Od průseru ke katastrofě

Autor

Tak nám britští konzervativci utrpěli největší volební porážku historie. Doteď opoziční Strana práce bude mít výraznou většinu čtyři sta třinácti poslanců. Ano, u nás se tvrdošíjně překládá „Labouristé,“ asi aby čeští kverulanti nepokládali prokleté otázky, jak je možné, že na hentom Západě mají stranu, která už názvem říká všechno. Ale to jen tak na okraj…

Reformisté Nigela Farageho neuspěli prakticky vůbec. V šestisetpadesátičlenné sněmovně budou mít asi deset poslanců. Britská BBC si může vybrat… buď se na to vměšování do voleb Putin vykašlal a nebo se vměšoval jinak než všichni tupí novináři varovali.

Labouristé mají totiž velké plány. Chtějí výrazně zdanit majetek a kapitálové zisky, chtějí uvalit sektorové daně na producenty ropy a zemního plynu. Což v dnešní době globalizované ekonomiky zase jen oslabí londýnskou City a posílí Dubaj. Labouristé jsou zároveň promigrační i protimigrační. Jsou zároveň proizraelští i propalestinští. Aby dosáhli podobného vítězství jako kdysi Toník Blair, museli se rozkročit podobně jako hnutí ANO a vysílat podobně smíšené signály. Jsou totiž všechno i nic.

Jen v postoji k Rusku se shodnou. To je už dvě stě let tradiční soupeř z Velké hry, který ale i přes šílené pohromy a katastrofy zůstal silnější, větší a dnes už i významnější než celá Velká Británie.

A to je také celý důvod, proč všechno zůstane stejné. Proč skončil Boris Johnson? Proč skončila po čtyřiceti dnech vládnutí Liz Truss? Proč Sunak projel volby jako nikdo před ním? Proč se lidé bouří? Proč konzervativní pravice zvyšovala daně a Strana práce je bude zvyšovat také?

Protože si kousli příliš velkého sousta.

Protože už nemají Abramoviče a další ruské oligarchy, kteří své pohádkové bohatství za ruskou ropu utráceli v Londýně. Ruští ultramiliardáři se přesunuli tam, kde jim nehrozí ožebračení za to, že jsou Rusové. A spolu s nimi pro jistotu odešli i všichni šejkové a afričtí diktátoři, protože zjistili, jak snadno se mohou Johnu Bullovi znelíbit.

Protože musejí dodávat Ukrajině zbraně a posílat jí peníze. Hodně peněz. Víc, než kolik přiznávají veřejně. Pokud Ukrajina prohraje, tak z Velké Británie zůstane už jen Malá Británie. Ale ty poslední zbytky britské prestiže jsou kurňa drahé. Tak drahé, že už nezdaňují jen chudé, kteří nemají kam zdrhnout, ale zkusí něco vyždímat i z bohatých, kteří zdrhnou zanedlouho… Jako Stanjura… mysleli to dobře, dopadne to jako vždycky.

To válka může za jejich problémy. Od začátku do konce. Založili svou prosperitu nikoliv na výrobě či směně, ale na nedotknutelnosti soukromého majetku v britských bankách. A pak, když tam měli prachy půlky světa, tak to porušili. Ve jménu války s Ruskem. V den, kdy nastoupili na Abramoviče a chtěli mu zabavit jachtu, v ten den Putin vyhrál nejen válku, ale také celou Afriku a půlku jižní Ameriky. Sorry jako.

Ani nemluvím o tom, že velká britská města stále více připomínají Karáčí či Islamabád.

Zkrátka a dobře, sledujeme západní střízlivění v přímém přenosu. Velmoc má schopnost svoje problémy vyřešit. To ale už není britský případ. Vidíme totéž, co všude jinde. Zkoušejí na svém Titaniku jinak seštelovat čerpadla, ale nijak se nepokoušejí ucpat tu díru, co mají v trupu. Nemohou. Museli by přiznat, že jejich loď není nepotopitelná a týkají se jí stejné problémy jako jiných lodí. Museli by přiznat, že už nemají síly na konfrontaci s Rusem, museli by změnit myšlení ve kterém se utvrzovali osmdesát let. Museli by přiznat, že už nejsou pupek světa. A hlavně, museli by přiznat, že potřebují spíš vyrábět a obchodovat než drancovat a syslit peníze.

Všimněte si, dělají přesně totéž, co u nás dělá Petikolka. Různě manévrují, hemží se, dělají konsolidační balíčky, ale nic se nezmění. Západní ekonomika už prostě nedokáže odčerpávat z podpalubí tu vodu, co se tam hrne. Demokratické zřízení ještě možná dokáže vyměnit premiéra, ale už nedokáže změnit myšlení. Přitom to jediné by je mohlo zachránit. Změna v myšlení. Ale právě tomu se brání jak nejvíc mohou. Britové mají také svoje strategické komunikátory, mají i svoje Koudelky a Foltýny a jejich policie také především hledá ideozločiny na internetu, místo aby se zabývala bodavými a savými škůdci v ulicích.

Titanic se potápěl dvě a půl hodiny. s výjimkou posledních deseti minut byl jen trochu nakloněný, nic víc. Zespoda se ozvývalo úpění, ale to se dalo překrýt pěknou hudbou a rozvážnými rozkazy kapitána, který se vlastně dost podobal Petru Fialovi. Všechno podstatné se stalo až v posledních okamžicích, kdy už se kapitán vzmohl jen na konstatování, že odteď už každý sám za sebe.

Británie směřuje od průseru ke katastrofě. Už brzy ve vašich kinech.

Přátelé, pokud mě chcete podpořit v mém Vidláckém úsilí, prosím pošlete dar Institutu českého venkova. Každý, kdo pošle alespoň 350,- Kč, může si na oplátku vyžádat knihy, trička, samolepky a odznaky z nabídky. Číslo účtu: 1769955003/5500 IBAN: CZ8355000000001769955003. Kdo chce, může přímo na stránkách Institutu pro platbu použít QR kód. Doporučuji poslat platbu a druhý den si zadat adresu pro zaslání. Stačí přímo na Vidlákových kydech kliknout v záhlaví na „objednat knihu.“

Hodnocení
Průměrný počet slepic: 4.8 (389 hlasů)

Komentáře

Trvalý odkaz

... Jen v postoji k Rusku se shodnou...
Ano je to tak.  Aby se nepotvrdil nový premiér Keir Starmer že je stejný válečný štváč jako šílenec Tony Blair premiér UK  od r.1997 do r.2007 . 

T.Blair to je ta šílená , krvelačná anglická krysa, lhář a řezník který spolu s druhým lhářem a řezníkem Georgem W. Bushem prezidentem v USA má na svědomí přes milion obětí v invazi do Iráku v roce 2003. T.Blair a G.Bush tehdy úmyslně a vědomě lhali když tvrdili že Saddám Husajn vlastnil zbraně hromadného ničení a spolu s al-Káidou stál za teroristickém útokem 11 září 2001 v USA a proto byla nutná invaze do Iráku v roce 2003.

Invaze do Iráku byla obzvláště kontroverzní, protože přilákala široký odpor veřejnosti a 139 Blairových vlastních poslanců se proti ní postavilo. V důsledku toho čelil kritice za samotnou politiku a okolnosti rozhodnutí. Zpráva o vyšetřování Iráku z roku 2016 poskytla usvědčující hodnocení a vinu Blairovy role ve válce v Iráku. Jak se obětí války v Iráku zvyšovaly, Blair byl obviněn z oklamání parlamentu a jeho popularita v UK dramaticky klesla.

Průměrný počet slepic: 3.6 (144 hlasů)

------------------------------------------------------

TO JE RYCHLOST! Sunak podal demisi,

Starmer už byl u krále Charlese III. a Britové mají nového premiéra!

Fialu byste ani buldozerem neodtrhli od koryta.

UK: Britský premiér Rishi Sunak po historické porážce své Konzervativní strany v parlamentních volbách zamířil za králem Karlem III. a podal demisi. V rezignačním projevu v Downing Street kromě toho ohlásil také odchod z čela konzervativců a straně i britské veřejnosti se omluvil. Zároveň vyjádřil podporu svému nástupci Keirovi Starmerovi, který dovedl Labouristickou stranu k drtivému vítězství.

https://cz24.news/to-je-rychlost-sunak-podal-demisi-starmer-uz-byl-u-krale-charlese-iii-a-britove-maji-noveho-premiera-fialu-byste-ani-buldozerem-neodtrhli-od-koryta/

Průměrný počet slepic: 3.4 (114 hlasů)

Farage

Politik, který je známý svými euroskeptickými a protiimigračními postoji, se po sedmi neúspěšných pokusech letos poprvé dostal do britské Dolní sněmovny. O křeslo obral konzervativce v okrsku Clacton na jihovýchodním pobřeží Anglie.

Úspěch si připsal navzdory tomu, že kandidaturu oznámil jen několik týdnů před konáním voleb. Dlouhodobě totiž avizoval, že do voleb nepůjde a místo toho pomůže v kampani za znovuzvolení bývalému americkému prezidentovi Donaldu Trumpovi (psali jsme zde).

Má charisma, které ostatním chybí

Čím si nezvykle dobrý výsledek strany Reform UK vysvětlovat?

Jedním z faktorů je rozhodně nespokojenost voličů s konzervativním vedením země, která vedla k masivnímu odlivu voličů, z něhož těžily Labouristé, Liberální demokraté i Reform UK….

Celé na:     https://www.seznamzpravy.cz/….cz

 

Průměrný počet slepic: 2.9 (86 hlasů)

"Pokud Ukrajina prohraje, tak z Velké Británie zůstane už jen Malá Británie."   

Průměrný počet slepic: 3.2 (102 hlasů)

Anglie měla celá staletí svoje kolonie, které okrádala a žila z nich. Tady není o čem. Ještě před pár lety válčila o sféru svého vlivu a území, které je od Anglie vzdáleno cca 10 tisíc km. Každý normální člověk si zaťuká na hlavu. Žijeme v 21. století, ale to těm imperialistům je celkem jedno, hlavně že je z toho kapitál.

Průměrný počet slepic: 4.9 (128 hlasů)

In reply to by Milan Auředník

Trvalý odkaz

Jednoslepičáci se dnes nezapojí...? 

😮 🤫 

----------------------------

pozn. A jo, tak jen spali...

 

Průměrný počet slepic: 2.7 (83 hlasů)

pani Včelko nezabývejte se s tím jednoslepičím magorem,  děláte takto tomu ubožákovi radost

Průměrný počet slepic: 2.3 (15 hlasů)

In reply to by Milan Auředník

Trvalý odkaz

Tak to bylo a tak to je.

Dnešní Vidlákův článek je prvním a zdá se, že na nějakou dobu jediným, který trochu jiným pohledem, ale také trefně a pravdivě popsal skutečnou situaci po volbách v Británii. Jsem zvědav co napíší ostatní, ale hlavně jsem zvědav, jak to s Brity za nedlouho dopadne? Nebo spíše kam dopadnou?

Starmer je politikem jen devět let. Udělal rychlou kariéru přes sliby. Je právník orientovaný na lidská práva. Neměl to nijak složité. Sliby jsou sliby. I my sliby a zrušené sliby už známe. Právě teď se Starmer stal jedním z prominentních vůdců. Jak si povede? Dá se to trochu i předpokládat. Zdá se, že se dočkáme hodně brzy. Četl jsem, že z deseti předvolebních slibů jich devět zrušil ihned po volbách? 

Zajímavý postoj v tuto chvíli zaujaly finanční trhy. Na nové uspořádání Britanie nijak výrazně nereagovaly. Z toho usuzuji, že se zatím neobávají. Předpokládají, že Angláni sáhnou do svých peněženek a budou platit, platit, a ještě více platit. Také co jiného mohou dělat, když volili jak volili. Do konce tohoto roku uvidíme, zda volby pro ně přinesly změnu jakou si přáli, nebo zda Starmerova nová pozice z něho udělá premiéra samotáře.

Na první pohled to vypadá, že Britský volební výsledek bude v příkrém kontrastu s výsledkem voleb ve Spojených státech, kde prezident Joe Biden se stále snaží stabilizovat svou kandidaturu proti Donaldu Trumpovi, či ve Francii, kde frakce prezidenta Emmana Macrona může už za dva dny, po skončení druhého kola tamních voleb i prohrát, pokud nemá v rukávu nějakou fintu, nebo levárnu.

To co tu píši jsou v tuto chvíli pouhé dohady. Za pár dnů, či týdnů snad dostaneme konkrétní odpověď na otázky. Kam kráčíš Evropo? Kam kráčíš Ameriko? Co ty na to Británie? A co ty na to Bruselská pětko?

Průměrný počet slepic: 4.8 (107 hlasů)

 Být zdravý, jedu s Orbánem do Moskvy. Ficova slova neunikla Rusům ani Ukrajincům

Vojtěch Bauer 6. 7. (Seznam)

Slovenský premiér Robert Fico se v pátek poprvé od květnového atentátu objevil na veřejnosti a okamžitě způsobil poprask. Jeho slova o tom, že kdyby mu to zdraví dovolilo, tak by doprovodil maďarského premiéra Viktora Orbána na jeho cestě do Moskvy, neunikla ruským ani ukrajinským médiím.

Chci vyslovit obdiv maďarskému premiérovi Viktoru Orbánovi, že jel do Kyjeva i do Moskvy. Pokud by mi to zdravotní stav dovolil, rád bych se k němu připojil,“ prohlásil Fico ve svém prvním vystoupení na veřejnosti od květnového atentátu.

Jeho výrok jako jedna z prvních ve světě zaznamenala francouzská agentura AFP. Po ní o něm napsala například i Ukrajinska pravda, agentura Unian nebo v noci na sobotu i ruská agentura TASS.

Orbán navštívil ruského vůdce v pátek. Špičky NATO i Evropské unie ho za to zkritizovaly a ujistily, že do Ruska jel pouze na bilaterální návštěvu, nikoli v rámci evropského mandátu. Maďarsko v současnosti předsedá Radě Evropské unie....

https://www.novinky.cz/clanek/zahranicni-evropa-byt-zdravy-jedu-s-orbanem-do-moskvy-ficova-slova-neunikla-rusum-ani-ukrajincum-40479160#dop_ab_variant=0&dop_source_zone_name=novinky.sznhp.box&source=hp&seq_no=2&utm_campaign=abtest258_redesign_vyhledavani_varBB&utm_medium=z-boxiku&utm_source=www.seznam.cz

Průměrný počet slepic: 4 (34 hlasů)

- odmítl rozhovor s

Tuckerem Carlsonem.

Patrně proto, že nemluví s nikým,

kdo se ho neptá na předem domluvené

otázky. Přičemž je zřejmé, že na

některé Tuckerovy dotazy by žádnou

odpověď neměl.

(FB J. Rajchla)

 

 

Průměrný počet slepic: 4 (35 hlasů)

Jsem fit a orientuji se, ujistil Biden. A přidal další zmatečný výrok

Americký prezident Joe Biden v pátečním rozhovoru pro americkou televizi ABC News prohlásil, že věří, že je zdravotně způsobilý k dalším čtyřem rokům prezidentování. Ve stejný den se mu ovšem povedlo přidat další ze zmatečných výroků, když na mítinku svým podporovatelům sdělil, že svého rivala v boji o Bílý dům Donalda Trumpa znovu porazí „v roce 2020“…

(Vojtěch Bauer Seznam)       https://www.novinky.cz/….cz

Průměrný počet slepic: 3.4 (21 hlas)

Řev z Evropy kvůli Orbánově návštěvě v Moskvě potvrzuje, že vládnoucí elity EU chtějí nahnat do války s Ruskem své armády a obyvatele.
Orbán rovněž veřejně na tiskové konferenci přiznal, že válka na Ukrajině škodí evropské ekonomice a businessu, což bylo poprvé, kdy vrcholový představitel Evropské unie něco takového přiznal naživo, a navíc přímo v Kremlu na tiskové konferenci. V Bruselu zřejmě museli křísit a oživovat aparátčíky z šoku a z infarktů. Musíme se ale zastavit nad chováním Petra Fialy na Twitteru.

Jeho výkřik o tom, že Vladimir Putin je agresor, a že stojíme za Ukrajinou, pouze potvrzují, že tento člověk se začíná mentálně podobat Joeu Bidenovi, který trpí vaskulární demencí. Fiala asi nesleduje, jak voliči zametli ve volbách s Rishi Sunakem ve Velké Británii. Zřejmě nesleduje, jak voliči reformátují parlament ve Francii. Zřejmě netuší, že jeho vláda půjde od válu stejně jako jinde v Evropě, přičemž ani korespondenční volby, které pětikoalice prosadila na sílu, neudrží Fialův slepenec u moci pomoci hlasů mrtvých lidi ze zahraničí.

Fiala obviňuje Putina z agrese, ale přitom sám Fiala je největší agresor a válečný štváč v Evropě
Dopady rusofobie na životní úroveň Čechů, tedy bezbřehá drahota, inflace, zvyšování odvodů, daní, útoky proti majitelům nemovitostí v ČR, okrádání důchodců, sdírání rodin z kůže na cenách české elektřiny vyrobené v českých elektrárnách postavených z českých daní, ale přeprodávané českým rodinám na burze v Lipsku za astronomické peníze, nakonec dopadnou na Fialu stejně, jako realita poloprázdného nákupního vozíku již zlomila vaz britskému premiérovi a francouzskému prezidentovi. Největším agresorem v Evropě je Petr Fiala, který i přes mamutí státní deficit se daleko více zajímá o zbrojní iniciativu pro Ukrajinu a shánění shnilých dělostřeleckých granátů pro ukrajinské demoralizované mobíky.

Fialova agrese proti české rodině, proti českému důchodci, proti českému živnostníkovi, proti 10+ milionům Čechů je tou největší agresí v Evropě, která nemá naprosto obdoby. Fiala je  nejméně oblíbený premiér v Evropě! A dokonce druhý nejméně oblíbený politik na světě, podle  průzkumové agentury Morning Consult! Kdo z jiných zemí to má? Nikdo! Toho mají jenom Češi! A zcela bez překvapení.

Kdyby tohle, co za 3 roky napáchala Fialova vláda na českém lidu a ekonomice udělala jiná vláda v jiné zemi, tak jedině potom by nejméně oblíbeným premiérem v Evropě byl někdo jiný. Putina volilo přes 80% Rusů, Péťo! Putina obdivuje více než 130 zemí světa tzv. globálního jihu. A kolik lidí volí Tebe? A kolik lidí obdivuje Tebe? Je absurdní, když premiér, který shání munici pro pokračování války na Ukrajině, nazývá agresorem prezidenta země, na jehož pohraniční město a civilní paneláky v tom městě padají rakety střílené z českých raketometů, které tam dodal právě Fiala a jeho vláda!

-VK- Šéfredaktor AE News

celý článek zde:
https://aeronet.news/evropa-potrebuje-mir-a-prijel-jsem-zjistit-jaka-je-k-nemu-nejkratsi-cesta-viktor-orban-v-pozici-predsedy-rady-evropske-unie-prijel-do-moskvy-na-mirova-jednani-s-vladimirem-putinem/

Průměrný počet slepic: 3.6 (145 hlasů)

Jen co se po korespondenčních volbách objeví první hlas někoho mrtvého, měly by se zneplatnit, jinak je to podvod.

Průměrný počet slepic: 3.8 (29 hlasů)

Stojí za to přátelé si přečíst  významný příspěvek ohledně setkání Orbana s Putinem který přinesl přítel Host viz zde:
https://www.vidlakovykydy.cz/index.php/comment/2157900#comment-2157900

V EU jsou vztekem bez sebe a šílí z návštěvy Orbána v Moskvě, nečekali to, je vidět že Orbán jim hodil vidle do jejich válečného šílenství.

Jak výstižně poznamenal Medveděvhysterie“ v Evropě v důsledku jednání Putina-Orbana potvrzuje, že „EU a jejich američtí páni potřebují válku, ne mír“. 

Průměrný počet slepic: 3.5 (121 hlas)
Trvalý odkaz

PROGRESIVNÍ SLOVENSKO DOSTALO KO OD ÚSTAVNÍHO SOUDU – GRATULUJEME! Upřímně se těší Ľuboš Blaha

Včerejší status místopředsedy strany SMER - SSD a nového europoslance k rozhodnutí Ústavního soudu SR ve věci tzv.. trestných novel:

Ústavní soud dnes opozici vyškolil z práva. Celé měsíce zde šířily ukrutnou nenávist vůči naší vládě kvůli trestnímu zákonu a zrušení Lipšicova úřadu a bum, prakticky vše je v souladu s ústavou.

Novináři na tiskovce Ústavního soudu vyplakávali jako malé děti. Protože prohráli - na plné čáře prohráli. Radost se dívat

S výjimkou dvou technických prkotin Ústavní soud zamítl všechny námitky Čaputové a opozice. … Zrušení Lipšicova Úřadu speciální prokuratury je rovněž plně v souladu s ústavou. Vzpomeňte si, jak vřískali všichni ti Šimečkové, Kolíkové či Čaputové. Co budou říkat teď po tomto přeplesku?

Ukázalo se, jak směšní jsou to právníci. A jací nenávistní politici. To kvůli tomu jste hecovali ulice? To kvůli tomuto jste živili nenávist v těch vašich Cintulech? To kvůli tomuto téměř zemřel Robert Fico?

Opozice si vymýšlela hoaxy o promlčecích lhůtách. O tom, že v Evropě takové trestní sazby nemají. O tom, že jsme porušili legislativní proces.

No Ústavní soud jasně prokázal, že Ústava do detailů neřeší legislativní proces a že parlament má právo upravovat zákony podle svého uvážení, protože o tom je suverenita lidu. Přesně, jak jsme říkali.

Takže opozice celé měsíce lhala veřejnosti. A spolu s ní i liberální média. Lhali, až se prášilo....

Ale mezitím nás stihli pomlouvat v Bruselu a téměř Slovensko připravili o eurofondy. Jen kvůli své nenávisti. Nestydí se?

Mezitím vyhecovali své ultras do takové nepříčetnosti, až zde z toho vznikla atmosféra jako v občanské válce a výsledkem byl i atentát na premiéra Roberta Fica. Nestydí se?

Mezitím nás křivě obviňovali, že porušujeme ústavu a dělali z nás kriminálníky. Tyto všechny jejich lži dnes Ústavní soud smetl ze stolu. Strašná ostuda pro opozici.

Dnes dostala Čaputová a celá ta její progresivistická parta tak odborný přeplesk, že by PS mohli rovnou rozpustit jako mentálně nezpůsobilou stranu.

Je fajn mít jiný názor. Je v pohodě obrátit se na Ústavní soud. Je normální vyjadřovat jiné politické postoje.

Ale není fajn prohlašovat svůj názor za jediný správný. Neboť pak v takových chvílích, po rozhodnutí Ústavního soudu, vypadáte jako úplný diletant. Že, pane Šimečko.

A ne, není normální takto nechutně hecovat veřejnost proti vládě jen proto, že chtěla přinést na Slovensko více spravedlnosti a zastavit gestapácké metody ÚSP. To, co páchali, bylo obyčejné svinstvo.

Dnes je to definitivní - porazili jsme Lipšice. Demokraticky, legitimně a v souladu s ústavou. Tuto hanbu už ze sebe nikdy nesmyjete, sluníčkaři.

ZDROJ: Telegram Ľuboš Blaha

https://cz24.news/progresivne-slovensko-dostalo-k-o-od-ustavneho-sudu-gratulujeme-uprimne-sa-tesi-lubos-blaha/

Průměrný počet slepic: 3.7 (154 hlasů)

Starý kocoure, díky za odkaz na Rozpaky starého kocoura.

Díky, že jste zmínil a tím připomněl Den upálení mistra Jana Husa, státní svátek České republiky.

Je to důležitý svátek. Není to pouze volný den, kdy lidé nemusejí běžet do práce, ale mohou už hned dopoledne zamířit do nákupních center.  Hypermarkety jsou Janu Husovi zcela jistě vděčné.

Jan Hus, osobnost, která nám zanechala naléhavé poselství, bránit pravdu, bez ohledu na nepřátele a odpor mocných tohoto světa. Zároveň však  Jan Hus zanechal poznatek, jaký trest se platí za setrvání na pravdě.

Průměrný počet slepic: 4.8 (29 hlasů)
Trvalý odkaz

Prvně článek, pak pár postů od Antonína a Máji, potom se možná přidá někdo jiný.

Do článku o britských volbách se musí naroubovat válka na Ukrajině a že je vlastně vyhráli rusové.

Dle mého pravicové názory na západě začínají převažovat, ale pravicové strany trpí nešvarem, že jsou příliš zásadní a tudíž se navzájem perou. Ale zároveň nám pravicové strany levicoví. Mnoho z dnešních pravicových stran, podle toho, jak se chovají, by mohly z fleku vydat knížku, nad kterou by i Marx zbledl závistí. Nějak jim chybí vůdcové. Ronald, nebo Margaret by se jim šikli.

A když už se tady bavíme o britských volbách, tak zrovna ta Margaret mi dost chybí. Ta by si dnes největšího pravičáka v británii, což je asi Nigel, šoupla mezi dva chleby, přidala kousek sýra a salámu, zbodla to ke svačině a pak do toho šlápla. Bohužel, takovéto politiky pravicové už dnes západ nemá.

Průměrný počet slepic: 3.1 (91 hlas)

Jo máš pravdu. Ronald a Margaret by se šikli. Oba dokázali s Ruskem jednat. Ti kdo teď sedí na jejich místech, dokážou akorát hrotit konflikty.

Průměrný počet slepic: 4 (72 hlasů)

Ronald se zrovna s rusama moc nepáral. A Margaret taky měla tah na branku. Pamatuješ, jak ve věznicích začly ty hladovky příslušníků IRA? Tuším, že první se jmenoval Robert Saenz. Ten to dával asi 2 měsíce. Potom zemřel na hlad. (tak když držel hladovku, na co jiného by taky měl zemřít).Pak nastoupil další. Vydrželi to rok. Nakonec zjistili, že by si akorát vytloukli takhle ansámbl, ale Iron Lady by stejně neustoupila.

Sice to zní v jejím případě divně, ale tahle ženská měla koule. A já jí mám ve fochlíku mých oblíbených politiků. Je tam s Reaganem, Churchilem a Pinochetem. Posledně jmenovaný vyvolává kontraverce, jelikož mnoho lidí je zblblých levičáckou propagandou a furt nechápou, co pro Chile udělal. Takže asi takhle.

Průměrný počet slepic: 3 (52 hlasů)

Ale máš u mě plus, že nepíšeš "s Rusákama".

Průměrný počet slepic: 3.6 (16 hlasů)

Většinou zlobím a už dost dlouho. Zkouším, kam až dosahuje tolerance zdejšího náčelníka. Ale on je snad splachovací.

Průměrný počet slepic: 3 (21 hlas)

ať nedopadneš jak ožralej Ethanol. Taky pohodička a pak jednou přetáhl strunu.

Průměrný počet slepic: 4.6 (12 hlasů)

Ona pak praskne viď?

Ale zkoušel jsi někdy naladit kytaru, aniž bys u toho natahoval strunu? To radši nedělej, to bude blbej zvuk. Musíš to prostě risknout a mít cit pro to správné napnutí, jestli mi rozumíš, co jsem tím chtěl sdělit.

Průměrný počet slepic: 3 (12 hlasů)

Voskovec s Werichem tomu říkali "napnelismus".

Průměrný počet slepic: 4 (12 hlasů)

troubit do pivní flašky

Průměrný počet slepic: 5 (3 hlasů)

s Russssákama, jako zoufalci na Novinkách a Seznamu.cz

Průměrný počet slepic: 4.5 (8 hlasů)

co za celý život nevyhrál jedinou bitvu a ze světového impéria č.1 udělal sionisticko americkou onuci.

Průměrný počet slepic: 4.3 (13 hlasů)

Že si řekli "Ty pán, ja pán?! A Thatscherová stála u zrodu toho, proti čemu tento blog je...

Průměrný počet slepic: 4.5 (19 hlasů)

šla stylem Friedmana a Hayeka, čímž Británii vytáhla z ekonomické stagnace. Chápu, že vám se její kroky některé nelíbí, lidové vrstvy, jelikož se moc nesrala ani s odbory. Ona se víceméně nesrala s nikým.

Takže, já jí miluji. V posteli bych jí mít nechtěl, ale jako premiérku této naší zemičky ano.

A pokud si myslíte, že tchatcherismus na tento web nepatří, zajeďte si na českolipsko do Mimoně, tam si zařiďte trvalý pobyt a budete mimoň nejen názory, ale budete to mít i v občance. Nazdar!

Průměrný počet slepic: 3.2 (22 hlasů)

VŠECHNY tzv. pravicové strany na Západě jsou ZELENÍ WOKE

Průměrný počet slepic: 5 (15 hlasů)
Trvalý odkaz

neměla ženské vnady. A tak tato slepice byla v čele pravice.

Průměrný počet slepic: 4.2 (65 hlasů)
Trvalý odkaz

Demokraté „zamrzli“ a zůstali čučet!

Biden řekl : „Mimochodem, jsem hrdý na to, že jsem, jak jsem řekl, první viceprezident, první černoška..., která slouží po boku černošského prezidenta. Že mohu pracovat s první černošskou soudkyní Nejvyššího soudu. Je toho tolik, co můžeme udělat, protože jsme Spojené státy americké .“

 Skutečnost, že se popsal jako černoška, koluje na internetu.

Zřejmě si v duchu popletl, že on byl viceprezidentem Obamovy administrativy s tím, že jeho viceprezidentkou je Afroameričanka?

Průměrný počet slepic: 4.8 (58 hlasů)

jak Biden odpovídal na moderátorovu otázku, zmotal to tam dokonale a pak na něj měl reagovat Trump.

A on řekl něco v tomto smyslu: "Nemám vůbec tušení, co teď pan Biden chtěl sdělit, ale myslím, že on to neví taky".

Průměrný počet slepic: 4.7 (60 hlasů)

Mezi politiky se vyskytují profesionální komici. Znám jich hned několik. Existují politici, kteří blábolí a nevědí co. Někteří plodí taková moudra, kterým ani oni sami nevěří. Také takové znám. Ale nikdo jiný než prezident Biden, nedokáže zařídit, aby jeho hlášky kolovaly na internetu po celém světě a lide je s pobavením četli, mnohdy i před publikem a nahlas. Pokud se stane, že se potentáti rozhodnou Bidena nahradit, budeme mít my i lidstvo na celém světě o jedinečnou zábavu méně. A v téhle složité době je zábava nutností, aby lidé pořád jen nenadávali.

Průměrný počet slepic: 4.8 (15 hlasů)

nedá mi to, abych se s Vámi nepodělil o další americkou hlášku z dnešního dne. Americký prezident Joe Biden dnes ráno v rozhovoru, který poskytl ABC, objasnil, že se nechystá odstoupit od své kandidatury na prezidenta Spojených států, pokud ho o to Bůh nepožádá! Rozhovor poskytl George Stephanopoulosovi, známému příznivci demokratů.

Konkrétně řekl : „Kdyby Bůh všemohoucí přišel a řekl mi: ‚Joe, vypadni ze závodu‘“ , udělal bych to. Ale Všemohoucí Bůh nepřijde, takže ani já závod neopouštím.''

A potom té ještě dodal:

"Nikdo není kvalifikovanější (než já) být prezidentem nebo vyhrát tyto volby, "

 

Průměrný počet slepic: 4.8 (16 hlasů)
Trvalý odkaz

Pracovně jsem asi před třemi lety byl ve střední Anglii ve městě  Midllesborogh. Město na východním pobřeží, geograficky na úrovni Manchester. Město nezajímavé, taková průmyslová zóna. Klasické jednopatrové baráky. A ve všech tmaví. A zadarmo protože jim to Anglie platí. Nemusí dělat, bydlení mají zadarmo. Na ulicích potkáte jen asi tak 20% bílých. Všichni ostatní jsou čmoudi.

Průměrný počet slepic: 4.6 (28 hlasů)

Kdysi to dokonce vypadalo, že bychom si něco spolu mohli začít. I jsme se líbali. Ale pak jsem potkal tu zrzku, co mám do dnes, takže jsem už nestihl útok pod její kalhotky.

Ona si pak vzala chlapce, kterému jsme říkali Ušoun. Páč mu uši odstávali. Zde dělala zubní laborantku a odjeli hledat štěstí do Británie. Tam nastoupila jako hlídačka dětí. Postupem času se tam zabydleli, podařilo se jí si zařídit zubní laboratoř a pak mi kámoš říká, a upozorňuji, že už je to asi 20 let.

"Mě volala ségra, že se prej stěhují z Londýna někam na venkov, protože si začínají připadat jako menšina a tak se k nim taky chovají. Nejvíc je tam pakistánců".

Jeďte do sladké Paříže, snu všech romantiků a šikovný průvodce vám ukáže všechny pamětihodnosti. Ale zároveň vám doporučí, jakým čtvrtím byste se měl vyhýbat.

U nás v Děčíně neexistuje čtvrť, kam bych se bál se svojí měsíční připrcatělou vnučkou jít. A děsně bych byl rád, kdyby, až vyroste, se takhle zde mohla volně sama procházet.

Průměrný počet slepic: 4.5 (33 hlasů)

v brněnském Bronxu v okolí ulice Cejl.

Průměrný počet slepic: 5 (16 hlasů)

je sice problémové etnikum, ale v Česku je každá vládnoucí garnitura opěvuje, chrání, staví jim a platí památníky, muzea. Prý i nějakou romskou kulturu mají. Chanov, Janov, ani Cejl to však není.

Průměrný počet slepic: 4.8 (17 hlasů)

a dodnes tam archeologové nenašli jediný hrob. Budou muset něco dovézt od slovenských osad.

Průměrný počet slepic: 5 (6 hlasů)

Cauza Lety byl čistě politický podvod, mám o tom mnoho informací z doby dávno před popularizací a fotky kdy na polňačce za hájovnou byla louka, na pozadí prasečák a na stromě cedulka. I historie, ta nezkreslaná toto vyvrací. Byl to tábor pro potulné, osoby štítící se práce a prý i v trestu a makali v lese a na panství..... hádejte koho.

Průměrný počet slepic: 5 (4 hlasů)
Trvalý odkaz

"Izrael má právo odříznout jídlo, vodu a elektřinu 2 milionům Gazanů" - vůdce labouristů Keir Starmer."Izrael má právo odříznout jídlo, vodu a elektřinu 2 milionům Gazanů" - vůdce labouristů Keir Starmer.

To se nebude líbit jeho mohamedánským voličům...

Průměrný počet slepic: 4.7 (20 hlasů)

to je dobrý téma. Dík za nástřel takhle v sobotním dopoledni.

V OSN se hlasuje o vytvoření jejich státu. Na západě fůra levicových mládežníků demonstruje proti židáckému tvrdšímu postupu za ty zavražděné, znásilněné, upečené a rozpárané a na těch demonstracích volají" From river to sea". Víte co, navštivte některou z těchto demonstrací a zeptejte se těch rozlícených mládežníků, jestli ví, jak se jmenuje ta řeka, o které zrovna křičej. Většina z nich to vůbec netuší.

Palestinci jsou fajn jako páka na ty úspěšné židáky. Ale vlastně je nikdo nechce. Velice bohaté ropné arabské státy, i když oni věří ve stejného Boha, si je na dvorek nepustí, jelikož vědí, že by z toho byl celkem průser.

Takže vlastně hezká patová situace. Palestince podporuje levicový západ, na své území si je nepustí Egypt a ostatní státy v okolí, Izrael na rachejtle Hamásu odpoví silou, v OSN jim vyrobíme stát, na univerzitách jim bude vyjadřována velká podpora, to je šrumec, co? Ale co ti palestinci?

Tak pokrokový svět jim pošle nějaké prášule. Ty ale zabere Hamás, aby si mohl vykopat nové tunely a pořídit rachejtle, takže obyčejní palestinci budou dál ve stejné prdeli, jak jsou dnes.

Průměrný počet slepic: 3.7 (18 hlasů)
Trvalý odkaz

V Británii sice drtivě vyhrála opozice, ale Petr Fiala si myslí, že zahraniční politika zůstane stále stejná (https://ift.tt/OlBbjtx). A já si myslím, že zůstane stejný i zbytek, jelikož se Británie, stejně jako zbytek světa, zavázala plnit Agendu 2030 organizace OSN. Takže nebránit migraci, chránit planetu pomocí Green dealu a jiné podobné nesmysly (pardon, vznešené ideály) budou  dál jejich denním chlebem. K tomu víme, že budou rovněž pokračovat v boji proti Rusku, takže případná  změna politiky bude opravdu minimální. Měnit se budou jen nedůležité věci, které nikoho nezajímají, jen aby se neřeklo. Ale voliči dělali co mohli - takže ať žije změna !!

Průměrný počet slepic: 4.7 (16 hlasů)

chazarští přivandrovalci z Východní Evropy za 70 let a vypadnout z ukradeného území

Průměrný počet slepic: 4.9 (17 hlasů)

Chrámové hory, kterou židé vybudovali dost století před tím, než nějakého pedofila napadlo sesmolit korán.

Průměrný počet slepic: 4.5 (16 hlasů)