Konečně je to naopak...

Autor

Před třemi roky šla dnešní vláda do voleb se dvěma uskupeními. SPOLU a PIRSTAN. Zafungovalo to náramně. Vlastně se vůbec nedivím, že v tom chce Fiala pokračovat, byl to jeho nápad, on na něj vsadil politickou budoucnost a podařilo se mu tím zařídit (a Rychetský tomu trochu pomohl), že stačilo 43% hlasů k tomu, aby jeho vláda měla pohodlnou většinu sto osmi poslanců. Ale, ona to nebyla tak úplně Fialova zásluha, spíš souhra okolností.

Probírali jsme to už mockrát, na opozici tehdy propadlo milion hlasů a čtyři větší uskupení. Kdyby kterékoliv z nich překročilo pět procent, Fiala by nevládl. Druhá šťastná okolnost pro Fialu byla, že voliči STAN vykroužkovali poněkud problematické Piráty, takže i teď, po jejich odchodu z vlády, se prakticky vůbec nic nemění. Ale byli to právě Piráti, od kterých voliči nejsnáze odcházeli k opozici, což potvrdily dvoje volby.

Hned po volbách jsem začal razit tezi, že je třeba především získat tyto propadlé hlasy, protože reálně je možné získat pod jeden prapor minimálně dvě třetiny z nich. Kdo to dokáže, ten bude mít rázem patnáctiprocentní stranu. Navíc, tito voliči malých stran jsou skeptičtí k majnstrýmu, informace si hledají na alternativních kanálech a zažili zklamání, takže jsou ochotni měnit své voličské preference. Pro začínajícího politika jsou to samé výhody.

Tehdy byla blbá doba. Babiš měl za sebou zpackanou dobu covidovou, většina jeho voličů se rozhodovala podle hesla, že už nemůže být hůř, ČSSD si ještě slibovala volební výsledek, Šlachta byl nový a neokoukaný, KSČM ještě také měla důvod k optimismu a SPD těžila z Babišových chyb. Ještě do toho zasahoval Volný blok, který se navenek jevil mnohem silnější než ve skutečnosti byl. Podle toho volby dopadly. Viselo to na vlásku… koalice SPOLU by se už dávno zase rozpadla, kdyby volby dopadly o jedno procento hlasů jinak.

Dneska to začíná vypadat přesně naopak. SPOLU si už koalici nemůže dovolit. Riskovala by, že jedenáctiprocentní práh do sněmovny nemusí překročit. ODS sama je s preferencemi na úrovni SPD. Starostové jsou sice stabilní a při penězích, ale Piráti chybí. Přeliv hlasů se uskutečnil právě na jejich úkor. Do toho je skoro jisté, že Kalousek založí svůj KASTRÁT (Kalouskova strana temna) a po včerejšku to vypadá, že vznikne i společná strana progresívních lůzrů z Pirátů, Strany zelených a Petříčků ze SOCDEM. Progresívní Česko. Mohou si hned udělat zkratku PROČ a dát si tam otazník, protože přesně to budou řešit druhý den po volbách až dostanou krásná tři procenta hlasů.

Minule byly na vládní straně dvě uskupení a na opozici jich bylo sedm. Z toho pět propadlo. Teď to vypadá, že na naší straně budou strany tři – ANO, SPD a STAČILO! Všichni ostatní se někam přidají, zfůzují, dostanou pár míst na kandidátkách nebo tak něco, ale kdo to zkusí sám, toho nikdo nebude volit, protože jestli se něco povedlo, tak právě ten apel na voliče, aby nenechali propadnout svůj hlas. Dá se čekat, že tentokrát u nás moc hlasů nepropadne.

Na vládní straně to ale vypadá na docela přetlak. ODS (nejspíš dohromady s Lidovci) KASTRÁT, STAN, PROČ?… A to v tom lepším případě. V tom horším tam bude ODS, Lidovci, TOP09, Kalousek, STAN, Piráti, Zelení, PROČ… Osm stran. To by bylo, aby nějaké hlasy nepropadly… Relativní jistotu má jen ODS a Kalousek. Všichni ostatní se tak či onak dostanou na pětiprocentní hranu a bude strašně snadné nedostat dvacet tisíc hlasů, které je pošlou do háje. Najednou by i opozici mohlo stačit 43% hlasů na pohodlnou většinu.

Situace se prostě obrátila. Před třemi roky měli problémy Babiš, ČSSD a KSČM, protože spolu vládli a měli krizi. Podle toho to dopadlo. Dnes spolu vládne Čtyřkolka a mají krizi, proti které byla ta Babišova jen selanka. Reakce je stejná jako tenkrát. Kvůli Babišově krizi šly do kytek některé strany a vznikly jiné, aby na to reagovaly. Kvůli Fialově krizi jdou do kytek současné vládní strany a vznikají nové, aby na to reagovaly.

Před třemi roky málokdo z nás slyšel na to, že má volit rozumem a nikoliv srdcem. Že má dobře rozvážit, co udělá se svým hlasem, protože většina těch našich hodnot jaksi není dost silných, aby překročilo pět procent. Teď přesně stejně budou na své voliče apelovat liberálové. Volte srdcem, volte hodnoty… a nejspíš také zjistí, jak malé vlastně jsou. U nás se mezitím situace protříbila a vyjasnila.

Je třeba říct, že dnešního stavu bylo na opozici dosaženo především oběťmi. Velkými ztrátami. Spoustou práce, která nevedla k cíli, spoustou marné snahy, spoustou deziluzí a frustrace. Hodně lidí v tom utopilo svoje úspory, zadlužilo se, věnovalo kus života práci pro národ, zničila si pověst, ba i do kriminálu se dostala… hodně jich vyběhlo do závodu, ale málokdo to doběhne až do cíle. Všech si vážím. Nejvíc těch, kteří nebyli vidět, ale měli lví podíl na tom, že vůbec něco vzniklo. Před třemi roky jsme si to všichni představovali úplně jinak, než jak se to nakonec vyvinulo. Ale tak to prostě bývá.

Teď zbývá poslední dějství. Fiala má svou krizi, liberální politická scéna reaguje přesně stejně, jak jsme reagovali my na Babiše před třemi roky. Stejné věci generují stejné výsledky. Tentokrát to bude naopak. Opozice bude zkonsolidovaná a liberálové budou rozdělení. Volby dopadnou podle toho. Tentokrát propadnou hlasy liberálům. Ani bych se nedivil, kdyby jim propadly stejně hojně jako minule nám.

Prosím, všimněte si, že nemluvím o Motoristech. Ti podle mě udělají předvolební koalici s ANO. Je to totiž nejjednodušší cesta… v senátních volbách už ji začali prošlapávat.

________________________________________________________________________________________________________________________

Přátelé, pokud mě chcete podpořit v mém Vidláckém úsilí, prosím pošlete dar Institutu českého venkova. Každý, kdo pošle alespoň 350,- Kč, může si na oplátku vyžádat knihy, trička, samolepky a odznaky z nabídky. Číslo účtu: 1769955003/5500 IBAN: CZ8355000000001769955003. Kdo chce, může přímo na stránkách Institutu pro platbu použít QR kód. Doporučuji poslat platbu a druhý den si zadat adresu pro zaslání. Stačí přímo na Vidlákových kydech kliknout v záhlaví na „objednat knihu.“

Tento článek (naštěstí) nevyjadřuje oficiální názor Evropského parlamentu.

 

 
Hodnocení
Průměrný počet slepic: 4.7 (276 hlasů)

Komentáře

Trvalý odkaz

KASTRÁT se vyjádřil, že jakákoliv nová strana by měla vzniknout nejpozději v lednu. Tak to bude asi ta jeho. (No potěš koště!)

Průměrný počet slepic: 4.7 (53 hlasů)
Trvalý odkaz

Těžařský gigant BP ruší plánovaný,

odklon od ropy a plynu. Vedení

evidentně pochopilo, že se jedná o

ekonomické harakiri.

Nyní je proto ideální čas se poučit a

zrušit u nás odklon od uhlí.

Ukončeme green deal! Kdo první

prohlédne zelenou lež, ten vyhraje.

(FB J. Rajchla)

+

(Eva Pavlová nebude dostávat 95.000 měsíčné.

Bude dostávat víc! Konkrétně 108.700 Kč!!!)

 

Průměrný počet slepic: 4.7 (123 hlasů)

- že je manželkou člověka, který sedí na Hradu díky hlasům těsné poloviny voličů dostavšivších se k volbám prezidenta v druhém kole, je výsměchem všem občanům této země.. K tomu není třeba dále nic dalšího říkat, jde o naprosto nemorální počin, k němuž podnět musel přijít ze samotného Hradu.

V mainstreamu jste se o tom moc nedočetli, ale sociální sítě umí kouzlit, a tak se k lidem dostaly různé výpočty příjmů Petra Pavla. Jisté je, že se velmi přibližují k jednomu milionu korun, aniž by musel platit nájmy a energie za bydlení, rekreaci či parkování…

...si současný hradní pán se svým loutkovodičem Kolářem udělali z prezidentské funkce solidní živnost. Upozorňujeme, že je to v době děravé státní pokladny, utajených obřích schodků rozpočtů a s příslibem kostlivců, které ze skříní umístěných na Ministerstvu financí po dalších parlamentních volbách ještě vypadnou...

...Pavel se snažil nějakou dobu působit lidově, což mu někteří spolkli i s navijákem. Plat pro jeho metresu je výsměchem všem. Obrana a zdůvodňování Koláře pouze dokresluje, kdo na Hradu vládne a samotná Pavlová neschopná odpovědět na jednoduché otázky v diskusi, která pronikla na veřejnost, se ani nečervená. Opět se jen ukazuje, že jsme považování za podlidi a inklinujeme ke statusu dojné krávy. Její plat jí nikdo nezávidí. Kdyby si ho zasloužila, řekli bychom OK. Ale u bývalé vojenské politručky a současné manželky kdysi nadějného komunistického kádru to budí vášně a ani my s něčím podobným nesouhlasíme.

https://cz24.news/j-kulhavy-je-to-proste-nemoralni/     https://www.inadhled.live/zajimavosti/je-to-proste-nemoralni/

Průměrný počet slepic: 4.7 (160 hlasů)

17.11.2024, až nám budou komunisté z Hradu říkat, jaké to bylo parádní a skvělé když jsme vyháněli komunisty z Hradu!!! 

Průměrný počet slepic: 4.8 (133 hlasů)

Dobu covidovou jsem prožil mimo ČR.  Mám pouze z doslechu co všechno se doma dělo. Zajímal jsem se na dálku. Sledoval jsem v té době pozorně alternativní zprávy. Přesto, nevím co  a jak se přesně stalo.

Nikdy jsem nebyl voličem ANO. O Vidlákovi jsem se dozvěděl v době, kdy spolupracoval se stranou PRO. Sledoval jsem tehdy demonstrace (i když se tak nejmenovaly). Rajchl byl pro Vidláka Jindra. V té době jsem začal pravidelně číst Vidlákovy kydy. Některé dokonce nahlas a nejen pro sebe. Bývaly to skvělé kydy, jeden lepší než druhý.

Nejnovějším  článkům  však často přestávám rozumnět. Možná je to tím, že Vidlák začal propagovat odlišnou politickou stranu. On je asi pořád stejný, jen má "nové myšlení".

V nejnovějším článku nerozumím větě: Babiš měl za sebou zpackanou dobu covidovou.

Pokud si pamatuji, Babišovi v té době, do jeho vlády, aby vůbec mohla existovat, kafrali socáni. Hamáček v červeném svetru, příšerný Petříček, rozhazovačná Maláčová - propagátorka  maláčování, Zaorálek co zaoral vše co mohl, bývalý Štrougalův parťák Toman… Možná jsem na některé další zapomněl. Byla to tehdy početná parta levičáckých kazisvětů, které Babiš musel ve vládě strpět. To jeho způsob vládnutí v té době nepochybně hodně negativně poznamenávalo. Nezdá se mi, že to co Babiš dělal v době covidové by dělal stejně, bez těchto řetězů a koulí, pověšených a svazujících jeho nohy.

Příští volby, jako každé volby, určitě přinesou nějakou změnu. V tom s Vidlákem mohu plně souhlasit. Nevím, zda přinesou změnu k lepšímu? Neustále mám před očima číslo 3 359 301!!!  To číslo vyjadřuje skutečnost, že sedm z deseti oprávněných voličů si přálo vítězství prezidenta Pavla. Co se téhle významné voličské většině urodí v hlavách až obdrží obálky s hlasovacími lístky při příštích volbách? Někdy se  o tom mnohé dá vyčíst i zde, jak v článcích tak v diskusi.

 

Tvrzení, které nijak s ničím nesouvisí, říká že:  Na všechno možné existuje nějaká medicína, ale na blbost matka příroda dosud nevymyslela vůbec nic.

Průměrný počet slepic: 4.3 (68 hlasů)

Dnes ráno jsem cestou do práce slyšel ve zprávách na ČRo PePovo vysvětlení "dezinformace": "Není pravda, že jsem žádal 95 tisíc náhrad pro manželku. Žádal jsem jen převedení části mých náhrad na manželku."

Neuvěřitelné,  jak ten člověk umí lhát, obracet, kličkovat,... a to mu máme jako věřit???!!!

Průměrný počet slepic: 4.9 (40 hlasů)

Však mu ta pravda a láska (k jakékoliv době) čouhá i z kapes, jinak by se nemohl dostat z totalitního rozvědčíka na Hrad.

Průměrný počet slepic: 4.9 (28 hlasů)
Trvalý odkaz

Seymour Hersh, 8. října 2024, seymourhersh@substack.com

Minulý týden Al Jazeera zveřejnila dokument "Vyšetřování válečných zločinů v Gaze" Investigating War Crimes in Gaza.

Tento 81minutový dokument je obžalobou zacházení s těmi, kteří ve válce vždy trpí nejvíce - s ženami a dětmi - během izraelské odvety za útok, který Hamás přesně před rokem provedl na území Izraele.

Prvnímu odvetnému útoku Izraele se nepodařilo zachránit všechny izraelské rukojmí ani zničit několik set kilometrů dlouhý systém tunelů Hamásu. Výsledkem pokračujících leteckých útoků je nevybíravé zabíjení mužů, žen a dětí ve dne i v noci v domech, bytech a kancelářských budovách. Gaza, která je domovem více než dvou milionů Palestinců, je rozvrácená, s obrovskými ztrátami na životech v důsledku bombardování, které nakonec zanechalo jen málo známek civilizace: žádné nemocnice, univerzity, trhy, restaurace ani občanský život.

Válka v Gaze se rozšířila na Západní břeh Jordánu a nyní i do Libanonu. Izraelské vedení v čele s premiérem Benjaminem Netanjahuem a náboženskými fanatiky v čele klíčových ministerstev uvrhlo národ do hospodářské bídy a pokračuje v kampani atentátů a bombových útoků. Včera ráno - v den tragického výročí - se po celém Izraeli rozezněly sirény, když zbytek Hamásu vypálil ze stále fungujícího tunelu několik snadno zachycených raket. Mnohem hrozivější arzenál raket Hizballáhu zůstává funkční a je schopen zasahovat hluboko v Izraeli. Izraelské letectvo minulý víkend zasáhlo v Gaze cíle označované jako pozice Hamásu a IDF pokračují ve vzdušné i pozemní válce proti Hizballáhu v Libanonu. Poté, co Izrael minulý měsíc v Libanonu zavraždil vůdce Hizballáhu Hasana Nasralláha a loni v létě v Teheránu vysokého představitele Hamasu, se objevily obavy z izraelského útoku na Írán v odvetě za íránský raketový útok na Izrael. Vraždění na Blízkém východě je ve vzduchu a žádný mezinárodní vůdce - rozhodně nikdo v Bidenově administrativě - nemá dostatečnou sílu a vůli tomu zabránit.

Při tom všem je Netanjahuova vláda neustále podporována Bidenovou administrativou, která údajně od 7. října loňského roku poskytla Izraeli vojenskou pomoc ve výši 18 miliard dolarů. Biden zůstává veřejným podporovatelem Izraele, stejně jako viceprezidentka Kamala Harrisová.

Zkázu Gazy svět denně sleduje na internetu a v televizi. Patří sem i výšezmíněný dokument. Jedním z hlavních témat dokumentu je bezcitná lhostejnost izraelských vojáků operujících uprostřed zkázy. Důkazem jsou videa, pořízená izraelskými vojáky a předaná rodinám a přátelům, kde znudění izraelští vojáci rabují byty a domy gazanských rodin, které v panice utekly, možná kvůli izraelskému varování, že jejich čtvrť bude cílem útoku.

Dokument ukázal, že některé byty po jejich opuštění vyplenili izraelští bojovníci, kteří měli sundané neprůstřelné vesty, sklopené zbraně a natáčeli se na mobilní telefony. Izraelští vojáci se za přihlížení a účasti svých velitelů natáčeli, jak prohledávají byty, ničí spotřebiče, rozbíjejí nábytek a dělají si legraci z arabského jídla. Dochází k hledání peněz a jak to mladí muži v době války dělají, i k rabování ženského oblečení a k obvyklé fascinaci ženským spodním prádlem, které si často obléká voják IDF, zatímco jeho kolegové ho natáčejí.

Jako novinář, který přinesl zprávy o masakru v My Lai v Jižním Vietnamu a fotografie sexuálního zneužívání vězňů v nechvalně proslulé irácké věznici Abú Ghrajb dozorci americké armády v záloze, chápu, že vojáci v boji dělají hrozné věci, včetně znásilňování a vražd, na nebojujících osobách. Ale fotografie z Abú Ghrajbu byly šířeny pouze mezi členy jednotky ve službě; nebyly určeny pro lidi zvenčí, včetně armádního velení. Bylo jasné, že pokud by se o jejich činech dozvěděli vyšší představitelé velitelství, vedlo by to k trestnímu stíhání.

To však nebyl případ fotografií pořízených v Gaze, které byly široce rozesílány a to i velícími důstojníky vojáků. Takové důkazy o přetrvávající korupci mezi důstojnickou třídou možná nebude možné v krátké době vyléčit, vzhledem k degradaci dnešního politického a vojenského vedení Izraele.

V dokumentu byly i jiné fotografie, které mi připadaly mnohem znepokojivější, konkrétně scény nuceného pochodu rodin, na jih, monitorovaného izraelskými vojáky. O tomto pochodu se v té době široce informovalo, ale dokument doplnil fakta, která nebyla známa. Účastníci pochodu - včetně malých dětí a starších lidí, z nichž někteří v denním horku kulhali o berlích - dostali příkaz mávat při chůzi v jedné ruce bílou vlajkou a v druhé držet občanský průkaz. Ti, kteří některý z nich upustili, nesměli zastavit chůzi, aby si upuštěné věci vyzvedli. Byla to forma bezdůvodného kolektivního trestu, která se od druhé světové války vyskytla jen zřídka. Bylo ostudné to sledovat.

Netanjahu měl jasný postoj k budoucnosti Palestinců. Minulý rok 28. října řekl izraelským vojákům, kteří se chystali do boje: „Musíte si pamatovat, co vám udělali Amalekité, tak to říká naše svatá Bible.“ Byla to narážka na biblický příkaz, ve kterém Bůh dal Izraelitům povolení zcela zničit nepřítele známého jako Amalekité. „A my to musíme mít na paměti,“ řekl Netanjahu.

V první knize Samuelově se píše, že Bůh Samuelovi přikazuje: "Nyní jdi a poraz Amálekity a úplně znič vše, co mají, a nešetři je, ale pobij muže i ženu, nemluvně i kojence, vola i ovci, velblouda i osla."

Netanjahu není ve svém novodobém fanatismu sám. Loni 30. dubna se Bezalel Smotrich, extremistický izraelský ministr financí a člen bezpečnostního kabinetu, který je blízkým spolupracovníkem Itamara Ben-Gvira, stejně fanatického ministra národní bezpečnosti, vrátil k Bibli, když veřejně vyzval k "totálnímu vyhlazení" nepřátel Izraele. Konkrétně uvedl tři města v Gaze, která by měla být zničena. "Neexistují žádná polovičatá opatření," řekl předtím, než citoval Deuteronomium: "Vymažeš památku Amálekitů pod nebesy. Pod nebem není pro ně žádné místo."

Smotrich zlověstně prohlásil, že po zničení Hamásu musí Izrael "s Boží pomocí jedním úderem vyčistit zlý Hizballáh na severu a skutečně vyslat vzkaz, že to, co se stane těm, kteří škodí židovskému národu, bude stejné jako se stalo těm, kteří nám škodili v minulosti - budou zničeni, zničeni, zničeni."

Netanjahu začal bombardovat "zlý" Hizballáh v Libanonu. Může někdo pochybovat o osudu Gazy a Západního břehu Jordánu? Já ne. Tohle už není ten civilizovaný Izrael, který jsem po mnoho desetiletí navštěvoval a o kterém jsem psal.

Všímá si někdo v Bidenově Bílém domě pozorně slov Netanjahua, Smotricha a Ben-Gvira, když Amerika pokračuje v dodávkách dalších bomb a dalších zbraní do hluboce ztraumatizovaného a zterorizovaného Izraele?

Průměrný počet slepic: 4.4 (79 hlasů)

Protože Jehova jim nedal liduprázdnou zemi -stejně jako Západ po holokaustu. - a teď ponese následky. Ne Jehova, Západ!

Chcete fakt patřit k Západu?"

Průměrný počet slepic: 5 (28 hlasů)

Co píše a uvádí ke konfliktu Al Džazíra bude asi poměrně stejně objektivní, jako to, co zde rozšiřuje o válce na východě Antonínův oblíbený Aeronet.

O tom, že se vojáci při válečném konfliktu, ale nejen v něm, stačí vystavit člověka na delší dobu vyšší psychické a fyzické zátěži, pak chovají jako dobytek, to je snad známo ze všech válek a ze všech stran. Na toto bys mohl při své inteligenci dohledat nějaké psychologické průzkumy. Ty by mě zajímaly.

Války se osobně bojím. Ale hlavně toho, pokud by někdo ublížil mojí rodině, nebo lidem blízkým, čeho všeho pak bych byl schopen já. Jistá podezření mám, ale to bylo z dob, kdy šlo někdy o zdraví, ale většinou ne přímo o život. Pokud by o život šlo, obávám se, že by na mě pak nebyl hezký pohled. I když co na mě, spíš na ty, kteří by se mi pak dostali pod ruku. Ale já přiznávám, že asi jsou někde uvnitř skytí démoni, které bych na povrch nerad vypustil. Ale nehraju si na někoho, kdo mi bude tvrdit, že by se pak v jakékoli situaci choval čestně a spravedlivě. Já toto tvrdit nemohu, protože to nevím.

 

Průměrný počet slepic: 3.3 (16 hlasů)

aby bylo jasnější o co jde. Násilí, nelidské zacházení, mučení přestalo být v Izraeli tabu. Nikdo to neskrývá, je to státem tolerováno. Mají Židé ještě právo argumentovat holokaustem, když otevřeně dělají totéž? Ten článek napsal Seymour Hersh, americký novinář, který odhalil masakr Američanů v My Lai a v Abú Ghrajb. Kdo jiný by měl mít právo napsat takový článek. A když už ho napsal, bude ty informace hodně lidí brát vážně.
 
(Já Seymour Hersh ) novinář, který přinesl zprávy o masakru v My Lai v Jižním Vietnamu a fotografie sexuálního zneužívání vězňů v nechvalně proslulé irácké věznici Abú Ghrajb dozorci americké armády v záloze, chápu, že vojáci v boji dělají hrozné věci, včetně znásilňování a vražd, na nebojujících osobách. Ale fotografie z Abú Ghrajbu byly šířeny pouze mezi členy jednotky ve službě; nebyly určeny pro lidi zvenčí, včetně armádního velení. Bylo jasné, že pokud by se o jejich činech dozvěděli vyšší představitelé velitelství, vedlo by to k trestnímu stíhání.To však nebyl případ fotografií pořízených v Gaze, které byly široce rozesílány a to i velícími důstojníky vojáků. Jedním z hlavních témat dokumentu je bezcitná lhostejnost izraelských vojáků operujících uprostřed zkázy. Důkazem jsou videa, pořízená izraelskými vojáky a předaná rodinám a přátelům, kde znudění izraelští vojáci rabují byty a domy gazanských rodin...
Průměrný počet slepic: 4.8 (14 hlasů)

mého známého brutálně zabitá, znásilněná, s uřezanými prsy a jeho dítě bylo nalezeno v troubě a další věci, které si členové Hamásu také bezskrupulózně točili, nasral bych se na maximum. Mnozí zde mě vnímají jako rebela, ale skutečně nasraného mě ještě zde nikdy nikdo nezažil.

Pokud bych čapnul někoho z viníků těch ze záběrů Hamásu, nejsem sadista, dost se mi to příčí, ale přísahám ti, že by nezemřel rychle. Umím vyvrhnout jelena či prase, ale s ním bych si dal na čas. O anatomii něco vím. Je to humánní? Jasně, že není. Ale věř mi, že v tom okamžiku by tam humanita nebyla. Byl bych tam já, on a ty záběry.

A rabování? Škoda, že ses nezaměřil i na rabování rusů na ukrajině. Myslíš, že tam není? A myslíš, že izraelský voják, který pochází z jedné z technologicky nejrozvinutějších zemí na světě, může někde v Gaze v kvartýru vyrabovat něco, co doma už nemá? Já si myslím, že ne, že tam jde právě o tu nasranost a ponížení protivníka.

Průměrný počet slepic: 2.3 (12 hlasů)

Izrael se chová podle Starého zákona:Oko za oko, zub za zub. A západní svět je napodobuje. Vracíme se do starých časů, stáváme se primitivy. Bojím se,že budeme brzy na stromech.

Průměrný počet slepic: 3.5 (6 hlasů)

byste preferovala vy? Sklapnout kufry a nechat si dál ubližovat? Já nevím, navrhněte.

Průměrný počet slepic: 2.3 (9 hlasů)

Vaše "oko za oko" se mi nelíbí.

Když mi někdo vyrazí oko, já mu nemohu na oplátku vyrazit taky jedno. Já to nechtěl, začal on, pouze bych srovnal účty a on si ale zaslouží i potrestat. Tudíž já po jeho prvotním činu mu musím odpovědět tím, že mu vyrazím obě. Pak budu považovat situaci za srovnanou.

Průměrný počet slepic: 2.8 (8 hlasů)
Trvalý odkaz

Uvidíme. Jestli se do toho obuje iluminovaný architekt všehomíra, může být všechno jinak. 

Průměrný počet slepic: 4.3 (24 hlasů)
Trvalý odkaz

Je pěkné, že se liberální skvadra drolí, bylo by pěkné kdyby jim také propadlo milion hlasů. Naše národně konzervativní strany se zatím  zkonsolidovaly a pomohlo tomu hlavně trauma právě těch milionu voličů, kterým hlas propadl a oni pak museli bezmocně přihlížet, jak tady řádí Pětidemolice (jejich vinou). Pětikolka už bude mít problém překročit volební kvórum, ALE: volební kvórum se dá vhodně změnit, když máte v PS stočtyřku a na ÚS předsedu Rychetského. ODS už ho takhle tuším dvakrát změnila, vždy ve svůj prospěch a může to udělat znovu.

Ale nejspíš neudělá. Proč? Protože spojené SPD ale nejspíš i spojené Stačilo! jsou koalice, které také nezískají 11% ani náhodou. Jsou na tom úplně stejně jako Spolu a reálně hrozí, že se v tomto formátu nemohou do Sněmovny vůbec dostat !! A těsně před volbami jim to ještě potvrdí Rychetský, aby se nestihli přeorganizovat jinak a je vymalováno.

Jenom doufám, že si to zmíněná uskupení uvědomují a všichni zúčastnění budou kandidovat za SPD nebo za Stačilo! . A asi jsem dost paranoidní, ale dokážu si představit, že Rychetský na základě nějakého podnětu rozhodne, že Stačilo! je koalice, která potřebuje 11% hlasů (teď měla 7%) a donutí je tak kandidovat všechny na kandidátce KSČM (aby jim stačilo 5%). A komunistům samotným to nikdo nehodí podle názvu, rozhodně ne v takovém počtu jako doposud formaci Stačilo! . Jinou otázkou je, jestli členové jiných stran vůbec můžou kandidovat za KSČM aniž by předtím vystoupili ze svých stran. Předpokládám, že Rychetský řekne že ne. A pak je to v p.deli.

Nesmíme zapomínat, že libtardi jsou mistři úskoků a klamu, takže rozhodně je nesmíme podceňovat- ještě můžeme nějakým jejich trikem skončit velice špatně......Howgh

Průměrný počet slepic: 4.6 (56 hlasů)

no nevím, že by mi to uniklo, ale Rychetský už tam rok není. Namísto něj je Baxa. Ne, že by to bylo něco jiného, ale přeci jen má snad trošku pudu sebezáchovy. Je dobré trošku sledovat dění, takovýto přešlap je dost tristní.

Průměrný počet slepic: 4.8 (20 hlasů)

In reply to by menhira

Trvalý odkaz

Já jsem si to myslel, jenže se mi to nechtělo ve čtyři ráno ověřovat :-) - díky

Průměrný počet slepic: 4.8 (10 hlasů)
Trvalý odkaz

 přivést zemědělce do záhuby

aneb socialismus po kapitalisticku.

Má poznámka k článku: Již rakouský ekonom Schumpeter v roce 1949 předvídal, že nastane „socialismus“ – ale ne po komunisticku. Předvídal, že stát bude rozdělovat prostředky, které předtím od občanů získal  a tím je udělá na něm závislými. No a státu povládnou korporace.

Důvěrný dokument Evropské komise vyvolal v Bruselu značný rozruch a znepokojuje řadu aktérů v členských státech. Utrpí zejména zemědělský sektor a regionální financování.

Dokument, který unikl do  Frankfurter Allgemeine Zeitung (FAZ)  , odhaluje dalekosáhlé plány na hlubokou reformu rozpočtu EU. V budoucnu by finanční prostředky EU měly být nejen jinak přidělovány, ale měly by být také spojeny s přísnějšími podmínkami reforem. V centru této plánované restrukturalizace jsou zejména dvě největší rozpočtové položky, zemědělství a regionální financování.

Plány v podstatě stanoví, že zemědělci budou muset v budoucnu počítat s výraznými škrty ve finančních zdrojích. To by mohlo dále zhoršit již tak napjatou příjmovou situaci mnoha společností, zejména v regionech, které jsou na těchto dotacích silně závislé.

Očekává se také, že zemědělci budou podléhat přísnějším požadavkům na ochranu životního prostředí a reformy, aby mohli nadále dostávat finanční prostředky EU. To by mohlo vyvinout tlak zejména na menší podniky, které nemusí mít prostředky na splnění nových požadavků.

Většina zemědělců je již nyní značně zatížena různými předpisy a podmínkami na trhu. Požadavky na životní prostředí a dobré životní podmínky zvířat, cenový tlak a narušení trhu je pro mnohé z nich již obtížné vyrovnat. Další zpřísnění podmínek financování by se mohlo stát osudným.

Další ústřední bod dokumentu se týká politiky soudržnosti. Peníze v budoucnu již nepotečou přímo obcím a krajům, ale budou nejprve převedeny na národní vlády. Tyto vlády by pak měly rozhodnout, jak prostředky rozdělí.

Až dosud měli regionální aktéři přístup k financování EU přímo na financování konkrétních projektů. Toto nové nařízení by mohlo výrazně omezit autonomii regionů a výrazně snížit jejich schopnost ovlivňovat. To se týká i předních zemědělských regionů.

V zájmu zajištění trvalého přístupu k financování EU budou členské státy v budoucnu obecně muset své národní reformní plány úzce koordinovat s Evropskou komisí. Prostředky budou uvolněny až poté, co budou reformy požadované EU skutečně provedeny. Tato novinka představuje významnou změnu, neboť alokace finančních prostředků je nyní mnohem těsněji propojena s vlastní realizací politických reforem.

Dosud systém umožňoval krajům upřednostňovat své projekty do značné míry samostatně a přímo přistupovat k fondům EU. Nyní plánované změny mají zjednodušit systém financování, který je považován za neefektivní. Místo téměř 400 jednotlivých programů bude v budoucnu existovat pouze 27 národních plánů, což by mohlo jednání o rozpočtu značně usnadnit. Důraz je kladen na „mohl“.

Plány také narážejí na značný odpor. Vasco Alves Cordeiro, předseda regionálního výboru EU, vyjádřil ostrou kritiku navrhované centralizace, kterou považuje za hrozbu pro budoucnost evropského projektu. Naléhavě apeloval na města a regiony, aby se proti těmto reformním plánům spojily.

Jeho obavy nejsou v žádném případě neopodstatněné: centralizace by mohla vést k tomu, že regiony se slabšími politickými strukturami nebo méně zdroji budou znevýhodněny. Národní vlády mohou mít tendenci nasměrovat zdroje do ekonomicky silnějších oblastí nebo konkrétních projektů, čímž budou znevýhodněné regiony dále marginalizovány. Menší podniky, jako jsou chovatelé mléka, kteří jsou díky mnoha regulacím závislí na financování, by proto čelili existenčním problémům.

https://apollo-news.net/geheimes-eu-dokument-radikaler-umbau-des-haushalts-koennte-landwirte-in-den-ruin-treiben/

Průměrný počet slepic: 4.9 (23 hlasů)
Trvalý odkaz

a půjdeme z louže rovnou do bláta.

Průměrný počet slepic: 5 (29 hlasů)
Trvalý odkaz

má svědomí prasecký.

Průměrný počet slepic: 5 (23 hlasů)
Trvalý odkaz

já,já, já, Jaromír Soukup?

Průměrný počet slepic: 4.9 (20 hlasů)
Trvalý odkaz

a přes to už nejede vlak. Muž je ženou, žena mužem, normální prý být nemůžem. Je třeba být liberální a mít styky jen anální.

Průměrný počet slepic: 4.9 (25 hlasů)
Trvalý odkaz

zrodila nám vládu blba. Proukrajinský idiot nikomu už není vhod.

Průměrný počet slepic: 4.8 (47 hlasů)
Trvalý odkaz

Včera jsem na Vidlákovi umístil dopis amerických zdravotníků US-vládě, ve které ji upozorňují na vysoký počet obětí v Gaze s tím, že snad někdo potvrdí nebo vyvrátí informaci. To se nestalo, ale správná byla připomínka o nemožnosti překladu. Tudíž zde  to, vo co v dopise gou:

Američtí zdravotníci pracující v Gaze uvádějí počet obětí : Devadesát devět amerických zdravotnických pracovníků, kteří se dobrovolně přihlásili do pásma Gazy, zveřejnilo otevřený dopis americkému prezidentovi Bidenovi a viceprezidentovi Harrisovi, ve kterém uvedli, že skutečný počet obětí v pásmu Gazy přesáhl 118 908 lidí, tedy 5,4 % populace.

Jak jsem koupil tak prodávám

 

Průměrný počet slepic: 4.7 (19 hlasů)

hrabali náckové

Průměrný počet slepic: 4.4 (10 hlasů)
Trvalý odkaz

Tak už to na tom našem světě chodí, loutky se přece nevraždí, ale jenom správně vodí!

Průměrný počet slepic: 4.8 (27 hlasů)

Zapomněl jsi Vidláku do své anállýzy zahrnout korespondenční hlasy. Jak ty ovlivní výsledek?

Průměrný počet slepic: 4.5 (19 hlasů)
Trvalý odkaz

V roce 2008 jsem vydal knihu s názvem Après la démocratie (Po demokracii). V roce 2005 hlasovali Francouzi v referendu proti Ústavě Evropské unie, ale bylo rozhodnuto toto rozhodnutí ignorovat a přijmout Lisabonskou smlouvu. To jasně ukázalo, že demokracie již neexistuje. A to, co se dělo ve Francii v posledních měsících, kdy země v akutní politické krizi normálně existovala bez vlády, tuto skutečnost jen potvrzuje.

Po demokracii jde život dál. Pokud někdo přijme koncept liberální oligarchie, což je naše současná forma vlády, je jasné, že jde o velmi odlišný systém.

Celý rozhovor s Toddem

https://www.nachdenkseiten.de/?p=122641

No, já nevím, jak jde oligarchie a liberálno dohromady...

Průměrný počet slepic: 4.5 (12 hlasů)

Vážený pane Kimjane,

právě proto, že liberálno jde s oligarchií naprosto dokonale dohromady, jsme na západě ve stavu všeobecného úpadku a hrozby třetí světové války.

On totiž liberalismus znamená oproštění se jednotlivce od všech omezení, která jsou na něj kladena tím, že není na světě sám . Tudíž takový liberál nemá k okolnímu světu - na prvním místě k lidem - naprosto žádné závazky. 

No a jak nejlépe se bohatne, když neexistují žádná omezení, žádné zavazující vztahy vůči ostatním obyvatelům planety, nikde nejsou žádní bližní, žádné umravňující prostředky a jednotlivec se může chovat naprosto bezohledně? No přece tam, kde vládne liberalismus, onen jed, jenž se rozhodující části lidí usadil v hlavách, není-liž pravda?

Jiří    

Průměrný počet slepic: 4.7 (22 hlasů)

Cílem mnoha milionů lidí je svobodně si dělat, co se jim zachce, a nechat za to pykat jiné, když se něco pokazí.

Theodore Dalrymple

 

Průměrný počet slepic: 4.6 (14 hlasů)

hodně obětovat, Dane, a velký dík za to.

Průměrný počet slepic: 4.5 (13 hlasů)
Trvalý odkaz

„Před 80 lety, 9.října 1944, MKVD a MKGB zahájily totální válku s Banderem. Rozkaz „O opatřeních k posílení boje proti podzemí OUN a likvidaci ozbrojených gangů OUN v západních částech Ukrajinské SSr“ se stal počátkem nové etapy v totálním boji proti silám UPA a OUN.“

Tolik zpráva a co k tomu diskutující?

 No. 2 alystan Dnes, 15:03 +6 : Hlavního  banderovského  člena  Chruščova   tehdy přehlédli

. č. 3 Gennady.I Dnes, 15:58 +2:   K mé velké lítosti jsme začali před 80 lety a stále to nemůžeme dokončit.

№4 ↑ kiwi21 Dnes, 16:36 -1: Začali jsme za mír a skončili Chruščovovými modlitbami za zdraví!!! Nyní jsou silnější než kdy jindy, mají stabilní většinu u moci a není pravda, že to není v naší...

č. 5 bfyeuk Dnes, 16:00 +3:  Zmetek Nikita Chruščov propustil v roce 1953každého, kdo byl chycen! a pak jim  dal Krym . Dva kolchozníci: Chruščov a Gorbačov napáchali naší zemi takovou škodu, jako nikdy žádní fašisté. Jelcin je taky spodina.

Průměrný počet slepic: 4.6 (7 hlasů)

třičtvrtě mega. Taky zadarmo bydlí, žere a vozí se.

Průměrný počet slepic: 4.6 (9 hlasů)

a budeš mít třičtvrtě mega, budeš bydlet zadáčo na hradu, budeš žrát co chceš a vozit se v limuzínách na akce, které si zvolíš. V čem je problém?

Průměrný počet slepic: 1.7 (12 hlasů)

kromě hradu. Ale za své vydělané peníze. Ne za daně prodavaček z Lídlu.

Průměrný počet slepic: 4.4 (16 hlasů)

to bylo laciné. Za daně prodavaček z Lidlu. Jak dojemné, až se mi srdce svírá nad těmi nebohými ženami.

Co je míň, prodavačka z Lidlu, nebo lesní dělník, který dělá na živnosťák? Já jsem to druhé, taky to nezní nic moc. Narozdíl od prodavaček z Lidlu nemám měsíc placenou dovolenou, nemám 13. plat, nikdy jsem neviděl jedinou stravenku, nemám sucho v práci, nemám teplo v zimě. Fakt mě chceš dojmout prodavačkami z Lidlu?

Stěžuju si? Nestěžuju.

Průměrný počet slepic: 1.4 (14 hlasů)

když se tam holky mají tak dobře 

Průměrný počet slepic: 4.9 (15 hlasů)

za tou kasou by mi to neslušelo a asi by mě to nebavilo.

Píp, úsměv, píp, píp.

Oproti tomu, přijít k velkému stromu, který se naklání na jednu stranu, ty ho potřebuješ dostat jinam, tam není moc místo, ale bereš to jako výzvu a po určitém úsilí mu vysvětlíš, že to bude po tvojom a ne po jeho, to mě na mé práci baví. Když donutíž 2-3 tunovej klacek, že se bude chovat tak, jak chceš ty, to ti střecha nad hlavou a všechny ty benefity, nenahradí. A kromě toho, dnes by mi i ta střecha nad hlavou dost vadila. Já jí nemám. Je tam nebe. Někdy z něj chčije, někdy praží slunce, ale přesně tak se mi to líbí. Proto nikdy ne ten Lidl.

Průměrný počet slepic: 2.2 (9 hlasů)

samá děvčica nebo bukvice 😁😁, chlapa nepotkáš

Průměrný počet slepic: 4 (2 hlasů)

až VIZE syna Ježíše vyhraje volby 😁

Průměrný počet slepic: 2.7 (7 hlasů)

nabízím , že ti budu dělat sekretářku. Za pouhých 150 kolíků měsíčně a vždy k prvnímu vyžaduji novou sadu propisek. Bereš?

Průměrný počet slepic: 3 (7 hlasů)

a Auředníka vezmeme na úklid

Průměrný počet slepic: 4 (4 hlasů)

jestli mu dávají jako benefit stravenky

Průměrný počet slepic: 3.2 (5 hlasů)