Byl to mžik

Autor

Aby rychle mohly být předčasné volby, musela by se poslanecká sněmovna rozpustit třípětinovou většinou. Jinak by muselo dojít na tři pokusy o nové sestavení vlády, ani jeden by nebyl úspěšný a pak by byly předčasné volby ze zákona. Ale tyto tři pokusy by trvaly příliš dlouho. Volby by tak byly někdy v květnu, či červnu, což už oproti říjnu příštího roku není prakticky žádný rozdíl. Aby mohly být předčasné volby opravdu brzy, musela by na rozpuštění sněmovny spolupracovat i opozice.

Otázkou je, jestli mají Andrej Babiš nebo Tomio Okamura vůbec důvod, něco takového dělat. SPD potřebuje čas na konsolidaci a pro hnutí ANO platí, že čím hůř, tím líp. Každý den, kdy Fiala fackuje Piráty a různě obměňuje vládu, jsou pro ně dobré. Ovšem, jestli Andrej někoho nesnáší, tak je to právě Kalousek. S defializovanou ODS by hnutí ANO do vlády asi šlo, ale jít s Kalouskem? To už je pro Babiše stejné, jako jít do vlády s Okamurou. Takže určitá motivace k předčasným volbám by se našla i u hnutí ANO.

Pokud Kalousek stranu založí, zredukuje dnešní čtyřkoalici na velkého Kalouska a čtyři přicmrndávače z nichž snad jen ODS zůstane bezpečně nad pětiprocentní hranicí. TOPka i KDU nemají šanci a STAN nemá takové preference, aby si mohla dovolit nějaké větší oslabení.

Kalousek samozřejmě musí být úplně nadšený. Piráti teď kopou do Fialy, mluví o kmotrech, varují před vládou ODS a ANO, Fiala se v tom plácá jak nudle v bandasce, protože včerejší slušný profesor se z minuty na minutu stal křivákem, z až úzkostlivého tajení jakýchkoliv rozporů se naráz stala telenovela… a navíc je docela pravděpodobné, že upocené vládnutí bude pokračovat, protože Fiala se s opozicí nedohodne ani na svém rozpuštění.

Nejlepší je teda Lipavský, který dokázal Piráty dorazit jediným výrokem z USA. Řekl, že sice podá demisi, aby držel basu se zbytkem Pirátstva, ale rovnou to spojí s vystoupením ze strany. Prý se strana posunula někam, kde ji už není schopen hájit. Jinými slovy, Bartoš, který stranu založil, vybudoval a je jejím hlavním maskotem, už nic neznamená. Ani Richterová nic neznamená, ani Ferjenčík nic neznamená, Michálek nic neznamená… Nejúspěšnější pirátský ministr a výkladní skříň evropských a euroatlantických hodnot už zapomněl, odkud vzešel a korýtko je cennější.

Vlastně už jen čekáme, jak dlouho bude trvat agónie, ale pokud se VŠICHNI Piráti nesemknou jako jeden muž a nepředvedou že i v nouzi jsou nerozborní jako skála, tak budou mít budoucnost asi jako Bursík nebo Věci veřejné. Ostatně, Lipavský úplně dokonale hraje Karolínu Peake. Ale tak či onak, Piráti nám teď mohou předvést ještě nějaký hysterák a vynést na světlo Boží nějakou vládní špínu, ale jinak budou (nejspíš už nafurt) mimo hru.

Zpět k věci…

Prosím, kdy se to vlastně stalo? Vždyť to byl jen mžik. Ještě minulý týden všichni komentátoři mluvili o tom, že vláda je super, pětikoalice je nejlepší, Babiš nemá šanci, SPD končí a Kateřina Konečná se nechytá. Měli jsme nejlepší vládu v historii, co navíc ještě dělala hodnotovou politiku, skvěle si poradila s energetickou krizí, podporuje demokracii na Ukrajině, zvládla povodně i konsolidační balíček… a najednou šup, všichni mluví o neschopné vládě a neoblíbeném premiérovi. Richterová dokonce už mluví o tom, jak je Fiala ve vleku kmotrů… Stačila jedna facka a už si toho všimla.

Ještě minulý týden se na Fialu nesmělo sáhnout, byl to premiér za kterého se nemusíme stydět, ještě pomáhal Uršule do druhého funkčního období, zajistil nám silné portfólio, zachraňoval Ukrajinu, srdnatě bojoval proti dezinformacím, dělal výbornou strategickou komunikaci a o Bartošovi mluvil stejně hezky jako o Lipavském.

Minulý týden také ještě bylo jakékoliv paktování s Babišem naprosté tabu. Byl to komouš, estébák, Putinův slouha… a dneska nenajdete majnstrýmové médium, kde by slovutní komentátoři v mnoha článcích nespekulovali o tom, že se chystá obměna vlády a Babiš v tom také sehraje nějakou roli. A všichni o Veľkém Bocianovi mluví, jako když másla ukrajuje. Jen hlupákům na Seznam Médium to ještě nikdo neřekl, takže postupují podle přechozích notiček a dál na Andreje plivou. Ale ono jim za měsíc dojde, že už to není in. Chudák Šarapatka. Tak ohnivě bojoval proti paktovánín s Babišem a najednou je to názor vysloveně zpátečnický a zastaralý. Ze dne na den.

Najednou je Babiš vlastně naprosto přijatelný a v podstatě už tu novou vládu sestavuje. V krajích. Ještě samozřejmě nejsou všechny krajské koalice upečené, ale hnutí ANO jednoznačně dává při jednáních přednost sestavováním koalic s vládními stranami a to i v případech, že by mělo většinu i s kolegy z opozice. Všichni mluví o Skopečkovi ve Středočeském kraji, ale že se víceméně totéž děje po celé republice, to vlastně nikoho nezajímá a ani to nikomu nevadí. Vadí to právě jen dozimetrické Peckové. Jednoznačně se ukazuje, že Babišovi jsou milejší Modroptáci než SPD či STAČILO!

Pokud přijmeme tezi, že krajské volby předjímají volby do sněmovny, tak už zřetelně můžete vidět, kam směřujeme. K vládě ODS a ANO. I ti vyhození Piráti o tom teď všude mluví. Zřejmě proto, že o tom ve sněmovně slyšeli častěji, než bychom si mysleli. Kdyby to nebylo předčasné, řekl bych, že v ODS právě zvítězili zastánci vlády s ANO a začali se vypořádávat se zastánci vlády s Pekarovou, Jurečkou a PreVítkem.

Vláda s ANO je totiž v této chvíli celkem bezpečné řešení. Obejde se bez předčasných voleb, u kterých nikdo nikdy neví, jak dopadnou. Stačí se jen zbavit toho neoblíbeného premiéra. Třeba tím, že se na něj zatlačí, aby začal dělat chyby. Třeba tím, aby způsobil krizi nevhodným vyhozením Bartoše. Třeba tím, že někdo v pozadí dá pokyn režimním intervjukům, aby změnili rétoriku. Jako bonus se ještě zbaví Jurečky i Pekarové a vlastně i těch hadů z Dozimetru.

Za rok by taková vláda moc neudělala, ale když se to vezme za správný konec, mohla by vzbudit naději a to by mohlo stačit, aby jí to voliči hodili. Koneckonců, stačilo by, aby Kalousek vyluxoval, STAN, KDU a TOPku a Modroptáky nechal pokud možno netknuté. ODS a ANO by spolu i po volbách mohly mít většinu.

Ono totiž na větší vládní obměnu dojít musí. Ta současná je totiž neoblíbená už i v České televizi, což ještě před týdnem nebylo. Fiala hodil přes palubu Bartoše, ale novináři ze dne na den vlastně hodili přes palubu Fialu. Najednou o něm mluví stejně jako o něm mluvili dezoláti na demonstracích. Jen o rok dřív. Hrb z křivé páteře nakonec vždycky vyleze a veřejnoprávní novináři vždycky včas vycítí změnu větrů.

Bez vládní obměny tu zůstane křečovitá čtyřkoalice, která dál bude posilovat opozici a znovu vyrobí Kalouska. Nebo to dojde do neřízeného pádu vlády a následné krize, která může skončit jakkoliv.

Co si budeme povídat, žádná vláda ODS nikdy nedovládla do konce funkčniho období. Nikdy!

________________________________________________________________________________________________________________________

Přátelé, pokud mě chcete podpořit v mém Vidláckém úsilí, prosím pošlete dar Institutu českého venkova. Každý, kdo pošle alespoň 350,- Kč, může si na oplátku vyžádat knihy, trička, samolepky a odznaky z nabídky. Číslo účtu: 1769955003/5500 IBAN: CZ8355000000001769955003. Kdo chce, může přímo na stránkách Institutu pro platbu použít QR kód. Doporučuji poslat platbu a druhý den si zadat adresu pro zaslání. Stačí přímo na Vidlákových kydech kliknout v záhlaví na „objednat knihu.“

Tento článek (naštěstí) nevyjadřuje oficiální názor Evropského parlamentu.

Hodnocení
Průměrný počet slepic: 4.8 (357 hlasů)

Komentáře

moc se toho stejně nezmění, jen jedny gaunery vystřídají jiní 🤔

Průměrný počet slepic: 4.5 (142 hlasů)

In reply to by Bob

Trvalý odkaz

by se neměli měnit, ale rovnou pro výstrahu věšet.

Průměrný počet slepic: 4.7 (56 hlasů)

- aspoň by se eliminovala možnost jejich návratu díky špatné paměti elektorátu.

Průměrný počet slepic: 4.5 (36 hlasů)

.

Průměrný počet slepic: 3.6 (5 hlasů)

a zapsat jejich jména do seznamů Cibulky.

Průměrný počet slepic: 5 (3 hlasů)
Trvalý odkaz

Za zavřenými dveřmi musí být Pětikolka doslova a „bez Síkele“ pěkně zasmrádlý chlív.

Tak jsme se přece jen dočkali... 

O tvář budulínka, momentálně stále ještě Piráta Lipavského, se dopředu perou malé strany, protože samy už žádnou tvář nemají.

A Foltýn je za mrtvýho brouka, zrušil i debatu TV NOVA s J. Rajchlem.

 

Průměrný počet slepic: 4.7 (135 hlasů)

- NEBUDE - "HRDINA" BOJÍ SE PŘIJÍT!

Otakar Foltýn je evidentně nejen lhář, ale dokonce i zbabělec.

I když velmi rád používá silná slova a tváří se všude jako hrdina, tak přímé konfrontace se silným názorovým oponentem se obává tak, že raději vyklidí bojiště ještě před bitvou.

To, že se obává se proti mě posadit a obhájit svá tvrzení, znamená jediné - je si moc dobře vědom, že žádné argumenty nemá, že šíří třídní propagandu a že je prostě a jednoduše obyčejný srab.

email z TV NOVA potvrzuje, že Foltýn účast v debatě i přes jejich naléhání odmítl.

(FB J. Rajchla)

 

Průměrný počet slepic: 4.8 (174 hlasů)

svině

Průměrný počet slepic: 4.8 (106 hlasů)

Ale my to čekali = žádné překvapení

Průměrný počet slepic: 4.6 (62 hlasů)

Měl jsem Vám ten pořad paní Májo připomenout, tak aspoň na to už nemusím myslet 😉

Průměrný počet slepic: 4.6 (27 hlasů)

-  škoda, radši bych, kdybyste ho mohl připomenout..., ale intuice už byla taková, spíš by mě překvapilo, kdyby se to konalo. (Jestli byli v Afghánistánu stejně odvážní, pak není divu, že odtamtud prchali jak zajíci.)

Průměrný počet slepic: 4.7 (22 hlasů)

Palec hore  😀

Průměrný počet slepic: 5 (9 hlasů)

In reply to by Mec

Trvalý odkaz

😎 💖

Průměrný počet slepic: 5 (5 hlasů)

jen huba svrbí, jinak je to člověk blbý!

Průměrný počet slepic: 4.9 (70 hlasů)

Mne moc nenadchnul a úplně s Vidlákem nesouhlasím, ale čas ukáže... (dnes je to vyjímka)

Průměrný počet slepic: 4.1 (46 hlasů)

 

Vidlák napsal: "Co si budeme povídat, žádná vláda ODS nikdy nedovládla do konce funkčniho období. Nikdy!"

Nenapsal už ale, že všechny vlády ODS a později Babiše s ANO, musely snášet spoluúčat neschopných ministrů dodaných sociálními demokraty. Tihle socialiědemokratičtí ministři/ministryně, jeden/jedna jak druhý/druhá, vždy a ve všech vládách byli v pozici kazisvětů, kteří nakonec každou vládu znemožnili. Oni to nepředstírali, oni takoví skutečně jsou. Mohl bych jmenovat. Ale nemám chuť ta jména připomínat. Důkazem je pozice, na kterou to socialisté, nejen sociální demokraté, dotáhli dnes. A v posledních křečích prý zavedou Maláčování. Tím všechno podělají nadobro. Hotovo! Kdo chce kam...

A budoucnost? Možností je celá řada.

Povšiml jsem si, že se dobře rýsuje strana Motoristů, alias ODS REVIVAL.

Budoucí vládu ve spojení ANO a ODS REVIVAL si dovedu představi docela dobře. Naprosto funkční spolupráci obou těchto stran, navíc ve společnosti lidí od Orbána Viktora a Herberta Kickla již dobře funguje ve frakci Patrioti pro Evropu.

Zde nejen o tom hovoří Filip Turek:

https://www.youtube.com/watch?v=8ufmDz5E88M

Průměrný počet slepic: 3.9 (48 hlasů)
Trvalý odkaz

já bych si myslela, že lidi, co volí Babiše volí proti vládě. Tedy alespoň ti noví, co teď přibyli.

Jak se jim bude líbit spojení Babiše s ODS, které má tolik lidí plné zuby? Babiš má teď také spoustu protestních hlasů. Protestních proti ODS. Nebo to spojení lidem vadit nebude?

Průměrný počet slepic: 4.2 (79 hlasů)

se Babiše nezbaví, ten musí vyhnít sám. Proč máme blbý ceny? Proč máme blbé politiky? Protože jsme jenom blbej národ!

Průměrný počet slepic: 4.3 (54 hlasů)

Já znám daleko lepší adepty na vyhnití! Seš komisař Dreyfus z Růžového pantera ?!

Průměrný počet slepic: 4.2 (10 hlasů)

potřebují Žižku a nikoliv Jánošíka.

Průměrný počet slepic: 5 (3 hlasů)
Trvalý odkaz

i když zaútočí na Rusko nebo Bělorusko konvenčními zbraněmi“!

58 ruských ponorek je uvedeno do stavu nejvyšší pohotovosti

25.09.2024 | 20:00

Zatímco v naší malé české kotlině debatujeme o nějakých pitomých pirátech a jejich volebním debaklu, ve světě se dějí nečekané věci, situace se vyostřuje a celá planeta je v ohrožení. Rusko totiž rozhodlo že zaútočí jadernými zbraněmi na západní země, i když Ko.Za. zaútočí na Rusko nebo Bělorusko konvenčními zbraněmi“ viz níže zprávu:

Ruská Rada bezpečnosti  rozhodla o prvním jaderném úderu na západní země, které schválí použití svých zbraní pro strategický úder na ruském území z Ukrajiny, na svém dnešním večerním zasedání pod předsednictvím prezidenta V. Putina. „Rusko použije jaderné zbraně, pokud na něj zaútočí jakýkoli stát, ale i konvenční útok na Rusko podporovaný zemi která vlastní  jaderné zbraně by mohl být považován za společný útok,“ prohlásil ruský prezident Vladimír Putin.

Ruský vůdce řekl, že: "Byly předloženy a přijaty návrhy na změnu jaderné doktríny: Zaútočíme, pokud na nás zaútočí i konvenčními zbraněmi." "Pokud Rusko nebo Bělorusko obdrží masivní přeshraniční útok ze vzduchu s masivním odpalem raket, dronů nebo hypersonických zbraní, a to i s jednoduchými konvenčními zbraněmi, zaútočíme atomovkami," uzavřel své prohlášení Putin.

Německo již v tomto světle prostřednictvím kancléře O. Scholze oznámilo, že "nedodá a nedovolí Ukrajině použít již existující německé zbraně k úderu uvnitř Ruska."

Ruské ponorky jsou již přesouvány v Atlantiku a Středozemním moři a jsou připravené ke konvenčním nebo jaderným úderům. Sám předseda ruského parlamentu dokonce hovořil o úderu z ruského území na Štrasburk „Do tří minut raketou SS-18 Satan“.

Počet ruských jaderných ponorek „manévrujících“ v Atlantiku dosahuje jedenácti (11) ponorek s balistickými raketami na jaderný pohon. Celkem 58 ruských balistických raket s jaderným pohonem (SSBM) a útočných/konvenčních ponorek po celém světě bude od dnešní noci uvedeno do zvýšené pohotovosti.

zdroj: pronews.gr

Průměrný počet slepic: 4.3 (82 hlasů)
Trvalý odkaz

Myslím, že ten předěl rozhodně souvisí s výsledkem krajských voleb. Fiala vidí, že Piráti už jsou odepsaní, tak je potřeba se od nich včas distancovat. A stejně tak nejspíš i Ursula tušila, jak je na tom Pětikolka, tak si troufla dát jim jen bezvýznamné portfolio.  Intervjuci otočili, protože také vidí, že je Pětikolka za zenitem. A že už brzy budou muset podkuřovat Babišovi. Už ani ten Foltýn necítí potřebu vést strategickou komunikaci za někoho, kdo právě končí.  A to že se začíná mluvit o spojení ODS s ANO může být jen snaha vytvořit konstrukci, že tu byla nějaká stará špatná ODS (která se chce spojovat do Spolu), která teď končí a do voleb nastoupí ta dobrá ODS (která se chce spojovat s ANO), která to s voliči myslí dobře. A lidi jim zase na tento trik skočí. To že se ale začíná mluvit o spojení ODS s ANO může být také způsob, jak zdiskreditovat ANO a odehnat jim protestní voliče, kteří si mysleli, že ANO je nějaká protestní strana. To by mohlo zároveň přihrát nějaké další voliče Tomiovi s Kateřinou, takže za mě dobrý. Myslím, že všechno tohle hemžení má za cíl hlavně před volbami zachránit ODS před smrtí a co nejvíce poškodit stranu ANO.............Howgh

Průměrný počet slepic: 4.8 (73 hlasů)
Trvalý odkaz

výstižně jste uvedl "hemžení před volbami".

Kdysi, když se dostal fialový prof. PhDr. Petr Fiala, Ph.D., LL.M. z Katedry mezinárodních vztahů a evropských studií najednou, jak se říká z čista jasna, na pozici šéfa ODS, dalo se už tehdy předpokládat, že tenhle studovaný pán dokáže zaběhlou ODS spolehlivě zničit. A podařilo se mu to skvěle. Je to náhoda, či záměr, kdo ví? Když se později usadil na pozici nejlepěího premiéra a světového lídra, vládnoucího celé zemi. Opět se dalo předpokládat, že tenhle moudrý, fialový pan prof. PhDr. Ph.D., LL.M. dokáže zničit i celou zemi. A daří se mu to opět skvěle. Je to náhoda, či záměr, kdo ví? Až jednoho dne s premiérováním skončí, tak nejspíš povýši. Tak se to přeci dělá. Připomeňme si, že pro paní Uršulu je on Petříček co se s ní líbá, když se setkají. Pokud se mu podaří dostat na jakoukoliv pozici v Bruselu, budeme mít velkou šanci, že dokáže zničit i celou EU. A teprve potom, možná, přijde jeho vytoužená chvilka, při které se dočká ovací ve stoje před davy provolávajícími ,,Poslední zhasne".

Průměrný počet slepic: 4.8 (79 hlasů)

In reply to by Host

Trvalý odkaz

Za dávných časů, v době  bájného socialismu  se říkávalo:   "Kdo umí, tem umí. A kdo neumí, ten učí ". 

Jenže  pár desítek let po  sametové revoluci  hadrovém   převratu   ti nejméně  schopní, kteří  neumí vůbec nic,  kteří  se neudrží  ani  zalezlí na nějaké VŠ,  tak tihle  "vysokoškolští učitelé" , různí  údajní profesůrci a  "rektorky"  to vyladili -   z důvodu naprosté neschopnosti  a bezpáteřnosti  odešli ze škol  ke korytům  v politice a ve  vládě.  A že je takovýchto kousků  v politice a ve vládě vícero,  tak tomu odpovídá  současný stav  školství, zdravotnictví, průmyslu  i zahraniční politiky.  Otázka co s nimi, až se  to tady otočí?  Kdo zaplatí  ty  stamiliardové škody,  pošramocenou  zahraniční politiku  a  poškozenou prestiž ČR ve světe?   V tomto případě NENÍ možné  jen tak říct: "Učinili jsme špatná politická rozhodnutí .... " .  Je nezbytně nutné, aby škůdci nesli OSOBNÍ  zodpovědnost za svoje rozhodnutí  a činy. Tak  jako to  je u  všech  lidí. 

Průměrný počet slepic: 4.8 (56 hlasů)

...ale ty škody jsou takové, že je nenahradí NIKDO.
Abychom dosáhli nějaké pozitivní změny a návratu prestiže a hospodářského významu (pro začátek aspoň nějaké soběstačnosti a dalšího nezadlužování se), asi  jedinou reálnou by byla čínská cesta. A pozor -  tam to začíná u školství. 
Výuka přírodních věd už od základních škol je tam na vysoké úrovni.

Kdo by to tady ovšem učil, když značná část učitelů umí také prd, to nevím.
 

Průměrný počet slepic: 4.6 (44 hlasů)

In reply to by Host

Trvalý odkaz

Ursula už se s Péťou bavit nebude, protože ví, že je odepsaný. Nemůže jí tedy už být nijak užitečný. A asi ho ani nebude chtít ani do Bruselu do nějaké trafiky, protože zná jeho ničivý potenciál.

P.S. -A když jsme u ničivého potenciálu- nemá náhodou Babiš za úkol rozvrátit frakci Patrioti pro Evropu? Nějak mi do té frakce nesedí.......

Průměrný počet slepic: 4 (28 hlasů)

In reply to by iw23

Trvalý odkaz

Babiš není Orbán, Babiš je tak trochu "na všechny strany" (podle toho, jak se mu hodí..). Ale co se dá dnes s naším rozpolceným národem ještě dělat, když má po celých 35 let tak různě blbě rozdané karty, a kdy tady široko daleko nebyl a není žádný Fico, natož Orbán. Jen Kalouskové, které vyhodí dveřmi a oknem se zase vrátí. 

Průměrný počet slepic: 4.4 (23 hlasů)

 Vaše úvaha kolem páté hodiny ranní je dobrá, ale jakou dedukcí jste propána pár hodin poté přišel na to, že právě Babiše by někdo zaúkoloval aby rozvrátil Patrioty, které on před 2,5 měsíci spoluzaložil?   

 

Průměrný počet slepic: 4.1 (12 hlasů)

Bylo to náhlé osvícení :-)

Řekněte mi jediný důvod, proč by to tak nemohlo být? Možná jsem někde udělal logickou chybu....

Průměrný počet slepic: 2.6 (7 hlasů)

 Spíš zatmění, ne? Vy jste logiku vůbec nepoužil. Měl jste u mně vyšší kredit.  Připomněl jste mi ty "osvícence", kteří když zahlédnou jméno Babiš,  nejen vypínají logiku, ale mozek se jim docela zatemní. Přece Babiše známe snad 20 let a víme, že ten se jen tak koupit ani zlomit nenechá, notabene když jde o dítě, které sám teprve porodil a je na něj patřičně pyšný. :-)  

Průměrný počet slepic: 4.6 (10 hlasů)

Výstižná je vaše poznámka paní Alice o "osvícence", kteří když zahlédnou jméno Babiš, nejen vypínají logiku, ale mozek se jim docela zatemní. Bohužel heslo AntiBabiš pro některé osvícence ale i neosvícence stále zabírá. Tací lidé jsou zkrátka nepoučitelní. 

Průměrný počet slepic: 4.8 (4 hlasů)
Trvalý odkaz

Jájínek alias český Mike Tyson kousal, kousal jen k uchu se nedokousal. Inu, kámoš Šlachty... Exboxer Soukup se naučil používat už jenom hubu.

Průměrný počet slepic: 4.5 (28 hlasů)
Trvalý odkaz

není žádný mužský. Je to jen hajzl protiruský!

Průměrný počet slepic: 4.7 (57 hlasů)

taky jsem protiruský. Nikdy jsem se s tím netajil.

Průměrný počet slepic: 2.1 (17 hlasů)

co konkrétního ti udělali ?

Průměrný počet slepic: 4.4 (13 hlasů)

to je z minulosti. Tomuto národu prostě nevěřím a nikdy bych se k rusovi neotočil zády. Ne, že bych ukrajince měl radši, to je to samé.

Ale v případě té války se mi z mládí z pohádek zavrtalo pod kůži, že bych měl být na straně slabšího napadeného silnějším, i když jsou to oba zmrdi.

Průměrný počet slepic: 1.7 (10 hlasů)

že by Rusko s příslušenstvím bylo slabší než nato, ale na to může mít každý jiný názor. A k Amíkovi by ses zády otočil ? 🫣

Průměrný počet slepic: 4.4 (8 hlasů)

ke kterýmu. Tam bych to volil individuálně, u rusů plošně, i když jsem si vědom, že některým křivdím.

S amíky prostě negativní osobní zkušenosti nemám, s rusy ano. A osobní zkušenosti jsou pro mě důležitější, než to, co si kde přečtu. Capi?

Průměrný počet slepic: 2 (12 hlasů)

To mi připomíná zážitky z mládí. Chodili jsme tehdy po tanečních zábavách, a jeden z naší vesnice byl strašný blb. Byl to slaboučký nedomrlý a o to víc chlastal, a vždycky vyprovokoval nějaký konflikt, například tím že urážel nějaké děvče. Mnohokrát by za to dostal po hubě, jenže se ho vždy zastali kluci z naší vesnice, i když věděli že konflikt zavinil on. Já něco takového nechápu. Já se nikdy nebudu zastávat slabšího, když vím že je to blb.

V případě konfliktu Ukrajiny a Ruska si kladu tyto otázky. On to totiž není jen konflikt Ukrajiny a Ruska ale konflikt Ukrajiny a států Evropské unie, a USA na straně jedné, Ruska a jeho spojenců na straně druhé.

Když se zamyslím nad tím, komu bych měl fandit a komu ne, tak kladu několik otázek.

Kdo nám vnutil Green deal, který ničí naše hospodářství, EU nebo Rusko?

Kdo nám horem dolem vnucuje uprchlíky, kteří v konečném důsledku zničí naše země, EU nebo Rusko?

Kdo nám vnucuje šílenou genderovou politiku, která rozvrátí naši společnost, EU nebo Rusko?

Kdo v posledních šedesáti letech rozpoutal více válečných konfliktů, které měly více obětí na životech USA nebo Rusko?

Průměrný počet slepic: 4.5 (19 hlasů)

kde se ti to hodí. Já ale nepsal nic o green dealu, o EU, o uprchlících, já psal o svém vztahu k rusům.

Průměrný počet slepic: 1.7 (10 hlasů)

Nic nepřevracím, jen se zamýšlím, které straně Rusko Ukrajinského konfliktu bych měl fandit, a proč. A pochopitelně tento konflikt beru v širším kontextu, a posuzuju jednotlivé aktéry tohoto konfliktu.

Průměrný počet slepic: 4.6 (11 hlasů)

Co ale vím určitě, kdybych byl rus, nenapadl bych svého souseda u něj doma, kdybych byl ukrajinec, rozhodně bych se napadení svého domova bránil.

A nerozumím tomu, co je na tomto k nepochopení.

Průměrný počet slepic: 1.3 (12 hlasů)

Z Tvé strany je na tom k nepochopení to, že na té části Ukrajiny o kterou se bojuje, žijí převážně Rusové, a boje nezačaly vstupem Ruska do těchto oblastí, ale mimo jiné i tím, že na Majdanu došlo ke státnímu převratu, jehož prvním opatřením byl zákaz Ruštiny, proti kterému se ruská část těchto oblastí vzbouřila, a Ukrajinská armáda a předtím ukrajinské bojůvky je začaly decimovat.

Průměrný počet slepic: 4.9 (7 hlasů)

.. Židé mají k Rusku, řekněme, odtažitý vztah už od dob knížete Svjatoslava Igorjeviče, který porazil Chazarský kaganát.. I Stát Izrael založili především ruští Židé, Aškenázové, potomci Chazarů, kteří měli plné zuby pogromů, zejména po atentátu na cara Alexandra II, který nedal koncesi na těžbu kaspické ropy Rockefellerovi, ale bratrovi Alfréda Nobela..

Průměrný počet slepic: 4.4 (7 hlasů)

že jsi se mě zastal.

Průměrný počet slepic: 4 (4 hlasů)

to je tvůj problém. Rusové jsou každopádně národem se silným, vlasteneckým cítěním. Nejsou prodejní jako Ukrajinci.

Průměrný počet slepic: 4.9 (10 hlasů)
Trvalý odkaz

Až tam nebude vládnout Volodymyr!

Průměrný počet slepic: 4.8 (49 hlasů)
Trvalý odkaz

pomohli jen sobě a pak taky Ukrajině.

Průměrný počet slepic: 4.9 (47 hlasů)

Ukrajině pomohli do hrobu.

Průměrný počet slepic: 4.9 (29 hlasů)