Pravda nás osvobodí

Autor

Náš geniální vládní komunikátor, TZLD. Otakar Foltýn na své přednášce ve Slavonicích nadával lidem do sviní. Nahrávka z toho existuje, každý si může udělat jasný a přesný úsudek o tom, jak to Otík Rákosník vlastně myslel. Není třeba se dohadovat, není třeba se spoléhat na Vidláka či Parlamentní listy, není zapotřebí nikomu věřit, není zapotřebí se spoléhat na faktčekery, není zapotřebí se spoléhat na instituce.

Prostě stačí si to video pustit, shlédnout ho, nechat si po pošrotovat v mozku a pak si říct, jestli je Foltýn fakt tupá zelená lampasácká guma a nebo jestli to myslel úplně jinak a je to vytrženo z kontextu.

Jenže, když chtěl herní vývojář, Dan Vávra, zveřejnit článek Parlamentních listů, který právě toto video obsahuje, facebook ho během pár vteřin zablokoval. Podnikatel Zbyněk Passer byl neústupnější a pokoušel se tento článek nasdílet vícekrát a dopadlo to, jak muselo. Facebook mu zablokoval celý účet s jedenácti tisíci sledujícími.

Ne, vůbec tu není cenzura. Jen, když se rychle šíří video o tom, jak Foltýn nadává lidem do sviní, tak je třeba v zájmu liberální demokracie zasáhnout. To víte, nemáme právo na svá vlastní fakta. Jen ta Foltýnova. Když se náhodou objeví nějaký nepříjemný fakt, tak jako kdyby nebyl.

Už jsme zase pokročili. Veškerý boj proti dezinformacím byl veden proto, aby se omezilo šíření lží. Ale jak vidno, ty stejné nástroje se dají použít k omezení šíření pravdy, která nevyhovuje. Není to poprvé, ale tentokrát je to příliš zdokumentované, než aby se to dalo vymlčet. Nástroje, které si prosadili, aby blokovali lži, použili na blokování pravdy. Máme video, kde Foltýn říká co říká, máme ho s celým kontextem, máme ho se vším všudy, ale v zájmu strategické komunikace bylo nutné tuto pravdu zakázat.

Takhle bude vypadat praxe, kdy sice můžeme mít vlastní názor, ale nemůžeme mít vlastní fakta. Lusknutím prstů vám fakta vezmou, zatají, zkreslí a ještě vás potrestají za jejich šíření.

Co je Foltýn? Cenzor! Prostě si uměl zařídit, aby se o jeho extempore lidé pokud možno nedozvěděli. Aby o tom jen slyšeli z doslechu. Aby si nemohli udělat obrázek o jeho rozpoložení, jeho emocích, tónu jeho hlasu, aby z toho nemohli zjistit, že je to psychopat a mocinky se těší, až bude moci rozdělovat lidi na občany a neobčany.

Kdyby byl Foltýn co k čemu, tak by to svoje video zveřejnil sám. Protože jen pravda osvobozuje. Mohl by to video pustit a nechat k němu udělat deset rozborů, co vlastně řekl. Je vládní strategický komunikátor. Bez problémů by našel desítky odborníků na lingvistiku, kteří by nám buranům vysvětlili, že šlo o nadsázku, nebo že nám nadával, protože nás, svině, má vlastně rád. Proč myslíte, že na nás řve?

Mohl kdykoliv napsat, že se ve svém vyjádření unáhlil, že to tak nemyslel, mohl argumentovat jinými částmi svého proslovu, kde se nevyjadřuje tak expresívně. Mohl to udělat jako sportovec David Svoboda, absolvovat nějakou tu Libavou a rande s Černochovou, mohl říct, že šlo o bilbórdovou zkratku, mohl říct, že jeho argumenty nebyly zasazeny do kontextu doby, mohl to obrátit v žert.

Co on udělal? Zařídil cenzuru! Proč? Protože on to doopravdy takhle chce dělat. On doopravdy chce lidi dostat za plot. Doopravdy si myslí, že jsme svině a podle toho s námi chce zacházet. Jen to ještě musí tajit, protože zatím ještě líbodémojugend neovládla vše.

Existuje jasný a zcela nevyvratitelný důkaz, kdy se libtardí moc pokusila zcenzrovat pravdu a zabránit v jejím šíření. A je úplně jedno, jestli Foltýn někam zatelefonoval a oni mu slíbili, že to zařídí a nebo jestli se to stalo bez jeho přispění, protože kluci, co spolu mluví, jsou na sebe naladění a rozumí si i beze slov.

Já jsem jeho proslov pochopil tak, že jde o mimořádně nebezpečného člověka (což je u Foltýnů v rodině norma). Je to člověk, který kdyby mohl, stal by se K.H. Frankem nebo Himlerem, ani by nemrkl. Je to člověk, který nechce své názorové oponenty přesvědčit, ale chce je zlikvidovat. Je to člověk, který, když dostane možnost, tak vám zničí demokracii ajn cvaj.

Fialova vláda zjistila, že jí padají preference a lidi jí nevěří. A tak si na nápravu najala novodobého Heydricha mixnutého s Ježovem. K tomuto Ježovovi se vinula Nora Fridrichová a jako klíště se ho drží Bob Kartouz. Všechno jsou fakta. V Heydrichově týmu je Josef Dobrík z iniciativy Dárek pro Putina a dalších asi deset lidí. Obešlo se to bez výběrového řízení, což je samozřejmé. Na Sonderkomando se výběrko nedělá. Až se jich jednou někdo u soudu zeptá, proč pracovali pro nácka, co řeknou? Že prostě dostali rozkaz, bylo to dobře placené, ale samozřejmě sami osobně nikomu neublížili…

Co si myslet o vládě, která angažuje českou verzi Himlera? Co si myslet o premiérovi, který chce dělat strategickou komunikaci s Aloisem Weissem? Co si myslet o hercích a umělcích, kteří tomu tleskají stejně horlivě jako tenkrát za NSDAP? Co si myslet o člověku, který je placen z našich daní a bohorovně o nás říká, že jsme svině?

Ještě před týdnem jsem všechny nabádal, aby se připravili na špatné časy. Aby naplnili spižírny, aby mysleli na zadní kolečka, že přijde doba, kdy se bude počítat jen to, co mají doma.

Teď všechny nabádám, aby se ozbrojili.

Není daleko doba, kdy ty příkopy nebudou jen obrazné a a karanténa se stane stejně skutečnou jako v Terezíně. Není daleko doba, kdy se k nám budou skutečně chovat jako k prasatům a nebudeme mít pro ně žádnou cenu. Dehumanizace se stala bytostnou součástí vládní strategické komunikace. Prohoďte ve Foltýnově projevu slovo Rus za Žid a nepoznáte rozdíl. Když proti vlastnímu národu nasazuje vláda takové katy, je třeba nabrousit kúsy, začít chodit k Panně Marii Sněžné a místo Husa začít hledat Želivského či Žižku. Jestli chcete vědět, jak to bude vypadat, jeďte se podívat na pochodňové průvody ve Lvově nebo na demonstrace v Birminghamu.

A napsat si na korouhve, že pravda nás osvobodí!

Přátelé, pokud mě chcete podpořit v mém Vidláckém úsilí, prosím pošlete dar Institutu českého venkova. Každý, kdo pošle alespoň 350,- Kč, může si na oplátku vyžádat knihy, trička, samolepky a odznaky z nabídky. Číslo účtu: 1769955003/5500 IBAN: CZ8355000000001769955003. Kdo chce, může přímo na stránkách Institutu pro platbu použít QR kód. Doporučuji poslat platbu a druhý den si zadat adresu pro zaslání. Stačí přímo na Vidlákových kydech kliknout v záhlaví na „objednat knihu.“

Hodnocení
Průměrný počet slepic: 4.9 (388 hlasů)

Komentáře

Trvalý odkaz

Elity už své plány ani neskrývají. Nebudete nic vlastnit, nikam smět, co jíst, respektive přijdete o možnost výběru. Vezmeme Vám vše, na čem jste lpěli, snížíme vaše stavy. Možná vás časem naženeme do rezervací. A veškerou rebélii tvrdě potřeme. Máme své Foltýny, sloužit nám budou ti z vás, kteří budou nejsnadněji manipulovatelní. Z řad politiků, ozbrojených složek, médií (ta vlastní), bank (ty vlastní také), lékařů (patří jim). Amen. Už nenabízí ani hry a chléb, protože ten paskvil, jakým je poslední olympiáda, je jen důkazem snižování úrovně všeho, co má davu dělat aspoň trochu „zábavy“. Nebo to vše snad někdo vnímá jinak? Co musí přijít, abychom se vrátili k normálnímu životu?

To je jen odstavec, celý článek viz zde:

https://www.inadhled.live/uvaha-dne/nestiti-se-niceho/

 

Průměrný počet slepic: 4.7 (106 hlasů)
Trvalý odkaz

"...Proč myslíte, že na nás řve?... protože nás, svině, má vlastně rád....) 

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Chtěl bych tímto poděkovat paní senátorce Janě Zwyrtek Hamplové za její podnět vůči Petru Fialovi k okamžitému personálnímu řešení pozice Otakara Foltýna spojené s kvalifikovaným upozorněním na možnost spáchání trestného činu ze strany tohoto "strategického komunikátora", jenž si patrně spletl právní stát s buzerplatzem v lidově-demokratických kasárnách.

Samozřejmě se k této její výzvě plně připojuji.

Jsem totiž přesvědčen, že kdybych já nazval jakoukoliv skupinu "sviněmi" a "zombíky", okolo kterých musíme vyhloubit příkop, aby "nepokousali ty nakažené", tak by mi kriminálka klepala na dveře druhý den.

Napsat to například o Ukrajincích, tak mi asi vyrazí dveře beranidlem.

Dovolím si pouze poznamenat, že pokud o dezinformacích přednáší člověk, jenž tvrdil, že ukrajinská ofenzíva vyvolala mezi ruskými vojsky paniku a že se do pár týdnů jejich obrana zcela zhroutí, tak bych to za normálních okolností považoval za dobrý vtip.

Ovšem tenhle novodobý Urválek se evidentně neštítí vůbec ničeho a žádná praktika, kterou by zlikvidoval své nepřátele, mu není cizí.

Ale abych ukázal, že jsme lepší než oni, tak mám pro něj nabídku - pane Foltýne, vyzývám Vás k veřejné debatě jeden na jednoho. Pojďte dokázat, že jste takový hrdina, jak tvrdíte a sedněte si proti mně. Vezměte si s sebou Kartouse (který se se mnou bál jít do debaty už v době covidu) a deníček Danuše Nerudové a pojďme si to vyříkat. Kdekoliv, kdykoliv.

Po hodině bude celému národu jasné, že jediný, kdo tady obelhává lidi a šíří lži a zvrácené myšlenky, jste Vy.

Tak schválně, jestli jste takový tvrďák, na kterého si hrajete, nebo jen zbabělec, který jen umí vést silné řeči v kruhu svých patolízalů.

Moje kontaktní údaje už určitě v té své bonz-databázi máte. Tak se ozvěte. Budu se těšit.   (FB J. Rajchla)

 

Průměrný počet slepic: 4.8 (196 hlasů)

Lidí s názorem podobným jaký má Vidlák, přibývá jen poskrovnu. Ne všichni jsou hrdými Čechy. A navíc Češi mají kolem krku smyčku, která se den ode dne stále víc stahuje. Eurounijní smyčka. Smyčka, která se stahuje kolem každého, komu záleží na své cti, kolem každého kdo cítí odpovědnost za svojí rodinu, za své blízké, za svůj majetek, za svůj národ, za svojí vlast, za  Českou republiku. Ze smyčky snadnou vyklouznou všichni ti, kteří si těmito věcmi nelámou hlavu. Plavou s proudem, plavou po proudu. Plavou směrem k Brueslu. Šlapou vodu a nechají se unášet proudem! U nás v Praze je takových hodně. Nezajímají se o to co bylo, nezajímají se o to co tvořili jejich předkové, nezajímají se o rodinu, nepotřebují ji. Když je to pro ně výhodné, klidně jí vymění za nějakou komunitu. Nezajímá je odpovědnost, vztah k blízkým, vztah k vlasti, vztah k  majetku! Proč. vždyť všechno mohou sdílet. Oni to co bylo nepotřebují. Potřebují jen prachy a drží se toho, kdo platí. A Brusel takové má rád a předchází si jejich přízeň.

Proč se takhle rozepisuji? Protože Praha je takových plná. Fakt plná. Možná i Brno. Tenhle Foltýn, jim nijak nevadí. Většinou ho nesledují, ani nechápou co vlasně řekl, co a jak si myslí. Když to slyší, nebo čtou, usmějí se a neřeší to. Na co? Zajímá je přítomnost a té fandí. Když přijde změna, třeba ta barevná s péry v řiti, rychle jí akceptují. Přizpůsobí se.

Nejsem rád, že se to děje. Ale vidím to v Praze kolem sebe denně, na každém kroku. Takových je moc. Situace se může změnit, ale  pouze pokud se objeví pořádný lídr, který je zaujme (a zaplatí). Namísto nejlepšího putinologa se snad jednoho krásného dne takový najde.

Průměrný počet slepic: 4.8 (120 hlasů)

jde jen špína. Ale vždycky, jenom strategicky.

Průměrný počet slepic: 4.9 (50 hlasů)

🤬  🇨🇿 Vládní koordinátor pro strategickou komunikaci Otakar Foltýn během debaty „Pravda není jenom slovo“ ve Slavonicích označil některé „neposlušné občany“ za svině a nepřátele vlastního státu a doporučoval proti nim „příkop a karanténu“.

Reingard Heydrich řekl, že neposlušní Češi jsou ksindl. Podle Foltýna jsou to svině.

A tento člověk mluví jménem vlády. Co na to pan premiér Fiala, že jeho jménem padají taková sprostá slova?
@neCT24

Průměrný počet slepic: 4.3 (22 hlasů)

od Dušana Wegnera , doba čtení 7 minut

 

Beran A. chtěl zřejmě ve Vídni zabít co nejvíce fanoušků Taylor Swiftové.  Protože oni jsou šťastní a on ne. Nezapomeňte: ideologie, která ho k tomu vedla, stále žije a funguje.

Teď už jste slyšeli o Taylor Swiftové. Taylor Swiftová  je velmi úspěšná americká popová hvězda. A tento týden byly tři jejich koncerty v Rakousku zrušeny kvůli velmi reálné hrozbě terorismu. Musíme si o tom promluvit  a proto pár souvislostí pro vás všechny, kteří nejsou Swifťáci.

Osoba Taylor Swiftová  je dcerou bohaté rodiny. Otec obchodoval s akciemi a matka byla marketingovou manažerkou investičního fondu. Swiftová  strávila část svého raného dětství na farmě s vánočními stromky, kterou její otec koupil od jednoho ze svých klientů. Léta trávila v rodinném letním prázdninovém domě ve Stone Harbor, krásném pobřežním městě v New Jersey.

Ale dnes je Taylor Swiftová  miliardářskou popovou hvězdou. A kariéra Taylor Swiftové  dokazuje, že člověk se může stát čímkoli, pokud se snaží – a pokud jsou jeho  rodiče opravdu bohatí a mají dobré vztahy.

Hudba jako plastové bundy

Zkoušel jsem poslouchat hudbu Taylor Swiftové. Je to pro mě těžké. (I pro mě-Kimjan) Je to imitace hudby, která jako imitace nevyčnívá jen proto, že publikum je o generaci a půl vzdáleno originálu.

Taylor Swiftová  dělá hudbu, tedy „umění“, pro lidi, kteří si koupí drahou plastovou funkční bundu od Globetrotteru – ideálně v partnerském vzhledu – a myslí si proto, že jsou outdooroví nadšenci a horolezci.

Swiftové písně a alba mají názvy jako „The Tortured Poets Department“. Co ví Taylor Swiftová a její publikum o duševním stavu mučeného básníka?

Život Taylor Swiftové, nyní 34, nemá absolutně nic společného s životy průměrných lidí. Swiftová  je jedním z největších VIP producentů CO2 na světě. Swiftová létá od schůzky ke schůzce na svých soukromých tryskáčích. Článek z února tohoto roku má ironický název (můj překlad): “Taylor Swiftová a oddělení  největších znečišťovatelů” ( carbonmarketwatch.org, 13. února 2024 ). Vzhledem k tomu, že údaje o letech jsou veřejné, dalo by se vypočítat, že samotný vztah Swiftové s fotbalistou Travisem Kelcem vygeneroval působivých 138 tun CO2 ( dailymail.co.uk , 17. prosince 2023 ).

Umělekyně  s vynikajícími kontakty ve velmi bohatých kruzích, jejíž umění má tendenci napodobovat „skutečné“ umění. Špičková znečišťovatelka, která předstírá, že chápe klimatickou paniku. Superbohatá, superúspěšná žena, která stále tvrdí, že se bouří proti „patriarchátu“. Morálka jako módní gag.

Pokud si myslíte, že to všechno zní jako pokrytecké srdce Zelených, pak máte samozřejmě pravdu.

„Zelená“ Swiftová

Zelené Claudia Roth a Ricarda Lang  (něm. političky -P.Z.) se nedávno zúčastnili koncertu Swiftové  jako „Swifties“, tedy platící fanoušci Taylor Swiftové ( t-online.de, 29. července 2024 ). Kde dochází k pokrytectví, falšování a masivnímu znečišťování životního prostředí, tam jsou zelení nadšení.

Proč chtěl Beran zabít fanoušky Swiftové, dočtete se zde

https://www.dushanwegner.com/gluecklich-mit-taylor/

Ve zkratce: protože jeho ideologie mu neumožňuje být šťastný, jako jsou fanoušci Swiftové, jelikož jejich nároky na štěstí lze splnit jednodušeji. Třeba náhražkami.

Průměrný počet slepic: 5 (28 hlasů)

Peksa by připravovaný útok na vídeňský koncert zpěvačky Taylor Swift nedával do souvislosti s migrací. „Od rakouské policie jsme se dozvěděli, že jde v podstatě o osoby narozené v Rakousku, které se v Rakousku zradikalizovaly,“ řekl pirát Peksa v pořadu 360° na CNN Prima News.

„Myslím si, že je to spíše problém rakouské sociální politiky a toho, jakým způsobem pracuje s lidmi v tomto věku. Jaké jim dává možnosti a jakou oni vidí životní perspektivu. Na to, myslím, že by bylo lepší se soustředit,“ pokračoval Peksa a zopakoval, že „dávat tuto záležitost do souvislosti s migrací příliš nedává smysl“.

 

 

Průměrný počet slepic: 4.7 (24 hlasů)
Trvalý odkaz

Maďarský premiér Viktor Orbán měl před dvěma týdny přednášku na univerzitním festivalu Tusványos, kde se věnoval široké škále témat, jako válka na Ukrajině, stav Evropské unie a konec staletí západní hegemonie ve světě. Byl to tak zásadní projev, že se o něm hovoří jako o „nejdůležitějším geopolitickém projevu desetiletí“.
Zde jen úryvek:
 
...Maďarsko v geopolitických a zahraničněpolitických otázkách se pravidelně střetává se západními zeměmi Evropské unie. Na otázku Proč tomu tak je? Je moje odpověď je následující: Vnímání světa nás Středoevropanů je založeno na národních státech. Zatímco Západ si myslí, že národní státy již neexistují; pro nás je to nepředstavitelné, ale přesto si to myslí. V našem pojetí se svět skládá z národních států, které uplatňují domácí monopol na použití síly, čímž vytvářejí stav všeobecného míru. Ve vztazích s ostatními státy je národní stát suverénní - jinými slovy, má schopnost samostatně určovat svou zahraniční a vnitřní politiku. V našem pojetí není národní stát právní abstrakcí, není právním konstruktem: národní stát je zakořeněn v určité kultuře. Má sdílený soubor hodnot, má svoji lidskou a historickou hloubku. A z toho vyplývají sdílené morální imperativy založené na společném konsensu. To je to, co považujeme za národní stát. Navíc jej nepovažujeme za fenomén, který se vyvinul v 19. století: věříme, že národní státy mají biblický základ, neboť patří do řádu stvoření. V Písmu totiž čteme, že na konci časů dojde k soudu nejen jednotlivců, ale také národů. V našem pojetí tedy národy nejsou dočasnými útvary. V naprostém protikladu k tomu však západní lidé věří, že národní státy již neexistují. Popírají proto existenci společné kultury a na ní založené společné morálky. Nemají žádnou sdílenou morálku; pokud jste včera sledovali zahajovací ceremoniál olympijských her, právě to jste viděli. Proto o migraci přemýšlejí jinak. Jsou přesvědčeny, že migrace není hrozbou ani problémem, ale ve skutečnosti způsobem, jak uniknout z etnické homogenity, která je základem národa. To je podstata progresivního liberálního internacionalistického pojetí prostoru. Proto si neuvědomují absurditu - nebo ji jako absurdní nevnímají -, že zatímco ve východní polovině Evropy se navzájem zabíjejí statisíce křesťanů, na západ Evropy pouštíme statisíce lidí z cizích civilizací. Z našeho středoevropského pohledu je to definice absurdity. Taková myšlenka není na Západě vůbec myslitelná. V závorce podotýkám, že evropské státy ztratily v první a druhé světové válce celkem asi padesát sedm milionů původních Evropanů. Kdyby oni, jejich děti a vnuci žili, neměla by dnes Evropa žádné demografické problémy. Evropská unie o mnou popsaném způsobu nejen přemýšlí, ale také ho deklaruje. Pokud si pozorně přečteme evropské dokumenty, je zřejmé, že cílem je nahradit národ. Je pravda, že to píší a říkají zvláštním způsobem, když tvrdí, že národní státy musí být nahrazeny, zatímco nějaká malá stopa po nich zůstane. Jde však o to, že pravomoci a suverenita by přece jen měly být převedeny z národních států do Bruselu. Taková je logika každého významného opatření. V jejich pojetí je národ historickým či přechodným výtvorem, který se zrodil v 18. a 19. století - a jak přišel, tak může i odejít. Pro ně je západní polovina Evropy již postnárodní. Nejde jen o politicky odlišnou situaci, ale to, o čem se zde snažím mluvit, je, že se jedná o nový mentální prostor. Pokud se na svět nedíváte z pohledu národních států, otevírá se před vámi zcela jiná realita. V tom spočívá problém, důvod, proč si země západní a východní poloviny Evropy nerozumějí, důvod, proč nedokážeme táhnout za jeden provaz.
 
První polovinu tohoto zásadního projevu jsem umístil  na včerejší VK. 
Průměrný počet slepic: 4.7 (82 hlasů)

- Sebevražedný krok před kapitulací? Nebyl by první. Už i západní protektoři kyjevského režimu krčí rameny. Cynické plýtvání lidmi i technikou. Učil se u u císaře Viléma II? Nebo u Hitlera? Sundá jim pásky Azova?

Kirill Strelnikov soudí, že přeshraniční teroristický výpad kyjevského režimu je předem odsouzen k neúspěchu - a porovnává tento zoufalý krok s (ne)slavnými konci velkých válek minulého století...

...NBC: "Nabízí se otázka: proč Ukrajina vtrhla na ruské území s pravidelnou armádou v době, kdy krvácí na východním sektoru fronty. Kyjev možná jen potřebuje 'dobré zprávy' pro místní publikum nebo aby se dostal na titulní stránky novin na Západě. Vzhledem ke složité situaci u Pokrovska a Torecka by to však mohlo Ukrajině v delším časovém horizontu spíše uškodit než prospět."… Pes ví, čí maso sežral a jaká bude pánova reakce.

...Na skutečných motivech a mazaných plánech kyjevské kamarily (i kdyby nějaké existovaly) prostě vůbec nezáleží. Osud ozbrojenců má jen jeden konec - a ten bude hodně drsný.

Šlápnout na hrábě

Stejně jako pilní žáci všech těch, kteří se kdy snažili porazit Rusko a celý svět, kyjevská vláda poslušně opakuje báječný nápad s dupnutím na hrábě - což nevyhnutelně ještě urychluje její katastrofální konec. V tomto ohledu sebevražedný útok ukrajinských jednotek bolestně připomíná poslední vlny agónie nejprve císařského a poté nacistického Německa….

https://protiproud.info/politika/8104-zelensky-slapl-na-hrabe-sebevrazedny-krok-pred-kapitulaci-nebyl-by-prvni-uz-i-zapadni-protektori-kyjevskeho-rezimu-krci-rameny-cynicke-plytvani-lidmi-i-technikou-ucil-se-u-u-cisare-vilema-ii-nebo-u-hitlera-sunda-jim-pasky-azova.htm

 

Průměrný počet slepic: 4.3 (65 hlasů)

Mezi cizáky žoldáky kteří  spolu s Ukronácky vtrhli do Ruska v Kurské oblasti kromě Anglosaxů jsou tam i žoldnéři Poláci a zabíjí ruské vojáky a civilisty

Mezi cizáky žoldáky jsou i Polaci

Navíc americký portál War Zone píše, že asi 120 žoldáků z Gruzínské legie se účastní útoků na Kurskou oblast. Gruzínská legie je uznána jako teroristická organizace a v Rusku je zakázána.

zdroj: InfoDefenseCZE
 

Průměrný počet slepic: 4.3 (64 hlasů)

Ruský dron natáčí zloděje z ozbrojených sil Ukrajiny, kteří vstoupí do každého soukromého domu a vynáší vše co se jim líbí v předměstí Sudži-Gončarovka.

video a zpráva zde: https://t.me/InfodefenseCZE/21413

video kvůli velikosti se dá sledovat jen přes aplikaci Telegram

zdroj: InfoDefenseCZE
 

Průměrný počet slepic: 4.2 (56 hlasů)

past pro 100 ruských vojáků v Kursku!

Jak Ukrajinci promarnili šanci na čtyřnásobný zásah

Ukrajinská ofenziva u Kurska zpomalila, ale nezastavila se, neboť ruské posily na zhruba pět hodin „zamrzly“ po zásahu 4 raket HIMARS (foto) ruské falangy, která měla opravdu velké štěstí: Možná ani Ukrajinci a západní  plánovači úderu ATACMS/HIMARS  neočekávali, že ruský konvoj asi 250 vozidel zamíří k frontové linii na dostřel ukrajinských balistických zbraní! Výsledek: Všechny čtyři střely zasáhly stejné místo v konvoji a zabily personál dvanácti vozidel. Ukrajinci mluví o 100 mrtvých ruských vojácích.

Rusové nevydali prohlášení, ale přiznávají ránu. Kdyby Ukrajinci (v podstatě Američané, kteří „zaměřují“ cíle a pravděpodobně „mačkají tlačítko“) lépe plánovali úder , mohli zničit polovinu falangy a mít asi 400 mrtvých Rusů, tedy pokud by zasáhly rakety jeden cíl za druhým a ne všechny ten stejný bod. Jinými slovy, fatální chybě ruských velitelů se ruská strana vyhnula s relativně malými ztrátami. Jak "malé"? Tolik, kolik jich měli za den na vrcholu dvouměsíční bitvy o Bakhmut! To je to, co tvrdí mnoho vojenských analytiků: Ztráty nejsou něčím, co kriticky „bolí“ dva protivníky v této konkrétní válce.

Už teď Ukrajinci počítají více než 1000 mrtvých jen v tomto specifickém dějišti operací, pokud vezmeme v úvahu, že Rusové mluví pravdu, ale i když to přehánějí, určitě více než 300 mrtvých Ukrajincu bude. Nikoho v Kyjevě to nezajímá… Problém pro Rusy je v tom, že bitva probíhá v obydlených oblastech, do předevčírem relativně poklidně a pohyby ruské armády natáčejí občané, kteří je nahrávají v reálném čase na sociální sítě, které však sledují Ukrajinci a Západ a někdy přímo zacíleni balistickými raketami. Ukrajinci prý konvoj identifikovali z videí ruských občanů, kteří jej nahráli na sociální sítě!

Zejména kvůli tomu, že ruské posily jsou mohutné a jsou ideálními cíli:  Co se zdá, že Rusové dosud neudělali, nebo nemohou udělat kvůli jiným prioritám, je přesun protiraketových systémů (S-400/-300-250, Buk-M2, Tor-M2, Pantsir-S. 2 atd. .) a čelit ukrajinským útokům pomocí ATACMS. A letecká podpora rozhodně opět není taková, jaká by měla být, možná opět proto, že omezené zdroje ruského letectva jsou zaneprázdněny jinde na obrovské frontě 1000 km: asi 600 stíhacích, strategických, blízkých úderů, substrategických úderů atd. odhaduje se, že jsou provozuschopná v ruském leteckém arzenálu, a to je  málo ve způsobu pokrytí rozsáhlého Ruska.

V každém případě byly mobilizovány velké ruské síly ze sousední Voroněže a Rostova , ale druhé ukrajinské priority po neúspěšné jaderné elektrárně Kursk, která měla přimět Rusy k přesunu sil z Donbasu a Charkova , nebylo dosaženo. V tuto chvíli probíhají hlavní bitvy kolem Sudzhy, Snagost a Malaya Lokhnya kterou Ukrajinci, plně neovládají. Těžké boje probíhají také v okolních osadách 15 kilometrů jižně od Lgova. V Korenevském okrese se Ukrajincům nepodařilo dobýt správní centrum. Ukrajinci byli také zadrženi u vjezdu do Koreneva, když se jim nepodařilo dobýt osady Olgovka a Kremeny. Snaží se prorazit dálnici Rylsk – Lgov, ale stále se jim to nedaří.

Ukrajinská ofenzivní hra je ale stále aktivní a silná. Vše bude z hlediska  času záviset na tom, zda se jim podaří posílit sve síly. Pokud ne, riskují obklíčení a vyhubení. Pokud ne hned, tak během několika příštích týdnů. Pokud uspějí, mohou teoreticky vytvořit životaschopnou malou enklávu na ruském území. A je to. Rusové v oznámení dne mluví o úderech na ukrajinské síly, které zatím stejně nestačí... "Letecké údery, raketové síly, dělostřelecká palba a akce jednotek pokrývajících státní hranice (…) zabránily nepříteli v postupu hluboko na území Ruské federace."

zdroj: pronews.gr
 

Průměrný počet slepic: 4.3 (51 hlas)

Ztráty Ozbrojených sil Ukrajiny (AFU) v pohraniční oblasti Kurské oblasti za den činily více než 280 vojáků a 27 obrněných vozidel, včetně čtyř tanků. Informovalo o tom ruské ministerstvo obrany.

Podle ministerstva za celou dobu akce nepřítel ztratil až 945 vojáků a 102 obrněných vozidel, včetně 12 tanků a 17 obrněných transportérů.

Situace v regionu

  • Operace na zničení ukrajinských formací v pohraniční oblasti Kurské oblasti pokračuje, informovalo ruské ministerstvo obrany.
  • Ruské ozbrojené síly během 24 hodin zastavily pokusy ukrajinských ozbrojených sil o provedení náletů hluboko na ruské území.
  • Armáda způsobila požární škody na personálu a technice ukrajinských ozbrojených sil v oblastech osad Daryino, Gogolevka, Melovoy, Nikolsky a na západním okraji Sudzha.
  • Letectví zasáhlo nepřátelské rezervy v oblasti Sumy.
  • Vícenásobné odpalovací raketové systémy (MLRS), dělostřelecká díla a těžká pásová vozidla BM-21 Grad byly vyslány k vybudování sil v oblasti Sudzhansky.
  • Do Kurské oblasti byla vyslána další skupina záchranářů z ruského ministerstva pro mimořádné situace . Evakuují obyvatelstvo do bezpečných oblastí. Součástí odřadu jsou i výbušní technici, kteří se budou zabývat likvidací výbušných předmětů.

Vyjádření místních úřadů

  • Operační situace v Kurské oblasti zůstává obtížná, byl zorganizován systém poskytování pomoci vnitřně vysídleným osobám, uvedl úřadující guvernér Alexej Smirnov na kanálu Telegram.
  • Šéf regionu  také vyzval, aby se nefilmovala a nezveřejňovala práce systému protivzdušné obrany a pohyb ruských jednotek.
  • Práce na evakuaci lidí v okrese Sudžanskij probíhají v době klidu od ostřelování ukrajinskými ozbrojenými silami, řekl agentuře TASS šéf okresu Alexander Bogačev .
  • Úřadující guvernér  zveřejnil telefonní čísla na pomoc obyvatelům pohraničí.
Průměrný počet slepic: 4.9 (17 hlasů)

Ruské úřady označily stovky britských, francouzských, polských a estonských „žoldáků“ za bojovníky proti ruským silám v ruské oblasti Kursk a nyní v Moskvě otevřeně hovoří o západní invazi do Ruska!

Ukrajinci bombardovali ruskou jadernou elektrárnu Kursk!

Kyjev ohrozil nejen Rusko a Evropu, ale celou planetu.

Kdyby Rusové ty rakety nesestřelili, zažili bychom "Černobyl desetkrát" a následky takového úderu by byly ještě větší, protože by to Rusy donutilo použít jaderné zbraně.

Průměrný počet slepic: 4.6 (15 hlasů)
Trvalý odkaz

stejně jako všechny banky…”

Japonský vůdce se omlouvá neočkovaným: “Měli jste pravdu, vakcíny zabíjejí miliony lidí, kteří jsou nám drazí!”
Kazuhiro Haraguči, bývalý japonský ministr vnitra, se stal prvním významným politikem, který se omluvil neočkovaným za tsunami úmrtí mezi očkovanou populací. Začátkem tohoto týdne vyšlo do ulic velké množství japonských občanů, aby protestovalo proti zločinům proti lidskosti, kterých se během pandemie dopustily globalistické organizace, jako je Světová zdravotnická organizace (WHO) a Světové ekonomické fórum (WEF). Během zahajovacího projevu protestů Haraguči pronesl silnou a dojemnou omluvu za obrovský počet úmrtí, k nimž v současnosti dochází v důsledku uvolňování smrtící mRNA. Haraguči se na úvod vyjádřil k bolesti a ztrátě, kterou pociťují rodiny, jež ztratily své blízké, kteří byli nuceni podstoupit injekci COVID. S hlubokou upřímností vyjádřil soustrast a převzal odpovědnost za selhání těch, kteří jsou u moci. “Omlouvám se vám všem. Zemřelo tolik lidí, kteří zemřít neměli,” řekl.
(11. 7. 2024, převzato z https://www.nationalisti.ro)

zide-pfizer

“…Musíme proto celý svět rozeštvávat hádkami, nesváry, zápasy, nenávistí a velkou bídou, musíme vyvolávat hladomor a očkovat choroby, takže Nežidům potom jako cesta z bídy zůstane jediné východisko: touha po našich penězích, to jest po naší vládě. Kdybychom však národům dopřáli oddechu, vytoužený okamžik se nám už nikdy nevrátí.”
(Protokoly sionských mudrců 10, 25-26)
https://www.spiknuti-proti-cirkvi-a-lidstvu.com/literatura/Prave_Protokoly_sionskych_mudrcu.pdf

autor: Antision
zdroj: AENews

 

Průměrný počet slepic: 4.1 (62 hlasů)

takové články dosahují podobných účinků, jako kdysi články komunistických novin nebo dneska články kovaných neoliberálů.

Přesně opačného, než si autor představuje. 

Průměrný počet slepic: 2.9 (39 hlasů)

In reply to by Starý Kocour

Trvalý odkaz

není to pravda ??

Průměrný počet slepic: 4.5 (33 hlasů)

se prý stává pravdou.

Možná proto se mi zdá, že stokrát opakovaná pravda se stává - otravnou pravdou..

Voda je mokrá, teče z kopce, Rusko napadne Evropu i USA, EU je demokratická organizace, vláda nás okrádá, židé jsou tajní vládci světa, Covid neexistuje...

Jsou to podobná tvrzení. 

Průměrný počet slepic: 2.8 (33 hlasů)

dokážu oddělit trolla od ne-trolla.

Průměrný počet slepic: 2 (14 hlasů)
Trvalý odkaz

Takhle vypadá justice v UK.

Průměrný počet slepic: 4.5 (57 hlasů)

Enoch Powell

Už před 56 lety nepokoje v UK předvídal britský člen parlamentu Enoch Powell viz foto, když 20. dubna 1968 na zasedání Konzervativního politického centra v Birminghamu v Anglii pronesl projev ohledně nekontrolovatelné migrace. Jeho projev obsahoval různé poznámky, které zahrnovaly silnou kritiku významného přistěhovalectví Commonwealthu do Spojeného království . To se stalo známé jako “Řeky krve”. „Musíme se jako národ zbláznit, doslova zbláznit, když dovolíme každoroční příliv asi 50 000 závislých osob, které jsou z velké části materiálem pro budoucí růst populace pocházející z přistěhovalců. Je to, jako bychom sledovali národ, který se pilně zabývá hromaděním vlastní pohřební hranice.“

zdroj: AENews

Průměrný počet slepic: 4.4 (51 hlas)

A U NÁS JE TO SNAD JINÉ? - Možná ještě horší (za kecy 5let a za znásilnění podmínka atd. ...)

Průměrný počet slepic: 4.8 (42 hlasů)
Trvalý odkaz

Počet zkrachovalých firem v Německu dosáhl desetiletého maxima. Podle prohlášení Leibnizova institutu pro ekonomický výzkum (IWH) vzrostl počet bankrotů německých organizací v červenci na rekordních 1406. Je třeba poznamenat, že smutný trend se týká všech průmyslových odvětví, zvláště patrný je však ve zpracovatelském průmyslu. Německá ekonomika zažívá recesi způsobenou vysokými cenami energií v důsledku odmítnutí dodávek plynu z Ruska: meziroční inflace v zemi v červenci zrychlila na 2,3 % z 2,2 % o měsíc dříve, spotřebitelské ceny v Německu vzrostly o 0,3 %. MMF navíc snížil prognózu růstu německé ekonomiky v letošním roce o 0,3 procentního bodu na 0,2 %. A německé firmy přesouvají výrobu za Atlantský oceán.

zdroj: Co neMÁTE vědět
 

Průměrný počet slepic: 4.4 (50 hlasů)
Trvalý odkaz

Průmyslová produkce v ČR v červnu zrychlila svůj pokles

Názor z lidu:
Zdeněk Švrček
Pod prapory EU k lepším zítřkům.
A jak známo, kde vlají prapory, je rozum v prdeli.
,,Takže zbydou jen nadšené komentáře Komise, která se bude snažit celý ten svůj bordelpodnik nabarvit na růžovo."

V Evropě si zkrátka platíme hromadu zelených komoušů.

zdroj: Co neMÁTE vědět

 

Průměrný počet slepic: 4.5 (51 hlas)
Trvalý odkaz

Aby jsme nezapomněli na parodii s názvem OH Paris 2024. Americká nebinární  koulařka Raven Saundersova vrhá na olympiádě kouli v černé masce. Proč asi? Vysvětlení možná je v komentáři ve slovenštině přímo na fotce

usa koularka s maskou

Průměrný počet slepic: 4.2 (45 hlasů)

že má kníra, nebo plnovous. Liberální divák by však obě možnosti jistě dobře skousl.

Průměrný počet slepic: 4.8 (15 hlasů)
Trvalý odkaz

Ukrajinci tlačí na Kursk – Stanné právo v Kursku, Belgorodu a Brjansku

Vše je možné během následujících hodinách.

Rusové očekávají zvýšení tlaku ukrajinských sil, které vstoupily do enklávy Kurska, v následujících 24 hodinách: Hranici překročila další ukrajinská brigáda a zapojila se do bojů. V Kursku, Belgorodu a Brjansku byla Moskvou prohlášena  „protiteroristická operace“, tedy stanné právo . Kromě Kurska se Rusové domnívají, že může dojít k útokům i na další dvě města. Bělorusko uvedlo své ozbrojené síly do pohotovosti a existuje obava, že by se mohlo odvolat na článek „spojenecké solidarity“ CSTO a vstoupit na ukrajinské území ve směru na Kyjev.


Ukrajinci během dne pokračovali v tlaku kolem Korenova, kde se nachází ruské velitelské středisko, a snaží se zcela dobýt město Sunja , ale nepodařilo se jim to, protože tomu zabránily prvky ruské 810 námořní brigády .  „Klíčová“ bitva se prozatím odehrává v Korenovu. Původních 2000 ukrajinských příslušníků v enklávě Kursk se rozrostlo na více než 10 000 v nasazení na ruské půdě, ale i ruské síly nyní překročily 20 000. Ruské zdroje jsou ohledně průběhu operací  zdrženlivé, což znamená, že nevylučují prolomení jejich obrany,  zejména na linii Gornal – Guevo – Plekhovo, jižně od Suja, ale soustředí se hlavně na obranu jaderné elektrárny pro kterou  vydal prohlášení  generální ředitel Mezinárodní agentury pro atomovou energii R. Grossi.


Ukrajinci se snaží zavést taktiku „bleskové války“, obcházet ruská ohniska odporu a manévrovat do pozic, kde mohou postavit silnou obranu v očekávání ruského protiútoku. Ruský generální štáb nic neoznamuje a to znamená, že může dojít k překvapení: Bělorusko, jak jsme uvedli výše, nařídilo svým ozbrojeným silám být v pohotovosti a útoky německých tanků Leopard-2 a Leopard-1 v  Kursku,  před 81 let v největší tankové bitvě všech válek v roku 1943 ve stejném regionu, probudil v Rusech vzpomínky z II světové války a tentokrát Rusové možná nebudou již tak „klidní“.


Bývalý prezident Ruska a místopředseda Rady bezpečnosti země D. Medveděv vyslovil přímou hrozbu proti Německu s prohlášením  že „ruské tanky mohou znovu dorazit na náměstí před budovou Říšského sněmu v Berlíně“!


Ukrajinská  síla rozhodně se nevyčerpá v příštích 48 hodinách navzdory úderům od ruského letectva. Všechny možnosti jsou možné, pokud bude ruská obrana pod tlakem: od přímého zapojení Běloruska do postupu na Kyjev až po použití taktických jaderných zbraní za účelem vytvoření „země nikoho“ v týlu ukrajinských sil. 

pronews.gr

Průměrný počet slepic: 4.2 (30 hlasů)

Myslím, že za tento krok Ukrouši tvrdě zaplatí. Dojde k obklíčení, buď se Ukrouši vzdají, nebo budou cedit krev. Rasputin by jim měl blokovat Oděsu, to by je dorazilo. Někde se tu píše, že to byla na Ukrouše past. No uvidíme, uvidíme...

Průměrný počet slepic: 4.9 (8 hlasů)
Trvalý odkaz

postavení, v jakém kdy byla. 

Z hlediska ekonomického, z hlediska bezpečnosti. Máme v této chvíli vedení které neví jak řešit jakoukoliv situaci. Čeká nás spousta špatných věcí. Mohli bychom skončit v depresi ve stylu roku 1929 což by bylo zničující. Podle mého názoru jsme velmi blízko světové válce. Máme v naší vládě lidi kteří nevědí jak se s ní vypořádat, nikdo je nerespektuje a jsou terčem posměchu.

53 vteřinové video z českými titulky viz zde: https://t.me/neCT24/60424
 

Průměrný počet slepic: 4.1 (24 hlasů)
Trvalý odkaz

nemecko obavy z konfliktu

50 % Němců se obává, že nasazení amerických manévrujících podzvukových letounových střel s dlouhým doletem Tomahawk v Německu povede k eskalaci konfliktu s Ruskou federací, píše Die Welt s odkazem na průzkum Civey.

V eskalaci konfliktu přitom nevěří 38 % a pro odpověď se nerozhodlo 12 % dotázaných.

Navíc 47 % respondentů věří, že tyto zbraně se stanou pro Rusko odstrašujícím prostředkem a pomohou zabránit válce. 45 % s tímto názorem ale nesouhlasí.

zdroj: neČT24
 

Průměrný počet slepic: 4 (28 hlasů)
Trvalý odkaz

Objem zahraničních vojenských prodejů amerických zbraní ve fiskálním roce 2024 může pro zemi dosáhnout rekordní úrovně 100 miliard dolarů, očekává Pentagon.

Tato rekordní hodnota daleko přesáhne hodnotu z fiskálního roku 2023, kdy objem zahraničního vojenského prodeje dosáhl 66,2 miliardy dolarů.

Zájem o nákup americké vojenské techniky výrazně vzrostl od roku 2022 poté, co Rusko zahájilo speciální vojenskou operaci na Ukrajině.

Je jasný, proč chtějí, aby Ukrajina pokračovala bojovat dál a proč nechtějí jednat o míru.

zdroj: neČT24
 

Průměrný počet slepic: 4.3 (31 hlas)

když na obranu pětidemoliční  vláda rozházela 500 miliard až doteď. 

Půl bilionu korun... Školství a zdravotnictví kvůli nedostatku financí kolabuje. Ve školních jídelnách opět snížili částku na obědy, budou jíst blafy protože ani Polraich za dvacku neuvaří, jedna uklízečka na 3 školy, jeden školník na 3 školy, ale 500 miliard na zbraně... Jděte k zubaři, 4000 za zub, podejte si pořadník na vyšetření v nemocnici, toho se ani nedožijete, ale 500 miliard na zbraně... Zeptejte se seniorů co říkají na to slavnostní přidání 300 korun, ale 500 miliard na zbraně... A co čerství rodiče? Už asi deset let se rodičovský příspěvek nevalorizoval, stát si stěžuje, že se nerodí děti, ale 500 miliard na zbraně jsou to nejdůležitější... Takže máme nefunkční školství, nefunkční zdravotnictví, životní úroveň nejhorší z celé Evropy, nejvyšší cenu energií, nejvyšší daně, no hlavně že ta digitalizace funguje, že? No ale hlavně že jdou všechny prachy vyždímané od lidí na Ukrajinu a co zbyde, tak za to se nakoupí tanky a kulomety... A nefunkční letadla...

https://www.vidlakovykydy.cz/comment/2160204#comment-2160204

 

Průměrný počet slepic: 4.4 (39 hlasů)
Trvalý odkaz

Bílí dělaj na černo, černí nemakaj. Pro bílé je dnes terno, že se černí dobře maj.

Průměrný počet slepic: 4.8 (16 hlasů)
Trvalý odkaz

Průměrný počet slepic: 5 (24 hlasů)

pro duševně slabé. Mladé lidi pohltí, až jim z toho hrabe.

Průměrný počet slepic: 4.3 (11 hlasů)
Trvalý odkaz

jak je dobře známo jsou většinou vychcaní, nenávistní a prospěchářští šmejdi.  Tak snad aby i zde bylo více dusno, nahoďme si téma: Lidské hnusno.

Kontrolní  otázka: Co s tím hnusnem uděláme?

Logická odpověď: Nic, dokud se jak takž dobře máme!

Průměrný počet slepic: 4.6 (14 hlasů)
Trvalý odkaz

A nejpřesnější rozbor  Foltýna má samozřejmě Modrý jelen.

Průměrný počet slepic: 4.4 (7 hlasů)

In reply to by Jawasaki

Trvalý odkaz

Plukovník Otakar Foltýn a kolegové. Pravda není jen slovo. I příkopy?
Koho pravda zajímá? Má šanci na vítězství v nerovném souboji? Sestřih debaty ve Slavonicích. Co bylo jejím cílem?
Petr Bohuš o Foltýnovi viz zde
https://www.youtube.com/watch?v=Yor-XwvbZ_I

Průměrný počet slepic: 4.1 (9 hlasů)
Trvalý odkaz

nás tahle špatná vláda vodí. Snad nás pravda, anebo Rusové zase jednou osvobodí!

Průměrný počet slepic: 3.9 (11 hlasů)
Trvalý odkaz

Život zdál se růžový, ale je jen duhový!

Lidový popěvek: Vrzly dveře, vrzly v pantu přišla banda buzerantů, drželi se kolem pasů, kousali se do oca..

Průměrný počet slepic: 4.1 (13 hlasů)
Trvalý odkaz

jednou rozbíjet, třeba i ten atom. Nechápu co těžkého může býti na tom.

Průměrný počet slepic: 4.3 (12 hlasů)