neuvěřitelných rozměrů a venku je už i Trumpova lékařská zpráva!

Spiknutí proti Donaldu Trumpovi, který měl v sobotu 13. července zemřít s naprostou jistotou, a to tak jistě, že nejbohatší rodiny a fondy v USA si dokonce na to vsadily obrovské peníze na short pozice proti akciím Trumpovy firmy, která provozuje jeho sociální síť Truth Social, má další šokující pokračování. YouTube kanál Redacted byl totiž upozorněn na video záznam vysílací sítě RSBN, kdy staticky jako úhlová pohledová kamera snímala výseč části tribuny se záběrem na vodárenskou věž v pozadí.

Těsně předtím, něž došlo k zahájení palby, se na vrcholu zpoza špice věže objevila silueta postavy a za malou chvíli zazněl první výstřel. Postava se poté schovala za tuto špici, což je větrací konzole, ale posléze se znovu vynořila. Redakce kanálu Redacted video přiblížila a je zjevně vidět tmavou postavu na vrcholu vodárenské věže. Video máte níže. To ale není všechno….

celé na:    https://cz24.news/…vo/

 

Průměrný počet slepic: 4.4 (17 hlasů)

- NEBO KTERÉ ZRŮDY SCHVÁLILI ATENTÁT!

EU: Bruselská sebranka dala opět najevo svoji koncentrovanou nenávist, kterou projevují ke každému, kdo není ideologicky pevně v jedné lajně s touto zkorumpovanou institucí.

Věčně škodící moloch, jehož cílem je likvidace evropských národů a národních států, se neštítí dát najevo, že zabíjení oponentů je zcela v pořádku. Nebylo by divu, kdyby jiná rezoluce, která by prohlásila útočníka za hrdinu, přes ten odpad, který v Bruselu sedí, prošla.

Europarlament drtivou většinou odmítl odsoudit pokus o atentát na Trumpa, což se už samozřejmě doneslo i do USA a lze očekávat, že v případě, že Trump skutečně nastoupí na post, to dá ještě bruselské sebrance řádně najevo...

https://cz24.news/bruselska-sebranka-europarlament-odmitl-odsoudit-atentat-na-trumpa-podivejte-se-kteri-cesti-a-slovensti-europoslanci-hlasovanim-odsoudili-nebo-ktere-zrudy-schvalili-atentat/

 

Průměrný počet slepic: 4.6 (16 hlasů)

Pro včelku Máju i ostatní, z jiného úhlu pohledu.  

Dnes jsem četl zde: 

Vidlák neskrývá svůj údiv nad způsobem, kterým Evropská unie realizuje Great reset po zemědělsku. Cituji: Dopadl úplně jinak, než očekával Klaus Šváb (a pravděpodobně s ním i celé vedení EU). Putin pořád nevěděl, jak to udělat. Až Fiala s dalšími podobně tupými politiky to zajistil. Je to jednoduché. Navíc včera Fiala podepsal na summitu ve Velké Británii s prezidentem Zelenským bezpečnostní dohodu. Budeme si pomáhat, bude to takhle:

-Ukrajina si přivlastní ropu, která není její, která patří Slovensku a Maďarsku.

-A Německo si přivlasní plyn, který není jeho, který patří České republice.

-No a my si místo levného plynu si nakoupíme drahá hnojiva. Vydělají na tom  Kauflandy a Tomáš Prouza. Dodávám, chodí tam nakupovat mnozí, téměř všichni a všechno, tak ať se kluci v Kauflandu i Tomáš mají dobře. A My, zákazníci, budeme mít sice všechno dražší, ale hlavně a na just naplníme nákupní vozejky, ať to stojí co to stojí. A že zemědělcům docházejí peníze? Viděli jste tu přehlídku traktorů v Praze? (Tak to libtardi hodnotí.) A stát zemědělcům navíc velkopansky a velmi výhodně půjčí na mzdy pro zaměstnance. A zemědělci co nemají prachy se mezitím mohou modlit. Co zbývá, když neuměli lépe volit. Co krásnějšího může Pán Bůh chtít, než že se budou strachy modlit i komunisti?

„Teď, když máme, co jsme chtěli, do rachoty zvesela! Nebo třeba tohle: Čí chleba jíš, toho píseň zpívej!“ (Já tohle nechtěl a nevolil, ale bylo nás takových jen málo. Za to těch spokojených, co teď kňučej... )

Dnes jsem četl, ale jinde, ne tady:

Filip Turek neskrývá své rozhořčení nad první rezolucí, kterou ve středu přijal Evropský parlament a která odsuzuje mírovou misi maďarského premiéra Viktora Orbána. Ale dívá to z jiného úhlu pohledu.

Cituji: "Pro ukončení konfliktu je klíčové podpořit diplomatická jednání a hledat kompromisní řešení, které by mohlo vést k pozastavení bojů, nikoli tyto snahy trestat. Tolik a tak hloupých přednesů absentujících realistické vnímání světa a realistické pojetí mezinárodních vztahů jako při projednávání této rezoluce v tak krátkém úseku jsem nikdy neslyšel. Silně naivní projevy dávající pocit, že výsledek války bude rozhodnut hlasováním v Evropském parlamentu s neustálým odsuzováním jakéhokoli dialogu, nebo kompromisu, jsou směšné. Diplomatická snaha je zločinem? EU má sloužit jako obchodní unie svobodného a volného pohybu a obchodu, nikoli jako superstát!"  

Pan Turek probere svůj postoj detailně „Po Žních k Turkovi“ již dnes.

----------

Májo, k tomu co jste napsala o Trumpovi včera: Na videu, se záznamem atentátu, bylo vidět, že Trumpova osobní ochranka uděla všechno možné, ale zbytečně, protože pozdě. Trump měl ohromné štěstí, včas si pomohl sám, unikl svépomocí, v rozhodujícímu okamžiku atentátu odklonil hlavu. Tak málo to vyřešilo. Trump řeší věci jednoduše, ale účinně. Ochranka na něho v tu chvíli jen čuměla. Pak, když už bylo po všem se mohla přetrhnout. Nedošlo mi a Vy jste krásně popsala, myslím tu „rozmanitost.“ Všude musí být zástupci LGBTQ+. Otázka zní: Jak může někdo, kdo nedokáže správně poznat a uvědomit si sám o sobě kdo je, chtít správně rozhodnout jak ochranit život někoho jiného?

On to Trump vyřeší. Ukazuje se, že to za něj nikdo jiný neudělat nedokáže.

---------

Odpovědi na dotazy M.V.

  1. právní kroky připravují právníci. Až budou mít právníci připravené Žaloby natolik komplexně, aby je soudy přialy, odešlou je dle místní příslušnosti na Soudy, místní, městské, nakonec až na ten nevyšší v Brně. Až se Soudy rozhodnou, že Žaloby jsou natolik komplexní, že je přijmou, mohou Žalobci doufat a čekat, že během další x let bude probíhat x soudních jednání, vznikne bezpočet různých Znaleckých posudků, Replik a nerůznější dalších papírů. A až papírů budou stohy, ve kterých se pak už nikdo nevyzná, může se stát, že některá  jednání budou ukončena a pandnou takové či makové (pravděpodobně osvobozující) Rozsudky jménem republiky. Ovšem do té doby se bude jen čekat a špekulírovat, jaké ty Rozsudky asi budou. Jedíné co víme jistě, bude to všechno hóóódně drahé a zaplatíme to my všichni. A právníci budou mít na dlouhá léta zajištěnou práci. Platit bude nejen žalující strana, platit budeme všichni. Možná i na to si zase půjčíme. Výhoda spočívá v tom, že je můžem do doby než každý z Rozsudků nabyde právní moci čekat a čekat a čekat, zda se objeví něco dalšího co Rozsudek opět oddálí nebo zda Rozsudek padne. A to je hezké, ne? Můžeme si také říkat ,,že já vůl se chtěl soudit. Stálo to spoustu času, nervů, práce a skutek utek." A ti žalovaní se budou smát, jak to ti co jsou Spolu umí. Jinak zůstanou v klidu. Tak asi tolik. Stačilo to?
  2. Není nacista jako nacista. Tohle jsou hodní nacisté. Vždyť přišli z Ukrajiny. Tak o nic nejde. A navíc oni slíbili, že ze vstupného třeba koupí další tank, tentokrát asi ne tank TOMÁŠ, co dojel do Moskvy, kde se pyšní na výstavě. Tentokrát by tank mohl dostat jméno  ŠTĚPÁN.
  3. Ti co se zdrželi hlasování, považují  svůj postoj za zdržování a tedy za své osobní hrdinství, kterým přispěli svou troškou do mlýna. (Za ty prachy, co za to v Bruselu dávaj, se nějaké hrdinské činy očekáváj.) Navíc, volební cyklus teprve začal, barák v Bruselu je velikej a nikdo z nich ještě neví co přijde, co bude potom a kam v tom případě jít. Pán Bůh zaplať, že jsou tam i takoví, co vždy vědí a umějí se rozhodnout kdy říci ANO a kdy říci  NE!
  4. Přeji Vám Všem pěknou slunečnou neděli a BRUSELU PÍSEK!
Průměrný počet slepic: 4.8 (99 hlasů)

 Právní kroky připravují právníci:

A dopadne to jako s kabelkami a kauze Nagygate.

Znám a pamatuji si původní fakta a věřím že věrohodný Šlachtův popis.

https://www.databazeknih.cz/knihy/robert-slachta-tricet-let-pod-prisahou-433187

Všechna fakta ukazovala na zpronevěru, vlastizradu, úplatkářství a zabaveno bylo spoustu milionů a snad i nekolik desítek kilo zlata, vše s omluvou a náhradou vráceno. Tak že jakékoli "naše soudy" jsou na chuja.

Stát se za zabavené zlato a miliony musel omluvit. Tady můžete pátrat.

Průměrný počet slepic: 4.7 (18 hlasů)

Však jo, se vším souhlas. Turka a jeho údiv nad po(lo)měry v EP jsem četla a shrnul to brilantně. Uvidíme, možná na něj změním svůj původní názor... A s tím Trumpem - jak řekl Escobar - do listopadu je ještě příliš daleko. Deep State se jistě pokusí něco vymyslet. (Pokud se jim to "podaří", je s námi amen.) 

Průměrný počet slepic: 3.4 (21 hlas)

In reply to by včelka Mája

Trvalý odkaz

souhlasím s tím co jste napsala. Vzpomínám si, že jsem kdysi o Turkovi tady už něco trousil... Dělám to proto, že mně se líbí jednání pravičáků. Macinku a Turka a všechny pány z IVK mezi ně počítám. Ale doporučuji všem, se změnou názoru na kohokoliv z nich buďte opatrní, to kdyby se vám náhodou zdálo, že něco udělali dobře. Pravičáci obvykle nedělají všechno tak, jak by si náš národ přál. A když udělají něco opravdu dobře, tady za to sklidí velkou kritiku. Naštěsí je jim to fuk. Vědí za čím jdou i proč.

Dnes je často slyšet názor, že dělení na levici a pravici je minulostí. No jak pro koho a jak kdy. S tím Trumpem je to trochu podobné. Je schopný, ale v očích mnoha lidí je takovej prostej sedlák. On nemá nijak krásnou angličtinu, líbí se mu, když ženská je ženská a chlap je chlap, s ničím se moc nepáře a spousta lidí, i těch z mého okolí, ho považuje za doživotního burana a nepomůže mu uspět mezi honorací ani jeho nádherně nabarvené letadlo. Poslechněte si někdy co o něm říká Markéta Pekaroá Adamová, Danuše Nerudová, Vyskočil stošedesát a někteří další. A že tohle už je ta naše nevyšší honorace, taková špica na doraz. A Trump si u nich neškrtne, i kdyby si dal nohu za krk. A to on určitě neudělá. Co simyslí Pekarová je mu to fuk. Ale mně lidé s takovou náturou vyhovují a vlastně proto čtu i Vidláka. Oni vědí kdo jsou, vědí co dělají a vědí proč. A navíc se dokáží rozhodnout a konat. když je to blbé, dokáží to přiznat a navíc nemají rádi války.

Tak ještě jednou BRUSELU PÍSEK

Průměrný počet slepic: 4.7 (25 hlasů)

Moje "možná, uvidíme" je vždycky opatrné a neznamená, že ho začnu volit, nýbrž jen fakt, že by u mě "nebyl zatracen", tak jako dřív, když řekl - Rajchl, neznám...atd.

A Bruselu písek do očí!     😎

 

Průměrný počet slepic: 3.7 (20 hlasů)
Trvalý odkaz

Podíváme li se na všechny grafy znázorňující ,,úspěchy“ vlády Petra Fialy a Pětikoalice, ptáme se, kde berou tu drzost tvářit se, jako že se jim daří vrátit Českou republiku zpět mezi hospodářsky vyspělé státy. Jistě, celá Evropa stagnuje, ale my se stále více propadáme. K totálnímu kolapsu chybí už jen přijmout euro, na což extrémně tlačí pro změnu Petr Pavel. Máme nejdražší elektřinu, nejvýraznější pokles průmyslové výroby, jako jediní zůstáváme za předcovidovými statistikami bez perspektivy návratu na původní čísla. Rekordní inflace byla zkrocena na nerekordní, ovšem stále dostatečně vysokou. Nejhorší vládě to nestačí, takže přibyla drsná cenzura sociálních sítí, proti které nikdo nezasahuje, protože vládě de facto vyhovuje. Nenávistné projevy, jsou li v souladu s liberální morálkou a protiruskou nenávistí, nikomu nevadí, naopak nepříjemná pravda je kontrolována a mazána. Při součtu všech těchto ukazatelů, které rozhodně navíc nejsou všechny, marně přemýšlíme o tom, kdo tu ve skutečnosti seje vítr a měl by tedy sklízet bouři.

více zde:  https://www.inadhled.live/uvaha-dne/kdo-seje-vitr-/
 

Průměrný počet slepic: 2.9 (134 hlasů)
Trvalý odkaz

Německo hromadí plyn určený pro Česko, stěžuje si Síkela.  Tak to tě teda Síkelo tvoji němečtí kámoši pěkně podrazili.  A co si čekal Síkelo? Vůbec si nestěžujte ty a tvoji pětidemoliční kumpáni. Z vaší neschopnosti, proamerickým a prounijním lokajstvím  se toto dalo čekat.

33 vteřinové satirické  video ze Síkelou  viz zde:  https://t.me/neCT24/59391
 

Průměrný počet slepic: 2.8 (127 hlasů)
Trvalý odkaz

Slovenský premiér Robert Fico telefonicky hovořil s ukrajinským premiérem Denysom Šmyhaľom o zastavení dodávek ropy od ruského Lukoilu. Slovenský premiér Fico zdůraznil, že Slovensko nemieni byť rukojemníkom ukrajinsko-ruských vzťahov a že rozhodnutí ukrajinského prezidenta znamená, že slovenská rafinéria Slovnaft patriaca maďarskej skupine MOL, bude dostávat na zpracování o 40 procent ropy jako je méně.

Bude to mať dopady nejen na slovenský trh, ale může to vést aj k zastaveniu dodávok nafty vyrábanej Slovnaftom na Ukrajinu, přičemž tyto představují takmer desatinu celej ukrajinskej spotreby. Fico si myslí, že zaradenie ruského Lukoilu na sankčný zoznam je jen dalším příkladem krajiny nezmyselnej sankcie, která nepoškodzuje Ruskou federáciu, ale především některé krajiny EÚ, co je prijateľná.

https://t.me/neCT24/59407
 

Průměrný počet slepic: 2.9 (127 hlasů)

Zajímalo by mě, co si mysleli potentáti v EU když začali uvalovat na Rusko sankce. Když se začali odstřihávat od ruských energií. Jakože je nepotřebujeme? Že budeme průmysl pohánět vzduchem a slunečním svitem? Opravdu žádného stratéga nenapadlo, že se bez silného průmyslu s Putinem bojovat ani nedá? No dobře nám tak. Němci nám snížili tranzit plynu na čtvrtinu a Ukrajina zastavila dodávky ropy z Lukoilu, protože sankce. Jsem hrdý že máme takové přátele, kteří to s námi myslí dobře a hlavně dodržují sankce. A že tu strategii boje proti Putinovi máme opravdu vyladěnou. A protože se od mládí zajímám o ekonomiku, nejsou mi neznámé průběhy různých finančních a hospodářských krizí. A vždycky když panika vyžene peníze z akcií do komodit (a zdraží je), tak jde hospodářství do p.dele, nezaměstnanost roste a i když dělají vlády cokoli, možné i nemožné, tak hospodářství se nerozjede, dokud neklesne cena ropy a plynu. Pak se to rozjede samo, ale dřív ne. Nikdy. A my se snažíme co to dá, abychom měli energie co možná nejdražší, což o nás něco vypovídá (tedy spíš o vládních expertech na ekonomiku). A ještě jeden postřeh z ekonomiky: hospodářství má velkou setrvačnost, takže reakce na nějaký impulz může vygradovat třeba až za 3 nebo klidně i za 5 let. Takže to teď může vypadat, že se hospodářství s protievropskými (pardon protiruskými) sankcemi nevyrovnává vůbec špatně, ale za dva tři roky to může vygradovat ve slušný armagedon. Chci říct, že ti naši troubové vůbec netuší, s jakými silami si zahrávají a že ani netuší že to nejhorší teprve přijde. Úplně samo a bez varování. A to i v případě, že by zítra ukončili všechny sankce a oni hned odletěli Putina do Moskvy obejmout, tak díky setrvačnosti se katastrofě už s největší pravděpodobností nedá zabránit. Karty jsme totiž rozdali v roce 2022 a teď jenom sklidíme plody našich rozhodnutí......Howgh

Průměrný počet slepic: 4.8 (128 hlasů)

Jste přesvědčen o tom, že jsou schopni myslet, samostatně myslet?!

Spíš uvěřili, že se Rusko rychle položí a oni budou stát u hodovního stolu vítěze (USA). Ale vypadá to na to, že ani těch kostí se jim nedostane..

Ale hladovět určitě nebudou, na to je "lid" příliš zaneprázdněný sledováním TV.

Průměrný počet slepic: 4.9 (23 hlasů)

Ad KIMJAN - nedávno jsem četl článek kde byl shrnutý dosavadní průběh konfliktu a byla tam i informace, že velení NATO z počátku pracovalo s analýzou, že Ukrajina v případě invaze padne do 72 hodin. Takže operace NATO zamýšlela jen vyprovokovat Rusy k agresi (přestože Ukrajina měla do tří dnů padnout) a využít jí jako záminku pro vyhlášení zničujících sankcí. Dokonce když rusové konečně zaútočili, tak to velení NATO oslavovalo jako velký úspěch a mysleli že mají hotovo.  A pak: buď se Putin stáhl od Kyjeva protože měl skoro podepsanou mírovou smlouvu se Zelenským, nebo se stáhl protože jednotky u Kyjeva měly pouze vázat část ukrajinské armády pro snadnější obsazování území na jihu a po splnění úkolu je prostě převelili jinam. Anebo Putin počítal od začátku s opotřebovávací válkou, ve které díky neomezeným a levným přírodním zdrojům spolu s větší výrobní kapacitou svých zbrojovek, bude tahat jednoznačně za delší konec. Ať tak či onak, teď má NATO svého agresora, má své sankce, ale k tomu ještě statisíce mrtvých a za stovky miliard zničené techniky nad plán. Pěkně jim do toho Putin hodil vidle....

Průměrný počet slepic: 4.9 (8 hlasů)

Jo jo, ze setrvačnosti fungovalo dlouho naše hospodářství, stejně tak ze setrvačnosti nebude možné napravit to, co způsobila EU a jakými nesmysly nás "oblažila" fialová vláda..., ze setrvačnosti budeme hloupě vyhazovat prachy na někoho, kdo se nám v duchu musí vysmívat co jsme za debily..., i ten "antibabiš" je ze setrvačnosti, protože nic jiného nemáme..., jen Pekarová zůstane stejně blbá i bez setrvačnosti, tam je to dané až do konce, stejně jako Rakušanova vychcanost nebo Fialovo tajtrdlíkování. 

Průměrný počet slepic: 3.7 (27 hlasů)

to tvrdil Cílek i Bárta ža po kolapsu civilizace ještě dobíhá původní mechanika ještě padesát roků. Tak že ještě máme dvacet, ale co potom?

Průměrný počet slepic: 4.7 (3 hlasů)
Trvalý odkaz

Fatální chyby a totální zklamání. Spuštění nového digitálního systému stavebního řízení dostalo piráta Ivana Bartoše pod palbu drsné kritiky. Stížnosti ze strany městských úřadů se jen hrnou...

...Digitalizace stavebního řízení je průšvih. Nejenom, že brzdí nové stavby, ale přetížení stavebních úřadů zastavilo i kolaudace hotových staveb. Viníkem je pirát Ivan Bartoš, který nedokázal potlačit své ego. Odpovědnost ale padá na Petra Fialu, který odmítá řešit problémy v Česku,” shrnul opoziční poslanec Robert Králíček.

podrobně ve zprávě zde:  https://t.me/neCT24/59431
 

Průměrný počet slepic: 2.9 (128 hlasů)
Trvalý odkaz

za jeho mírovou misi.

To prohlásil maďarský politolog Zoltán Kiszelly. Stojí za to si poslechnout toto prohlášení v jednominutovém a něco videu z českými titulky viz zde:  https://t.me/neCT24/59422
 

Průměrný počet slepic: 2.7 (115 hlasů)
Trvalý odkaz

"Koaliční politici jsou teď zase náramně zaskočeni konkrétními dopady Green Dealu a jeho součástí na praktický život lidí. Až v momentě, kdy mají evropskou směrnici, s níž souhlasili, vtělit do českých zákonů, najednou s údivem zjišťují, co že to ten zelený boj s klimatickou změnou vlastně znamená, Že to nejsou jen solární panely na střechách, větrníky na horách, hezké elektromobily či vytváření remízků a rybníčků. Náramně se diví, že kromě uhlí se od roku 2027 mají skrze emisní povolenky nově „pokutovat“ i další fosilní paliva –⁠⁠⁠⁠⁠⁠ povolenky budou i na pohonné hmoty. Jinými slovy, zdraží benzin a nafta.

Jsme v Česku, takže nastaly závody ve strašení a kreslení  černých scénářů. Jestli litr benzinu a nafty zdraží o dvě koruny, anebo rovnou o patnáct. A nakolik se to propíše do cen dalšího zboží rozváženého kamiony. Vládní pětikoalici došlo, že tohle by rok před sněmovními volbami mohla být dokonalá sebevražda. A tak najednou její politici křičí: „To jsme nechtěli, tak jsme to nemysleli, chceme to ještě změnit, zmírnit, oddálit!“

Závažnější otázka zní, jak je vůbec možné, že se něco takového může přihodit? Každá z možných odpovědí je dost zneklidňující. Možnost první: čeští politici pořádně nevědí, pro co vlastně v Bruselu hlasují. Prostě tomu nerozumějí. Druhá možnost je snad ještě znepokojivější: čeští politici dobře vědí, pro co zvedli v EU ruku, ale snaží se to utajit nebo rozmělnit.

coNemateVedet

Průměrný počet slepic: 3 (139 hlasů)
Trvalý odkaz

Je dobré znát historii a nezapomínat. Například které automobilky podporovali krvelačného diktátora Hitlera v nacistickém Německu v době tažení nacistů proti celému  světu a obzvlášť proti Rusku a tehdejšímu Sovětskému Svazu kde zavraždili přes 26 milionů lidí. Bohužel v dnešní době všeobecného úpadku se historie překresluje. Už teď nacistické symboly a hákové kříže fanatických Ukronacků nikoho neruší. V ČT televizí v historických dokumentech a seriálů z druhé světové vlaky se ukazují jenom hrdinské činy ze strany Američanů a Angličanů, vlastenecký boj Sovětského Svazu a jeho lidu proti nacistickým okupantům je úmyslně zamlčován a zkreslován. A přitom Sovětský Svaz byl ten hlavní hrdina který zlomil páteř hitlerovskému netvoru. Až později v roce 1944 když už bylo jasné že Hitler bude poražen Američani a Angličani otevřeli druhou frontu proti Nacistům která je v dnešní době opěvována jako hlavní úder proti nacistům což je lež. Hlavní úder proti nacistům byla historická bitva u Stalingradu a největší tanková bitva u Kurska když vojáci rudé armády začali hnát poražené hitlerovce na západ až do Berlína kde Němci kapitulovali.

Značky aut během druhé světové války

 

 

Průměrný počet slepic: 3 (141 hlas)
Trvalý odkaz

který měl sehrát roli volavky, na kterou bude atentát svalen!

Autentické video zachytilo profesionálního snipera na vrcholu vodárenské věže, který jako první vystřelil na Trumpa! Celkem už 10 svědků potvrdilo, že střelci byli dva a Thomas Crooks měl podle všeho sehrát roli volavky, na kterou bude atentát svalen! Lidé v davu křičeli, že na vodárenské věži je sniper! Spiknutí nabírá neuvěřitelných rozměrů a venku je už i Trumpova lékařská zpráva!

Video z českými titulky viz zde:
https://rumble.com/v57q9cx-autentick-video-zachytilo-2.-stelce-na-vodrensk-vi-kter-stlel-na-trumpa.html

celý článek zde:
https://aeronet.news/autenticke-video-zachytilo-profesionalniho-snipera-na-vrcholu-vodarenske-veze-ktery-jako-prvni-vystrelil-na-trumpa-celkem-uz-10-svedku-potvrdilo-ze-strelci-byli-dva/

 

Průměrný počet slepic: 2.4 (97 hlasů)
Trvalý odkaz

Zelený v horkovzdušném balónu ztratil orientaci. Klesne a zahlédne ženu. Klesne ještě trochu a volá : "Promiňte, můžete mi pomoci? Slíbil jsem příteli, že se před hodinou setkáme a teď nevím, kde jsem."

 Žena odpoví: "Jste v horkovzdušném balónu ve výšce asi 10 m nad zemí. Nacházíte se na 47. stupni, 36 min. a 16 sec. severní šířky  a 7. stupni, 39 min. a 17 sec. východní délky".                                                                                                                   "Vy musíte být inženýrkou", povídá Zelený.

"To jsem, odpovídá žena. "Jak to víte?."

"No, všechno co říkáte, je technicky správné, ale já stále nemám ponětí, co si s Vašimi informacemi počít a faktem je, že stále nevím, kde jsem. Úpřimně řečeno, moc jste mi nepomohla, navíc jste mou cestu pozdržela !

Žena odpoví : "Vy musíte být u Zelených!"

"Ano", odpoví Zelený, "ale jak to víte?"

"No, ", povídá žena, "Vy nevíte, kde jste a ani kam směřujete. Do současné  pozice jste se dostal díky velkému množství horkého vzduchu. Slíbil jste něco, u čeho  nemáte ani ponětí, jak slib dodržíte a očekáváte, že Váš problém vyřeší lidé. Skutečností je, že jste ve stejné situaci, jako před našim setkáním, ale pozoruhodně jsem teď na vině já!" (Mit Dank an Manfred Knake vom Wattenrat)

Průměrný počet slepic: 4.9 (77 hlasů)

ale tam nebyla udána ta zeměpisná poloha. Takhle Zelený dostal naprosto vyčerpávající odpověď, takže kdyby nebyl úplně blbý, koukne do mapy a ví přesně. Tak si připadám i tu, když mi někdo tvrdí, že neumí kliknout na odkaz a proto sem jiní musí kopírovat cizí články. Také nedokážou rozpoznat rozdíl mezi Inzovy elaboráty a kopiemi z cz24.news apod., kterými se to tu už zase začíná hemžit. A pak si ještě o sobě myslí, jací jsou borci. Také mě někteří obviňují, že si sám sobě dávám 5 slepic, tak to už je opravdu stihomam. Tak co, aktivisti, baví vás to kopírování, tedy chlubení se cizím peřím? Jestlipak to máte od autorů povoleno?

Průměrný počet slepic: 3 (26 hlasů)

5 🐥

Průměrný počet slepic: 3.3 (19 hlasů)

je jako závidět zedníkovi míchačku na maltu

Průměrný počet slepic: 3.9 (36 hlasů)
Trvalý odkaz

Stát potřebuje nutně sedm statečných aby nás zbavili pěti zbytečných

sedm statečných

Průměrný počet slepic: 3.5 (45 hlasů)

moci vyřizovat takovéto problémy "ručně stručně" je už dávno hotovo.

 

Průměrný počet slepic: 4.8 (20 hlasů)
Trvalý odkaz

**

Průměrný počet slepic: 1.8 (14 hlasů)
Trvalý odkaz

FBI a tajná služba trvají na tom, že na Trumpa střílel jen jeden střelec; vyšetřování se zřejmě zastavilo u Thomase Crookse

Stephen Bryen 21. července 2024

Ve své první analýze pokusu o atentát na bývalého prezidenta Donalda Trumpa v Butleru v Pensylvánii jsem poukázal na možnost druhého střelce.

Od zveřejnění mé eseje minulé pondělí 15. července se ozvalo více hlasů o možnosti druhého střelce. FBI a Tajná služba trvají na tom, že střelec byl jen jeden, a nepokusily se o žádné vyšetřování nad rámec zkoumání minulosti Thomase Crookse, dvacetiletého střelce, kterého zneškodnil odstřelovač Tajné služby.

Nejpozoruhodnější je skutečnost, že zabitý Crooks se neprojevoval na sociálních sítích a nezveřejnil žádné manifesty ani jiné dokumenty, které by naznačovaly důvod, proč by takový útok provedl.

Ačkoli existují rozporuplné důkazy o tom, zda byl na střední škole předmětem šikany, většina z nich je značně nadsazená, jak jasně uvedl jeho středoškolský psycholog. Středoškolští psychologové, přinejmenším ti dobří, jsou velmi pozorní k potřebám svých studentů. Vím to, protože moje nejmladší dcera je zkušenou a starostlivou středoškolskou psycholožkou.

V každém případě Crooks dva roky před střelbou odmaturoval, úspěšně si udržoval práci a připravoval se na další vzdělávání.

Crooksovo domácí prostředí je další problém a většinou se zametá pod koberec. Crooks žil doma s rodiči, kteří jsou oba licencovaní sociální pracovníci. Nejstarší dcera je také licencovaná a zkušená sociální pracovnice. Jelikož byla armádní důstojnicí a specialistkou na rodinné problémy a posttraumatickou stresovou poruchu, dokáže poznat člověka s traumatem na deset tisíc metrů.

Nemohli rodiče vědět, že s mladšími Crooksovými je nějaký problém? Není to možné přinejmenším ze dvou důvodů.

První souvisí s dodávkou materiálu na výrobu bomby do jejich domu, přičemž balíčky byly označeny jako "nebezpečný materiál". Jelikož Crooksovi přes den pracovali, balíčky pravděpodobně vyzvedával jeden z rodičů. Byli zvědaví? (Nechtěl bych, aby mi domů bylo doručeno něco, co je označeno jako nebezpečné, a kdyby si to objednalo jedno z mých dětí, požadoval bych vysvětlení, co je v balíčku nebo krabici.)

Druhá věc souvisí s údajným telefonátem Crooksova otce na policii, který se údajně obával nějakého problému. Jednalo se o dítě, které zřejmě chodilo na střelnici poměrně pravidelně, a jít tam v sobotu by nebylo nic neobvyklého. Možná se mu nemohli dovolat mobilem, i když to nevíme. Jakého problému se obávali?

Samozřejmě nevíme dost na to, abychom mohli vynést skutečný soud, ale něco tu nesedí.

Crooks měl údajně tři zašifrované " zahraniční" účty, ale nevíme, jaké to byly. Dá se předpokládat, že se to FBI snaží zjistit, ale v tuto chvíli si nedokážeme vysvětlit, proč by někdo, natož Crooks, měl tři zašifrované zahraniční účty. Skrývaly tyto účty převody peněz nebo jiné usvědčující důkazy?

Argument o druhém střelci se však opírá o výpovědi očitých svědků, kteří tvrdí, že výstřely přišly ze dvou různých směrů (a to nemluvíme o výstřelu či výstřelech odstřelovačů tajné služby). Mnozí se pokoušeli střelbu vysvětlit a existuje videozáznam, na němž jsou zachyceny nejméně dvě kulky, které zasáhly zábradlí na okraji tribuny po Trumpově levici. Svědci tvrdí, že úhel je špatný na to, aby tyto výstřely vyšly z Crooksovy zbraně AR-15. Hlavním kandidátem na alternativní místo je vodárenská věž, která je mnohem dál než Crooksovo místo na střeše.

Nemáme žádné zprávy o tom, kolik nábojnic bylo na střeše nalezeno nebo kolik nábojů Crooks skutečně vystřelil. Jeho tělo bylo nalezeno se třemi zásobníky na náboje poblíž (pravděpodobně plně nabitými, i když to nevíme). Předpokládá se, že se jedná o zásobníky na 30 nábojů, které jsou v Pensylvánii legální a běžné. (Několik států omezuje počet zásobníků na 10 nábojů. Crooks si údajně ráno v den střelby koupil v obchodě se zbraněmi 50 nábojů, které by však nenaplnily 3 zásobníky plus zásobník, který již měl ve zbrani).

Nemáme žádné informace o tom, zda FBI nebo orgány činné v trestním řízení našly a shromáždily použité náboje. Balistické informace by se mohly ukázat jako důležité pro určení, zda byla použita pouze jedna zbraň.

Existuje zvukový záznam pokusu o atentát. Podle prvotní analýzy zaznělo osm výstřelů - plus potenciálně devátý, který by mohl být střelou, jež Crookse zabila. Existují méně jednoznačné informace, že šlo až o 15 střel, ale zvukový záznam je poněkud neprůkazný a volá po laboratorní analýze.

FBI má v Quantiku ve Virginii jednu z nejlepších forenzních laboratoří na světě. Je na špičkové úrovni, nebo ji dokonce přesahuje. Byly důkazy převezeny tam? Byl řádně dodržen bezpečnostní postup?

Vzhledem k naprostému lajdáctví a kumulované neschopnosti tajné služby a místních policejních složek v Butleru nevíme, jak byly následky střelby zvládnuty, pokud vůbec byly. Neexistují například žádné důkazy o tom, že by byli systematicky vyslýcháni očití svědci, a dokonce ani o tom, že by někdo z nich byl dotázán.

Stejně tak byla vyklizena oblast a nebyla vyvinuta žádná snaha požádat lidi, aby zůstali k výslechu. Neexistují ani žádné důkazy o systematickém shromažďování důkazů.
 

" Unáhlený soud", abychom si vypůjčili slavný název knihy Marka Lanea, je neuvěřitelně otřesný a svědčí o utajování.

Přesto je Trumpův život stále v ohrožení a není důvod očekávat, že se ho někdo nepokusí zabít znovu.

Stephen Bryen působil jako personální ředitel blízkovýchodního podvýboru zahraničního výboru amerického Senátu a jako náměstek ministra obrany pro politiku.
Článek byl poprvé publikován na jeho serveru Weapons and Strategy Substack a je znovu zveřejněn se svolením.

Průměrný počet slepic: 4.9 (9 hlasů)