Děj se vůle Boží...

Autor

Ukrajina zastavila dodávky ropy do Maďarska a na Slovensko. Prý kvůli sankcím na firmu Lukoil. Ta nesmí přes ukrajinské území ropu dodávat a tak se nedalo nic dělat, kohoutky se zavřely. Jiné firmy samozřejmě ropu dodávat můžou. Bude to sice úplně stejná ropa, ale na faktuře bude uvedený jiný dodavatel… Přijde vám to absurdní? Máte pocit, že sankce na Lukoil jsou prostě jen záminka díky které Ukrajinci zavřeli kohoutky, protože Fico a Orbán mluví o míru (a tím pádem o ukrajinské prohře)? To ještě nic není…

Stejnými trubkami totiž proudí i ropa do České republiky. A jen v libtardím světě se to dá oddělit. My samozřejmě žádnou ruskou ropu nebereme, jen tu azerbajdžánskou (která má čirou náhodou úplně stejné vlastnosti jako ta ruská), ale ta k nám teče úplně stejnými trubkami. A jen v libtardím světě je možné ropovod Družba zavřít pro ropu z Lukoilu a nechat otevřený pro azerbajdžánskou ropu pro Českou republiku.

Ropovodem Družba k nám pořád přitéká větší půlka ropy. Ano, my máme trubky i odjinud, takže ta menší polovina ropy k nám jde z Ingolstadtu. Teď právě Česká republika platí šílené peníze, aby se tento ropovod rozšířil a my přes něj mohli brát všechnu ropu, ale zatím to není hotové a tak nezbývá než psát oslavné články o tom, jak to bude super, až bude tento ropovod někdy v roce 2025 rozšířený a my už té zlé diktátorské ropy neodebereme ani kapku.

Od chvíle, kdy na Slovensko a do Maďarska nejde žádná ruská ropa, tak nejde ani k nám. Tečka. Maďaři to řeší. Slováci to řeší. Fico například volal svému ukrajinskému protějšku a vysvětlil mu, že Slovnaft jaksi dodává Ukrajině asi deset procent její spotřeby nafty, protože Rusové jaksi ukrajinské rafinérie ostřelují. Možná dokonce Fico Ukrajincům yvsvětlil, že kdyby neměl ropu, tak také Strnad nebude moci montovat na Slovensku henty granáty a ukrajinské dělostřelectvo bude dost namydlené.

Sice nevíme, co udělal Orbán, ale zřejmě Ukrajincům oznámil něco podobného a přidal k tomu, že jak Slovensko tak Maďarsko dodávají na Ukrajinu celkem dost elektrické energie.

Vzhledem k tomu, že zatím jsou všichni v bohorovném klidu, zřejmě se očekává, že Ukrajinci to prostě zkusí, dojde na diplomatickou přestřelku a pak se to nějak s těmi sankcemi na Lukoil urovná. Kdyby se počítalo s tím, že to takhle zůstane, tak jsme tady všichni namydlení a splnilo by se to, před čím jsme varovali před dvěma roky. Kdybychom se fakt měli odstřihnout od ruské ropy, tak tady litr benzínu bude stát sto padesát korun. Naštěstí tehdy Fiala jen vysílal svoje jasné signály a v zákulisí se to udělalo tak, aby se Pekarová nažrala, ale kozy zůstaly celé. Prostě tu ruskou ropu přejmenovali, potichu vyjednali výjimku, začali rozšiřovat ropovod a poslali Hýkelu, aby jel dělat ostudu do Saúdské Arábie, která je proti Rusku samozřejmě naprosto svobodná země s nulovým demokratickým deficitem.

Nordstrým ovšem prý také odpálili Ukrajinci, takže nevíme, jestli toto jejich rozhodnutí není definitivní a prostě hodlají Maďary a Slováky potrestat. A že se s tím Češi také svezou? Co se dá dělat… Když se kácí les, lítají třísky a vrchní signalista to svému národu snadno vysvětlí, protože ho všichni milujou.

Líbí se mi ty paradoxy dějin. Na jedné straně Fiala podepisuje se Zelenským bezpečnostní dohodu, která je tajná a kdo o ní mluví, je ruský kolaborant, na druhé straně Ukrajina zastavuje kohoutky s ropou a text smlouvy klidně vyvěsí na internet… Takže už všichni víme, proč nám znění mělo zůstat utajené. Tohle totiž neodkomunikuje ani Velký Obuch Foltýn.

Ještě že stát koupil plynovou infrastrukturu… Sice poněkud nad cenou, ale tak je to u nás vždycky, takže bychom neměli pyskovat, ale být rádi, že to tak dopadlo. A jen stát tuto transakci dokončil, najednou musí Hýkela psát do Německa, že nám dodávají nějak málo plynu. Přece jsme si zaplatili podíl v nejnovějším plynovém terminálu, dodávky jsme nasmlouvali, Němcům jsme do řiti vlezli, splnili jsme jim, co jsme na očích viděli a oni nás teď zkrouhli, protože „situace na trhu se změnila.“ Proč se změnila situace na trhu? Protože v Americe také dělají grýndýl a Biden jim tam těžařům háže klacky pod nohy.

Hýkelova hláška, že kdyby nám chyběl plyn, tak Německo zastaví část průmyslu a rozdělí se s námi, dostává úplně nový rozměr.

Mimochodem… teď jsem slyšel, že v Dukovanech i v Temelíně nejedeme na plný výkon, protože tam mají nějaké technické problémy. To víte, součástky už se neberou z Ruska a když je dodá někdo jiný, tak nefungují. Beru to zatím jako „jedna paní povídala,“ ale jestli je to pravda, tak to máme před zimou komplet. Uhelné elektrárny se nevyplatí a Tykačové i Křetínští je budou odstavovat. Tedy, pokud je stát nezačne dotovat. Jaderné elektrárny mají technické problémy, protože přestává fungoval spolupráce s Ruskem a vyspělý západní průmysl není schopen dodat funkční ventily k chlazení. Ukrajina nám omezila ropu, Němci nám omezili plyn, Rusko jsme si omezili sami… Soláry byly sice drahé, ale zato nepokrývají skoro žádnou spotřebu…

Na Trumpa nejspíš stříleli DVA atentátníci….

Biden odstoupil z kandidatury…

Já už se tomu Fialovi vlastně ani nemůžu smát. Já jsem takovej jemnej člověk, já ho asi začnu brzy litovat.

Máme našlápnuto k tomu, abychom si henten grýndýl v zimě vyzkoušeli nanečisto i bez vládou schválených dokumentů. Zároveň si ve stejném období vyzkoušíme, jaké to je, štěkat na Rusko, když nemáme za zády amerického raťafáka. Nebude se jezdit, nebude se topit, možná se nebude ani svítit, ale zato sem možná přiletí nějaké ty Iskandery… Tohle Fiala prostě nemůže (politicky) přežít.

Ale bohužel, my budeme mít také namále.

Ale asi je to zapotřebí. Sice jsem dva roky bojoval, abychom do takových konců nedošli, ale dokud to lidé nezažijí na vlastní kůži, nedokážou si to představit. V poslední době jsem vysloveně fatalista. Co jsem doma mohl udělat, co jsem udělal, připravil jsem se, jak jsem mohl a uměl.. tož děj se vůle Boží.

Přátelé, pokud mě chcete podpořit v mém Vidláckém úsilí, prosím pošlete dar Institutu českého venkova. Každý, kdo pošle alespoň 350,- Kč, může si na oplátku vyžádat knihy, trička, samolepky a odznaky z nabídky. Číslo účtu: 1769955003/5500 IBAN: CZ8355000000001769955003. Kdo chce, může přímo na stránkách Institutu pro platbu použít QR kód. Doporučuji poslat platbu a druhý den si zadat adresu pro zaslání. Stačí přímo na Vidlákových kydech kliknout v záhlaví na „objednat knihu.“

Hodnocení
Průměrný počet slepic: 4.8 (411 hlasů)

Komentáře

Trvalý odkaz

"Ukrajina nám omezila ropu, Němci nám omezili plyn, Rusko jsme si omezili sami… Soláry byly sice drahé, ale zato nepokrývají skoro žádnou spotřebu…"

A Bobe, a to se vyplatí!

Průměrný počet slepic: 3 (324 hlasů)

😁

Průměrný počet slepic: 3.1 (314 hlasů)

 

Nejlepší a světový lídr Fiala neskrývá svůj úsměv.

Vidlák neskrývá svůj údiv.

Libtardi neskrávají své nadšení.

Filip Turek neskrývá své rozhořčení.

Vládní opozice neskrývá, že neudělá nic.

Těším se co napíše Markéta Pekarová, Jana Černochová, Mirka Němcová a další ženy, které mají jediný správný názor. Navíc mají takovou fantazii, co nemá nikdo jiný.

Možná se časem se dozvíme, že Biden velmi dobře zahrál svojí hlavní roli, znázorňující postavu se zdravotním problémem, ve skvěle připraveném představení. A možná to tak i je. Zahrát si na hlupáka umí i malé dítě.

Po Bidenově zvolení prezidentem se často objevovaly úvahy, že on po zvolení brzy odstoupí a předá funkci Kamale Harissové, protože ona by se tehdy na prezidentský post nevyšplhala. Zdá se, že ten fígl vytáhli až teď. Proto  dnes libtardi na celém světě tak jásají, zahrnou její předvolební kampaň hromadou peněz a  to co na ní vadilo minule teď už nevadí. Hlavně, ona není bíly muž. A když k tomu přidáme fígle korespondenční volby? Navíc, ona je ztělesněním libtardích snů o uspořádání světa.

Možná se ukáže, že Biden zvládá hereckou roli daleko lépe než Zelenskyj.

Průměrný počet slepic: 5 (52 hlasů)
Trvalý odkaz

👀🤭Dostala se nám do rukou exkluzivní fotografie, na níž Biden oznamuje ukrajinskému prezidentovi své odstoupení z prezidentského klání:

Prezidente Putine, jsem

unavený a odcházím do

důchodu. Přeji vám hodně

štěstí.“

@neCT24

 

Průměrný počet slepic: 2.7 (288 hlasů)
Trvalý odkaz

Paniku a rozruch způsobil pětidemoliční četě odstup dementního Bidena. Co teď budou dělat? Co se stane když přijde ten zlý Trump? Kdo je bude chránit? Půda se jim třese pod nohy a oni začnou padat jeden po druhém jako kuželky. Nakonec když se našinci v ČR k tomu nemají aby svrhli prohnilou fialovou vládu, musela zasáhnout boží prozřetelnost která ochránila Trumpa před vraždou a nejhorší vláda v ČR všech dob zmizí do propadliště českých dějin.

lokajove usa
 

Průměrný počet slepic: 3.2 (354 hlasů)

Donald Trump o Bidenově rozhodnutí odstoupit z volebního klání prohlásil: Odstoupil jako nejhorší prezident v historii. Tak si ho budou všichni pamatovat.

Průměrný počet slepic: 3.2 (351 hlas)
Trvalý odkaz

Jak šel čas

Průměrný počet slepic: 3.2 (362 hlasů)

Vybrat autory ke sledování...!? Vždyť autorem je sám Síkela!

PS. A jinak - ať žije "svoboda slova". To jsme to dopracovali...

Průměrný počet slepic: 2.8 (40 hlasů)
Trvalý odkaz

ale ty volby budou až za sto dní. Co všechno se může do té doby stát! Třeba si někdo s červenýn tlačítkem na atomovém kufříku zkusí pohrát.

Průměrný počet slepic: 4 (242 hlasů)
Trvalý odkaz

https://vlkovobloguje.wordpress.com/2024/07/21/oni-se-tim-utokem-na-brnenske-svetlusky-a-pani-lidusku-verejne-chlubi/

24 hod a na blogu , který vznikl i proto , že Vlk zakázal diskusi jsem nenašel ani zmínku o této skandální události. Jsem slepý?

Průměrný počet slepic: 4.7 (45 hlasů)

že jsme nešli s kámošema kolem na pivo

Průměrný počet slepic: 3.3 (44 hlasů)
Trvalý odkaz

...Post předsedy Evropské komise by měl být tím nejprestižnějším v celé EU. Tato instituce se však změnila v odnož mafie a její dosavadní šéfka Leyenová v normálního kmotra spolupracujícího na základu korupce s Big Pharmou. O čemž nepochybuje ani řada europoslanců, a dokonce proti ní veřejně vystupují. Mafiánské praktiky tak budeme sledovat i po další dobu. Devastace evropského hospodářství Green shitem, kšefty s kamarády z Big Pharmy způsobující smrt stotisíců Evropanů, migrační politika znamenající změnu evropského etnika, veškerá činnost k udržení liberalismu v co nejširším spektru politických funkcí napříč Evropou, zvyšující se daňová zátěž, protiruská hysterie a omezování svobod. To je Evropa pod vedením Ursuly von der Leyen. Její znovuzvolení lze považovat za totální výsměch občanům EU a projev naprosté zvůle těch, kteří ji přijali za svou královnu. Je to podobně šílené, jako kdyby se příštím premiérem u nás stal Fiala a svou funkci by i obhájila Pekarová Adamová. Zločinnost systému, který tyto možnosti legálně nabízí, je poté zjevná....

vice zde: https://www.inadhled.live/zajimavosti/je-to-opravdu-mozne-v-eu-ano-/
 

Průměrný počet slepic: 3.5 (68 hlasů)

- senátorka Hamplová okomentovala znovuzvolení Von der Leyen

...“Soud Evropské Unie rozhodl, že předsedkyně EU Ursula von der Leyen jednala netransparentně při centrálním nákupu vakcín od společnosti Pfizer a EK pod jejím vedením porušila zákony neboť tak znemožnila nezávislou kontrolu jedné z největších finančních transakcí, kterou EU pod svým jménem udělala.

Soudci v Lucemburku také rozhodli, že bruselské úřady blokovaly vyšetřování, snažily se zakrýt skutkovou podstatu činu, neumožnily dostatečný přístup k dokumentům, a to zejména s ohledem na možný střet zájmů a kompenzační pravidla pro výrobce vakcín…”

Není co dodat. Za nákupem vakcín byl obrovský obchod pro přátele, a my to zaplatili. A nejen to. Ta paní je opět v čele. Asi mají doma ještě málo. Ostuda, ostuda, ostuda. Celé Evropy. Kdo pro tu paní zvedl ruku, hlasoval pro podporu korupčního jednání”.

ZDROJ: FB Jana Zwyrtek Hamplová

 

Průměrný počet slepic: 3.7 (71 hlas)
Trvalý odkaz

Obama se zdržel podpory Harrisové kterou navrhl Biden a vyjádřil přesvědčení, že Demokratická strana „dokáže zorganizovat proces, z něhož vzejde vynikající kandidát“.
4 vteřinové satirické video jak Obama odhazuje Bidena do vody viz zde:  https://t.me/neCT24/59482

Průměrný počet slepic: 3.2 (53 hlasů)
Trvalý odkaz

 
Na obrázku je zachycena scéna, kde byl spáchán neúspěšný atentát na Trumpa. Dlouhá žlutá šipka tvořící uhlopříčku obrázku ukazuje trasu Crooksových kulek. Vychází ze střechy bílého skladu nalevo, kde se atentátník nacházel. Žlutá postavička na tribuně je Trump. Červená postavička "Fire chief" je bývalý šef hasičů, který stál v cestě jedné kulky a byl zabit. Další dva zranění, jsou bílá a modrá postavička vpravo od Trumpa. Policejní ostřelovači byli na obou bílých střechách za tribunou - černé postavičky. Protože dvě kulky zasáhly zábradlí Trumpovy tribuny v místech, které nemohl zasáhnout Crooks, uvažuje se o druhém střelci, který pokud skutečně existoval, tak se s největší pravděpodobností nacházel na vzdálené bleděmodré vodárenské věži, jejíž spodní část je vidět u horního okraje snímku, nedaleko lesíka.
 
Podrobnější povídání je v článku Stephena Brayena, který jsem dal na včerejší VK
Průměrný počet slepic: 4.7 (45 hlasů)

o druhém střelci je i včerejší článek pod tímto názvem (i s videem):

SPIKNUTÍ NABÍRÁ NEUVĚŘITELNÝCH ROZMĚRŮ!

JAKO PRVNÍ VYSTŘELIL NA TRUMPA PROFESIONÁLNÍ SNIPER Z VODÁRENSKÉ VĚŽE!

Průměrný počet slepic: 3.3 (50 hlasů)

In reply to by včelka Mája

Trvalý odkaz

No jo, Májo, já teď VK dost flákám, ten můj dnešní článek je pouhým nošením dříví do lesa. :-)
 
Řekl bych, že se opakuje rukopis atentátu na JFK, tam museli být taky dva střelci, Kennedy měl ustřelenou lebku v místech kde by kulka vnikla do hlavy a malý otvor na protější straně, kdyby střílel Lee Oswald. Smrtelná rána musela přijít z opačné strany. A Osvalda zastřelil, prý z rozhořčení, Ruby, v posledním stádiu rakoviny. Stopy tak byly zameteny.
 
Dokonce Trump nedávno prohlásil, že po nástupu na úřad zveřejní jak to bylo s JFK a 2001 se "dvojčaty". Třeba se to dozvíme, nejvyšší čas!
Průměrný počet slepic: 4.7 (40 hlasů)
Trvalý odkaz

Německé ministerstvo zahraničí zřídilo „křížovou skupinu“, která má projednat a připravit se na Trumpův návrat do Bílého domu, píše list Financial Times.

Vítězství prezidenta ve volbách Berlín dlouho považoval za nepravděpodobné; nyní tato vyhlídka vyvolává v Německu hluboké obavy, poznamenává list.

Hlavní důvody jsou obavy z možných snah nové administrativy stáhnout některé bezpečnostní záruky, které má Evropa od vzniku NATO.

No když Němčouři se bojí návratu Trumpa tak si můžeme představit jak "k smrti vyděšená" bude fialová pětikolka u nás v ČR. A to je shovívavý výraz, lidově řečeno jsou "posraní" z možného návratu Trumpa.

neCT24

Průměrný počet slepic: 3.4 (60 hlasů)
Trvalý odkaz

Dnes pokračují jednání Česko-Ukrajinské vlády.
V 10 hodin podepíše *ministr zdravotnictví Válek*
se svým UA protějškem Viktorem Ljaškem
*Smlouvu o bezplatné zdravotní péči pro “válečné” uprchlíky z Ukrajiny v českých nemocnicích.*

Vzhledem k traumatům, které zažívali a zažívají kvůli ‘ruské operaci’ nebudou muset nejen platit, ale budou “odbaveni” ihned!

Někteří Češi čekají rok i déle na operace, někteří se jich kvůli nedostatku personálu ani nedožijí, ale zde platí heslo “Ukrajina na prvním místě…”.
Nikdo to natvrdo neřekne, ale dle té smlouvy by měli být “váleční” uprchlíci umístěni na seznam operací přednostně…

Ve stejný čas jedná i *ministr školství Bek s ministrem školství Ukrajiny*.
Jednat se bude o finanční motivaci ukrajinských školou povinných dětí.
ZŠ navštěvuje (i když je to dáno zákonem) *jen zhruba 50% UA žáků školou povinných.*
Zkuste si vy neposílat jako Češi pár dní (natož dva roky) své dítě do školy, a uvidíte, co se stane.
*Tedy Bek bude UA rodiče motivovat tím, že jim dá peníze za to, že budou chodit do školy.*
O obědech *zdarma*
o kroužcích a výletech *zdarma* už víme.
Více peněz dostanou i UA asistentky.
Ty české mají smůlu.

Jednat bude i *ministr dopravy Kupka*.
V době kdy se provalilo, že *celé vedení Českých drah navštívilo na státní náklady finále EURA a jen hotel stál 250.000 Kč*
v době, kdy se provalilo že si *vrcholní manažeři ČD přidají miliony*,
je jistě skvělou zprávou, že budeme na UA stavět dálnice.
Prý to zaplatí Rusové z poválečných reparací!?
No reparace se sice po válce platí, ale ty platí strana, která prohrála, no a to Rusko nebude…
Obří tunel.
Raději si ani nechci domýšlet o čem bude jednat,
a *jaké smlouvy bude s Ukrajinou podepisovat Rakušan, Černochová, nebo Jurečka.*

A co se *ministra zemědělství týče*, o tom se taky něco ví.
Podepíše se *bezcelní dovoz komodit z UA do ČR.*
To, že *to dodělá české zemědělce už úplně je v rámci solidarity s UA v pořádku*.
No sláva Ukrajině a ČR vždy na druhém? – ne *spíše tak pátém, šestém místě…*

Průměrný počet slepic: 4.3 (72 hlasů)

to co jsem od vás teď přečetl je téměř k neuvěření. Ale vím že je to tak. A je to tak proto, že tuhle vládu, Parlament, Senát a Prezidenta jsme si zvolili my tady u nás. Nikdo cizí do toho nezasáhl. Nikdo z těch zvolených co jsou u moci nevyhrál těsnou většinou. Vyhráli pohodlně. Opozici, kterou jsem také zvolili, máme tak tolerantní, že s tím co se teď děje nedělá nic. Asi proto že souhlasí, nebo že je preventivně podělaná aniž vlastně tuší z čeho. Faktem je, že takový tunel, který lze bez rizika udělat na Ukrajině by tady procházel s nesnázemi. 

Včera večer jsem se podíval pořad s Turkem. Řekl: "Skutečnou podporu Ukrajiny bych odhlasoval." O Strasbourgu tam Turek prozradil takové skutečnosti, že není možné se podivovat nad chováním naší vlády. Mají z koho a z čeho si brát příklad. 

https://www.youtube.com/watch?v=s8O0ontZh2I&t=25s

Průměrný počet slepic: 4.9 (28 hlasů)
Trvalý odkaz

Vidláku, onehdá jsi psal něco o nákladním bicyklu, tak tady máš tip:

https://loped.cz/detail/loped103 

Průměrný počet slepic: 4.9 (33 hlasů)

po rovině super 👍

Průměrný počet slepic: 3.5 (39 hlasů)

kvůli stabilitě, na cestu z hospody, i s nákladním prostorem pro nějakého hodně vylitého kámoše.

Průměrný počet slepic: 3.3 (33 hlasů)

Děkuji, ale tohle mi nestačí. Náklad zde naložím i na normální kolo. Potřebuju větší a robustnější stroj. 

Existují, ale stojí tolik co auto Za cenu takového kola bych mohl mít zánovní malotraktor a dva kubíky nafty. 

Průměrný počet slepic: 5 (11 hlasů)