O okurkové diplomacii a odtržení od reality

Autor

Ondra Dostál je zřejmě prvním europoslancem v dějinách, který si za svého asistenta vzal řezníka… A podle toho vypadá naše poslanecká diplomacie. Dáváme dohromady skupiny chcimírů a vyšetřovatelů Fajzrgejt pomocí utopenců, škvarkové pomazánky, českého chleba se sádlem a cibulí, nakrájeného uzeného masa, pražské šunky, znojemských okurek a podobného materiálu. Funguje to skvěle. I v europarlamentu platí, že prase má nejvíc kamarádů.

Kdybych byl premiérem, zařídil bych, aby každý český europoslanec automaticky dostal od plzeňského pivovaru vkusnou přenosnou pípu a pravidelnou dodávku malých soudečků. K tomu i degustační balení tvarůžků, nakládaných hermelínů, nakládaných okurčiček a podobného materiálu. Čeští potravináři a nápojáři by tím udělali lepší lobbing než členstvím v různých asociacích. Myslím, že pro českou pozici by se v Evropě udělalo víc práce trochou plzeňského piva, než lísáním se k Uršule a plnou hubou evropských hodnot.

Stejně tak by prospělo, kdyby sem do Bruselu Česká republika dodávala víc lidí z praxe. Všeobecně se sem totiž dostávají především absolventi evropských studií, kteří do Bruselu jezdí na stáže už během školy. Naučí se chodit v tomhle obrovském baráku, pochopí systém i management, pak dostanou kontrakt a při trošce štěstí tu mohou prožít celý život, aniž by přišli do styku s reálným světem.

Narazil jsem tu i na lidi, kteří byli dříve firemní manažeři, či mistři ve výrobě, dokonce jsem tu potkal i bývalého řemeslníka, ale jednoznačně a drtivě tu převažují asistenti a úředníci, kteří na to mají diplom z příslušné fakulty. Ti tady postupně procházejí europarlamentní hiearchií s pravidleĺným zvyšováním velmi solidního platu (solidního i na bruselské poměry), stěžují si na různé nepodstatné ptákoviny, handrkují se o delší možnost home office a samozřejmě mají pocit, že tak jako oni, se mají všichni v Evropě. A pokud ne, tak se měli líp učit… každý přece může být bruselským úředníkem nebo asistentem.

V Bruselu se kolem evropských institucí točí zhruba stotisícová armáda přenašečů lejster, sepisovačů nařízení, sedičů na poradách, jejich šéfů a ještě vyšších šéfů, tu a tam je mezi nimi nějaká normální účetní nebo mzdová účetní a vlastně stále výjimečněji je mezi nimi někdo, kdo předtím dělal i něco jiného než podklady pro jednání parlamentního výboru.

Zvolení poslanci jsou od reálného života vlastně odtrženi ještě nejméně. Ti si alespoň museli projít nějakým procesem setkávání s voliči, museli zaujmout nějakou voličskou skupinu, zpravidla nabízeli nějakou profesní či lidskou zkušenost. Ale pak přijdou sem a ujme se jich armáda profesionálních odtrženců od reality v poměru asi 50:1 a postupně je zpracují. Jen málokterý europoslanec to ustojí. Podívejte se třeba na Zdechovského. Na začátku ještě řešil řidiče kamionů, které zavřeli za to, že jim ve Francii skočili do auta migranti, či se věnoval případu paní Michalákové, které v Norsku odebrali děti. Pak ale začal dávat na fejsbůk svoje fotky v maskáčích i nahoře bez, ukazoval jak se jeho synek učí střílet ze vzduchovky na obranu proti agresívnímu Rusku a teď řeší strategické partnerství s Kazachstánem, který bude díky jeho osobnímu úsilí vytržen z postsovětského prostoru a stane se věrným evropským spojencem… Tohle udělá s člověkem zdejší prostředí…

Jestli toto pozvolné odtrhávání od reality člověk ustojí, to se předem nedá říct. To prostě nikdo neví. Ale poznáte to snadno. Původně rozumný europoslanec začne stále více mluvit z cesty. Začne vám vysvětlovat, že grýndýl je příležitost (pro ty zdejší rozhodně), začne tleskat vestoje Grétě Thurberg, začne se fotit u stánku s hranolkami a napodobovat Merkelovou a hlavně… začne mít problémy s tím, jak vám vysvětlit, že se máte pořád lépe.

Tento článek (naštěstí) nevyjadřuje oficiální názor evropského parlamentu.

Hodnocení
Průměrný počet slepic: 4.8 (274 hlasů)

Komentáře

Trvalý odkaz

Prohnilá žurnalistika

Novinářský mainstream jednostranně sleduje propagandu NATO a mění se tak v nadbytečnou, až škodlivou instituci.


Zkušený válečný reportér a učitel žurnalistiky Patrik Baab  podává zničující svědectví dnešní mainstreamové žurnalistiky. Spisovatelský cech se v minulosti snažil podávat zprávy o válečných hrůzách a možná pomáhal zabránit tomu, aby se stalo něco horšího; dnes se sám účastní rozdmýchávání válek. Na prstech, které tlučou do počítačových klávesnic, je často krev. Nezávislé myšlení a výzkum do značné míry ustoupily pilnému dodávání fragmentů ideologie, které mocné kruhy specifikují. Patrik Baab nazývá tuto žurnalistiku „zkaženou“. Mediální práce je špatná, když z oportunismu hází přes palubu zásady profesionální etiky; Je zvrácená, když si už ani neuvědomuje, jak hluboko klesla.

Je trapné hnát ostatní do války, ale sedět v diskurzivní komfortní zóně jejich stolů.

Kdyby tito woke načinčanci nebo jejich děti musely jít na frontu, válka by zítra skončila.

Celý článek zde: https://www.manova.news/artikel/der-verkommene-journalismus

Průměrný počet slepic: 4.8 (76 hlasů)

Měl jsem jednou lodníka, dobrý chlap, ale, holt, náplavka... Když jsem mu jednou vyčítal špatně odvedenou práci, bylo mě řečeno:" Dobře, jsem blbej -ale ty musíš taky dělat!"

A měl samozřejmě pravdu. Musí ti bruselští pitomci odvádět nějakou smysluplnou práci?! Vlastně, jakou práci, musí alespoň něco smysluplného a náročného vykonávat?

Nemusí, takže kdo je větší pitomec?!

Průměrný počet slepic: 4.8 (36 hlasů)

Oni musejí vymýšlet zbytečné kraviny a dělat, že dělají, což je práce, která zabere fůru času. Čím hůř pro nás, tím líp pro ně..., kravin není nikdy dost.

Průměrný počet slepic: 4.7 (38 hlasů)

Tak v Děčíně celkem běžná činnost. Hned jste mi zase o kousek simpatičtější.

Průměrný počet slepic: 1.6 (13 hlasů)
Trvalý odkaz

" ... otevření Globálního centra vládních technologií Světového ekonomického fóra v Berlíně   bude stát více než 1 bilion dolarů do roku 2028 ... globální vládní technologické centrum (GGTC) si klade za cíl urychlit digitální transformaci veřejné správy na celém světě... elektronická dokumentace pacientů, digitální záznamy o očkování, digitální peníze a digitalizace administrativy .... naše fyzická, digitální a biologická identita se spojí ...  "    celý článek z EpochTimes    zde

No, to je v souladu s tím, co výše popisuje Vidlák - EUropapaláši jsou zcela odtržení od reality všedního dne pracujícího člověka, kterému taková chujovina jako je GGTC  bude naprosto k ničemu.  Vypadá, že se máme na co těšit.

Průměrný počet slepic: 4.8 (48 hlasů)

Anebo je to další krok k totální kontrole. Předskokani všem ukázali, že vlastně "nikdo" neumí pořádně digitalizaci a centrální evidenci. Tak nám EU zavede tu jejich - centralizovanou  ! A sociální kredit k tomu. 

Průměrný počet slepic: 4.9 (22 hlasů)
Trvalý odkaz

 

Upomínka ukrajinských zvěrstev. Památník je 14 metrů vysoký, křídla orlice nesou jména vyvražděných vesnic. Uprostřed kříže je dítě nabodnuté tím slavným ukrajinským trojzubcem. Ten trojzubec vidíš denně na jejich šatech....!

Za tyto pogromy se Ukrajinci doposud Polákům ani neomluvili. Je známo, že vyvražděny byly i vesnice volyňských Čechů......Naši vůdcové jsou ale zticha....

A staví Banderovi pomníky...!!!

Průměrný počet slepic: 4.9 (75 hlasů)

Jednodušeji by se odpovídalo na otázko CO mají Poláci rádi ? A u některých národů platí, že mají nejraději svou vlastní nadutost. 

Nicméně se komentovaný problém nedá paušalizovat. Stejně jako každý Ukrajince není benderovec, není každý Čech pohrobkem husitkých pleničů atd. atd. 

Průměrný počet slepic: 3.5 (19 hlasů)

rád Poláky ?

Průměrný počet slepic: 4.8 (17 hlasů)

Zamyslel jsem se a rád odpovím až budu znát, které Poláky myslíte? :-)

Toho typického Poláka z reklamy T-mobilu, který byl tak typický, že ho museli stáhnout? Nebo část mojí rodiny ? Nebo toho, který nás masivně při návštěvě Polska okradl? Nebo aktuální vládu Polska? Jsou to smíšené pocity, které mám u všech národů včetně mého rodného Severočeského! Tak které Bobe? :-)

Průměrný počet slepic: 4.2 (13 hlasů)

Já se zase obávám, že naše aktuální vláda sama neví, koho má mít vlastně ráda. A tak se točí jako korouhvička podle momentálního směru větru. Proto v ní nemají místo osobnosti nebo lidé s charakterem a vlastním vlasteneckým názorem, že Dear Peter! 

Průměrný počet slepic: 4.8 (26 hlasů)

A to máte pravdu, osobně jsem to zažil A stejně jako platí - stejný se ze stejného raduje, platí i že stejný zmetek nejvíc nenávidí stejného zmetka. 

Průměrný počet slepic: 4.3 (9 hlasů)
Trvalý odkaz

To by šlo takticky využít! Načasovat žranici těsně před důležitým hlasováním o nějaké škodlivé blbosti a nechat tam "zaseknout" zastánce té blbosti, aby pro nabídku na stole doslova prožrali (a prochlastali, kromě piva by to chtělo i něco z pálenice) příslušné hlasování.

Pokud by se našim zemědělcům podařilo zkapalnit všechno kvůli Ukrajině neprodané obilí, možná by z toho bylo dost kvalitního alkoholu, aby to ten bruselský cirkus paralyzovalo. Prostě europoslance a členy eurokomise ožrat tak, aby buď nebyli schopni hlasovat vůbec, nebo zvedli pracku v náš prospěch.

Průměrný počet slepic: 4.9 (28 hlasů)
Trvalý odkaz

že v tom Bruseru nejsem taky.🐖🍗🥩🍖🍲🍺

Průměrný počet slepic: 4.5 (21 hlas)
Trvalý odkaz

Izraelské obranné síly.

Průměrný počet slepic: 4.6 (30 hlasů)

A fór z dob starších. Mechanizovaná rota čínských vojáků zaútočila poblíž Usuri na ruský kombajn během sklizně. Kombajn palbu opětoval, jednotku kompletně zničil, vznesl se a v pořádku přistál na základně. 

Průměrný počet slepic: 2.9 (14 hlasů)
Trvalý odkaz

Zdroj ČTK / Epoch Times, odkaz  na článek   zde

"....  Evropská komise se rozhodla zažalovat Maďarsko, protože se domnívá, že jeho zákon na ochranu národní suverenity porušuje právo Evropské unie. Evropská komise to dnes oznámila ve svém prohlášení. Maďarský parlament schválil zákon loni v prosinci, podle vládní strany Fidesz je nezbytný k ochraně před zahraničními politickými zásahy.

Zákon prosazený nacionálně-konzervativní vládou premiéra Viktora Orbána mimo jiné zakazuje zahraniční financování stran ucházejících se o hlasy ve volbách a zavádí v této souvislosti až tříleté tresty vězení. Norma také počítá se vznikem úřadu pro obranu svrchovanosti, který má odhalovat a řešit možná rizika zahraničního vlivu na politiku. Podle Orbánových oponentů je to další součást dlouhodobého plánu, který má nedemokraticky potlačit opozici.... "

Kde to žijeme??? EU se nelíbí, že  Maďarsko  zakazuje zahraniční financování  politických stran. Takové hajzloviny, jako jsou "politické neziskovky"  by měly být zakázány automaticky všude, je to jen a pouze zdroj problémů  a cizího vměšování se do vnitřních záležitostí zemí. Nedemokratické potlačení opozice je to, že si v Maďarsku nenechají udělat barevnou revoluci  financovanou  ze zahraničí?  Podle EU zjevně ano.  Kdy nám EU zakáže dýchat?    Čím dál víc začíná dávat smysl, že je tady snaha EU  vytvořit  evropskou armádu -  bude  to  bič na neposlušné země.

 

Průměrný počet slepic: 5 (43 hlasů)
Trvalý odkaz

s glaciologem Julien Seguinot, který vnímá klimatické změny v delším časovém horizontu

Department of Water and Climate, T.2.55
Vrije Universiteit Brussel
Pleinlaan 2,
1050 Brussel

Stačí si poslechnout poslední debaty kandidátů na prezidenta i viceprezidenta: ani Donald se již neztrapňuje popíráním ...

Průměrný počet slepic: 1.9 (16 hlasů)

posílám Vám odkaz na zajímavý článek ohledně oteplování:

https://www.stavebnictvi3000.cz/clanky/vecne-poznamky-ke-globalnimu-oteplovani-aneb-co2-je-uzitecny-nikoliv-skodlivy-plyn

 

Průměrný počet slepic: 4.7 (12 hlasů)

poslat spíš starou dobrou ruskou ušanku na hlavu

Průměrný počet slepic: 5 (11 hlasů)

In reply to by Chuck

Trvalý odkaz

Autor tohoto článku totiž vystudoval stejný obor na stejné fakultě jako já, jen o šest let dříve :-)

Takže tě můžu ubezpečit, že o tom, co napsal, ví kulové :-)  Něco z toho možná probírali absolventi oboru meteorologie, ale nikoliv biofyzi ...

A ty odkazy pod článkem jsou opravdu odborné :-)

Ps: pokud chcete rozumne info, dejte si do googlu "co2 impact on climate change"

A pokud vas zajima, proc takovou cypovinu napsal, tak si prectete jeho zivotopis: Pro stavebniky jsou povodne pozehnanim!

Průměrný počet slepic: 2.8 (12 hlasů)

evidentně vzdělání nezanechalo žádné následky

Průměrný počet slepic: 3.5 (10 hlasů)