Opačný pohled

Autor

Ve včerejším článku jsem se pokoušel popsat, kroč si myslím, že jsou splněny všechny podmínky pro velkou ba jadernou konfrontaci. Západ navyšuje sázky, Ukrajina potřebuje do konfliktu vtáhnout i další země, protože jí dochází dech, plány na přímý vstup NATO do konfliktu existují a připravují se k realizaci a dokonce existují i proroci, kteří o tom káží a nejsou to nijak bezvýznamná jména. Když něco říká Orbán, měli bychom mu naslouchat.

O neustálém přibližování se válce nepíšu jen já, podobně neúnavně o něm informuje i Pavel Šik, jehož komentáře stojí za to si každý den přečíst. Včera moc hezky okomentoval zrušení Bidenova zákazu působení na Ukrajině vojenským kontraktorům… Budou tam totiž jen opravovat západní techniku a pomáhat ukrajinské armádě s logistikou…

Dnes bych chtěl ukázat opačný pohled. Existují i náznaky, že je sice zájem, nechat Rusa utrácet milliardy rublů ve válce, místo aby stavěl ropovody a plynovody, ale není zájem proměnit zemi v jadernou poušť. Je zájem pokračovat ve válce (ozvlášť když Ukrajinec tak ochotně krvácí za NATO, do kterého ho nepozvou), ale ještě tu a tam existují někde v rozhodovacích procesech lidé, kteří mají rozum. Ne, zvolení politici to nejsou. Pojďme se dnes podívat na náznaky, díky kterým by to třeba všechno mohlo dobře dopadnout.

Začnu tím, čím jsem začal včerejší článek. Ukrajinská raketa zbombardovala kazetovou municí pláž na Krymu, ruský medvěd začal velmi podrážděně vrčet a americký ministr obrany raději zavolal svému ruskému protejšku a… shodli se, že je třeba udržovat komunikační kanály. Přeloženo do lidštiny to znamená, že bylo lepší medvěda tentokrát pohladit, než mu zasazovat další žihadla. Vytočit ho k jaderné nepříčetnosti nikdo moc nechce.

Emanuel Macron, tváří v tvář volební porážce, kterou si na sebe sám upletl, začal najednou mluvit o potřebě konstruktivního dialogu s Vladimírem Putinem. Prý mu brzy zase zatelefonuje, jak to dělal na začátku války. Ponechám na vaší úvaze, jestli to Macron říkal, aby pro sebe nahnal pár chcimírských procent ve volbách a nebo jestli mu dochází, že Francie je jako jaderná mocnost v případě atomové války první na ráně.

Už jsem tu psal, že hlavní německý jestřáb, Friedrich Merz, šéf CDU-CSU, začal po dvou letech kritiky Scholze, že málo pomáhá Ukrajině, mluvit o potřebě mírových rozhovorů s Ruskem. Možná si popovídal s nějakým armádním generálem, možná prostě jen zjistil, že chcimírů v Německu docela dost a pokud nebude alespoň trochu mluvit jako AfD, tak by také nemusel být nikdy kancléřem.

Viktor Orbán sice mluví o nebezpečí velké války a rozhodně bych to nepodceňoval, ale tušíte někdo, jestli se Maďarsko na tuto eventualitu připravuje i nějak jinak než jen zahraničně politicky? Chystají se Maďaři na uprchlickou vlnu z okolních zemí? Například od nás? Já vím, o takových přípravách se nemluví nahlas, ale kurňa, nějaké náznaky vždycky vylezou… i když, v tomto ohledu je jazyková bariéra opravdu problém.

Stále se také neobjevil žádný protiraketový systém v okolí Pardubic. Já si nemohu pomoci, je tam největší továrna na nitrocelulózu v Evropě. Stejně tak předpokládám, že není vidět ani žádná zvýšená ostraha samotného areálu. Pořád platí, že zde by Rusové jednou ranou snížili evropskou válečnou výrobu na polovinu. Výroba granátů je vám k ničemu, když je nemáte čím naplnit. To samé platí i pro drony, rakety a ostatní válečná udělátka.

Ne, fakt si nemyslím, že by tomu Řehka nebo Černochová rozuměli… ti si teď vyřizují vztahové problémy přes média. Ale ve vedení NATO ještě tu a tam někdo rozumný zůstal. Přesto nikdo nepovažuje za nutné chránit jeden z nejdůležitějších zbrojních provozů Evropy. Pokud se chystají na válku takto, tak prohrajeme ještě dřív, než se první mobilizovaný Čech dostane na frontu.

Pamatujete, jak se v zimě Američané rozmýšleli, jestli vůbec budou Ukrajinu dál podporovat? Jak se klidně několik měsíců handrkovali o peníze, které jsou v objemu amerických výdajů v podstatě pakatel? Můžete z toho usoudit, jak velkou (nebo jak malou) pozornost tomu Američané věnují. A pamatujete, když Hamás zaútočil na Izrael a židovský stát následně zaútočil na pásmo Gazy, že po Ukrajině neštěkl ani pes? Všichni začali řešit další ohnisko konfliktu a nejvíce se všichni báli, že se rozhoří. Až když se tak nestalo a ukázalo se, že Írán kvůli Hamásu do války nepůjde (a Hizballáh také ne) tak se zase začala řešit Ukrajina.

Pro Američany je to prostě jen další přetlačovaná. Další geopolitická hra. Obyčejného amerického voliče to nezajímá o nic víc, než válka v Afghanistánu a tamní fiasko nestálo za to, aby se zastřelil jediný generál, ba dokonce aby byl odvolán jediný generál.

Před dvěma roky, když válka začala, jsem napsal, že se ustavuje nová hranice mezi NATO a Ruskem a že to zřejmě bude řeka Dněpr. To je dost velká přírodní překážka, aby se nedala snadno překonat a Kyjev by se ocitnul v podstatě na hranici, podobně jako to má Soul v Jižní Koreji. Když tedy Orbán mluví o hrozbě velké války, možná tím myslí, že zanedlouho nastane den, kdy se ukrajinská fronta zhroutí a nová obrana vznikne za Dněprem. Tuto obranu už budou muset převzít jednotky NATO, protože ukrajinská armáda bude na konci s dechem. Tato varianta je stále více přetřásána i vojenskými blogery na obou stranách konfliktu.

Samozřejmě je to obrovské riziko eskalace a stát se může cokoliv, ale možná Západ nepřemýšlí o válce s Ruskem. Jen o možnostech, jak to udělat, aby mu z Ukrajiny zbylo alespoň něco.

Lepší protiválečné důvody jsem nenašel. Pokud vás nějaké ještě napadají, určitě se o ně podělte v diskusi. Smysl Vidlákových kydů vždycky byl v tom, že jsme problém prokydali ze všech stran a pokusili jsme se o maximum pohledů. V době, kdy všude kolem nás znějí bubny války a denně jsme konfrontováni s chutí konflitk eskalovat a vyhrotit, je jiný pohled vysloveně zapotřebí.

Všimněte si prosím, že vůbec nezahrnuji variantu, že by Ukrajina nad Ruskem vyhrávala. Ale tu, kromě zcela zpitomělých libtardů, nezahrnuje nikdo. Ani Fiala ne.

Přátelé, pokud mě chcete podpořit v mém Vidláckém úsilí, prosím pošlete dar Institutu českého venkova. Každý, kdo pošle alespoň 350,- Kč, může si na oplátku vyžádat knihy, trička, samolepky a odznaky z nabídky. Číslo účtu: 1769955003/5500 IBAN: CZ8355000000001769955003. Kdo chce, může přímo na stránkách Institutu pro platbu použít QR kód. Doporučuji poslat platbu a druhý den si zadat adresu pro zaslání. Stačí přímo na Vidlákových kydech kliknout v záhlaví na „objednat knihu.“

Hodnocení
Průměrný počet slepic: 4.7 (368 hlasů)

Komentáře

Trvalý odkaz

...Je zájem pokračovat ve válce (obzvlášť když Ukrajinec tak ochotně krvácí za NATO, do kterého ho nepozvou)…

Stejně tak Fiala se ochotně láme v pase a zadlužuje náš stát jen proto, aby ho Biden pozval do „zahradního domku“ vedle Bílého domu, nechal ho cancnout do kamer zbytečnosti a pak si ještě musel zajít pro rozkazy.

 

Průměrný počet slepic: 4.2 (128 hlasů)
Trvalý odkaz

...Jako by bylo málo problémů se Suezským kanálem, problémů s logistikou, s dodávkami energonosičů, chystá se Dánsko uzavřít průlivy v Baltském moři. Podle námořní konvence je tam plavba lodí zemí baltského přímoří svobodná a Dánsko na uzavření svých průlivů pro ruské lodi nemá právo, pokud nám nevyhlásí válku. Nicméně Západ má zájem na otevření druhé fronty právě tam. První frontou je Černé moře...

...Dánsko, které se chystá průlivy zavřít, zapomíná na to, že mosty přes tyto průlivy mají pro ně obdobný význam jako pro nás Krymský most a jsou velmi zranitelné. Takže Dánsko buď poruší mezinárodní právo, anebo poskytne důvod k válce. Tím spíš my musíme pozorně sledovat tuto oblast… Z jakého důvodu se Dánové (podobně jako Ukrajinci) chtějí obětovat? Kvůli onomu „Novému skvělému světu“, ve kterém bude nutno dále loupit, ovšem brzy už nebude co?

...Takže očekávejme další stupňování hysterie lží a výhrůžek, ale neskákejme jim na to – oni jsou v mentální válce mistry, na bitevním poli jim to až tak moc nejde. Metoda, jak tomu čelit je docela prostá. Stanoví se bod, kam to vše má objektivně dojít a řekneme, že se tam setkáme. A mezitím si oni mohou lepit koalice, mohou vystupovat premiéři a další, provádět sjezdy a konference typu oné švýcarské. Na níž tato země poztrácela neutralitu, přišla o reputaci a bude ztrácet i bankovní systém. Její cena byla hlavně v její neutralitě. Velká jejich politická strana se sice chystá vyvolat referendum k sankcím, ale pochybuji, že se něco změní. Zůstanou, zkrátka tam, kde kdysi byli – budou vyrábět dobrý sýr, čokoládu, přijímat turisty, a to je tak všecko. Budou řadovou malou evropskou zemí a vazalem USA.

https://cz24.news/v-losev-americka-teroristicka-akce-v-sevastopolu-terorizmus-islamistu-v-dagestanu-a-obetovani-danska-pro-zajmy-sion-globalistu/

 

Průměrný počet slepic: 4.1 (101 hlas)

No jo Dánsko, stačí se kouknout kdo tam vládne a hned pochopíte o čem se jedná .  Premiérka Dánska je Meťte Frederiksenová narozena 1977 fanatická protiruská politička.To je ta blbka která prohlásila že Dánsko daruje Ukrajině celou svou dělostřeleckou munici. To je ta která minulý měsíc byla v Praze v Kramářově vile kde chválila Fialu (schválně neříkám našeho premiéra protože on není český, on je proukrajinský a proamerický panák ) za shromáždění munice a vojenské pomoci Ukrajině. V Kramářově vile Frederiksenová přišla  pochválit Fialu  s dalšími fanatickými protiruskými jestřáby jako je polský prezident Andrzej Duda, ukrajinský premiér Denys Šmyhal, nizozemský premiér Mark Rutte a lotyšská premiérka Evika Siliňová viz foto. Mimochodem nizozemský premiér Mark Rutte byl dnes 26.6.2024 oficiálně jmenován generálním tajemníkem NATO a nahradil Nora Jense Stoltenberga, který je ve funkci deset let. Nový šéf Aliance se funkce ujme 1. října.

jestrabi nato

Průměrný počet slepic: 3.7 (79 hlasů)

na 5 slepic ode mě. Ovšem doufám, že to není cizí peří, jako to výše.

Průměrný počet slepic: 3.1 (56 hlasů)

Slepice jako hlavní téma. Už to tady nedávno někdo psal, jestli máte i jiné téma než slepice. Ještě vám chybí na jejich vybubnování bubínek. :-)

Průměrný počet slepic: 3 (61 hlas)

In reply to by včelka Mája

Trvalý odkaz

a některé potrefené :-)

Průměrný počet slepic: 2.6 (60 hlasů)

Taky některé potrefené voly.

Průměrný počet slepic: 3.2 (43 hlasů)

In reply to by včelka Mája

Trvalý odkaz

nechápu, proč odpovídáte na slovní útoky Rada?  Musíte mít navrch, poslední slovo, nebo co v tom je? On vás nazve husou, vy jeho volem, kam až to budete hnát? Byl tady docela klid, nežli jste nás všechny začala oblažovat svojí ukřivděností. Máte snad málo starostí? Vždy jsem si myslela, že to je fórum, které dává inteligentní a potřebné příspěvky, ale u vás tedy váhám.

Průměrný počet slepic: 3.8 (29 hlasů)

In reply to by menhira

Trvalý odkaz

Sama píšete "slovní útoky Rada". A pak tady kritizujete mě... Tomu nerozumím. Takže tím přispíváte k těm inteligentním příspěvkům, když "váháte" u mě, ale ne u něj. O mé ukřivděnosti píšete pořád, když se vůči něčemu ozvu, ostatní hádky ignorujete. Díky, taky si vás vážím. 

Průměrný počet slepic: 2.5 (29 hlasů)

In reply to by menhira

Trvalý odkaz

Místo, aby se tady objevovaly zajímavé názory, aby jsme vzájemně obohacovali o informace a pohledy na situaci, které by nám jako jedincům třeba unikly, místo toho se tady rozvíjí zlomyslné pošťuchování a provokování jiných účastníků. 
Ráno, když jsem pročítal VK, tak mě zaujal článek od Máji o zvažování Dánska o uzavření vstupů do Baltského moře pro ruské lodě. Samozřejmě, že Mája tento článek převzala, ale z mého hlediska, udělala dobře,  pro mě to byla novinka, kterou bych nečekal. Pokud to Dánsko udělá, tak velmi zásadně přispěje k další eskalaci napětí mezi EU a Ruskem. Přínos článku ocenili i jiní, protože článek má vysoký počet přečtení. Proto nechápu Radův komentář, který se sice tváří jako podpora Antonínovi,  ve skutečnosti dehonestuje Májinu snahu zprostředkovat důležité informace. Když se Mája ohradila, tak se Rad uchýlil k osobním urážkám. A už doopravdy nevím, když se Menhiře nelíbil způsob takové komunikace, proč se neopřela do Rada, který situaci vyprovokoval, ale místo toho vyčítá Máje, která byla do "konfliktu" vtažena, že nás nás "všechny oblažuje svojí ukřivděností". 
V poslední době odešlo z VK dost lidí, zřejmě je odradila "houstnoucí" nevraživost mezi diskutéry. Myslím že jsem tady se Zauberem a včelkou Májou asi nejdéle. Pamatuji dobu, kdy tady byla pohoda, vstřícnost mezi diskutéry. Za tu dobu jsem měl možnost "včelku Máju" poznat jako nekonfliktního člověka, kterému jde o naši společnou věc a který je schopen dlouhodobě věnovat VK spoustu času. Proto se nyní musím postavit na její stranu! 
Všechny nabádám k zanechání různých zlomyslností a provokací, jinak se vám podaří toto fórum úplně rozložit.
Průměrný počet slepic: 3.5 (40 hlasů)

Ano Inzo je to tak jak píšete. Zaregistroval jsem někdy nevraživost vůči Včelce. Přitom považuji Včelku za hlavní pilíř zdrojů na V.Kydech. Jako opravdová Včelka neúnavně pracuje pro tento web, přináší zprávy, informace, má bystrý úsudek, má smysl pro humor. Je to výjimečná žena, bojovnice. Jako každý člověk může někdy pochybnit ale to platí pro každého z nás. Jestli Včelka se odmlčí bude to obrovská ztráta pro V.Kydy. Příležitostně by jsem chtěl poděkovat Vám Inzo že dokážete uklidnit situaci která se někdy vyhrocuje zde na Kydech. Totéž platí i pro Zaubera který se svými vtipnými veršíky téže dokáže uklidnit vyhrocenou atmosféru na Kydech. Prosím přátelé aby jsme nekomentovali negativně příspěvky druhých. Snažme se přátelé  ο udržení míru na tomto webu.

P.S. O moc více udržení míru pro V.Kydy  je zásadní když je již potvrzeno že zde řádí úderka, která obdaruje s jednoslepicemi na začátku každý článek Vidláka jakož i v této chvíli Inzův příspěvek jakož i můj příspěvek.

Průměrný počet slepic: 3.2 (20 hlasů)

In reply to by včelka Mája

Trvalý odkaz

Paní Včelko  s panem Radem pro kterého je hlavní téma slepice se bohužel nedá nic dělat. Pan Rad je v tom tak přesvědčený že jedná jako úderka slepic na Kydech. Stačí se kouknout kdykoliv se objeví pan Rad na Kydech jak hodnocení slepic u některých příspěvků se zázračně  snižují závratným tempem.

Průměrný počet slepic: 3.1 (47 hlasů)

Dánsko začne farmářům účtovat 100 eur za krávu jako první uhlíkovou daň v zemědělství.“ Éra svobodného zemědělství na Západě končí – je „příliš škodlivé pro klima“.

Po několika měsících intenzivních jednání s obchodními a ekologickými organizacemi se dánské úřady rozhodly uložit chovatelům dobytka povinnost platit za každé zvíře přibližně 100 eur ročně. Úřady své rozhodnutí vysvětlují tím, že přežvýkavci, jako jsou krávy a ovce, produkují metan prostřednictvím svého trávicího systému a syntetická dusíkatá hnojiva v trávě, kterou jedí, produkují skleníkové plyny. Živočišná výroba představuje 11 % celosvětových emisí, přičemž téměř dvě třetiny pocházejí od krav. Je třeba poznamenat, že Dánsko bude první zemí, která takovou daň zavede.

Zemědělská organizace Bæredygtigt Landbrug, která se jednání nezúčastnila, toto rozhodnutí okamžitě zkritizovala: „Myslím, že je to šílené,“ řekl šéf organizace Peter Kier.

https://t.me/neCT24/58144

Průměrný počet slepic: 3.9 (83 hlasů)

Kramářově vile se český národ durdí. Sešlo se tam prý příliš mnoho hnusného haraburdí.

Průměrný počet slepic: 4.7 (62 hlasů)

je tvrdý jak penis. Ale za to Evika, ta nasere i když nic neříká. Fiala je jen vyumělkovaná maškara. Vymetená Mette, na ní blbost jen kvete. No a nakonec ten Mark, ten se nejvíce hodí na jarmark. Asi je to jeho věc, ale byl by dobrý trhovec.

Průměrný počet slepic: 4.8 (40 hlasů)
Trvalý odkaz

 Ursula von der Leyenová se opět stane předsedkyní Evropské komise

Politička, která byla už na postu německé ministryně obrany podezřelá z korupčního jednání při domlouvání kšeftů přes utajované SMS, aby se stejného jednání dopustila později v Bruselu, když přes tajné SMS komunikovala se šéfem nechvalně známého Pfizeru Bourlou, se nakonec stane pro druhé volební období šéfkou Evropské komise.

Opakovaná volba političky, která je podezřelá nejen z korupce, ale díky kšeftům jejího manžela s Pfizerem, také ze střetu zájmů, je zářnou ukázkou prohnilosti celého bruselského molocha.

K tomu, aby se stala šéfkou EK, úplně postačí souhlas tří velkých frakcí. Tyto frakce si už přerozdělily i další vysoké posty….

https://cz24.news/nepujde-do-basy-soudruzi-ji-zachranili-ursula-von-der-leyenova-se-opet-stane-predsedkyni-evropske-komise/

 

 

Průměrný počet slepic: 4.2 (97 hlasů)

to je komička. Kam se na ní sere celá ta naše "slavná" stoosmička.  Von der Leyenové, od eurolejen se rádi a často smějem.

Průměrný počet slepic: 4.7 (31 hlas)

dle mého, je Ruská zdrženlivost. Kdyby Rusi nebyli rozvážní, už by atomovky dávno lítaly.

Průměrný počet slepic: 4.5 (93 hlasů)

To není dle vašeho, ale dle dávno už několikrát vyřčeného zainteresovanými lidmi (např. viz níže). Co tam máte dál...

25. 6. 2024 PROTIPROUD: Putin ve svém pečlivě kalibrovaném projevu k diplomatům a vedení ruského ministerstva zahraničí vytyčil neuvěřitelně zdrženlivý a strategický přístup k řešení ukrajinského problému.“

 

Průměrný počet slepic: 2.8 (50 hlasů)

In reply to by včelka Mája

Trvalý odkaz

dle mého. Možná ještě i dle něčího jiného, ale určitě dle mého.

Průměrný počet slepic: 3.7 (36 hlasů)

In reply to by včelka Mája

Trvalý odkaz

Je zajímavé jak pan Rad kojí svoji vzrušenost ze slepicemi :-). Vás paní Včelko obdaroval většinu jednoslepic z těch 23 až doteď hlasů a sám sobě daroval čtyři tučné slípky až doteď. :-):-):-)
 

Průměrný počet slepic: 2.3 (36 hlasů)

Tak to je výživný, to je "skvělý program". Jasná zpráva, že jeho zde zajímají jen slepice -  ozve se vždycky jen na mě, buď přímo, nebo přes něčí příspěvek, jako dnes. Takový "férový chlapík s férovou hrou". Kritizuje podle něho "staré" články, ale sám si nepamatuje, co v nich bylo psáno. Jiná iniciativa kde nic tu nic.

Průměrný počet slepic: 2.4 (31 hlas)

In reply to by včelka Mája

Trvalý odkaz

ale když lžete, tak mi to vadí.

Průměrný počet slepic: 3.2 (31 hlas)

Vám (a vašim podobně laděným soukmenovcům) vadí cokoliv sem dám a řešíte mě od začátku, co jsem zde. Už jsem vám řekla, ať na mě nereagujete a já nebudu reagovat na vás a vaše slepičí řeči. Je to tak složitý?

Průměrný počet slepic: 2.3 (26 hlasů)

In reply to by včelka Mája

Trvalý odkaz

koukám na začátek vlákna, kdo na koho reagoval. A nějaký blb vám za to dal 5 slepic :-)))) Asi to složitý je - na někoho.

Průměrný počet slepic: 3.1 (31 hlas)

In reply to by Rad

Trvalý odkaz

To jste se špatně díval, viz  Rad 23.25 „..doufám, že to není cizí peří, jako to výše.

Nelžete, začátek vlákna patřil vám a já reagovala na tento štěk, jinak bych se vámi nezabývala (výše už byl jen Vidlák). Cizí peří bylo to vaše:

25. 6. 2024 PROTIPROUD: Putin ve svém pečlivě kalibrovaném projevu k diplomatům a vedení ruského ministerstva zahraničí vytyčil neuvěřitelně zdrženlivý a strategický přístup k řešení ukrajinského problému.“

Průměrný počet slepic: 1.7 (18 hlasů)

In reply to by včelka Mája

Trvalý odkaz

každý se může přesvědčit na vlastní oči, kdo tady lže. A vidíte - napsal jsem něco k Vidlákovu článku a co jste z toho udělala? Ale i přesto jsem přesvědčen, že to myslíte dobře, jen se to trochu nepovedlo. Až tu zase bude něco, co budu považovat za pitomost, ozvu se (nebo možná neozvu, protože ne vždy na to mám kdy), ať to napíše kdo chce. Komu se to nelíbí, ať si prdel políbí.

Průměrný počet slepic: 3.2 (13 hlasů)

In reply to by Rad

Trvalý odkaz

Vy nekopírujete cizí myšlenky, vy je jenom opisujete a pak vydáváte za vlastní. 

25. 6. 2024 PROTIPROUD: Putin ve svém pečlivě kalibrovaném projevu k diplomatům a vedení ruského ministerstva zahraničí vytyčil neuvěřitelně zdrženlivý a strategický přístup k řešení ukrajinského problému.“ 

Průměrný počet slepic: 2 (8 hlasů)

podle sebe soudím tebe? Pane Antoníne, asi nejste tak vševědoucí jak si o sobě myslíte. Dal jsem vám 5 slepic, protože se mi váš počin jevil přínosný (jen doufám, že to není od někud opsané), jiné slepice jsem dnes neudělil. Spletl jste se nebo jste jen zapšklý, zlý ubožák?

Průměrný počet slepic: 3.9 (29 hlasů)

In reply to by Rad

Trvalý odkaz

Ne pane Rad nejsem zapšklý ani zlý. Jsem normální chlap, rád se směju, mám smysl pro humor, mám rád pravdu, nesnáším lháře, podvodníky, fanatiky, alkoholiky, pitomé lidi, sebestředné sobce kteří si hrají na vševědoucí chytráky  a chlapy kteří ubližují ženám a dětem. Proto nemám rád libtardy a lháře jako je notorický lhář Fiala. Přestaňte pane Rade napadat paní Včelku, přestaňte komentovat mé příspěvky a i já se s vámi nebudu zabývat. Děkuji za pětislepici od vás, ale vůbec mně nezajímají slepice, buď od vás či jiných, na slepice se nekoukám.

Průměrný počet slepic: 2.2 (22 hlasů)

jak jste došel k tomu, kolik jsem komu dal slepic. Vaše příspěvky nesmím komentovat? Proč? Komentuji všechny stejně a je mi jedno, od koho jsou, už jsem to tu několikrát psal. Nepište kraviny a já to pak nebudu kritizovat, naopak to budu ještě kvitovat. A paní Včelku nenapadám, to spíš ona mě, teď třeba že si nepamatuji staré články - ale pamatuji, pamatuji si toho bohužel až moc ( proto nemám rád komunisty, ani ty bývalé ale spoluobčané mi je cpou jednou za premiéra, jindy za prezidenta, za europoslance atd.).

Průměrný počet slepic: 3.9 (21 hlas)

Naprosto souhlasím s tím, že Američany válka na Ukrajině moc nezajímá. Stačí sledovat jejich weby. Mají údajně přes  50% celosvětové zbrojní výroby a této bohaté a mocné elitě války po celém světě vyhovují. 

Ti co to skutečně řídí nejsou hloupí, mají  svoje zájmy a na Ukrajincich jim evidentně  nezáleží.  Ovládají média po celé Evropě a politiku hodně lidem zprotivili, podporuji typy jako Pekarová, , Nerudová  a podobné. Proč asi.

Válku doma určitě  nechtějí. Ovládat svět  ano a tak je třeba oslabovat vážně protivníky, zejména pokud vlastni obrovské nerostné bohatsví.  

Co je znepokojivé, jak daleko tlak na protivníky v poslední době stupňují a koho ještě jsou  ochotni  obětovat.  

Volby ukázaly, že roste počet lidi, kteří to vidí a mohli  by  o svůj velký vliv přijít.  Doufejme, že ty užitečné válečné štváče přibrzdí. 

Orbán a Vučič burcuji, protože nebezpečí ztráty kontroly nad procesem tlaku díky fanatikům je velké a je třeba začit jednat.  V tom jim můžeme pomoci, že se minimálně vybudují alternativní  média. 

Dnes mi připadá vhodně zopakovat  12 Orbánových pravidel k úspěchu. 

1. Hra podle vlastních pravidel
2. Zavedení národního konzervatismu v domácí politice
3. Udržení národního zájmu v centru zahraniční politiky
4. Mít svá média
5. Odhalení záměrů protivníka
6. Uplatňování pouze hospodářské politiky, která pomáhá i nevoličům vlastní strany
7. Vymezení se vůči extremismu
8. Každodenní sebevzdělávání se pomocí četby
9. Nutnost mít víru
10. Soudružnost konzervativců
11. Budování komunit
12. Budování politických institucí

 

  

Průměrný počet slepic: 4.8 (96 hlasů)
Trvalý odkaz

Už téměř jedna země se stejnými zájmy a cíli. Na evropském šampionátu ve fotbale tedy končí dva ukrajinské týmy. Česko,tj. malá Ukrajina a Ukrajina, tj. velká Ukrajina. Zřejmě došlo střelivo. Inu, stejná kvalita a prý také kultura. Korupce a mafiánství to přece není žádné šlendriánství.

Průměrný počet slepic: 4.8 (70 hlasů)
Trvalý odkaz

Emmanuel Macron  je prý už jenom politicky „mrtvý muž“! Už mu snad věří jenom jeho "žena".

Průměrný počet slepic: 4.8 (51 hlas)
Trvalý odkaz

s falešnými brýlemi a falešnými vlasy, chce z Česka udělat rozkradenou, válečnou Ukrajinu až na ty věčné časy!

Průměrný počet slepic: 4.7 (56 hlasů)
Trvalý odkaz

Okamžitá reakce z USA: "Budou poraženi"

Do měsíce se očekává příjezd Severokorejců,  v první fázi to budou ženijní jednotky

Pár dnů  po podepsání obranného paktu mezi Ruskem a Severní Koreou,  Pchjongjang oznamuje, že pošle vojáky na Ukrajinu ve vývoji, který mění hru, protože Severní Korea má nevyčerpatelnou bojovou  sílu: Její ozbrojené síly jsou o něco menší než ruské a představují pátou světovou největší sílu v počtu vojáků.

 USA ihned zareagovali  a mluvčí Pentagonu Pat Ryder na tiskové konferenci uvedl, že „ severokorejští vojáci jsou posíláni na porážku“ a zpochybnil logiku jejich mise.

Dále prohlásil : „ Myslím, že kdybych velel severokorejské armádě, zpochybnil bych své rozhodnutí poslat své síly, aby se staly potravou pro děla v nelegální válce proti Ukrajině – viděli jsme, jaké ztráty mají ruské síly ."

Vojenský pakt podepsaný oběma státy během návštěvy ruského prezidenta v Severní Koreji uvádí: „ V případě, že se kterákoli strana ocitne ve válečném stavu kvůli ozbrojené invazi jednoho nebo více států, druhá strana poskytne neprodleně vojenskou a jinou pomoc všemi prostředky, které má k dispozici,  .“

V reakci na podepsaný pakt Pchjongjang začátkem tohoto týdne oznámil, že vyšle vojenské ženijní jednotky na podporu ruských sil v Doněcké oblasti! Očekává se, že severokorejští vojáci dorazí na bojiště příští měsíc.

Severní Korea již dodala téměř dva miliony dělostřeleckých granátů, rakety pro ruské vícenásobné raketometné systémy a balistické střely na podporu ruských sil od zářijového setkání obou vůdců v Rusku.

podrobná zpráva v překladu viz zde:
https://www-pronews-gr.translate.goog/amyna-asfaleia/enoples-sygkroyseis/voreia-korea-tha-steiloume-strateymata-stin-oukrania/?_x_tr_sl=el&_x_tr_tl=cs&_x_tr_hl=cs&_x_tr_pto=wapp

Průměrný počet slepic: 2.9 (41 hlas)

mají ztráty a ukrajinské síly mají "zisky!"  Ten Pat Ryder bude nejspíš debil a měl by držet pysky.

Průměrný počet slepic: 4.7 (48 hlasů)

Ruští šachisté jsou nejlepší na světě. Potvrzuje to i Putin ve svém geniálním tahu na politické šachovnici po dohodě se severokorejským vůdcem Kim Čong-un. Na co plýtvat drahocenné životy ruských vojáků na SPO na Ukrajině když existuje mnohonásobný počet ochotných severokorejských vojáků kteří jsou vychovaní ve své vlasti KLDR od severokorejského režimu že bojují na správné straně v boji proti světovému imperialismu.

Průměrný počet slepic: 3 (46 hlasů)

ten je skvělý a to je vo tom, to celý! Lhát vám asi nebudu, von je nejlepší ve džudu. Ta skutečnost je známá i jistá, že Putin je skvělý hokejista. Pak vzpomeneš milý brachu, že nejlepší je i v tom šachu. Putin prostě spasí svět a dá si na tom záležet!

Průměrný počet slepic: 4.5 (31 hlas)

proč český hlupák nezná nadsázku?

Průměrný počet slepic: 4.8 (27 hlasů)

Ten Pentagon vůbec neví, co pindá. On by neposlal své síly, aby se nestaly potravou pro děla... No své asi radši ne, ale všechny ostatní včetně statisíců padlých Ukrajinců tam verbuje horem dolem (včetně žen, a třeba i těhotných), zm*d falešná.  

Průměrný počet slepic: 2.9 (33 hlasů)

In reply to by včelka Mája

Trvalý odkaz

neČT24

❗️🇷🇺Dnes ráno ruská vojska provedla útok přesnými zbraněmi (včetně raket Kinžal) na ukrajinská letiště, kde Ukrajinci chtějí rozmístit západní letadla, cíle útoku bylo dosaženo, informuje Ministerstvo obrany RF.

Celkové ztráty ukrajinských jednotek za den činí 1 955 vojáků. Během uplynulého dne ruské jednotky sestřelily také dva ukrajinské MiGy-29.

---------------------------------------------

❗️🇨🇿Fialova vláda opět pomáhá obyčejným lidem. A proto rozhodla, že se koncesionářské poplatky zvýší.

Za Českou televizi budou lidé platit o 15 korun více, tedy 150 korun měsíčně, Českému rozhlasu půjde nově 55 korun. Navýšení schválila vláda. Změny, s nimiž se počítá od příštího roku, musí ještě posvětit parlament.
🔜Velká mediální novela počítá také s rozšířením okruhu poplatníků. Nově nebude rozhodující, zda mají lidé doma televizi nebo rádio. Zohledňovat se bude, jestli mají připojení k internetu a chytrý telefon.

---------------------------------

🔥 NATO plánuje provést útok pod falešnou vlajkou na jedno z evropských měst pomocí jaderné „špinavé bomby“ a obvinit z něj Rusko, varuje britský poslanec Andrew Bridgen.
 

Průměrný počet slepic: 2.4 (27 hlasů)

ale málokdo zmiňuje to, že poplatky se budou automaticky valorizovat. Firmy budou platit za každé zařízení, s výjimkou firem do 25 lidí. Není mi ovšem jasné, jestli OSVČ mají platit, nebo jsou osvobozeny (když má OSVČ počítač s internetem na účetnictví a komunikaci se zákazníky a dodavateli).

Edit: tak ne za každé zařízení ale podle počtu zaměstnanců.

Průměrný počet slepic: 4.6 (21 hlas)
Trvalý odkaz

"Je směšný, kdo na Západě věří, že válka na Ukrajině skončí návratem k hranicím z roku 1991"

Ruský ministr zahraničí Sergej Lavrov označil za směšného každého, kdo na Západě tvrdí, že válka na Ukrajině skončí návratem k hranicím z roku 1991.

Lavrov se v podstatě  divil, jak je možné, že vážní dospělí  tvrdí takové nesmysly.

Na Západě se snaží zprostředkovat obraz, že válka by na Ukrajině skončila pouze v případě, že by Rusko souhlasilo s navrácením území, která dobylo na bojištích a na Krymu (který je historicky ruský a jeho obyvatelé mají zcela ruské vědomí) prohlásil Lavrov.

Jinými slovy, žádají Moskvu, aby utrpěla strategickou porážku, protože je to ta, která vítězí na bitevních polích.

Zároveň Lavrov obvinil Západ, že ve své politice ohledně války na Ukrajině a v Gaze uplatňuje dvojí standardy.

„Ale veškerá vášeň našich západních kolegů směřuje k tomu, abychom Rusku uštědřili strategickou porážku.

Zastavte Rusko, jděte na hranici roku 1991 a válka se okamžitě zastaví. Je možné že tvrdí takové věci seriózní dospělí? Jsou směšní ,“ řekl S. Lavrov, který hovořil o novém pokusu Západu o mírovou konferenci.

„Západ se nyní snaží přesvědčit některé arabské země, aby uspořádaly nějaký nový druh konference o Ukrajině,“ poznamenal ruský ministr zahraničí.

podrobná zpráva v překladu viz zde:
https://www-pronews-gr.translate.goog/amyna-asfaleia/enoples-sygkroyseis/s-lavrof-geloioi-oi-isxyrismoi-tis-dysis-oti-o-polemos-stin-oukrania-tha-teleiosei-me-epistrofi-sta-synora-tou-1991/?_x_tr_sl=el&_x_tr_tl=cs&_x_tr_hl=cs&_x_tr_pto=wapp

Průměrný počet slepic: 3.1 (44 hlasů)
Trvalý odkaz

Včera jsem napsal, že Řekové možná vědí něco, co my ještě nevíme.  Řekové bývali rekové, dnes už ale nejsou. Papaláši z obavy co by se jim mohlo stát u nich doma, na poslední chvíli odvolali velké zdražení, které před tím ohlásili jako hotovou věc. (Protože všechno co mohli, už zase prošustrovali,)

Dnes přidávám do skládačky další střípek, pocházející ze Spojeného království. Rishi Sunak byl včera obviněn, před britskými parlamentními volbami 4. července z toho, že byl „pouze průměrným premiérem“. V dnes zveřejněném barometru konzervativci klesli, zatímco labouristé vzrostli na 42%, čímž se jejich výhoda rozšířila na 23 procentních bodů... To je nadělení??? 

A do třetice střípek ze severní Koreje, která oznámila vyslání vojáků na Ukrajinu! Vojenský pakt podepsaný oběma státy během návštěvy ruského prezidenta v Severní Koreji uvádí: „V případě, že se kterákoli strana ocitne ve válečném stavu kvůli ozbrojené invazi jednoho nebo více států, druhá strana poskytne vojenskou a jinou pomoc všemi prostředky, které má k dispozici, neprodleně.“

A pokud se v EU udrží na pozici Ursula von der Leyenová, jak mnozí předpovídají, tak to bude „situace“? Co dalšího ještě všichni tihle machři stihnou podělat?

Možná nás v Evropě potkají změny, ale oni-ti co tak rádi hrabou pod sebe, oni-ti co to své nahromaděné-našetřené, to jejich milované všechno, si rozbombardovat rozhodně nenechají. Jako každý Hovnivál, dávají pozor na svou milovanou kuličku. Je to jejich majeteček a mají radost, že se stále nabaluje. A že se ta jejich smradlavá kulička už změnila v obrovskou smradlavou kouli, kterou už taktak utlačí, to nevadí. To je právě to ono. Budou jen pořád pošťuchovat (proč ne za ty prachy), ale skutek utek. Oni dobře vědí, že pokud by rozpoutali válku, tak se jich to také dotkne. Kdyby se horká válka opravdu rozhořela všude, tak NEUTEČOU, ani se neschovají. Neschovají ani své rodiny, své děti, své parťáky, svůj majetek, své baráky, zlaťáky, obrazy, diamanty, auťáky. Přijdou o své postavení a lepší pro ně nic není. Najednou by byli dole a né pány Zeměkoule.

Nic z toho nechtějí ztratit. ,,Hamty hamty, ať mám víc než tamty". Tohle je jejich tajné heslo.

Stejně se o sebe bojí i ti co všemu poroučejí, schovaní a  uklizení za Atlantikem. Také se nechtějí dostat do té mely. A vědí, že život i v tom nejkásnějším protiatomovém krytu, co si pro sebe postavili, v té daleké, ale na dostřel blízké Americe, není nic moc, po pravdě stojí za ho... 

Průměrný počet slepic: 4.9 (44 hlasů)

Bohužel jako u nás v ČR a v jiných evropských zemích Řekové jsou ovlivněni od propagandy hlavního mainstreamu a EU a zvolili za premiéra fanatického protiruského liberála Mitsotakise. Stejně jako u nás Fiala ničí naší vlast a českoruské vztahy, to stejné dělá i řecký premiér Mitsotakis viz zde:

https://www.vidlakovykydy.cz/comment/2157308#comment-2157308

Průměrný počet slepic: 2.8 (32 hlasů)