Výběrová statečnost

Autor

Každý den v Bruselu mi přijde asi sto padesát mailů. Většinou jsou to pozvánky na nějakou konferenci, prosby o podporu, oznámení o narozeninách významných europoslanců, oznámení o školení proti sexuálnímu harašení a správnému chování ke všem sto padesáti pohlavím, nabídka psychologických služeb či skupinové terapie… a tak podobně.

Každý den také přijde alespoň pět apelů ohledně války na Ukrajině. Rusko nesmí vyhrát, Rusko musí prohrát, Ukrajina musí vyhrát, Všichni stojíme za Ukrajinou, Pomozme Borellovi, aby prosadil povolení střílet do Ruska dalekonosnými raketami, Zabavme ruský majetek a dejme peníze Ukrajině, Vítězství Ruska by mělo dalekosáhlé důsledky… apod, apod.

Hlasy chcimírů jsou tu zatím nepočetné, byť existují a občas kvůli nim zahučí i plenární zasedání. Třeba jako když mluvil Ondra Dostál. Ale co chcimíři nedělají, neposílají hromadné maily a neujišťují se v nich navzájem, že stojí na straně dobra a evropských hodnot. Tak nějak vědí, že mají pravdu, vědí, že na jejich slova nakonec dojde a nepotřebují si to uprostřed stále horších zpráv z ukrajinské fronty nijak dokazovat.

V pondělí vstoupil Izrael do Libanonu a bojuje tam proti Hizballáhu. Včera večer zaútočil Írán na Izrael velkou salvou raket. Lipavský zablokoval společné prohlášení EU, nabádající všechny strany konfliktu k příměří. Prostě válčí se ostošest a jsme jen krůček od další velké regionální války, protože Írán nemohl ztratit tvář a tak střílel. Teď zase Izrael nemůže ztratit tvář a tak bude také střílet. A pak znovu a znovu, dokud to celé špatně nedopadne.

Tady v ojroparlamentu není podpora Izraele ani zdaleka tak zřetelná jako v České republice. Je tady prostě hodně lidí, kteří byli zvolení i díky svým početným muslimským enklávám, západní vlády všeobecně nestojí o bordel a násilí v ulicích a tak v případě blízkého východu zaujímají hodně chcimírské ba přímo protiizraelské postoje. Dobře vědí, že když odsoudí Izrael, nestane se nic, ale když odsoudí Hamás nebo Hizballáh, mohou mít zase vystřílený nějaký ten Bataclan nebo zapálený Molenbeek.

A tak je tady ticho. Ani největší čeští chciválci, kteří doma hlasitě podporují Izrael, tady ani nepípnou a žádné mailové výzvy neposílají. Nikde jsem se nedočetl, že musíme stát za Izraelem, nesmíme dopustit, aby ten zlý Írán vyhrál a Palestinu a Libanon je třeba vybombardovat do doby kamenné. To by se totiž jejich francouzským, belgickým, holandským, německým a švédským kolegům moc nelíbilo. Za jejich názor na Ukrajinu je plácají po zádech, za jejich názor na Izrael by se hodně mračili.

Jako obvykle je to čistě po česku. Chciválci jsou stateční, jen když jim nic nehrozí. Když jde o jejich podporu Ukrajině, tak jsou snaživí, hlasití a starají se, aby o jejich názoru každý věděl. Když jde o jejich podporu Izraeli, říkají to jen doma. Tady raději výmluvně mlčí, protože by jim to uškodilo. Maximálně opatrně poukazují na to, že evropské peníze se využívají na podporu terorismu…

Výběrová statečnost...

Tento text nevyjadřuje oficiální názor Evropského parlamentu.

Hodnocení
Průměrný počet slepic: 4.8 (194 hlasů)

Komentáře

Trvalý odkaz

je zatím většina levičáků, kteří usínají pod palestinskými vlajkami. To není o strachu, to je o ideologii.

Všimněte si, že nejde pouze o EU. Mrkněte se na rezoluce proti Izraeli na půdě OSN.

Židé ale na takovéto zacházení jsou zvyklí už tisíce let. Vědí, že buďto vyhrají a přežijí, nebo půjdou pod nůž nebo do místnosti, která vypadá jako sprcha. Diví se jim někdo, po mnohaletých zkušenostech, že se brání poněkud drsněji? Tak si pusťtě Tři oříšky pro popelku, tam je to jemnější a nakonec dobro definitivně zvítězí nad zlem.

Průměrný počet slepic: 2.5 (77 hlasů)

o těch naplavených Chazarech v Palestině, kteří žili kdesi u Kaspického moře a v Polsku ?

Průměrný počet slepic: 3.5 (40 hlasů)

Máš pravdu v tom, že v Izraeli jsou dost drsní. Když jsme se rozhodli v rámci dovolené tento stát navštívit, museli jsme si to i úředně vyběhat. To, že jsme přistáli na jejich letišti ještě neznamenalo, že nás pustěj dovnitř. Proti mě stála za přepážkou taková mladá holčina v uniformě, moc jí to slušelo, normálně bych si s ní drobně zaflirtoval, ale v tomto případě  mi ztuhly nohy a nelajsnul bych si to.

I když to měla napsaný v těch papírech před sebou, tak se mě zeptala, proč jsem přijel do státu Izrael. A vpila se mi svýma očima do mých tak, že jsem cítil, že mi propátrává vnitřnosti, jestli ještě mám slepý střevo, nebo ne. Když usoudila, že nepředstavuji hrozbu, usmála se a řekla něco ve smyslu: "vítejte ve státu Izrael".

Můžu ti říct, Bobe, že když mě v hospodě provokoval dvoumetrovej chlap, tak jsem nebyl tak nervózní, jako když mě jenom pohledem lustrovala tahle holčina. Jsem si v tom okamžiku říkal, proč já vůl nejel radši na Mácháč.

Ale dopadlo to dobře, nezastřelila mě a já se jim zase až tak moc nedivím. Jsou obklopeni nepřáteli a hodně jich mají i uvnitř. Tak se prostě brání.

Průměrný počet slepic: 2.6 (59 hlasů)

Mnohdy nejlepší obrana je útok, toto jsi ještě nikdy neslyšel?

Průměrný počet slepic: 2.2 (46 hlasů)

platí jen pro sionisty

Průměrný počet slepic: 4.4 (33 hlasů)

Rusáka taky přeci ještě nikdo si nelajsnul napadnout a už v rámci svojí obrany dokázal rozmrdat půlku Ukrajiny.

Průměrný počet slepic: 1.4 (47 hlasů)

40 let jim trvalo, než dorazili "domů" a k jejich překvapení nebyl dům prázdný: Jehova jim ho sice slíbil, ale o tom, že není prázdný, se zapomněl zmínit. Dary Jehovy se neodmítají a od té doby se mydlí. Stojí to v Bibli.  3 000 let: čekat, že to vyřeší za týden, asi nelze.

Křesťané nemají rádi židy (nebo Židy?), protože zabili Krista. Že sám byl Žid a tudíž zabili svého a nikoli křesťana (aha, v této souvislosti mělo být u Krista malé "ž"), křesťané jako argument neberou. Nevnímají ani fakt, že smrt Krista byl Boží plán -neb jak praví lid, bez vůle boží se ani lístek na stromě nepohne.

Muslimům zabití Krista nevadí, židy nemají rádi stejně jako ostatní nemuslimy. Co je ovšem vytáčí, že si nárokují stejný kus Zeměkoule, jako oni. Například na Iberském poloostrově jim vadili méně, než křesťanům, vadili -li jim vůbec. Co vím, muslimové žádný holokaust nespáchali - což nevylučuje, že je to v budoucnu vyloučené.

Nepředpokládám, že by Izraelci byli schopni (a ochotni!) vybít všechny muslimy -teda, mimo Palestinu...

Průměrný počet slepic: 4.1 (21 hlas)

Já nepsal 1 000 let, já psal tisíce let. Možno vždy dohledat o kousek výš. To jsou právě ty detaily.

Průměrný počet slepic: 2.6 (15 hlasů)
Trvalý odkaz

Tož kvůli tomu druhému odstavci bych v EP nemohla dělat ani šatnářku - za tolik demagogie na té jejich degenere půdě by mě neza(pod)platili. 

Průměrný počet slepic: 4.4 (36 hlasů)

která žije v Libanonu a ona říkala, že napadení Libanonu Izraelem Libanonci neberou jako válku židů s Hizballáhem, ale jako agresi proti Libanoncům.

Průměrný počet slepic: 4.5 (46 hlasů)

ze kterého celkem pravidelně létají bomby na vedlejší stát, buďto proti tomu zakročím, když ne, tak s tím vlastně souhlasím.

V tom případě bych ale měl logicky počítat s tím, že ten vedlejší stát to po čase přestane bavit a pošle mi zpět zase svojí nadílku. Vzhledem k tomu, že ten neustále bombardovaný stát je technologická velmoc, asi to nebude jenom výchovný průplesk, ale pocítím to dost razantně. Celkem nechápu, čemu se divěj.

V lidové slovesnosti se tomuto říká "nedráždi kobru bosou nohou". Ale to neva, oni si to kdyžtak daj vzájemně vědět krz ty svoje pejdžry.

Průměrný počet slepic: 2.3 (47 hlasů)

na hranice Izraele od r. 1950 a kde jsou dnes. Hned je jasné, kdo je agresor.

Průměrný počet slepic: 4.3 (45 hlasů)

je drtivá většina starých baráků postavená němci, kteří v nich pak bydleli.

V lesích ještě vidíš z pískovcových kvádrů postavené cesty, ty dělali taky němci. Dnes už jsou to zbytky, tehdá se dříví tahalo koňmi, dnes traktory a češi na to serou.

Němci byli vyhnáni, tudíž zde žádní nejsou. V prostoru, který jejich předci vybudovali. Kdo byl v tomto případě agresor?

Před pár lety jsem byl na zahradě a přistál mi před barákem meďák. Vyskočil z něj mladý chlap a otevřel zadní dveře a z nich vystoupila dost stará paní a začala si můj barák prohlížet. Z toho jsem byl dost nervózní, ale krapet německy umím, tak jsem přistoupil a ptám se jí, co potřebuje. A ta paní mi řekla, že se tady narodila a jako malá holčička zde vyrůstala, tak se na to chtěla ještě podívat. Tak jsem jí pozval na kafčo, ukázal jí, co jsme vše zrekonstruovali, paní si vše prohlédla a pochválila nás, že se o ten dům dobře staráme. Necítila zášť k nám, ale asi cítila křivdu z minulosti. Za tu jsme ale my ani ona nemohli.

Pokud by paní vystoupila z toho meďáku a nakulila to tam do nás rpgéčkem, když bych to přežil, asi bych jí odstřelil kulovnicí. A bylo by to zase tady. Nenávist a vyřizování si starých účtů, které založil někdo jiný.

Bobe, já jsem ochoten se s každým dohodnout, pokud se ke mě bude chovat slušně. Když ne, nebudu se chovat slušně ani já.

Průměrný počet slepic: 2.3 (50 hlasů)

že s někým, kdo usiluje o nadvládu nad světem a ani se tím netají, se jednat nedá a kdo to zkusil, ten špatně dopadnul.

Průměrný počet slepic: 4.5 (43 hlasů)

že ti, kdo se snaží hospodařit v kibucy, mají v plánu získat nadvládu nad světem?

Průměrný počet slepic: 2.2 (36 hlasů)

Popírající vaše tvrzení. Ukrajinci se před konfliktem k Rusům totiž rozhodně nechovali slušně. Vy to řešení vlastně Rusům schvalujete.

Průměrný počet slepic: 4.4 (28 hlasů)

Když si je mocensky připrdli k Sovětskému Svazu?

Sojuz něrušimyj respublik svabodnych.

Když přišel wermacht, ukrajinci je považovali za osvoboditele. Ale je to národ jako my. Vždy budou dostávat po tlamě i z východu i ze západu.

Vždy budou muset patřit k nějakému mocenskému bloku. Ten východní už prubli a nic moc. Pro mnoho lidí zde slavný Stalin nechal hafo ukrajinců vychcípat hlady. Pod tím Sajůzem. Tak teď prubli západ a zase dostávaj na prdel.

Vy jste 100% Čech, buďte rád, Rade. Češi mají úžasnou vlastnost se při velkém větru ohnout a když přestane foukat, zase se narovnají. To je jejich obrovská výhoda. Moje nevýhoda je, že jsem taky Čech, ale asi z 50% a tudíž mě to ohýbání moc nejde. Mě pak bolej záda a to nemám rád.

 

Průměrný počet slepic: 1.6 (44 hlasů)

Berrnarde, ale dodejte i to B - velmi rychle Ukrajinci zjistili, že wehrmacht není žádný osvoboditel, ale další otrokář. A spustili partyzánské hnutí, proti kterému byly naše odbojářské pokusy naprosto směšné. Například v Oděse se udržel odboj po celou dobu okupace a v Bělorusku byly celé oblasti, kde partyzáni skutečně efektivně škodili. Můj dědeček schovával židy, které jiní Ukrajinci s chutí vydávali a o Banderovcích mluvil vždycky s největším rozhorlením. 

Průměrný počet slepic: 4.8 (49 hlasů)

Že předtím dostávali na prdel od sovětů a pak od němců, které původně považovali za své osvoboditele.

Průměrný počet slepic: 2.3 (21 hlas)

zanícených banderovců a fašounů. Ať chcípnou. Mě je v této válce líto těch tisíců civilistů, kteří nikdy banderovci ani fašouny nabyli, někteří to možná nestihli, protože byli v mladém věku, ale už zde dnes nejsou a nebo mají svoje domovy rozsekané na sračky.

Pokud bych někdy začal bojovat, asi bych se prvně zaměřil na nepřátelské vojáky, ale pokud bych v té válce byl delší dobu, těžko říct, co by se mnou udělala. A to byl přesně ten můj nepříjemný článek, který jsem vám poslal a na který jste vy zapomněl. Ale ono je to tak asi lepší.

Já prostě nesnáším války, protože nevím, co by ze mě dokázaly udělat.

Průměrný počet slepic: 2.7 (27 hlasů)

Píšeš:

Já prostě nesnáším války, protože nevím, co by ze mě dokázaly udělat.

S touto větou naprostý souhlas. Myslím si, že většina lidí si nedokáže představit co by z nich válka dokázala udělat, a ani si na rozdíl od Tebe, nedokážou připustit že to neví.

Průměrný počet slepic: 4.6 (10 hlasů)

To není práce rusa, ale ukra. Děti na stromě jsou oběšené ostnatým drátem a byly bosé. Jednalo se o polské děti, tuhle řezničinu dělali ukroši. A nikdy to nepopřeli. 

Nad zvěrstvy, která Ukrajinská povstalecká armáda páchala na nevinných...

Průměrný počet slepic: 4.7 (40 hlasů)

mám taky problém. A jsem spíš Moravák :-). Jen jsem chtěl naznačit, že to nebude tak černobílý.

Průměrný počet slepic: 4.3 (10 hlasů)

Kraj, ve kterém žiješ, je již minimálně 1 000 let součástí Českého státu! Němci sem začali přicházet za panování českého svatého Václava, většinou jako personál kostelů a klášterů, které tento zakládal v rámci katolizace Česka.

Další náplava přišla po třicetileté válce, jednak jako náhrada pobitých a hlady pomřelých Čechů, jednak jako personál nových pánů, přišedších z Němec a podobně.

Ale máš pravdu, že o to zde pečovali - a kdyby se nespolčili s Ádou, mohli to obhospodařovat dodnes. No, i poslednímu  německému vesnickému blbovi se nelíbilo, že najednou nepatří k těm, kdo mají slovo.  Poválečným osídlencům chyběl k tomuto kraji vztah a někdy i politická zlovůle a primitivismus záměrně dědictví Němců ničila -viz paneláky ve středu Děčína. V Prachaticích by fotr umlátil syna lopatou, kdyby ten přišel s tím, že vybourá staré náměstí a postaví tam paneláky.

Průměrný počet slepic: 4.6 (27 hlasů)

Mně by pro začátek stačilo, když by Sudety opět ožily, dávaly práci, jako tomu bylo dříve. Dnes? Sypeme tam miliardy do chřtánu cigánům, aby se jako nebouřili a ČR neměla z EU černý puntík. 

Průměrný počet slepic: 4.5 (25 hlasů)

In reply to by Zappova ukolébavka

Trvalý odkaz

posledních 30 let po likvidaci průmyslu a zemědělství 

Průměrný počet slepic: 4.6 (24 hlasů)

a ne o Sudetech, kde mám mimochodem půlku příbuzných

Průměrný počet slepic: 4 (5 hlasů)

že Irán při posílání raket do Izraele vůbec nedbal na letový řád letadel ?? To je na Novinkách divení 😁😁

Průměrný počet slepic: 4.7 (24 hlasů)
Trvalý odkaz

Opravdu chcete mít houby? Pak volte vládu Petra Fialy!

Průměrný počet slepic: 4.8 (20 hlasů)